West Ham – Crystal Palace 1:1 (kon.) | Bournemouth – Aston Villa 2:2 (kon.) | Chelsea – Brighton 3:2 (kon.)
Liverpool – Fulham 4:3 (kon.) | Manchester City – Tottenham 3:3 (kon.)
koniec
Chelsea FC
3:2 (2:1)
Brighton & Hove Albion
Nedeľa 03.12.2023, 15:00 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Chelsea môže oslavovať cenné tri body na Stamford Bridge proti Brightonu, aj keď polovicu zápasu hrala v oslabení po vylúčení Gallaghera v závere prvého polčasu. Ako rozhodujúci moment sa ukázal nariadený pokutový kop pre domácich po Milnerovom zákroku na Mudryka, aj keď to úplne jasná penalta určite nebola a tesne predtým mal zrejme vidieť druhú žltú karu Caicedo, ale hlavný rozhodca v oboch prípadoch rozhodol v prospech Chelsea. Hostia skorigovali až na začiatku nadsaveného času po góle Joao Pedra, ale vyrovnať sa im nepodarilo, aj keď v závere sa ešte riešilo možné hranie rukou Colwilla, avšak v tomto prípade zrejme správne nebol nariadený pokutový kop pre hostí. Chelsea tak vyhrala 3:2 a posunula sa na desiate miesto v tabuľke, naopak Brigton zostal na ôsmom mieste. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem Vám príjemný zvyšok nedele! (17:16:00)
     
    90+14
    Koniec zápasu.
     
    90+14
    Žltá karta pre tím Brighton & Hove Albion (João Pedro).
     
    90+13
    Dokonca z toho nie je ani rohový kop pre hostí, ale rozhodcovská lopta pre domácich, čo je dosť nepochopiteľné rozhodnutie Pawsona.
     
    90+12
    Pawson si išiel pozrieť situáciu na monitor, ale napokon k spokojnosti domácich z toho nebude v úplnom závere pokutový kop pre Brighton.
     
    90+10
    Adingra s prudkým centrom do pokutového územia, ktorý trafil do hlavy Colwilla, ale predtým tam možno bol aj jemný dotyk rukou.
     
    90+9
    Takisto aj Joao Pedro prinútil Sáncheza k ďalšiemu zákroku, ale jeho prízemné zakončenie z ľavej strany šestnástky k vzdialenejšej tyči mu nenarobilo vážne problémy.
     
    90+8
    Ferguson sa dostal k zakončeniu pätičkou v pokutovom území domácich, ale nebolo to nič nebezpečné a Sánchez bol pripravený.
     
    90+7
    Adingra v pokutovom území chcel nachystať palebnú pozíciu pre Joao Pedra, ale domáca defenzíva na poslednú chvíľu požiar uhasila.
     
    90+6
    Ďalší rohový kop pre hostí a Adingra ešte chcel loptu vrátiť do malého vápna, ale Sanchéz s úspešným zákrokom.
     
    90+5
    Broja sa samozrejme rýchlo vrátil do hry, pretože domáci majú aj s ním stále o jedného hráča menej.
     
    90+4
    Hra je na chvíľu prerušená, pretože Broja po súboji mal krvavý šrám a bude musieť opustiť hraciu plochu.
     
    90+3
    Nadstavuje sa až desať minút, čo je stále množstvo času pre hostí streliť aspoň vyrovnávajúci gól.
     
    90+2
    Tím Brighton práve strelil gól! Nasledovala séria rohových kopov pre hostí a napokon sa presadil hlavičkou JOAO PEDRO na bližšej tyči po presnom centri Großa! Asistencie: Groß
     
    90
    Mitomov center sa domácim podarilo odvrátiť, ale zakrátko pálil z diaľky opäť Groß a teraz prudkou strelou k ľavej tyči poriadne natiahol Sáncheza.
     
    89
    Žltá karta pre tím Chelsea FC (Robert Sánchez).
     
    88
    Mitoma sa dožadoval pokutového kopu po páde v pokutovom území, ale na zem išiel príliš ochotne a Pawson rýchlo ukončil konzultáciu s VAR-om.
     
    86
    Ďalšie zakončenie tohto nemeckého futbalistu bolo aj tečované, ale opäť Sánchez chytá loptu bez problémov do rukavíc.

    Filip Kosnáč

    Góly: 17. Fernández, 21. Colwill, 65. Fernández (pen.) – 43. Buonanotte, 90+2. Pedro

    Karty:   31. Gallagher (CHE), 45. Gallagher (CHE), 52. Caicedo (CHE), 89. R. Sánchez (CHE) – 45+6. Hinshelwood (BRN), 58. Igor (BRN), 59. Gilmour (BRN), 64. Milner (BRN), 64. Groß (BRN), 90+14. Pedro (BRN)


    Chelsea FC: R. Sánchez – Disasi, T. Silva, Badiashile, Colwill – Caicedo, Fernández – Sterling (66. Palmer), Gallagher (C), Mudryk (81. Broja) – N. Jackson (72. Maatsen).
    Náhradníci: Petrović, Bergström – Madueke, Gusto, Washington, Matos.

    Tréner: M. Pochettino

    Brighton & Hove Albion: Steele – Veltman, van Hecke, Igor (84. Baker-Boaitey), Baleba (58. Groß) – Hinshelwood (57. Pedro), Gilmour – Buonanotte (57. Mitoma), Lallana (C) (58. Milner), Adingra – E. Ferguson.
    Náhradníci: Verbruggen – Moder, Kavanagh, O'Mahony.

    Tréner: R. De Zerbi

    Rozhodca: C. Pawson (ENG)