Třinec – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Litvínov – Olomouc 1:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Sparta Praha 3:6 (kon.)
Vítkovice – Hradec Králové 2:3 (po pr.) | Kladno – K. Vary 2:3 (0:2 po s.n.) | Pardubice – Motor ČB 4:3 (po pr.)
koniec
BK Mladá Boleslav
3:6 (0:2, 1:1, 2:3)
HC Sparta Praha
cz Piatok 08.12.2023, 17:30 • ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav • Tipsport extraliga (ČR) • 26. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:54
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta vede 6:3! Teď už je asi rozhodnuto nadobro. Prázdnou klec z levé strany trefil FILIP CHLAPÍK. Asistence. Vladimír Sobotka.
     
    57:40
    Novotný odjíždí na střídačku!
     
    57:15
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté znovu odskakují do dvoubrankového trháku! Podruhé se trefuje MICHAL KEMPNÝ, jemuž nad levý kruh nabil Buchtele. Sparťanský obránce se trefuje do poloprázdné klece, Novotný se tentokrát nestihl přesunout. Asistence: Jan Buchtele.
     
    52:31
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    A je z toho další korekce stavu – 3:4! FILIP KRIVOŠÍK projel do pásma, na levém kruhu si pohrál s Mozíkem a dostal se až za něj. Před brankou si pak rychle kotouč přehodil na forhend a prosadil se střelou na vzdálenější tyč. Pro slovenského útočníka první gól v zeleném a Bruslaři jsou zpět v kontaktu. Asistence: Róbert Lantoši a Filip Pyrochta.
     
    51:35
    To se ale nepovedlo. Radek Mužík (SPA) to přehnal s agresivitou v útočném pásmu a fauloval Bernada. Další přesilovka pro domácí mužstvo.
     
    48:25
    Kestner dostal nádhernou přihrávku k levé tyči, prudký kotouč ale v gólové šanci netrefil dobře!
     
    47:35
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři využívají přesilovku a ještě se snaží probudit zrnko naděje, stav je nyní 2:4! Aaltonenovu střelu ještě Kořenář vyrazil, podobně se mu dařilo i proti dorážce Skalického. Na druhou dorážku z levého kruhu od RÓBERTA LANTOŠIHO byl ale krátký. Asistence: Pavol Skalický a Juhamatti Aaltonen.
     
    47:08
    Jani Lajunen (SPA) držel protihráče a svého krajana Mattiho Järvinena, za což bude potrestán dvouminutovým trestem.
     
    41:15
    Sparta právě vstřelila branku!
    4:1! Řepík nabídl puk na modrou pro MICHALA KEMPNÉHO a ten si na modré připravil střelu, kterou se trefuje k levé tyči těsně kolem Novotného vyrážečky. Domácí to teď budou mít už hodně těžké, navíc ještě musejí bránit zbytek klasické přesilovky. Asistence: Michal Řepík.
     
    39:48
    Matti Järvinen (MBL) ve stejném čase inkasuje trest za hákování. K němu muselo nejspíše dojít v úseku 8 vteřin mezi faulem Novotného a přerušením hry. To znamená jediné, 120 sekund ve třech proti pěti.
     
    39:48
    Na tabuli ale svítí dva tresty, Bruslaři půjdou do tří!
     
    39:48
    Filip Novotný (MBL) podrazil Kestnera a abychom to měli kompletní, trest za něj odpyká Malínek.
     
    38:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    A za Jánošíkův prohřešek nakonec pyká celá Boleslav, hosté si berou vedení 3:1! Kestner z levé strany skrz brankoviště oslovil PAVLA KOUSALA a ten se od pravé tyčky trefil přímo do bližší šibenice. Asistence: Josh Kestner a Aaron Irving .
     
    38:26
    Domácí kapitán Adam Jánošík (MBL) před brankou povalil protihráče a za svůj prohřešek bude dvě minuty pykat na trestné.
     
    37:48
    Pavlíkovu střelu Forman zablokoval přímo před Fořta, který trefil přesunujícího se Kořenáře!
     
    27:58
    Vladimír Sobotka (SPA) chtěl nadzvednout hůl Krivošíka, jenže zabral moc a domácího forvarda trefil do obličeje. Až sem do sektoru novinářů bylo slyšel plesknutí hole o Krivošíkovo plexisklo.
     
    23:50
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři snižují! Půček z pravé strany bekhendem poslal přesnou přihrávku na hůl DAVIDA DVOŘÁČKA, který si sjel k levé tyči z těchto prostor neomylně uklidil kotouč do sítě. Pro Půčka by to měl být první extraligový bod v kariéře, pokud se nepletu. Na každý pád jsou domácí jsou zpět na dostřel – 1:2. Asistence: Jan Půček.
     
    15:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    2:0 pro Spartu! Forman s pukem mířil za branku a navázal na sebe dva protihráče. Následnou zpětnou přihrávkou podél pravé tyčky naservíroval kotouč do slotu pro JAKUBA KONEČNÉHO a ten si už věděl rady. Asistence: Miroslav Forman a Michal Kempný.
     
    13:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté jdou do vedení! Prosazuje se mladoboleslavský odchovanec VOJTĚCH MOZÍK. Sobotka mu to nalil na modrou a sparťanský obránce trefuje exkluzivně přesně pod horní tyč – 0:1. Asistence: Vladimír Sobotka.
     
    07:00
    Najman při přečíslení žabičkou oslovil Horáka a ten kotouč trefil i ze vzduchu! Naštěstí pro Bruslaře byl beton Novotného na správném místě.

    Tomáš Taybner

    Góly a asistencie: 24. Dvořáček (J. Půček), 48. Lantoši (Skalický, Aaltonen), 53. Krivošík (Lantoši, Pyrochta) – 14. Mozík (Sobotka), 16. Konečný (Forman, Kempný), 39. P. Kousal (Kestner, Irving), 42. Kempný (Řepík), 58. Kempný (Buchtele), 58. Chlapík (Sobotka)


    BK Mladá Boleslav: F. Novotný (Žajdlík) – Pyrochta, Gewiese, Čech, Osburn (A), Jánošík (C), F. Pavlík, Bernad – Skalický, Fořt, Lantoši – Krivošík, O. Roman, Aaltonen (A) – Rohdin, Järvinen, Malínek – Dvořáček, Závora, J. Půček.
    Tréner: Richard Král

    HC Sparta Praha: Kořenář (J. Kovář) – Kempný, Moravčík, Němeček, Irving, Krejčík, Mozík, T. Tomek – Chlapík, Sobotka (A), Řepík (C) – O. Najman, Horák, P. Kousal (A) – Buchtele, Lajunen, Kestner – Mužík, Konečný, Forman.
    Tréner: Pavel Gross

    Rozhodca: Jeřábek, Vrba – Kajínek, Ondráček

    Diváci: 2707