Montpellier – Clermont Foot 1:1 (kon.)
koniec
HSC Montpellier
1:1 (0:1)
Clermont Foot
cz Streda 29.11.2023, 19:00 • Stade de la Mosson, Montpellier • Ligue 1 Uber Eats • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (21:17:57)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 10:3. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 23:14.
     
    Z vydřeného bodu nemůže mít velkou radost ani jedna strana. Clermont zůstává s deseti body předposlední, zatímco Montpellier je s nepatrným náskokem na sestupové pásmo třináctý.
     
    Opakované utkání osmého kola Ligue 1 vítěze nepoznalo. Díky životní trefě Gonalonse měl ke třem bodů blíže Clermont, který se ve většině zápasu prezentoval „zaparkovaným autobusem". Montpellier svou dominanci nebyl schopen vyjádřit gólově, i když měl více než tři desítky střeleckých pokusů. Na domácí se usmálo štěstí až chvilku před koncem. Savanier napálil ruku Ogiera a z nařízené penalty přece jenom vyrovnal na konečných 1:1. Pro Montpellier to je jen malá útěcha, když vezmeme v potaz, že v říjnu kvůli hozenému dělobuchu na clermontského gólmana Diawa přišla o výsledek 4:2.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Lecomteho nákop z půlky hřiště ještě nestihl doletět do pokutového území a už byl pískán útočný faul. Kouyaté si počínal nedovoleně vůči Caufriezovi.
     
    90+7
    Adams neprorval míč do pokutového území a Clermont ho s vypětím všech sil odnesl do středového kruhu. Po faulu na Nordina se bude naposledy kopat proti brance Diawa.
     
    90+6
    O pár metrů zkrácený roh byl rozehrán stříleným centrem. Míč se kroutil k bližší tyči a Lecomte ho za Nicholsonem nepřesvědčivě vyrazil.
     
    90+5
    Yoel Armougom hodil aut na Rašaniho a ten byl okamžitě povalen na zem Omeragićem. Švýcarský obránce dokonce vyfasoval žlutý trest.
     
    90+4
    Savanier se tradičně postavil k realizaci standardní situace. Důležitý hlavičkový souboj dopadl lépe pro hosty, kterým pomohl i dopísknutý útoční faul.
     
    90+3
    Nebezpečný Tchatův centr z hloubi pole proletěl těsně vedle jeho spoluhráčů a zastavil se až v náruči Moryho Diawa.
     
    90+2
    Armougom vyplaval úplně volný na levém křídle. Slibně rozjetou akci však znehodnotil špatný první dotek Chama.
     
    90+1
    Andy Pelmard neměl pochopení s Adamsovou ekvilibristikou a bez zbytečného přemýšlení poslal míč co nejdál od hostující branky.
     
    90
    Nastavuje se 7 minut.
     
    89
    Akor Adams vyhrál hlavu pro Fayada, jehož uskákaná střela zdaleka neměla gólové parametry. Diaw nespěchá s odkopem.
     
    88
    Montpellieru remíza logicky nestačí a utrápeného soupeře se snaží dorazit dalším gólem. Patrně nás čeká drama do poslední sekundy.
     
    87
    Střídání v týmu Clermont Foot:
    ze hřiště odchází Neto Borges, přichází Yoel Armougom.
     
    87
    Střídání v týmu Clermont Foot:
    ze hřiště odchází Habib Keita, přichází Abdellah Baallal.
    87. Téji SAVANIER - 1:1
     
    87
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Diaw uhnul penaltě TÉJIHO SAVANIERA na opačnou stranu a domácí kapitán pár minut před koncem ukončil střelecké trápení Montpellieru!
     
    85
    Před samotným pokutovým kopem Montpellieru se musí počkat na další ošetření. V nefotbalové pozici se opět nachází Neto Borges.
     
    84
    Savanier spustil palbu ze zoufalství. Po zablokované ráně se dostal k dalšímu voleji. Tím trefil ruku Ogiera a rozhodčí Vernice neprodleně nařídil penaltu!
     
    83
    Nordin se stal obětí nedovoleného zákroku kousek za půlící čarou. Savanier na nic nečekal a vrátil míč do pohybu, aby tlak Montpellieru mohl pokračovat.
     
    82
    Neto Borges odkulhal mimo hřiště. Clermont se ubránil další várce dlouhých pasů i v deseti. Na pár sekund uklidnil hru gólman Diaw.
     
    81
    Podruhé za sebou hosté bídně naložili s rychlým protiútokem. Cham si nevybral dobré řešení a míč se od domácích noh odrazil k Lecomtemu.
     
    80
    Clermont odolává z posledních sil. Ačkoliv kolem sebe neměl žádného oponenta, tak Mahdí Zifán odhlavičkoval neadresný centr na další roh.
     
    79
    Magnin si pomohl vysvobozujícím odkopem z pokutového území. Sacko do něj nedoručil kvalitní centr a pokračoval jen autem dozadu na Kouyatého.
    78. Keita nepustil střelu Nordina za brankovou čáru
     
    78
    Savanier po zkaženém rohu dostal šanci na reparát. Napodruhé poslal do ohně mnohem lepší centr a z něho vzešla křížná rána Nordina, kterou místo překonaného Diawa u brankové čáry zpacifikoval Keita.
     
    77
    Diaw kvůli Kouyatého přítomnosti vyboxoval Sackův centr přesně na Delayeho. Ten se své šance zalekl a z patnácti metrů vůbec netrefil původní cíl.
     
    76
    Fayad u středového kruhu skončil v kotrmelcích. Na vině byl Habib Keita a jeho faul oceněný žlutou karotu.
     
    75
    Musa Al-Taamari svým typickým způsobem běžel nejkratší cestou do šestnáctky. Balon mu však byl vypíchnut a Tchato ho potom malou domů doručil až k Lecomtemu.
     
    74
    Za špetku nesportovního chování v přerušené hře obdržel Andy Pelmard žluté napomenutí.
     
    73
    Chirurgicky přesným nákopem Savanier vypracoval pro Al-Taamariho hlavičku, která proletěla dobré dva metry vedle Diawovy levé tyče.
     
    71
    Za použití efektní narážečky se Al-Taamari vřítil do pokutového území, jenomže přes rychle vystoupený dvojblok svou střelu na branku nepropasíroval.
     
    70
    Střídání v týmu Montpellier HSC:
    ze hřiště odchází Wahbí Chazrí, přichází Arnaud Nordin.
     
    70
    Střídání v týmu Montpellier HSC:
    ze hřiště odchází Théo Sainte-Luce, přichází Enzo Tchato.
     
    69
    Sainte-Luce po odvráceném centru od rohového praporku neměl dostatečnou stabilitu. Při nepovedené střele se zranil a domácí asi budou muset potřetí vynuceně střídat.
     
    68
    Střídání v týmu Clermont Foot:
    ze hřiště odchází Jim Allevinah, přichází Elba Rašani.
     
    68
    Střídání v týmu Clermont Foot:
    ze hřiště odchází Cheick Oumar Konaté, přichází Mahdí Zifán.
     
    67
    Falaye Sacko z druhé vlny podpořil rozjetou kombinaci a odrazem o Neta Borgese zajistil domácím barvám rohový kop.
     
    66
    Shamar Nicholson neuvěřitelně zazdil přečíslení tři na dva. Místo zapojení nabízejících se spoluhráčů přenášel hru dlouhým pasem doprava, kde nebyl vůbec nikdo.
     
    65
    Montpellier se oddává delší mezihře kolem půlící čáry. Pro tento zápas je to hodně netypický obrázek.
     
    64
    Střídání v týmu Clermont Foot:
    ze hřiště odchází Maxime Gonalons, přichází Yohann Magnin.
     
    64
    Téji Savanier se odvážil vypálit před vápnem. Střele však dal opačnou faleš a Mory Diaw zůstal v naprostém klidu.
     
    63
    Muhammed Cham ze získaného faulu nic nevytěžil. Nákop k levému okraji pokutového území propadl mimo hrací plochu.
     
    62
    Chazrí se hodně rozčiloval kvůli zapískanému útočnému faulu. Navzdory tomu Montpellier bez míče dlouho nezůstal a Savanier se přihlásil o slovo akrobatickou střelou mimo tři tyče.
     
    61
    Držení míče: 58 % – 42 %.
     
    60
    Fayad si navedl balon na střed. Levačku mu ale nedal skoro žádnou energii a přízemní střela se sotva doplazila k Diawovi.
    59. Muhammed Cham zakončil do vnější sítě
     
    59
    Po změně stran se hraje ještě ofenzivněji. Do sběru šancí se mnohem více zapojuje i Clermont. Konaté zprava našel v náběhu Chama. Ten udělal Lecomtemu kličku na pravou nohu a ve finále napnul síť z její vnější strany.
     
    58
    Boubakar Kouyaté si našel cestu za centrem Fayada. Hlavičkoval vesměs sám, ovšem před brankou Clermontu jeho zakončení zastavil stoper Ogier.
     
    57
    Diaw byl rychle na zemi a vyrazil přízemní navštívenku z kopačky Chazrího na rohový kop.
     
    56
    Keitův oblouček letěl nad malým vápnem a Benjamin Lecomte ho zvednutou rukou raději odklonil mimo dosah číhajícího Chama.
     
    55
    Sainte-Luce si píchl míč okolo Pelmarda. Toho další obránci spolehlivě zajistili a domácí levý bek nemohl v cestě k Diawovi pokračovat.
     
    54
    Fayad získal míč nedaleko od hostujícího vápna. Do zakončení se přes Caufrieze dral Adams, jenže ve společnosti Ogiera se do balonu netrefil podle svých představ.
     
    53
    Drobné zmatky v domácí obraně ještě chvilku trvaly. Klid nastal až s hodně špatně umístěnou střelou Allevinaha, které navíc předcházel ofsajd.
     
    52
    Žlutá karta pro tým Montpellier HSC (Théo Sainte-Luce).
     
    52
    Domácí propadli ve středu hřiště, ale kvůli neadresné přihrávce nerozhodného Nicholsona se k žádné šanci nepropracovali.
     
    50
    Z Chamovy standardky nic nevykvetlo. Caufriez si jeho nákop nezpracoval a domácí odpověděli rychlou akcí Chazrího, který zleva přihrál jen do náruče Diawa.
     
    49
    A další ukázka maximální obětavosti Clermontu. I v tomto případě se koncovka Adamse zastavila ještě před senegalským gólmanem.
     
    48
    Chazrí roztáhl hru více doleva, ovšem prudké zakončení z dílny Akora Adamse pohltila zformovaná defenziva Clermontu.
     
    47
    Théo Sainte-Luce se prezentoval dlouhým autem. Adams ho ještě prodlužoval, ale kromě sražené přihrávky Sacka před Diawem k ničemu nedošlo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Clermont si odnáší z prvního poločasu jednogólový náskok, přestože se pořádně nepodíval před Lecomteho branku. Nejhezčí moment si v sedmé minutě přichystal Maxime Gonalons. Hosté po jeho úchvatném gólu z dálky zalezli do obranné ulity a pod setrvalým tlakem dovolili Montpellieru jen pár střel, které Diaw do sítě nepustil. Špatný poločas Montpellieru zvýraznila zranění Estèveho s Ferrim i vyloučení trenéra Der Zakariana.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    45+5
    Allevinah se na hranici vápna srazil se Savanierem. O něco hůře to odnesl hostující Gabonec, kvůli jehož ošetřování se konec poločasu o dost oddaluje.
     
    45+3
    Střídání v týmu Montpellier HSC:
    ze hřiště odchází Jordan Ferri, přichází Sacha Delaye.
     
    45+2
    Rohový kop byl odvrácen metr před šestnáctku. Khalil Fayad se odhodlal k voleji, jenž se ukázal být velmi nepřesný.
     
    45+1
    Borges udělal chybu při vyvážení míče z vlastního vápna. Díky Savanierovi se v šanci napodruhé zjevil Al-Taamari, ovšem senegalský gólman Clermontu byl zase na svém místě.
     
    45
    Nastavují se 4 minuty.
     
    44
    Po pečlivé kontrole kolena Ferri odešel ze hřiště. Minimálně první půli se však nepochybně pokusí dokončit.
     
    43
    Gonalonsem faulovaný Ferri signalizuje problém s pravým kolenem. Svižné tempo hry na chvíli přibrzdí ošetřování.
     
    42
    Omeragić nedal u pomezní čáry volnost Nicholsonovi. Jamajský útočník vybojoval aspoň aut, jenže po něm balon skončil v Lecomteho rukavicích.
     
    41
    Pelmard rezignoval na přímoračost a dal domácí obraně čas na návrat. O pár sekund později byl Konatého centr sražen do zámezí.
     
    40
    Proti Chazrího přihrávce vystoupil Caufriez a odstartoval brejk Chama. Rakouskému reprezentantovi Fayad vystavil taktickou stopku za cenu žluté karty.
    39. Diaw zneškodnil přímý kop Savaniera
     
    39
    Přímý kop z dvaceti metrů obstaral Savanier. Dělová rána letěla pod břevno, ovšem Diaw ji rukou vytáhl na roh.
     
    38
    Al-Taamariho individuální postup byl ukončen skluzem Caufrieze, jenž před exekucí přímého kopu spatřil žlutou kartu.
     
    36
    Už poněkolikáté byl hraniční souboj posouzen ve prospěch Clermontu. Píšťalku rád slyšel Keita, který se na vlastní půlce ocitl pod tlakem Fayada a postupně ztrácel kontrolu nad balonem.
     
    35
    Arbitři postřehli ruku Al--Taamariho paži na hlavě zataženého Allevinaha a k nelibosti domácích fotbalistů dali balon vedoucí ekipě.
     
    34
    Chazrího bomba zpoza vápna se zastavila o prvního hráče v bílém. Na svých místech byla obrana Clermontu i v případě následného nákopu.
     
    33
    Ferri nehodlal přestat s napadáním. V závěrečné fázi se ale ohnal po Caufriezovi rukama a na to sudí Vernice musel reagovat hvizdem.
    32. Savanier poslal half-volej doprostřed brány
     
    32
    Maximiliano Caufriez odvracel dlouhý míč jen na Savaniera. Domácí kapitán si na ose rychle přichystal ránu z half-voleje, nicméně Diaw proti ní nemusel předvést žádný světoborný zákrok.
     
    31
    Borgesův centr se neslučoval s pohybem jeho spoluhráčů v pokutovém území. Moc vysoký balon odletěl na protější kraj.
     
    30
    Držení míče: 52 % – 48 %.
     
    29
    Se zatejpovaným stehnem hrající Ogier učebnicově pokryl Adamse a nenechal ho zpracovat přízemní přihrávku do předbrankového prostoru.
     
    28
    Montpellier bude ve zbytku zápasu postrádat hlavního kouče. Michel Der Zakarian viděl za protesty červenou kartu a musel domácí lavičku opustit.
     
    27
    Musa Al-Taamari postupoval individuálně až do chvíle, kdy se dostal do klinče s Caufriezem. Jordánec se poroučel k zemi, ale sudí faul na jeho osobu neviděli.
     
    26
    Al-Taamari zkrotil dlouhý nákop a zprava posouval míč před branku, kde jeho přihrávka nevyšla nabíhajícímu Adamsovi ideálně do kroku. Nigerijský útočník z nekoordinované střely trefil rychle vyběhnutého Diawa.
     
    25
    Fayadův re-presink na levém křídle skončil faulem na Pelmarda. Domácí rozhodně nechodí pro nedovolené zákroky daleko.
     
    24
    Keita nerozvinul brejkovou situaci Clermontu. Spokojit se musel s další standardkou, při které Cham přetáhl nákop na Caufrieze až do autu.
     
    23
    Konatého nástřel z ohromné dálky neměl sebemenší šanci na úspěch. Stejný hráč se naopak musel rychle vracet, aby zastavil protiakci Savaniera.
     
    22
    Hodně soubojová pasáž hry vyvrcholila faulem Ferriho na Keitu. Hosté budou kopat standardku z nepalebné vzdálenosti.
     
    21
    Cham si řekl o faul ve středu hřiště. Clermont v posledních sekundách vyrovnal hru a utlumil domácí snažení o vyrovnání.
     
    20
    Bećir Omeragić rezolutně odvrátil nákop směřující na Muhammeda Chama. Domácí dokonce můžou vhazovat.
     
    19
    Chazrí si v konfrontaci s Konatém nešikovně předkopl balon za zadní čáru a daroval ho Diawovi.
     
    18
    Střídání v týmu Montpellier HSC:
    ze hřiště odchází Maxime Estève, přichází Khalil Fayad.
     
    17
    V deseti teď jsou oba týmy. Clermontu chybí kapitán Ogier, kterého rovněž trápí hamstring.
     
    16
    Maxime Estève si po banální přihrávce sedl na trávník a z důvodu poraněného stehenního svalu pro něj zápas očividně skončil.
     
    15
    Z domácí standardky pramenil jen útočný faul. Přesto může být trenér Der Zakarian spokojen s tím, jak jeho svěřenci po inkasovaném gólu k zápasu přistupují.
     
    14
    Adams k sobě neměl nikoho do kombinace. Proto si navedl míč na střed a tečovanou střelou uchmátl rohový kop.
     
    12
    Diaw neortodoxně zlikvidoval dalekonosný pokus Savaniera. Balon vyrážel před sebe a jen shodou okolností na něj neletěla žádná dorážka.
     
    11
    Savenierův nákop letěl do území nikoho. Na křídle si však vyzvedl balon Chazrí a střelou z úhlu poprvé donutil jít na zem brankáře Diawa.
     
    10
    Dalším povaleným fotbalistou se stal Sacko, který se jako pravý bek ocitl více uprostřed. Na řadě je standardka pro Montpellier.
     
    8
    Bezprostředně po rozehrávce vedle středového kruhu přitvrdil Cheick Oumar Konaté a za faul na Chazrího si vysloužil první žlutou kartu.
    7. Maxime GONALONS - 0:1
     
    7
    Clermont Foot právě vstřelil branku!
    Hosté se krásným gólem ujímají vedení! MAXIME GONALONS po přihrávce Chama natáhl z více než pětatřiceti metrů k tvrdé pumelici a balon zapadl do sítě, aniž by za ním brankář Lecomte vůbec vyskočil.
     
    6
    Skutečnost, že se hraje za zavřenými dveřmi, zápasu logicky nepomáhá. Pocitově jsme se vrátili do covidového období.
     
    5
    Sacko pouštěl míč do zámezí v domění, že akcí na křídle získal rohový kop. Rozhodčí k jeho údivu nařídili odkop od Diawa.
     
    4
    Borges u levé autové čáry neobešel Kouyatého. Zpátky do hry vrací balon Falaye Sacko.
     
    3
    Po sestřelení Savenira mohl v domácím útoku pokračovat Al-Taamari. Moc dlouho si ale rovnal míč na levačku a ve finále napálil jednoho z obránců Clermontu.
     
    2
    Zahajovacího výkopu se zhostili hosté, kteří nastupují v bílých dresech. Montpellier je v obvyklé modrooranžové kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Montpellier HSC: Lecomte – Sacko, Omeragić, Estève, Sainte-Luce – Kouyaté, Ferri – Al-Taamari, Savanier (C), Chazrí – Adams.
    Náhradníci: Bertaud – Allix, Delaye, Fayad, Faye, Mincarelli Davin, Nordin, Tchato, Yeboah.
    Trenér: Michel Der Zakarian

    Clermont Foot: Diaw – Pelmard, Ogier (C), Caufriez – Konaté, Gonalons, H. Keita, Cham, Neto Borges – Allevinah, Nicholson.
    Náhradníci: M. Ndiaye – Armougom, Boutobba, Kyei, Magnin, Maurer, Rašani, Zifán, Baallal.
    Trenér: Pascal Gastien

    Rozhodčí: Vernice – Luczynski, Haulbert.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu z dohrávky osmého kola francouzské Ligue 1.

    Od devatenácti hodin se můžeme těšit na zápas, který už se jednou odehrál, ale kvůli hozenému dělobuchu na clermontského brankáře Moryho Diawa byl za stavu 4:2 pro Montpellier doslova pár sekund před závěrečným hvizdem předčasně ukončen.

    Vedení soutěže rozhodlo, že se utkání uskuteční před prázdnými tribunami znovu od úplného začátku. Současně Montpellier přišel v tabulce o jeden bod.

    Domácímu týmu jich zbylo 12, což mu po nekompletních třinácti kolech stačí na 14. místo. V uplynulém víkendu svěřenci Michela Der Zakariana nebodovali. Utkání s Brestem pro ně dopadlo porážkou 1:3. Se sedmi góly zůstal nejlepším střelcem týmu nigerijský útočník Akor Adams.

    Clermontu rozhodnutí o opakování takřka prohraného zápasu přišlo vhod, protože získal další šanci na opuštění sestupového pásma. V porovnání s dvěma minulými sezónami se Clermontu začátek sezony nepovedl a s bilancí 2-3-7 je před dnešní dohrávkou předposlední s mankem dvou bodů na barážovou šestnáctou příčku. V týmu s nejméně produktivním útokem v Ligue 1 vedou produktivitu Cham Saračevič (2+1) a Shamar Nicholson (1+2).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Michal Břuchanský

    Góly: 87. Savanier (pen.) – 7. Gonalons (Cham)

    Karty:   40. Fayad (MON), 52. Sainte-Luce (MON), 90+5. Omeragić (MON) – 8. Konaté (CFT), 38. Caufriez (CFT), 74. Pelmard (CFT), 76. H. Keita (CFT)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 10:3. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 23:14.
    HSC Montpellier: Lecomte – Sacko, Omeragić, Estève (18. Fayad), Sainte-Luce (70. Tchato) – Kouyaté, Ferri (45+3. Delaye) – Al-Taamari, Savanier (C), Khazri (70. Nordin) – Adams.
    Náhradníci: Bertaud – Allix, Faye, Mincarelli Davin, Yeboah.

    Tréner: Michel Der Zakarian

    Clermont Foot: Diaw – Pelmard, Ogier (C), Caufriez – Konaté (68. Zifán), Gonalons (64. Magnin), H. Keita (87. Baallal), Cham, Neto Borges (87. Armougom) – Allevinah (68. Rašani), Nicholson.
    Náhradníci: M. Ndiaye – Boutobba, Kyei, Maurer.

    Tréner: Pascal Gastien

    Rozhodca: Vernice – Luczynski, Haulbert