Lecce – Bologna 1:1 (kon.) | Fiorentina – Salernitana 3:0 (kon.) | Udinese – Hellas Verona 3:3 (kon.)
Sassuolo – AS Rím 1:2 (kon.) | Neapol – Inter 0:3 (kon.)
koniec
Udinese Calcio
3:3 (2:1)
Hellas Verona
cz Nedeľa 03.12.2023, 15:00 • Dacia Arena, Udine • Talianska Seria A • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne. Italská Serie A má dnes na programu celkem pět zápasů svého 14. kola. V tomto textovém přenosu se podrobněji zaměříme na souboj mezi týmy Udinese Calcio a Hellas Verona. Mírnými papírovými favority budou fotbalisté domácího mužstva.
     
    Udinese platí za remízového krále soutěže. Z třinácti odehraných zápasů zaznamenalo hned osmkrát nerozhodný výsledek. Na druhou stranu má na kontě jen jediné vítězství, když před měsícem uspělo poměrem 1:0 na hřišti AC Milán. Naposledy Udinese prohrálo 1:3 na stadionu AS Řím, kde ještě deset minut před koncem řádné hrací doby drželo remízu. S jedenácti body figuruje na šestnáctém místě tabulky, a to jen těsně nad sestupovým pásmem. V dresu Udinese se letos dosud netrefil nikdo více než dvakrát. Po dvou zásazích mají na kontě Lorenzo Lucca, Lazar Samardžič a Florian Thauvin.
     
    Verona je na tom ještě hůře. S devíti body okupuje předposlední devatenáctou příčku. V minulém kole přerušila sérii pěti ligových porážek v řadě, když na domácím stadionu remizovala 2:2 s Lecce. Verona disponuje na chlup stejným gólovým skóre jako Udinese – 9:18. Nejlepším střelcem týmu je třiadvacetiletý belgický záložník Cyril Ngonge, jenž se v probíhajícím ročníku Serie A trefil zatím třikrát.
     
    V minulém vzájemném střetnutí se na konci ledna zrodila v Udinese remíza 1:1. Plichta je ostatně v soubojích těchto týmů hodně častým výsledkem. Překvapivou by vzhledem k výše uvedenému nebyla ani dnes. Nechme se překvapit, jak zápas dvou celků ze spodu tabulky dopadne.
     
    Úvodní sestavy:

    Udinese Calcio: Silvestri – Ferreira, Kabasele, Pérez – Ebosele, Samardžić, Walace (C), Payero, Zemura – Pereyra – Success.
    Náhradníci: Okoye, Padelli – Aké, Camara, Ehizibue, Guessand, Kamara, T. Kristensen, Lovrić, Lucca, Masina, Quina, Thauvin, Tikvić, Zarraga.
    Trenér: Gabriele Cioffi

    Hellas Verona: Montipò – Tchatchoua, Amione, Coppola, F. Terracciano – Folorunsho, Duda – Ngonge, Suslov, Lazović (C) – Djurić.
    Náhradníci: A. Berardi, Perilli – Bonazzoli, Cabal, Cruz, Doig, Faraoni, Henry, Hongla, Charlys, Kallon, Mboula, Serdar, Calabrese.
    Trenér: Marco Baroni

    Rozhodčí: Maresca – Palermo, Mokhtar.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Fotbalisté Udinese nastoupili do zápasu v bíločerné sadě dresů. Hosté z Verony hrají ve žluté.
     
    3
    Bruno Amione srazil u postranní čáry rozběhnutého Isaaca Successe, čímž zastavil rozjíždějící se akci Udinese. Tohle mohlo být klidně za žlutou, leč rozhodčí Maresca zatím do kapsičky nesáhl.
     
    4
    Jordan Zemura zkoušel dravý průnik s míčem do šestnáctky. Kousek před její hranicí mu byl balon odkopnut.
     
    5
    Isaac Success a Jordan Zemura se nyní nedorozuměli. Výsledkem byla nepřesná přihrávka na levou stranu, resp. do zámezí. Další ofenzivní akce Udinese skončila neúspěchem.
     
    6
    Pozor! Isaac Success sedí na trávníku a signalizuje, že nemůže pokračovat ve hře. Jde o důsledek jeho souboje s Amionem. To je pro domácí tým hned zkraje zápasu velká rána.
     
    6
    Milan Djurić zřejmě pronesl něco směrem k rozhodčímu a vykoledoval si velmi brzkou žlutou kartu.
     
    7
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Isaac Success, přichází Lorenzo Lucca.
     
    8
    Festy Ebosele sprintoval za dlouhým nákopem. V souboji s Brunem Amionem měl rychlostní převahu, pomohl si ale ofenzivním faulem.
     
    9
    Walace zapojil pod tlakem hostujícího napadání zpětnou přihrávkou do hry Marca Silvestriho. Ten se zatím mezi svými tyčemi musí nudit.
     
    10
    Udinese má k dispozici autové vhazování na vlastní polovině hřiště. Sledujeme hodně opatrný úvod utkání.
     
    11
    Darko Lazović si na levém křídle zpracoval dlouhý nákop. Do vápna ale neodcentroval a po chvíli navíc u postranní čáry o míč přišel. Další vhazování pro Udinese.
     
    12
    Udinese vybojovalo první rohový kop. Po centru z levé strany hlavičkoval Christian Kabasele uvnitř chumlu vysoko nad branku.
     
    14
    João Ferreira nastavil tělo rozběhnutému Michaelu Folorunshovi, který do něj vrazil jako do zdi. Opět je třeba ošetření. Už nyní je jasné, že se bude poměrně dost nastavovat.
     
    15
    Festy Ebosele byl faulován Filippem Terraccianem u pravé postranní čáry. Je z toho zajímavá standardní situace pro Udinese. Čekat lze centr do vápna.
     
    16
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou ze standardky do vedení! Lazar Samardžić odcentroval na zadní tyč, kam si naběhl nikým nepokrytý CHRISTIAN KABASELE a z bezprostřední blízkosti umístil míč špičkou kopačky do branky.
    16. Christian KABASELE - 1:0
     
    18
    Další ofenzivní akce Udinese ztroskotala na ofsajdovém postavení. V tom byl načapán střídající Lorenzo Lucca.
     
    20
    Jackson Tchatchoua pláchl po pravé straně. Poté odcentroval před branku. João Ferreira odhlavičkoval balon na rohový kop.
     
    21
    Mohlo být vyrovnáno! Na Dudův centr z levé strany si nejvýše naskočil Diego Coppola. Hlavou otřel balon o horní síť. Příliš nescházelo.
     
    23
    Tomáš Suslov, další slovenský fotbalista ve službách Verony, byl poslán k zemi u pravé postranní čáry. Provinil se Martín Payero. U míče zůstanou hosté.
     
    24
    Zpoza pokutového území vypálil krátce po zpracování míče Tomáš Suslov. Mířil ale hodně nepřesně.
     
    25
    Po centru z levé strany upadl po kontaktu ve vápně Festy Ebosele. Dle hlavního arbitra se Filippo Terracciano faulu nedopustil. Bude se kopat jen od branky.
     
    27
    Filippo Terracciano vhodil z levé strany do domácí šestnáctky dlouhý aut. Obrana Udinese okamžitě zasáhla a dostala balon do bezpečí.
     
    29
    Tomáš Suslov si po souboji s Martínem Payerou ustlal na trávníku. Teď je hra poměrně dost rozkouskovaná.
     
    30
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Domácí po půlhodině hry navyšují vedení! Defenziva Verony si znovu nepokryla náběh. Po Pereyrově centru zleva prošel hned přes trojici hráčů ve žlutých dresech LORENZO LUCCA a dloubl míč před malým vápnem mimo dosah Lorenza Montipòna. Ten teď své spoluhráče v obraně rozhodně nepochválí.
    30. Lorenzo LUCCA - 2:0
     
    32
    Festy Ebosele se provinil nedovoleným zákrokem. Kombinovat mohou fotbalisté Verony, kteří jsou ovšem směrem dopředu prakticky neškodní.
     
    34
    Cyril Ngonge vedl akci Hellasu po pravé straně. Jeho pokus o přihrávku se před branku nedostal. Marco Silvestri mohl opět zůstat ledově klidný.
     
    36
    Teď už ale bude muset domácí brankář předvést něco ze svého umění! Po přihrávce z pravé strany střílel Cyril Ngonge do ruky Christiana Kabaseleho a nařízena je penalta ve prospěch Verony!
    36. Kabasele zastavil střelu rukou. Penalta!
     
    37
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    MILAN DJURIĆ z bílého bodu snižuje! Marco Silvestri vystihl směr střely, na dobře umístěnou přízemní ránu k levé tyči ale nedosáhl. Zkušený bosenský útočník to kopl velmi dobře.
    37. Milan DJURIĆ - 2:1
     
    39
    Autor druhé branky Udinese Lorenzo Lucca se na zemi drží za koleno. Již k němu míří zdravotníci. Že by muselo dojít na další vynucené střídání?
     
    40
    Post hrotového útočníka je dnes pro Udinese zřejmě zakletý. Byl to totiž právě Lorenzo Lucca, kdo již po necelých sedmi minutách střídal pro zranění Isaaca Successe. Nyní odkulhává za postranní čáru. Nevypadá to s ním dobře.
     
    42
    Třiadvacetiletý forvard to přeci jen ještě zkusí a vrací se minimálně pro závěr prvního dějství na hrací plochu.
     
    43
    Verona měla k dispozici standardní situaci. Po zpětné hlavičce střílel zpoza šestnáctky slabě Milan Djurić. Marco Silvestri měl dobrý výhled a padající balon bezpečně ukryl do rukavic.
     
    44
    Jordan Zemura skončil po vlastním faulu sám na zemi. Navíc si bude muset dát na další zákroky zvýšený pozor. Má to za žlutou.
     
    45
    Pomalu se naplnila čistá hrací doba první půle. Uvidíme, kolik minut se bude nastavovat. Minimálně čtyři to asi budou. Prodlev bylo docela dost.
     
    45+1
    Je to skutečně tak. Fabio Maresca nastaví úvodní dějství minimálně o 240 vteřin.
     
    45+1
    Martín Payero vzal skluzem kolíky přes levý nárt Filippa Terracciana, jenž se chystal odehrát balon. Zasloužená žlutá karta.
     
    45+3
    Verona je po kontaktní brance překvapivě aktivnějším týmem. Michael Folorunsho si nyní snažil vymodlit druhou penaltu, ta se ale po jeho kontaktu s Lazarem Samardžićem nepískala. Vše bylo naopak vyhodnoceno jako útočný faul prvně jmenovaného.
     
    45+4
    Festy Ebosele si z pravé strany naváděl míč do pokutového území. V souboji hráčů s dvojkou na zádech jej skluzem sestřelil Bruno Amione. Další žlutá karta a zajímavá standardka pro Udinese. Zřejmě závěrečná akce první půle.
     
    45+6
    Lazar Samardžić zkusil po menších průtazích místo centru trochu překvapivě přímou střelu na branku. Bylo to dost z úhlu, Lorenzo Montipò přesto nepředvedl úplně jistý zákrok. Po jeho vyražení balonu se naštěstí pro Hellas nikdo z domácích k dorážce nedostal.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    Je za námi poměrně zajímavý první poločas. Spokojenější jsou zatím fotbalisté Udinese. V 16. minutě poslal domácí do vedení Kabasele, jenž vyplul zpoza obrany a uklidil do sítě Samardžićuv centr ze standardky. Za další čtvrthodinu si defenziva Verony nepohlídala Luccu, jenž upravil zcela sám před malým vápnem na 2:0. Hellas ale vrátila do hry proměněná penalta z 37. minuty. Djurić trestal Kabaseleho zásah rukou přesnou přízemní ranou k levé tyči.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:08.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů nesáhl během poločasové přestávky ke změně v sestavě. Ve hře tedy pokračuje i Lorenzo Lucca, s nímž to v jednu chvíli nevypadalo příliš dobře.
     
    48
    Cyril Ngonge zazdil akci Verony taženou po pravém okraji hřiště nepřesnou přihrávkou na střed. Balon odevzdal do držení soupeři.
     
    50
    Diego Coppola zastavil dravý průnik Jordana Zemury za cenu žlutého faulu. Možná to bylo i s nějakou peprnou poznámkou.
     
    52
    Verona zahrávala rohový kop z levé strany. Obrana Udinese si s centrem poradila. Domácí zakládají protiútok.
     
    53
    A také Udinese vytěžilo ze své snahy rohový kop. Zahrávat ho bude z pravé strany.
     
    54
    Vysoký pas prodloužil na malém vápně boxerským zásahem Lorenzo Montipò. Udinese si celou situaci zopakuje, jen z opačné strany.
     
    55
    Roberto Pereyra centroval na přední tyč. Milan Djurić balon odvrátil na další roh. Teď to bude zase zprava.
     
    56
    Po Samardžićově centru se hosté vydali do rychlého protiútoku. Aktuálně kombinuje Verona okolo středového kruhu.
     
    58
    Lazar Samardžić zahrál rukou. Následně si o ošetření řekl Roberto Pereyra. Ve vzduchu se vznáší případné střídání.
     
    60
    Michael Folorunsho fauloval u postranní čáry Festyho Eboseleho, byť se zdálo, že ten svému pádu dost přidal.
     
    61
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    Verona vyrovnává! Po domácí ztrátě založili hosté rychlý protiútok po levé straně. Tomáš Suslov odcentroval z okraje čtverce před malé vápno a CYRIL NGONGE vystřihl parádní akrobatické nůžky. Zády k brance jimi zakončoval přesně k levé tyčce. Nádherný gól!
    61. Cyril NGONGE - 2:2
     
    64
    Jordan Zemura zkoušel dloubanec. Obrana Verony zasáhla. Následně získalo Udinese roh z levé strany.
     
    65
    Prodloužený centr se dostal na pravý okraj malého vápna k úplně volnému Robertu Pereyrovi. Ten nechal přízemní ranou vyniknout Lorenza Montipa, jenž pokus fantasticky vyrazil!
     
    66
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Roberto Pereyra, přichází Florian Thauvin.
     
    66
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Festy Ebosele, přichází Sandi Lovrić.
     
    68
    Verona je v těchto chvílích lepším týmem. Na držení míče hosté po změně stran vedou v procentech 55:45.
     
    70
    Cyril Ngonge odcentroval z pravé strany někam k penaltovému puntíku, odkud vzešla střela do bloku. Belgický záložník ale stejně přihrával z ofsajdu.
     
    72
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Nenápadná akce Udinese končí gólem! Z levého okraje hřiště odcentroval na střed pokutového území Florian Thauvin a LORENZO LUCCA zakončil spolupráci střídajících hráčů hlavičkou k levé tyči. Domácí útočník byl znovu trestuhodně neuhlídán. Další hrubka defenzivy Verony.
    72. Lorenzo LUCCA - 3:2
     
    75
    V Dacia Areně mohlo být ještě veseleji! Po chybě v hostující rozehrávce šli domácí ve třech na branku. Sandi Lovrić ránu otřel pouze o boční síť. Někteří fanoušci se již radovali z gólu.
     
    77
    Darko Lazović si navedl míč do pokutového území. Ve snaze obejít Walace upadl a žádal si penaltu. Rozhodčí ji nepískl!
     
    78
    Florian Thauvin napřáhl ke střele zpoza velkého vápna. Skákavý pokus nasměroval do levé tyčky! Lorenzo Montipò se natahoval marně. Velké štěstí Verony.
     
    79
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Milan Djurić, přichází Federico Bonazzoli.
     
    80
    Teď se hraje fotbal nahoru dolů. Pozornost Lorenza Montipa otestoval slabší střelou po zemi Lazar Samardžić. Hostující brankář byl na svém místě.
     
    81
    Ve střehu teď musel být rovněž Marco Silvestri, jenž uklidil na protějším konci hřiště do rukavic prudký centr z levé strany.
     
    82
    Cyril Ngonge zastavil rozjíždějící se protiútok Udinese jen za cenu žluté karty.
     
    83
    Nikým nehlídaný Michael Folorunsho se uvnitř pokutového území natahoval po nákopu za obranu. Na vysoký balon nedosáhl. Kdyby ano, zřejmě by byl pískán ofsajd, který domácí vehementně signalizovali.
     
    84
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Darko Lazović, přichází Thomas Henry.
     
    85
    Udinese se dost zatáhlo. Fotbalisté Verony hledají postupnou kombinací okénka. Zatím z toho je pouze rohový kop.
     
    86
    Centr Ondreje Dudy od pravého praporku byl vyhlavičkován z vápna. Udinese se poté rýsovalo přečíslení dva na jednoho, přihrávku na pravou stranu ale zastavil skluzem poslední hostující bek.
     
    87
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Jordan Zemura, přichází Hassane Kamara.
     
    87
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Martín Payero, přichází Kingsley Ehizibue.
     
    89
    Řady karetních hříšníků rozšířil žlutým skluzem na Christiana Kabaseleho střídající Thomas Henry.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven minimálně o pět minut.
     
    90+1
    Po malé domů následoval dlouhý odkop Marca Silvestriho. Žádný závěrečný tlak Verony se zatím nekoná.
     
    90+2
    Udinese bude vhazovat z vlastní poloviny hřiště. Ještě se ale čeká, neboť na zemi zůstává bez cizího zavinění Marco Silvestri.
     
    90+3
    Domácího brankáře asi trápí křeče, těžko říci. Rozhodčí již avizoval, že tohle určitě nastaví, takže pokud jde o taktický záměr, nebude příliš platný.
     
    90+4
    Hra pokračuje. Verona je usazena na útočné polovině. Je to v jejím podání hodně zbrklé. Udinese se daří nabourávat hostující hru a odkopávat balony daleko od svého vápna.
     
    90+5
    Tak přeci jen střela. Cyril Ngonge střílel z hranice pokutového území křižmo po zemi daleko za vzdálenější tyčku.
     
    90+6
    Končí šestá minuta nad rámec základní hrací doby. Domácí už si stěžují, sudí ale ještě nechává zápas správně pokračovat.
     
    90+7
    Za ohlušujícího pískotu přichází ještě jeden nákop Lorenza Montipa. Verona má zřejmě poslední možnost k ohrožení domácí svatyně.
     
    90+7
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    Obrovská euforie na straně Hellasu! Cyril Ngonge odcentroval zprava před malé vápno. THOMAS HENRY byl u míče o něco dříve než Marco Silvestri a hlavou ho přeloboval. Balon zapadl do levého horního růžku branky.
    90+7. Thomas HENRY - 3:3
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:13.
     
    Udinese opět potvrdilo roli remízového krále a zaznamenalo ve 14. kole Serie A už devátý letošní nerozhodný výsledek. V souboji s předposlední Veronou promarnil domácí favorit náskok 2:0. V 72. minutě vrátil Udinese vedení svou druhou trefou v utkání Lucca, jenž šel do hry v 7. minutě coby náhrada za zraněného Successe. Domácí se ale z druhé sezonní výhry nakonec neradovali. V sedmé minutě nastavení byl Silvestri pozdě u centru a Henry hlavičkou do levého horního růžku branky odstartoval nefalšovanou euforii Hellasu. Ten si díky bodu polepšil na osmnáctou pozici. Udinese je o pouhá dvě místa výše. (17:08:17)

    Filip Lefenda

    Góly: 16. Kabasele (Samardžić), 30. Lucca (Pereyra), 72. Lucca (Thauvin) – 37. Djurić (pen.), 61. Ngonge (Suslov), 90+7. Henry (Ngonge)

    Karty:   44. Zemura (UDI), 45+1. Payero (UDI) – 6. Djurić (VRN), 45+4. Amione (VRN), 50. Coppola (VRN), 82. Ngonge (VRN), 89. Henry (VRN)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:13.
    Udinese Calcio: Silvestri – Ferreira, Kabasele, Pérez – Ebosele (66. Lovrić), Samardžić, Walace (C), Payero (87. Ehizibue), Zemura (87. Kamara) – Pereyra (66. Thauvin) – Success (7. Lucca).
    Náhradníci: Okoye, Padelli – Aké, Camara, Guessand, T. Kristensen, Masina, Quina, Tikvić, Zarraga.

    Tréner: Gabriele Cioffi

    Hellas Verona: Montipò – Tchatchoua, Amione, Coppola, F. Terracciano – Folorunsho, Duda – Ngonge, Suslov, Lazović (C) (84. Henry) – Djurić (79. Bonazzoli).
    Náhradníci: A. Berardi, Perilli – Cabal, Cruz, Doig, Faraoni, Hongla, Charlys, Kallon, Mboula, Serdar, Calabrese.

    Tréner: Marco Baroni

    Rozhodca: Maresca – Palermo, Mokhtar