Boston – San Jose 3:0 (kon.) | Detroit – Chicago 5:1 (kon.) | Montreal – Florida 1:5 (kon.)
Philadelphia – NJ Devils 3:4 (po pr.) | Tampa Bay – Pittsburgh 2:4 (kon.) | Toronto – Seattle 4:3 (2:0 po s.n.)
Carolina – NY Islanders 4:5 (po pr.) | Nashville – Minnesota 1:6 (kon.) | St. Louis – Buffalo 6:4 (kon.)
Winnipeg – Edmonton 1:3 (kon.) | Arizona – Colorado 4:3 (po pr.) | Calgary – Dallas 4:3 (po pr.)
Anaheim – Washington 4:5 (kon.) | Vancouver – Vegas 1:4 (kon.)
koniec po predl.
Calgary Flames
4:3 (2:2, 0:0, 1:1 - 1:0)
Dallas Stars
cz Piatok 01.12.2023, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Plameny z Calgary v domácí aréně udolaly Dallas v prodloužení
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 36 – 16 | Přesilová hra: 0/2 – 0/0 | Trestné minuty: 0 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Jacob Markström (CGY) – 13 zákroků, 3 OG, úspěšnost 81,3 %, odchytal 61:01
    Scott Wedgewood (DAL) – 32 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,9 %, odchytal 61:01

    Česká a slovenská stopa
    Martin Pospíšil (CGY) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 12:05
    Adam Ružička (CGY) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 7:57
    Radek Faksa (DAL) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 14:55

    Tři hvězdy utkání
    1. Noah Hanifin (CGY) – 1+0
    2. Mason Marchment (DAL) – 2+0
    3. Nazem Kadri (CGY) – 1+0 (05:57:02)
     
    Utkání přihlíželo 16 941 diváků.
     
    Napínavé utkání mezi Calgary a Dallasem doputovalo až do nastaveného času, v němž pro sebe bonusový bod urvalo domácí mužstvo.

    Úvodní dějství nabídlo parádní přestřelku, oba celky vstřelily po dvou gólech. Ve zbytku základní hrací doby padly už jenom dvě regulérní branky, na trefu hostujícího Masona Marchmenta z trestného střílení našel odpověď v 58. minutě MacKenzie Weegar střelou od modré čáry. Prodloužení trvalo lehce přes minutu, kdy se bekhendem prosadil Nazem Kadri po výměně puku s Huberdeauem.

    Svěřenci trenéra Husky zvítězili podruhé v řadě, nicméně v tabulce Západní konference zůstávají devátí o bod za Arizonou. Dallas figuruje na páté příčce s odstupem pěti bodů na vedoucí Vegas.
     
    Konec zápasu.
    61:01 Nazem KADRI - 4:3
     
    61:01
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Rozhodnuto, bonusový bod berou domácí! NAZEM KADRI přihrál do levého kruhu Huberdeauovi, načež si sjel před bránu na zpětný pas, ten skutečně dostal a bekhendem dokázal dotlačit kus černé gumy přes Wedgewoodovu lapačku za brankovou čáru. Asistence: Jonathan Huberdeau a Jacob Markström.
     
    60:46
    Za Calgary jako první zaútočil v prodloužení Nazem Kadri, když dojel až za soupeřovu svatyni a odsud nahrával mimo Anderssonův dosah.
     
    60:16
    Mohlo být hotovo krátce po startu nastaveného času. Vysokou nahrávku dostal Matt Duchene a ze vzduchu sklepl puk jen těsně nad břevno.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 34 – 16.
     
    Základní hrací doba o vítězi zápasu nerozhodla. Hosty ve 42. minutě sice poslal do vedení Mason Marchment z trestného střílení, ale domácí na tuto trefu našli odpověď. Zásah Backlunda ještě neplatil, ovšem Plameny tato skutečnost nepoložila a v 58. minutě obstaral vyrovnání střelou od modré čáry MacKenzie Weegar.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:37
    Jeden na jednoho postupoval Tyler Seguin, který nevymyslel nic zajímavého, MacKenzie Weegar soka vytlačil k levému mantinelu.
     
    59:04
    Andrew Mangiapane vysokým bekhendovým obloučkem Scotta Wedgewooda neohrozil, gólman vyrážečkou sklepl puk k Heiskanenovi.
     
    58:37
    Zakázané uvolnění Flames. Noah Hanifin hledal ostrým pasem Nazema Kadriho, který přiložil hokejku k ledu příliš pozdě.
     
    58:05
    Pro Dallas se rýsovalo zajímavé přečíslení tří proti dvěma, jenže po pravém mantinelu jedoucí Mason Marchment nechal puk za sebou.
    57:19 MacKenzie WEEGAR - 3:3
     
    57:19
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tenhle gól už platit bude, Calgary se dočkalo! O centimetry MACKENZIE WEEGAR udržel kotouč v útočném pásmu, aby posléze jeho střela zápěstím doputovala až do pravého horního rohu! Rána nebyla nikterak prudká, ale Wedgewoodovi výrazně ztížila práci dvojice clonících hokejistů. Asistence: Jonathan Huberdeau.
     
    56:49
    Velkou pochvalu zaslouží Scott Wedgewood, jenž se skvěle přesunul proti bekhendové přihrávce Weegara doprava na Blakea Colemana a forhendovou střelu z bezprostřední blízkosti skryl do výstroje.
     
    56:17
    Za nástřelem Christophera Taneva vystartoval Blake Coleman, jehož udržel na uzdě Ryan Suter a obloučkem poslal puk do středního pásma.
     
    55:58
    Noah Hanifin nabral rychlost po levém mantinelu a prodral se až do kruhu, pokus zápěstím na přední tyč Scott Wedgewood kryl vyrážečkou.
     
    55:29
    Dallas každopádně dostal velké varování a ve zbývajících minutách ho nečeká nic jednoduchého. Soupeř už znovu operuje v útočné třetině.
     
    54:59
    Gól neplatí! Rozhodčí z opakovaných závěrů rozklíčovali, že Backlund skutečně ztlumil puk pro Huberdeauovi rukavicí, proto následná branka nemohla být uznána.
     
    54:59
    Ale pozor, všechno může být jinak! Hostující trenér Peter DeBoer si totiž bere coach challenge pro údajnou přihrávku rukou.
    54:59 Trefa Backlunda neplatila pro nahrávku rukou švédského útočníka
     
    54:59
    Plameny v blížící se koncovce základní hrací doby zaslouženě srovnávají krok! Huberdeau posunul puk na modrou k Hanifinovi a střelu zadáka ze zápěstí Mikael Backlund šikovně tečoval nad lapačky bezmocného brankáře.
     
    54:23
    Běloruský forvard vymyslel zajímavou dlouhou nahrávku na Andrewa Mangiapaneho, jenže ten si nepohlídal přejezd přes útočnou modrou a čárový mu odpískal ofsajd.
     
    53:51
    S koncem Steelova trestu obdržel parádní nahrávku přesně do hokejky Andrew Mangiapane, ránu příklepem ale nedokázal nasměrovat mezi tři tyče.
     
    53:22
    Nakonec si vzal slovo Nazem Kadri se střelou z levého kruhu, trefil však prvního bránícího protihráče, jemuž se navíc povedlo vyhodit.
     
    52:56
    Hokejisté v červených dresech udržují útočné pásmo, ale na další zakončení zatím čekáme marně. Bránící celek skvěle dostupuje konkurenta.
     
    52:14
    Ostrý projektil vyprodukoval od modré čáry Noah Hanifin. Scott Wedgewood toho moc neviděl, k jeho štěstí puk zamířil nad břevno.
     
    51:51
    Také druhé vyloučení míří do hostujících řad. U obranné modré čáry hrál proti pravidlům Sam Steel, který sekl přes hokejku Šarangoviče.
     
    51:27
    Zase se do hry zapojil domácí brankář, který za vlastní bránou zastavil obranné vyhození Lundkvista a jako cíl rozehrávky si vybral Hanifina.
     
    50:59
    Zničehonic mohlo udeřit na druhé straně, když akci z druhé vlny podpořil Matt Duchene, ale Jacob Markström nadvakrát předvedl výborné zákroky!
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Dallas vede, ačkoliv není lepším týmem, momentálně s vypětím všech sil brání těsný náskok.
     
    49:53
    Po levém mantinel nahodil za bránu soupeře Esa Lindell. Roope Hintz zabojoval, nicméně v souboji tělo na tělo uspěl bránící Christopher Tanev.
     
    49:21
    Snahy Calgary pokračují. Od modré čáry vyslal slabou forhendovou střelu po ledě MacKenzie Weegar, Jamie Benn ji bezpečně zpacifikoval.
     
    48:38
    Na útočný výlet se vydal Rasmus Andersson, od vlastní brány projel až do pravého kruhu a zápěstím vyslal touš těsně vedle levé tyče.
     
    48:15
    Spíše z nouze vypálil od modré čáry Jordan Oesterle a trefil hned prvního bránícího konkurenta, od nějž kus černé gumy zamířil do střední třetiny.
     
    47:42
    Probudili se fanoušci, kteří ženou domácí celek za vyrovnáním. Vyhovět jim chtěl Andrew Mangiapane, Nils Lundkvist jej však vytlačil z dobré palebné pozice.
     
    47:17
    Na druhý gól v zápase měl políčeno Noah Hanifin, z vrcholku pravého kruhu vypálil zápěstím vysoko nad horní tyčku.
     
    46:37
    Ještě více přiblížit Dallas k vítězství mohl Craig Smith, v úniku však forhendem vystřelil jen do pravé části brankové konstrukce!
     
    46:17
    Nahození po pravém mantinelu za vlastní bránou zastavil gólman Jacob Markström a hlavou nahoře rozehrál na osamoceného Gilberta.
     
    45:22
    Bránu obtočil Nazem Kadri a z hranice brankoviště se pokusil bekhendem zasunout puk za brankovou čáru, narazil však na levý beton brankáře.
     
    45:04
    Z ostrého úhlu se Wedgewooda pokusil překvapit Connor Zary, hrací předmět nicméně zvedl pouze do jeho masky.
     
    44:44
    Přečíslení tří proti dvěma vyřešil Matt Duchene přihrávkou po levé ruce na Masona Marchmenta, jehož pokus Jegor Šarangovič zblokoval vysoko nad břevno.
     
    44:12
    Krátce po buly vypálil ze zápěstí kanadský zadák Christopher Tanev přímo doprostřed brány, Scott Wedgewood snadno zasáhl.
     
    43:55
    Útočné pásmo pro Calgary získal Noah Hanifin, puk se potom po sérii odrazů dostal do pravého kruhu k Eliasi Lindholmovi a Švéd zápěstím mířil o kousek vedle levé tyčky.
     
    43:20
    Craig Smith naznačil průnik po pravém mantinelu, aby nakonec zvolil křižný pas doleva a Jamie Benn následně z první vysoko přestřelil.
     
    42:58
    Svatyni soupeře obkroužil Joe Pavelski. S touto variantou Jacob Markström počítal a nenechal u pravé tyčky volné místo.
     
    42:23
    Wyatt Johnston se vydal do útoku po pravém mantinelu. Ve finále akce se pokusil hru strhnout do středu, v čemž mu zamezil Christopher Tanev.
    41:49 Mason MARCHMENT - 2:3
     
    41:49
    Dallas právě vstřelil branku!
    MASON MARCHMENT potrestal nedovolený atak na svou osobu, když při trestném střílení nevymýšlel žádné složitosti a forhendem vyslal svižnou ránu zápěstím k levé tyčce a Markström tuto ránu pustil do sítě pod lapačkou.
     
    41:49
    Uvidíme trestné střílení! Za obranu obdržel perfektní přihrávku Mason Marchment, jemuž Christopher Tanev zabránil v zakončení pouze za cenu hákování.
     
    41:26
    Z levého kruhu vypálil zápěstím na bližší tyčku Rasmus Andersson, švédský zadák rozvlnil pouze boční síťku Markströmovy svatyně.
     
    40:44
    Protiútok Dallasu nevyšel dle představ. Joe Pavelski v plné rychlosti nahrával napříč kruhy doleva, Christopher Tanev ubránil Roopea Hintze.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Buly ovládl Mikael Backlund, Jonathan Huberdeau vzápětí nepřesně přihrával Blakeu Colemanovi.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:55.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 22 – 11.
     
    Prostřední dvacetiminutovka změnu skóre nepřinesla, Calgary s Dallasem nadále zůstávají na stejné úrovni. Jednoznačně více ze hry měly ve druhé třetině Plameny, ovšem ani jeden z třinácti střeleckých pokusů směřující mezi tři tyče si nenašel cestu za Wedgewooda, zatímco Markström na druhé straně musel zasahovat pouze jednou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Hokejisté v červených dresech ještě jednou navštívili útočnou třetinu, ale soupeřovu bránu neohrozili, Hanifinovi na modré smolně proskotačil puk mezi bruslemi.
     
    39:17
    Jegor Šarangovič protečoval nahození Taneva, takže nemohla být řeč o zakázaném uvolnění, Scott Wedgewood následně za bránou rozehrál na Lundkvista.
     
    38:54
    Zuby nehty Calgary udržovalo útočnou třetinu, ale nakonec neúspěšně, český útočník Radek Faksa přetlačil dvojici soupeřů.
     
    38:30
    Mezi kruhy si povyjel Rasmus Andersson a dostal ideální nahrávku do hokejky, rána z první zamířila vysoko nad horní tyč.
     
    37:59
    Pod tlakem Miro Heiskanen nahazoval za bránu, kam se pokoušel probojovat Mason Marchment, avšak MacKenzie Weegar soka bez problémů přetlačil tělem.
     
    37:28
    Postavení mimo hru odpískáno Flames. Mikael Backlund si ještě celou situaci vyříkává s Jonathanem Huberdeauem cestou na střídačku.
     
    36:55
    Protiútok Stars táhl středem kluziště kapitán Jamie Benn, bekhendový pas po levé ruce zachytil bránící Christopher Tanev.
     
    36:26
    Andersson vybojoval puk a dopředu nastartoval Mikaela Backlunda, jehož kličku zprava do středu vystihl Thomas Harley.
     
    35:55
    Situaci dva na dva řešil Joe Pavelski individuálně, tvrdou forhendovou střelu nicméně poslal o kus vedle brány Jacoba Markströma.
     
    35:16
    Zakázané uvolnění hostujícího týmu. Joe Pavelski zatlačil na Christophera Taneva, ale předjet kanadského útočníka nezvládl.
     
    34:59
    Před vlastní bránou si perfektně počínal Christopher Tanev, správně očekával nahrávku Hintze na Robertsona a puk zpracoval pro sebe.
     
    34:14
    Matt Duchene brzy pochopil, že proti dvěma nemá šanci, proto zadovkou oslovil Joea Pavelskiho, americký forvard ránou příklepem přestřelil.
     
    33:44
    Rasmus Andersson si rozmyslel zakončení a po modré posunul na Nazema Kadriho, jehož pokus zápěstím neprošel přes trojici soupeřů.
     
    33:18
    V levém kruhu kouzlil Blake Coleman, nakonec strhnul hru k mantinelu, odtud z otočky nahazoval o kus vedle pravé tyče Markströmovy svatyně.
     
    32:53
    Na teč nabízel puk od pravého mantinelu Rasmus Andersson, přes hokejku jednoho z bránících hráčů kotouč doputoval do ochranné sítě.
     
    32:21
    Střetnutí pokračuje ve svižném tempu. Zpoza pravého kruhu vystřelil Andrew Mangiapane, Scott Wedgewood kontroloval puk letící vysoko nad břevno.
     
    31:45
    Rychle na druhou stranu, kde si o pozornost řekl Sam Steel, jeho forhendové zakončení zpacifikoval Christopher Tanev obětavým blokem zády.
     
    31:32
    Soupeřovu svatyni obkroužil ofenzivu podpořivší Noah Hanifin a před bránou Stars se potom strhla velká bitva o puk, tu nakonec ovládl Joe Pavelski.
     
    30:34
    Útočná akce Flames ještě pokračovala. V pravém kruhu si počkal na nahrávku Blake Coleman, ránu na zadní tyč poslal těsně vedle.
     
    30:15
    Mezi dvěma protihráči se prosmýkl Slovák Martin Pospíšil, těsně bráněný ovšem nezvládl z bezprostřední blízkosti vyzrát na Wedgewooda.
     
    29:44
    Od pravého mantinelu slabě nahazoval Rasmus Andersson, nejistý Scott Wedgewood překvapivě jenom vyrážel, naštěstí pro něj ke spoluhráči Lindellovi.
     
    29:07
    Tak dlouho MacKenzie Weegar vymýšlel na útočné modré čáře, až mu nakonec puk vypíchl Sam Steel a zadák měl co dělat, aby soka udržel na zádech.
     
    28:37
    Dallas má v posledních chvílích navrch. Další útočnou akci Stars přerušil čárový po ofsajd, špatně si porozuměli Marchment s Bennem.
     
    28:13
    Na modrou dostal pobídku Miro Heiskanen a finský zadák se rozhodl pro střelu do přípravy, přičemž zasáhl do chráněných míst Marka Ružičku.
     
    27:50
    Ofenzivu se rozhodl podpořit právě Rasmus Andersson, který nakonec jenom nespokojeně rozhodil rukama poté, co mu rozhodčí odpískal ofsajd.
     
    27:29
    Radek Faksa si vyměnil kotouč s Jasonem Robertsonem, pod tlakem Rasmuse Anderssona následně hrací předmět na hokejce neudržel.
     
    26:58
    Za defenzivní linií se Stars se pokusil schovat Connor Zary, k jeho smůle Christopher Tanev poslal nepřesnou nahrávku.
     
    26:24
    Aktivita Dallasu pokračovala, ale otupil ji Tyler Seguin, když nástřelem od modré trefil do brusle v blízkosti stojícího konkurenta.
     
    25:57
    Ani teď Jacob Markström nemusel zasahovat, neboť finský protihráč Roope Hintz vyslal svižnou ránu ze zápěstí nad břevno.
     
    25:29
    Z mezikruží vypálil do přehuštěného prostoru Wyatt Johnston a brankáře nezaměstnal, protože se úspěšným blokem prezentoval Rasmus Andersson.
     
    24:57
    Příliš velké sousto si ukousl Nazem Kadri, když vyrazil do trojice soupeřů a podle očekávání kus černé gumy na hokejce neudržel.
     
    24:00
    Rychlost nabral po pravém mantinelu Adam Ružička a z kruhu zvládl i vypálit přes obránce, Scott Wedgewood má na kontě další zákrok, v tomto případě levým betonem.
     
    23:42
    Zápas pokračuje pět na pět, Dallas oslabení ubránil. Na zteč vyrazil Matt Duchene, ale bez podpory kolegů a sám proti třem si nevěřil, takže jen nahazoval za bránu.
     
    23:09
    Noah Hanifin se tentokráte zachoval nesobecky a po levé ruce nahrával do kruhu Eliasi Lindholmovi, ránu na přední tyč pod břevno Wedgewood pokryl vyrážečkou.
     
    22:40
    Znovu pálil Noah Hanifin, v tomto případě ze středu. Scott Wedgewood měl otevřený výhled a předvedl úspěšný zákrok pravým betonem.
     
    22:12
    Za levý kruh dostal nabito Noah Hanifin, trefil ale jenom dobře položenou hokejku jednoho z protihráčů. Tlak Flames pokračuje.
     
    21:22
    První přesilovou hru si zahraje domácí mužstvo. Na trestnou lavici usedl kapitán Stars Jamie Benn, vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění vůči Huberdeauovi.
     
    21:09
    Před bránu soupeře si najížděl Jonathan Huberdeau, avšak Mikael Backlund podcenil jeho rychlostní schopnosti a nahrál za jeho brusle.
     
    20:41
    Dallas zůstal v tlaku, ale hráči tohoto týmu zatím nic dalšího nevymysleli, pas Robertsona na Pavelskiho vystihl Christopher Tanev.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Ryan Suter nahrával pod modré čáře, Miro Heiskanen vypálil tvrdou dělovku vedle levé tyčky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:05.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 9 – 10.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Calgary a Dallasem rozhodně nenudila, nabídla čtyři góly, po dvou na každé straně. Vedoucí trefu obstaral Thomas Harley, načež obrat domácího celku obstarali zadáci Christopher Tanev a Noah Hanifin. Současnou podobu výsledku stanovil Mason Marchment, jenž v koncovce třetiny uspěl forhendovou střelou k pravé tyčce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    V závěru úvodního dějství se o bleskový obrat pokusil Radek Faksa, ale český forvard sám proti Anderssonem s Weegarem neměl šanci na úspěch.
    19:00 Mason MARCHMENT - 2:2
     
    19:00
    Dallas právě vstřelil branku!
    DeBoerova družina dává gól do šatny a vrací stav do nerozhodné podoby. Po přisunutí od Heiskanena vystřelil Seguin do Hanifina, od nějž se puk smolně odrazil mezi kruhy přesně k MASONU MARCHMENTOVI, levé křídlo druhého útoku ukázalo dobré reflexy a forhendovou ránou skórovalo na Markströmovu vyrážečku. Asistence: Miro Heiskanen a Tyler Seguin.
     
    18:39
    Pomalou střelu zápěstím vyprodukoval z pravého kruhu Matt Duchene, připravený Jacob Markström zasáhl levým betonem.
     
    18:24
    Hokejisté v zeleno-bílých dresech obsadili útočnou třetinu, ale jenom na pár vteřin, protože Roope Hintz přihrál Jasonu Robertsonovi za brusle.
     
    17:57
    Jegor Šarangovič poslal kotouč po mantinelu za bránu, kde číhal Elias Lindholm, ve vytočení před Wedgewooda mu zdárně zabránil Miro Heiskanen.
     
    17:22
    Jeden na jednoho si A. J. Greer nevěřil, proto přes soka vystřelil forhendem z levého kruhu a Scott Wedgewood nebyl dvakrát jistý, puk mu vypadl z lapačky ke spoluhráči Lindellovi.
     
    16:58
    Pod tlakem Jani Hakanpää raději zacouval do vlastní obranné třetiny, odtud z klidnějšího postavení přenesl puk doleva na Ryana Sutera.
     
    16:12
    Na teč nahazoval zpoza pravého kruhu Joe Pavelski a Jason Robertson nasměroval touš o pár čísel vedle pravé tyčky.
    15:30 Noah HANIFIN - 2:1
     
    15:30
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán, Plameny vedou! Na útočné modré obral konkurenta Huberdeau a křižným pasem doprava našel Backlunda, jehož Colemanem lehce tečovaný bekhendový pokus Lindell zblokoval pouze na hokejku NOAHA HANIFINA a dorážka beka prošla finskému zadákovi pod bruslemi a doputovala i za záda mimo pozici se nacházejícího brankáře. Asistence: Blake Coleman a Mikael Backlund.
     
    14:52
    Zakázané uvolnění domácího mužstva. Christopher Tanev vyzkoušel dlouhý pas na Andrewa Mangiapaneho, který na něj nedosáhl a zároveň měl k puku blíže Miro Heiskanen.
     
    14:29
    Christopher Tanev musel pořádně zabrat, protože na něj nebezpečně dotíral Nils Lundkvist a finský zadák puk vybojoval pro Smitha, jenž bekhendem poslal puk přímo do Markströmovy lapačky.
     
    13:57
    Na útočné modré čáře číhal Craig Smith a dočkal se nahrávky, jeden proti jednomu následně neuspěl proti Rasmusovi Anderssonovi.
     
    13:27
    Za bránu konkurenta se protlačil Jegor Šarangovič a z pravého kruhu potom zkoušel forhendovou střelu z otočky, cílové zařízení výrazně minul.
     
    12:58
    Nils Lundkvist vyzkoušel žabičku za obranu na Jamieho Benna. Hostující kapitán našlápl příliš pozdě a na dlouhou hokejku si neporadil se zpracováním.
     
    12:30
    Útok Dallasu přerušil svým hvizdem rozhodčí. Důvod byl ten, že Jamie Benn posunul hrací předmět k Heiskanenovi nedovoleným způsobem rukavicí.
     
    11:50
    A zase Connor Zary, když v plné rychlosti pláchl dvojici soupeřů, z ostrého úhlu však na Wedgewooda recept nenašel, byt se hodně snažil.
     
    11:22
    V pravém kruhu vymýšlel Connor Zary a rozhodl se vybídnout k zakončení na modré čáře Gilberta, ostrá dělovka zamířila nad břevno.
     
    10:49
    Od modré si povyjel do pravého kruhu Jani Hakanpää, střela zápěstím na zadní tyč měla v podání finského zadáka k přesnosti hodně daleko.
     
    10:14
    Ve dvou proti třem domácí hokejisté neuspěli. Andrew Mangiapane procpal puk na Jordana Oesterleho, jenž na malém prostoru neukličkoval Harleyho.
     
    09:57
    Na druhé straně nahazoval od modré čáry Miro Heiskanen a puk nikdo netečoval, takže Jacob Markström zaznamenal snadný zákrok.
     
    09:26
    Domácí jsou při chuti. Andrew Mangiapane se v plné rychlosti pokusil zleva natlačit před bránu, v čemž mu zamezil Nils Lundkvist.
    08:02 Christopher TANEV - 1:1
     
    08:02
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Mangiapane si udělal oblouk za soupeřovu bránu, načež vyjel v pravém kruhu a zde přenechal kotouč CHRISTOPHERU TANEVOVI. Kanadský bek znovu naznačil najetí za hostující svatyni, ale ve finále dokonale překvapil Wedgewooda střelou z úhlu mezi jeho betony. Asistence: Andrew Mangiapane a Dennis Gilbert.
     
    07:47
    Protiútok Dallasu nebyl příliš nebezpečný, protože Jason Robertson neměl podporu spoluhráčů a sám proti dvěma obráncům neuspěl.
     
    07:23
    Volnějšího prostoru po levém mantinelu využil Dennis Gilbert k najetí až do kruhu, střelu zápěstím na přední tyčku Wedgewood pokryl ramenem.
     
    06:48
    Za vlastní bránou získal puk do vlastního držení Ryan Suter, když úspěšně zpacifikoval dlouho váhajícího Eliase Lindholma.
     
    06:04
    K vyrovnání chyběly centimetry! Od modré čáry přišla pobídka na teč a chopil se jí Andrew Mangiapane, hostujícího gólmana zachránilo od inkasování břevno.
     
    05:48
    Na bleskovou odpověď si brousil zuby Connor Zary, krásnou kličkou po pravé ruce se zbavil Lindella, leč z ostrého úhlu pak na Wedgewooda recept nenašel.
    04:51 Thomas HARLEY - 0:1
     
    04:51
    Dallas právě vstřelil branku!
    Vedení na svou stranu strhává hostující favorit! Robertson od pravého mantinelu přihrál mezi kruhy Pavelskimu, jenž zády k bráně šikovně sklepl pod sebe obránci THOMASU HARLEYMU a ten vyslal gólovou ránu bez přípravy k pravé tyči. Asistence: Joe Pavelski a Jason Robertson.
     
    04:16
    Zpracování nezvládl Jani Hakanpää úplně ideálně, proto vzápětí jenom nahazoval po pravém mantinelu do bezpečí. Oba týmy střídají.
     
    03:49
    Směrem dozadu zapracoval Noah Hanifin a udržel velký náskok před Radkem Faksou, načež z klidné pozice rozehrával k pravému mantinelu na Taneva.
     
    03:06
    Bekhendovou střelu Craiga Smitha z pravého kruhu Jacob Markström vyrazil pravým betonem, lapačkou potom včas přikryl puk před o dorážku se snažícím Steelem.
     
    02:49
    Za bánu odvážně vystartoval proti ostrému nahození Jacob Markström a přes hokejku Robertsona touš procpal k Huberdeauovi.
     
    02:21
    Odrazem o zadní mantinel se Joe Pavelski pokusil najít Roopea Hintze. Neúspěšně, finského útočníka přebruslil dobře pracující Rasmus Andersson.
     
    01:45
    Snažení Flames zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Blake Coleman vyvinul velký tlak na Lundkvista, ale nepřetlačil ho, proto bylo nařízeno zakázané uvolnění.
     
    01:20
    Nahození po levém mantinelu měl pod kontrolou Scott Wedgewood. Bekhendovou stranou vyrážečky potom rozehrál na Heiskanena.
     
    00:43
    Jako další zahrozil Mikael Backlund, když se z pravého křídla zvládl natlačit mezi kruhy, načež vypálil ze zápěstí těsně vedle pravé tyčky.
     
    00:10
    Zápas mezi Calgary a Dallasem odstartoval! Jako první vyrazili do útoku domácí, ale daleko se nedostali, Eliase Lindholma zpacifikoval Jani Hakanpää.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Markström (Vladař) – R. Andersson, Weegar, C. Tanev (A), Hanifin, Oesterle, Gilbert – Šarangovič, E. Lindholm (A), Mangiapane – Coleman, Backlund (C), Huberdeau – Pospíšil, Kadri, Zary – Dubé, Ružička, Greer.
    Trenér: Ryan Huska

    Dallas Stars: Wedgewood (Oettinger) – Heiskanen (A), R. Suter, Hakanpää, Lindell, Lundkvist, Harley – Pavelski (A), Hintz, J. Robertson – Seguin, Duchene, Marchment – Dadonov, W. Johnston, Benn (C) – Cr. Smith, Faksa, Steel.
    Trenér: Peter DeBoer

    Rozhodčí: St. Laurent, MacDougall – Smith, Knorr.
     
    Dallas Stars

    Hokejisté Dallasu patří k tomu nejlepšímu, co Západ nabízí. Ve dvaceti utkáních posbíral osmadvacet bodů a figurují na páté příčce s odstupem čtyř bodů na vedoucí Vegas. DeBoerova družina v doposud posledním střetnutí přerušila sérii dvou porážek v řadě, když zvítězila 2:0 na půdě silného Winnipegu. Týmové produktivitě vévodí zkušený devětatřicetiletý Joe Pavelski, americký útočník již získal dvacet kanadských bodů za deset gólů a stejný počet asistencí.
     
    Calgary Flames

    Úvodní čtvrtina sezóny naznačuje, že Calgary bude mít co dělat, aby se probojovalo do vyřazovací části. Momentálně figuruje na desátém místě Západní konference, nicméně za osmým Nashvillem zaostává o jediný bod, takže ani zdaleka není nic ztraceno. Plameny už po sedm zápasů střídají výhru s porážkou a tuto sérii se dnes pokusí přerušit, protože naposledy doma přetlačily obhájce titulu z Vegas 2:1 v prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je Elias Lindholm s patnácti body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Calgary a Dallasem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 9. C. Tanev (Mangiapane, Gilbert), 16. Hanifin (Coleman, Backlund), 58. Weegar (Huberdeau), 62. Kadri (Huberdeau, Markström) – 5. Harley (Pavelski, J. Robertson), 19. Marchment (Heiskanen, Seguin), 42. Marchment (t.s.)


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – R. Andersson, Weegar, C. Tanev (A), Hanifin, Oesterle, Gilbert – Šarangovič, E. Lindholm (A), Mangiapane – Coleman, Backlund (C), Huberdeau – Pospíšil, Kadri, Zary – Dubé, Ružička, Greer.
    Tréner: Ryan Huska

    Dallas Stars: Wedgewood (Oettinger) – Heiskanen (A), R. Suter, Hakanpää, Lindell, Lundkvist, Harley – Pavelski (A), Hintz, J. Robertson – Seguin, Duchene, Marchment – Dadonov, W. Johnston, Benn (C) – Cr. Smith, Faksa, Steel.
    Tréner: Peter DeBoer

    Rozhodca: St. Laurent, MacDougall – Smith, Knorr

    Diváci: 16 941