AEK Atény – Brighton 0:1 (kon.) | Bergamo – Lisabon 1:1 (kon.) | Freiburg – Olympiakos 5:0 (kon.)
Haifa – Rennes 0:3 (kon.) | Sparta Praha – Real Betis 1:0 (kon.) | Sturm Graz – Raków 0:1 (kon.)
Bačka Topola – West Ham 0:1 (kon.) | Häcken – Leverkusen 0:2 (kon.) | Liverpool – Linz 4:0 (kon.)
Marseille – Amsterdam 4:3 (kon.) | Molde – Karabach 2:2 (kon.) | Rangers – Aris Limassol 1:1 (kon.)
Servette – AS Rím 1:1 (kon.) | Tiraspol – Slavia 2:3 (kon.) | Toulouse – St.Gilloise 0:0 (kon.)
Villarreal – Panathinaikos 3:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:0 (2:0)
LASK Linz
cz Štvrtok 30.11.2023, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Európska liga • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Evropské ligy mezi Liverpool FC a LASK Linec.
     
    LASK Linec

    Rakouský celek se zatím v Evropské lize spíše trápí. Ze čtyř utkání získal Linec jen tři body a patří mu čtvrtá pozice. O setrvání pro jarní část alespoň v Evropské konferenční lize bude zřejmě bojovat s Royale Union SG, které má o bod víc, dnes hraje v Toulouse. V posledním kole došlo právě na souboj belgického a rakouského celku. Linec doma belgický celek přehrál 3:0 a zvýšil své šance na setrvání v pohárové Evropě. V rakouské lize pak drží třetí místo. O víkendu přehrál 1:0 Tirol.
     
    Liverpool FC

    Domácí celek je na tom mnohem lépe. Liverpool ve čtyřech duelech získal devět bodů a podle očekávání drží první příčku tabulky. Již dnes si navíc v případě vítězství může zajistit postup do jarní fáze Evropské ligy. Jediné klopýtnutí Kloppovy družiny přišlo v posledním kole na půdě Toulouse, kde anglický celek prohrál 2:3. V Premier League pak Liverpool drží třetí místo se ztrátou dvou bodů na vedoucí Arsenal. O víkendu Liverpool remizoval 1:1 na půdě Manchesteru City.
     
    Vzájemný zápas

    Dnešní soupeři na sebe narazili v úvodním kole v září. Liverpool v Rakousku zvítězil 3:1 díky obratu ve druhé půli.
     
    Úvodní sestavy:

    Liverpool FC: Kelleher – Quansah, Jo. Gomez, Konaté, Tsimikas – Gravenberch, Endó, Elliott – M. Saláh, Gakpo, Díaz.
    Náhradníci: Pitaluga – Alexander-Arnold, Doak, Gordon, Jones, Chambers, A. Mac Allister, Szoboszlai, Matip, Núñez, van Dijk.

    LASK Linec: Lawal – Ziereis, A. Andrade, Talověrov – Stojković, Horvath, Ljubic, Bello – Žulj – Usor, Ljubičić.
    Náhradníci: Siebenhandl – Balić, Ba, Darboe, Flecker, Goiginger, Havel, Jovičić, Luckeneder, Koné, Mustapha, Renner.
     
    Oba týmy už nastupují na hřiště. Domácí obléknou červenou sadu, zatímco hosté budou černobílí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Liverpool obstaral výkop do dnešního souboje. Domácí celek si dnes může zajistit postup do jarní fáze Evropské ligy.
     
    2
    Domácí do utkání vstoupili hodně aktivně a od úvodního výkopu kombinují na polovině soupeře. Defenzivu Lince dnes rozhodně nečeká snadná práce.
     
    3
    Konaté si dal pozor na míč směřující na hranici velkého vápna a před Ljubičem míč odhlavičkoval do bezpečí. Domácí zůstávají na míči.
     
    4
    Usor krásnou patičkou sklepl míč pod sebe, jenže nikdo v černobílém si netroufl na střelu zpoza velkého vápna. Domácí uklidňují rozehrávku.
     
    5
    Kostas Tsimikas dostal těžkou přihrávku na levou stranu, jenže soupeř byl v souboji hodně důrazný a odstavil řeckého obránce od míče.
     
    6
    Domácí napadali rozehrávku Lince vysoko na jeho polovině. Gravenberch odkop sice zblokoval, jenže k odraženému míči měl blíže soupeř.
     
    7
    Gakpo si řekl o přihrávku na hranici velkého vápna, jenže dostal pobídku na paty a už se s míčem nedokázal včas otočit.
     
    8
    Mohamed Salah v dresu Liverpoolu vstřelil už 198 branek. V dnešním duelu může egyptský kanonýr uzavřít dvoustovku.
     
    9
    Luis Díaz se hnal za vysokým nákopem na polovinu soupeře, ale Maxym Talověrov byl ve vzduchu úspěšnější a odehrál míč do bezpečí.
     
    10
    Hostující brankář Lawal nakopl míč na polovinu Liverpoolu, jenže osamocený Endo sebral míč pro domácí celek.
     
    11
    Luis Díaz se po levém křídle sice prohnal do vápna, ale obránce jej vynikající poziční hrou vytlačil mimo střeleckou pozici.
     
    12
    Po další rychlé narážečce už zakončoval Cody Gakpo, jenže ten se při zakončení možná lehce unáhlil a poslal míč vysoko nad břevno.
     
    13
    Liverpool právě vstřelil branku! Nyní už se Liverpool ujímá vedení! Po krásné kombinaci na polovině rakouského celku odcentroval z pravé strany Gomez, který našel LUISE DÍAZE, který míč poslal do horního rohu!
    13. Luis DÍAZ - 1:0
     
    15
    Na stadionu panuje parádní atmosféra. Domácí celek vstoupil do utkání podle svých představ a může se nadále věnovat ofenzivě. Další útok zastavil ofsajd Gakpa.
     
    16
    Gakpo napadal rozehrávku Lince na polovině soupeře. Hostující gólman si pohyb nizozemského hráče pohlídal a odehrál míč do bezpečí.
     
    17
    Liverpool právě vstřelil branku! Domácí celek přidává druhou branku! Ofenziva domácího celku soupeře doslova rozebrala! Nejprve mohl zakončovat Díaz, jenže místo toho přenesl míč na pravou stranu, odkud míč před branku předložil Saláh a CODY GAKPO už měl snadnou práci!
    17. Cody GAKPO - 2:0
     
    19
    Domácí celek nadále pokračuje v ofenzivním snažení. Fotbalisté Liverpoolu jsou prakticky všude o krok před soupeřem. Linec se prakticky nedostává k držení míče.
     
    20
    Do otevřenější defenzivy Liverpoolu postupoval bývalý hráč Slavie Usor, jenže si nepohlídal postavení a byl lapen v těsném ofsajdu.
     
    21
    Liverpool se opět usadil na polovině soupeře a trpělivou kombinací si hledá místo pro zakončení. Defenziva hostujícího celku drží pevný blok.
     
    22
    Nažhavený Saláh s míčem u nohy prošel takřka přes polovinu hrací plochy. Na poslední chvíli jej o možnost vypálil připravil Maxym Talověrov.
     
    23
    Tentokrát byl egyptský střelec lapen v ofsajdové pasti. Pochvalu zatím zaslouží početná skupina hostujících příznivců, kteří svůj tým hlasitě podporují.
     
    24
    Liverpool kombinuje kolem velkého vápna a soupeři prakticky nepůjčuje míč. Hráči v červených dresech si dnešní duel skutečně užívají.
     
    25
    Díaz utekl soupeři po levé straně, jenže místo centru do vápna zvolil přihrávku do zadních řad.
     
    26
    Ryan Gravenberch už byl s míčem u nohy na hranici velkého vápna, jenže se mu v klíčové chvíli střetly myšlenky. Místo střely nebo přihrávky tak jen odevzdal míč obránci.
     
    27
    George Bello dostal při ojedinělém výpadu hostů prostor na levé straně, jenže vracející se obránce jeho centr skvěle srazil na rohový kop.
     
    28
    Hosté se po následném rohovém kopu dostali do zajímavého zakončení, jenže Robert Žulj byl v metrovém ofsajdu. Praporek asistenta okamžitě vyletěl nad hlavu.
     
    29
    Endo nádherně přenesl hru na levé křídlo, kam se dostal Tsimikas, jehož centr před Gakpem na poslední chvíli odvrátil Andrade.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a domácí Liverpool zatím s přehledem kráčí za postupem do jarní fáze. Linec čeká těžká šichta.
     
    31
    Hosté bleskově rozehráli standardní situaci. Moses Usor z levé strany přihrával pod sebe, ale trefil jen vracejícího se obránce.
     
    32
    Domácí chtěli pokutový kop po pádu Díaze v pokutovém území, ale sudí ukazuje, že se bude pokračovat nadále ve hře.
     
    33
    Nádhernou střelou z rohu velkého vápna se prezentoval Tsimikas. Řecký hráč se do míče opřel levačkou a orazítkoval břevno!
     
    34
    Další výpad hostů skončil příliš prudkou přihrávkou na rozběhnutého Usora. Pro balón si s přehledem dokráčel brankář Caoimhin Kelleher.
     
    35
    Exekuce přímého kopu domácích se chopil Harvey Elliott, který zakončil levačkou, jenže jeho pokus se zatočil mimo tři tyče.
     
    36
    Andrade získal odražený míč na polovině rakouského celku, jenže neměl moc času na konstruktivní rozehrávku. Domácí skvěle napadají.
     
    37
    Gakpo si v pokutovém území skvěle zasekl míč, jenže zpětnou přihrávkou neoslovil nikoho ze spoluhráčů. Linec bude rozehrávat od branky.
     
    38
    Ibrahima Konaté uspěl v hlavičkovém souboji na vlastní polovině. Do souboje se ale ještě vrátil Usor, který neměl proti urostlému soupeři šanci.
     
    39
    Mohamed Saláh si řekl o přihrávku za obranu soupeře, jenže Bello jeho úmysl přečetl a předskočil jej. Saláh si následně musel pomoci nedovoleným zákrokem.
     
    40
    Luis Díaz se hnal za přihrávkou na levou stranu hřiště, jenže obránce si jeho pohyb pohlídal a odehrál míč do bezpečí. Liverpool má nadále ofenzivní choutky.
     
    41
    Tsimikas dostal přihrávku na levou stranu, jenže místo průniku nyní zvolil rozehrávku do zadních řad. Liverpool v závěru prvního poločasu kontroluje hru.
     
    42
    Joe Gomez si navedl míč do blízkosti velkého vápna, odkud vypálil pravou nohou, jenže jeho projektil skončil vedle vzdálenější tyčky!
     
    43
    V další zajímavé pozici byl Mohamed Saláh, který se do míče opřel pravou nohou, ale nakonec z toho byla spíše střílená přihrávka, na kterou Gakpo nedosáhl.
     
    44
    Bello chtěl zrychlit útok hostujícího celku přihrávkou za obranu, jenže Konaté byl pozorný a pohlídal si náběh aktivního Ljubičiče.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce je na tom mnohem lépe favorizovaný Liverpool. Vynikající vstup do utkání stvrdil úvodní brankou ve 13. minutě Luis Díaz. O čtyři minuty později se prosadil Cody Gakpo. Domácí měli další obrovské šance, ale Tsimikas krásnou dělovkou trefil břevno, zatímco Gomez těsně minul branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hostující Linec obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Rakouský celek potřebuje výrazně zlepšit svůj výkon z prvního poločasu.
     
    47
    Caoimhin Kelleher se musel zapojit do rozehrávky Liverpoolu. Domácí brankář nakopl míč na pravou stranu, kde byl Joe Gomez.
     
    48
    Cody Gakpo se zpoza hranice velkého vápna opřel do sraženého míče, ale pravačkou jej napálil nad branku. Rozhodčí nakonec viděl teč obránce.
     
    49
    Rozehrávky rohového kopu se ujal Kostas Tsimikas. Jeho pobídku směřující k přední tyči odehrál do bezpečí Marin Ljubičić.
     
    50
    Liverpool se okamžitě tlačil vpřed po levé straně, jenže Elliott si míč ukopl do zámezí. Linec má obrovské problémy s přechodem za půlící čáru.
     
    51
    Penalta pro Liverpool! Gakpo byl dříve v souboji s brankářem a sudí po krátkém váhání odpískal pokutový kop!
    51. Nedovolený zákrok v pokutovém území
     
    52
    Liverpool právě vstřelil branku! Liverpool přidává třetí branku! K penaltě se postavil MOHAMED SALÁH, který dělovkou k tyči vstřelil svou branku číslo 199 v dresu Liverpoolu!
    52. Mohamed SALÁH - 3:0
     
    54
    U střídačky Liverpoolu už se chystají první střídání. Chystají se Darwin Núñez a Curtis Jones.
     
    55
    Liverpool pokračuje v koncentrovaném výkonu a soupeři prakticky nepůjčuje míč. Domácí celek nyní kombinuje v zadních řadách.
     
    56
    Marin Ljubičić se dostal do zakončení uvnitř pokutového území, jenže jeho dělovka levou nohou skončila nad břevnem.
     
    57
    Střídání v týmu Liverpool FC:
    ze hřiště odchází Ibrahima Konaté, přichází Trent Alexander-Arnold,
    ze hřiště odchází Mohamed Saláh, přichází Curtis Jones,
    ze hřiště odchází Luis Díaz, přichází Darwin Núñez.
     
    58
    Ryan Gravenberch se otočil kolem obránce a rozehrál vnějším nártem. Jeho pobídku ale zachytil vracející se obránce v bílém dresu.
     
    59
    Harvey Elliott si navedl míč do blízkosti velkého vápna, jenže jeho rána byla obráncem tečována takovým způsobem, že hostující brankář zasáhl!
     
    60
    Žlutá karta pro tým LASK Linec (Maxym Talověrov).
     
    61
    Cody Gakpo táhl útok Liverpoolu po levém křídle. Nizozemský hráč prošel do vápna, jenže po obhození obránce už míč nedohnal na trávníku.
     
    62
    Střídání v týmu LASK Linec:
    ze hřiště odchází George Bello, přichází Rene Renner,
    ze hřiště odchází Maxym Talověrov, přichází Elias Havel,
    ze hřiště odchází Marin Ljubičić, přichází Ibrahim Mustapha,
    ze hřiště odchází Filip Stojković, přichází Florian Flecker.
     
    63
    Další akci hostujícího celku zastavil hvizd rozhodčího. Příliš důrazně si v hlavičkovém souboji na polovině hřiště počínal Moses Usor.
     
    64
    Darwin Núñez se výborně otočil uvnitř pokutového území, jenže v klíčovou chvíli zapomněl míč za sebou a už neměl prostor pro zakončení.
     
    65
    Ivan Ljubic se chtěl otočit kolem obránce, jenže důrazný Kostas Tsimikas byl ihned připraven a odehrál míč do zámezí.
     
    66
    Domácí celek si nadále kontroluje luxusní vedení. Liverpool hraje s míčem na polovině soupeře a hráčům Lince balón prakticky nepůjčuje.
     
    68
    Po delší době se Linec usadil s míčem na polovině Liverpoolu, jenže kombinace rakouského celku skončila jen míčem sraženým v zámezí.
     
    69
    Rene Renner vhazoval na levé straně hrací plochy. Na jeho přihrávku si naběhl střídající Mustapha, který získal faul na svou osobu.
     
    70
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut. Domácí celek si kráčí pro první místo v základní skupině. Toulouse totiž v souběžně hraném utkání hraje s Royale Union bez branek.
     
    71
    Curtis Jones málem zachytil nepřesnou rozehrávku soupeře. Nakonec z toho ale byl protiútok pro hosty, který Ibrahim Mustapha zakončil mizerně.
     
    72
    Po rychlé kombinaci kolem velkého vápna se do míče opřel právě Curtis Jones, proti němuž na poslední chvíli vystoupil stoper rakouského celku.
     
    73
    Mustapha sprintoval do vápna za Usorovou přihrávkou, jenže domácí stoper Joe Gomez byl u míče o krok rychleji a odehrál jej do zámezí.
     
    74
    Harvey Elliott prodloužil míč do míst, kam spěchal Curtis Jones, jenže ten si jej hlavou přizvedl jen k prvnímu hráči v bílém dresu Lince.
     
    75
    Jeden z hráčů rakouského celku zůstává po souboji ležet ve středovém kruhu a podle všeho bude potřebovat ošetření.
     
    76
    Střídání v týmu LASK Linec:
    ze hřiště odchází Ibrahim Mustapha, přichází Moussa Koné.
     
    77
    Gakpo se hnal za přihrávkou na levou stranu, jenže obránce před ním hlavou odehrál míč do rukavic připraveného brankáře.
     
    78
    Linec kombinoval kolem velkého vápna, jenže defenziva Liverpoolu soupeři absolutně nenechává prostor pro odcentrování do šestnáctky.
     
    79
    Hosté dokonce zkusili překonat obranu Liverpoolu přihrávkou hlavou, jenže domácí stoper Gomez dnes hraje výborné utkání.
     
    81
    Znovu je hra přerušena. Hosté dnešní souboj odnášení i po zdravotní stránce.
     
    82
    Renner výborně zabojoval v blízkosti velkého vápna a získal pro hostující celek rohový kop. Linec se snaží alespoň o čestný zásah.
     
    82
    Střídání v týmu Liverpool FC:
    ze hřiště odchází Kostas Tsimikas, přichází Luke Chambers.
     
    84
    Kelleher krásným výhozem našel spoluhráče na pravé straně. Jeho pobídku za obranu si následně hráči v bílém s přehledem pohlídali.
     
    85
    Hosté poslali před domácí branku nebezpečný centr, ale Kelleher je dnes ve vzudušném prostoru opravdu sebejistý.
     
    86
    Darwin Núñez si na opačné straně připravil míč na pravou nohu, ale jeden z hráčů v bílých jeho ránu obětavým způsobem srazil na rohový kop.
     
    87
    Ani po dalším rohovém kopu červení branku soupeře neohrozili. Na malém vápně uspěl v hlavičkovém souboji hostující stoper Andrade.
     
    88
    Zdravotní problémy nyní trápí také domácího Quensaha. Mladý hráč Liverpoolu se drží za levý kotník.
     
    89
    Harvey Elliott si na pravé straně předkopl míč příliš daleko před sebe a už jej nedohnal na trávníku. Rozehrávat se bude od branky hostů.
     
    90
    Duel si naopak užívají příznivci hostujícího mužstva, kteří si i přes nepříznivé skóre užívají výjezd na duel s jedním z nejlepších týmů na světě.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    90+2
    Joe Gomez ještě musel v závěru utkání do riskantního skluzu na hranici velkého vápna. Domácí stoper jej ale provedl na výbornou.
     
    90+3
    Liverpool právě vstřelil branku! Domácí celek ještě v závěru utkání přidává čtvrtou branku! Trent Alexander-Arnold potáhl míč středem hřiště, přihrávkou na levou stranu poslal míč do míst, kam si naběhl CODY GAKPO, který přidal druhý zásah v duelu!
    90+3. Cody GAKPO - 4:0
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Liverpool v dnešním souboji potvrdil roli obrovského favorita a díky vítězství 4:0 si zajistil triumf ve skupině. Vynikající vstup do utkání stvrdil úvodní brankou ve 13. minutě Luis Díaz. O čtyři minuty později se prosadil Cody Gakpo. Domácí měli další obrovské šance, ale Tsimikas krásnou dělovkou trefil břevno, zatímco Gomez těsně minul branku. Krátce po změně stran byl ve vápně faulován Gakpo a penaltu proměnil Saláh. Poté už se hra lehce uklidnila. V závěru utkání se podruhé v duelu prosadil Cody Gakpo.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 8:1. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 7:6. (22:52:58)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 13. Díaz (Jo. Gomez), 17. Gakpo (M. Saláh), 52. M. Saláh (pen.), 90+3. Gakpo (Alexander-Arnold)

    Karty:   60. Talověrov (LIN)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 8:1. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 7:6.
    Liverpool FC: Kelleher – Quansah, Jo. Gomez, Konaté (57. Alexander-Arnold), Tsimikas (82. Chambers) – Gravenberch, Endó, Elliott – M. Saláh (57. Jones), Gakpo, Díaz (57. Núñez).
    Náhradníci: Pitaluga – Doak, Gordon, A. Mac Allister, Szoboszlai, Matip, van Dijk.

    LASK Linz: Lawal – Ziereis, A. Andrade, Talověrov (62. Havel) – Stojković (62. Flecker), Horvath, Ljubic, Bello (62. Renner) – Žulj – Usor, Ljubičić (62. Mustapha, 76. Koné).
    Náhradníci: Siebenhandl – Balić, Ba, Darboe, Goiginger, Jovičić, Luckeneder.