Boston – Buffalo 1:3 (kon.) | Detroit – San Jose 5:6 (po pr.) | Montreal – LA Kings 0:4 (kon.)
Ottawa – Toronto 3:4 (kon.) | NY Islanders – Columbus 7:3 (kon.) | Washington – Dallas 4:5 (0:1 po s.n.)
Nashville – Tampa Bay 5:1 (kon.) | Chicago – Anaheim 1:0 (kon.) | Arizona – Philadelphia 1:4 (kon.)
Calgary – Carolina 3:2 (kon.) | Colorado – Winnipeg 2:4 (kon.) | Vancouver – Minnesota 2:0 (kon.)
Seattle – NJ Devils 1:2 (kon.)
koniec
New York Islanders
7:3 (1:0, 3:2, 3:1)
Columbus Blue Jackets
cz Piatok 08.12.2023, 01:30 • UBS Arena, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    55:37
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Johnny Gaudreau – 2 min., sekání.
    51:51 Bo HORVAT - 7:3
     
    51:51
    Islanders právě vstřelili branku!
    Dva góly za 20 vteřin! Tentokrát se ukázala perfektně fungující spolupráce Barzal – Horvat, první jmenovaný najížděl za bránu, ani nezaváhal a vracel do brankoviště, protože věděl, že do něj půjde BO HORVAT. Ten doráží a trefuje – 7:3 Asistence: Mathew Barzal.
    51:31 Bo HORVAT - 6:3
     
    51:31
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ukázka výborné techniky! BO HORVAT kopl do vrtule, dostal se do šance, vystřelil, Martin puk neudržel, Horvat si jej vzal zpátky, odkroužil bránu a backhandem z hodně ostrého úhlu zametá do sítě. Další trefa do sbírky dnešních krásných gólů.
    45:37 Mathew BARZAL - 5:3
     
    45:37
    Islanders právě vstřelili branku!
    Mimořádně důležitý gól domácího týmu! Dobsona Martin vychytal, kotouč ale nestihl včas přikrýt a útočníci Islanders jej dostali zpět do hry. Brankář hostů byl mimo bránu a už se do ní nestihl vrátit, poloprázdnou klec z dálky trefuje MATHEW BARZAL – 5:3.
     
    42:32
    2 na 1! Columbus se nakonec výborně vrátil, Barzal tak celou akci pozdržel a pak vybídl Ryana Pulocka, který pálí, dorážet se snaží i Horvat. Neúspěšně.
    41:27 Adam FANTILLI - 4:3
     
    41:27
    Columbus právě vstřelil branku!
    A vyplatilo se! Kotouč nyní přeskočil hned několik holí, dá se tak mluvit o smůle pro domácí, fakt je ale ten, že Isles nechali před bránou trestuhodně volného ADAMA FANTILLIHO. Mladičký talent rychle zakončil a přidává druhý dnešní zářez.
    39:20 Kyle PALMIERI - 4:2
     
    39:20
    Islanders právě vstřelili branku!
    Krásný gól! Barzal našel na levé straně Nelsona, ten se neunáhlil a předal KYLE PALMIERIMU před prakticky prázdnou bránu, stačilo doklepnout puk do sítě. Asistence: Brock Nelson.
     
    39:04
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Kirill Marčenko – 2 min..
     
    39:02
    Brock Nelson dobře vystihl rozehrávku soupeře a zjevil se před gólmanem. Spencer Martin si povyjel a zasáhl, bylo to ale nejspíš s faulem jednoho z beků.
    38:51 Mathew BARZAL - 3:2
     
    38:51
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders si berou vedení zpět! MATHEW BARZAL se dostal k ráně z dálky po šťastném odrazu, brankář Martin byl ale na druhé straně brány a už se nedokázal přesunout tak aby efektivně zasáhl, puk mu zapadl mezi nohy až do brány.
     
    37:36
    Boone Jenner zakončoval z nulového úhlu, od tyčky se kotouč odrazil do brankoviště, kde čekal Justin Danforth. Přichází zakončení, Danforth byl ale příliš blízko, Varlamov se ani nehne a nechá se trefit. Dobrý zákrok.
     
    35:34
    Únik na druhé straně, Johnny Gaudreau byl sice pod tlakem, i tak ale ostře pálí! Semjon Varlamov zasáhl betonem, kotouč si pak našel a přikryl.
    34:33 Cal CLUTTERBUCK - 2:2
     
    34:33
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak se podívejme, z ničeho nic domácí skórují! Obrovský kus práce odvedl na mantinelu Hudson Fasching, jenž v podstatě z rohu parádně našel úplně volného CALA CLUTTERBUCKA! Ten nic moc nevymýšlel, prostě přesně trefil na vzdálenější tyč – 2:2. Asistence: Hudson Fasching a Casey Cizikas.
    30:14 Adam FANTILLI - 1:2
     
    30:14
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tohle je kruté... Isles se opět dostávali do hry, měli za sebou dvě, možná tři střídání, které byly hodně dobré. Po jedné ze šancí ale Blue Jackets otočili hru a po velmi pohledné kombinaci se dostal k zakončení mladík ADAM FANTILLI, jenž se opřel do střely tahem a propálil vše co mu stálo v cestě. Krásný hokejový moment a gól, který otáčí skóre – 1:2. Asistence: Kent Johnson a Zach Werenski.
    25:56 Emil BEMSTRÖM - 1:1
     
    25:56
    Columbus právě vstřelil branku!
    Se štěstím, nicméně zaslouženě, máme vyrovnáno! Fantili byl na levé straně pod tlakem, i tak ale vypálil. Kotouč letěl na zadní mantinel, od toho se ale odrazil přímo na hůl EMILA BEMSTRÖMA, který jej pohotově soklepl za překvapeného Semjona Varlamova – 1:1. Asistence: Adam Fantilli a Kent Johnson.
     
    24:28
    Z ničeho nic 2 na 1! Jegor Činachov nabil Voronkovovi, ten však možná trošku uspěchal zakončení a přestřelil.
     
    23:16
    Samostatný únik! Hostující kapitán Boone Jenner zkusil krátkou kličku do backhandu, Semjon Varlamov se ale nenechal rozhodit a zasahuje.
     
    19:52
    Bo Horvat si výborně nabruslil do pásma a zjevil se v krátkém samostatném úniku! V rozhodujícím okamžiku se jeho hůl rozpůlila a padá k ledu, domácí forward jen zakroutil hlavou a rozhodil rukama.
     
    14:16
    Už je sice po přesilovce, tohle ale byla konečně tutová příležitost! Sean Kuraly od mantinelu centroval před bránu, kde byl úplně volný Zach Werenski! Ten sice puk zasáhl, ovšem jen bruslí. O zbytek už se postaral Semjon Varlamov a máme přerušeno.
     
    12:07
    Vyloučení v týmu New York Islanders:
    Bo Horvat – 2 min., hákování.
     
    12:07
    Tohle bylo konečně zajímavé! Ivan Provorov se dostal až za obranu a těsně před bránu, odkud také zakončoval. Vytáhl se Semjon Varlamov, jenž se položil a udržel puk před čarou.
    04:34 Velká Barzalova šancce
     
    04:34
    Je to gól? Domácí ujeli do přečíslení, Mathew Barzal si hodil kotouč na backhand, brankář Spencer Martin jej sice chytil, celým tělem ale zajel až do brány. Je otázkou, kde se nacházel puk a zda se celým objemem dostal za čáru...
    04:00 Pierre ENGVALL - 1:0
     
    04:00
    Islanders právě vstřelili branku!
    Noah Dobson to tentokrát vzal z druhého konce a přesunul se do role asistenta. A tahle přihrávka skrz pásmo byla opravdu výstavní, PIERRE ENGVALL už měl práci jednoduchou, gólman Martin se sice dobře přesunul, ale tady prostě neměl šanci – 1:0. Asistence: Noah Dobson.

    Adam Čuba

    Góly a asistencie: 4. Engvall (Dobson), 35. Clutterbuck (Fasching, Cizikas), 39. Barzal (Mayfield, Reilly), 40. Palmieri (Nelson, Barzal), 46. Barzal (Horvat), 52. Horvat (Gauthier), 52. Horvat (Barzal, Bolduc) – 26. Bemström (Fantilli, K. Johnson), 31. Fantilli (Werenski, K. Johnson), 42. Fantilli (Bemström)


    New York Islanders: Varlamov (Sorokin) – Romanov, Dobson, Bolduc, Pulock, Reilly, Mayfield – Lee, Horvat, Barzal – Engvall, Nelson, Palmieri – Holmström, Pageau, Gauthier – Fasching, Cizikas, Clutterbuck.
    Columbus Blue Jackets: S. Martin (Greaves) – Werenski, Blankenburg, Provorov, Peeke, Bean, Jiříček – J. Gaudreau, Jenner, Danforth – Činachov, Voronkov, Marčenko – K. Johnson, Fantilli, Bemström – Texier, Kuraly, Olivier.