NJ Devils – NY Islanders 5:4 (kon.) | Toronto – Florida 2:1 (2:1 po s.n.) | Philadelphia – Carolina 1:4 (kon.)
Minnesota – St. Louis 3:1 (kon.) | Nashville – Pittsburgh 3:2 (po pr.) | Winnipeg – Dallas 0:2 (kon.)
Chicago – Seattle 4:3 (kon.) | Arizona – Tampa Bay 3:1 (kon.) | Edmonton – Vegas 5:4 (2:0 po s.n.)
Vancouver – Anaheim 3:1 (kon.)
koniec po predl.
Nashville Predators
3:2 (2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)
Pittsburgh Penguins
cz Streda 29.11.2023, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    60:12 V pravém rohu tohoto záběru můžete vidět, co se hostům nelíbilo. Jde o "ofsajdový" souboj Ryana O´Riellyho
     
    60:12
    Penguins se ještě nikam nechystají, chtějí si brát challenge! Zato domácí už jsou na ledě a slaví!
    60:12 Filip FORSBERG - 3:2
     
    60:12
    Nashville právě vstřelil branku!
    To byl fofr! Hrdinou je nakonec FILIP FORSBERG, který okamžitě rozhoduje. A jak! Domácí útočník nabral rychlost, k tomu přidejme šikovné ruce a rázem z toho byl únik. Přišla prudká střela a pak už jen ruce nad hlavou a burácející tribuny. Je hotovo – 3:2. Asistence: Roman Josi a Ryan O'Reilly.
     
    59:58
    A to se málem povedlo! Do puku se na levé straně opřel Philip Tomasino, Colton Sissons se ještě tlačil k dorážce! Bez úspěchu.
     
    59:48
    Rychlý výpad! Colton Sissons rychle zakončoval, otevřel se před ním prostor mezi dvěma beky! Tristan Jarry se nechal trefit do hrudi a zachránil svému týmu zápas!
     
    55:38
    3 na 2! Luke Evangelista chtěl zakončovat z druhé vlny, výborně se ale vrátil Ludvig, jenž zaklekl a kotouč zablokoval.
     
    51:01
    Chybička v rozehrávce a najednou se Preds hnali do přečíslení! Ryan McDonagh napřáhl a ještě se snažil elegantně zadovkou předat před prázdnou, nakonec ale chybělo pár centimetrů aby mohl Colton Sissons efektivně zakončit.
     
    45:28
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Cole Smith – 2 min., hákování.
     
    45:28
    Tučňáci si zahráli v signalizované výhodě, blízko byl Malkin s Crosbym, pořádnou bombu od modré vyslal jeden z obránců, zřejmě to byl při chuti hrající Ludvig! Nyní přichází přerušení.
    42:26 Bryan RUST - 2:2
     
    42:26
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno! Ludvig posunul na BRYANA RUSTA, ten se do puku opřel z pravé strany a mířil tak dobře, že kotouč skončil až v síti. Předmětem bližšího zkoumání bude ještě případná teč, zatím je ale gól připsán právě navrátilci do sestavy Rustovi. Začínáme od znovu! Asistence: John Ludvig.
     
    39:22
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Marcus Pettersson – 2 min., držení.
     
    39:02
    Velká šance! Jeden z hostů se zapomněl v souboji na modré a vznikla tak situace 2 na 1! Colton Sissons chtěl nahrávat, kotouč ale vypíchl Marcus Pettersson!
     
    34:16
    Bryan Rust ve velké šanci, když se prosmýkl až před bránu! Juuse Saros si teď hodně pomohl hokejkou a kotouč v rozhodujícím okamžiku vypíchl.
     
    32:51
    Tohle byla hodně intenzivní pasáž, do přečíslení 2 na 1 si nejprve najížděli Tučňáci, do krátkého úniku se pak tlačil Filip Forsberg, jenž byl ale důsledně obtěžován obráncem.
     
    29:26
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Jansen Harkins – 2 min..
     
    26:44
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Michael McCarron – 5 min., bitka.

    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    John Ludvig – 5 min., bitka.
    26:44 McCarron se popral s Ludvigem
     
    26:44
    Pozor, bitka!

    Dvougólový Michael McCarron vyzval ve středním pásmu českého Kanaďana Johna Ludviga, rukavice šly okamžitě dolů a šlo se do boje. Michael McCarron nakonec prodal své zkušenosti, soupeře obral o helmu a nakonec jej povalil na led.
    25:49 Jevgenij MALKIN - 2:1
     
    25:49
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Další parádní rána! Reilly Smith zadovkou uvolnil JEVGENIJE MALKINA, ten dostal trošku prostoru, vypálil a trefil opět výtečně! Malkin zapisuje desátý gól v sezoně a Pens jsou zpět ve hře – 2:1. Asistence: Reilly Smith.
     
    22:58
    V závěru přesilovky přišla možná nejlepší možnost Tučňáků. Kris Letang si rozmyslel střelu a raději vybídl Zohornu, ten ještě šikovně nahazoval před bránu pro Cartera. Ten tečoval, Juuse Saros ale vytáhl reflex lapačkou a přerušuje hru.
     
    20:58
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Jérémy Lauzon – 2 min., hákování.

    Jevgenij Malkin šel dopředu, pomohl si i velkou postavou. Jérémy Lauzon souboj úplně nezvládl, pomohl si holí a nyní ho čeká dvojka za hákování.
    18:38 Michael MCCARRON - 2:0
     
    18:38
    Nashville právě vstřelil branku!
    MICHAEL MCCARRON udeřil znovu! V signalizované výhodě se kotouč dostal před bránu, kde jej srazil padající Pettersson, nicméně přijel si pro něj právě McCarron, jenž trefil naprosto ukázkově horní růžek brány – 2:0. Asistence: Philip Tomasino a Filip Forsberg.
     
    14:14
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Jeff Carter – 2 min., podrážení.
    10:20 Michael MCCARRON - 1:0
     
    10:20
    Nashville právě vstřelil branku!
    První gól je tu! Preds šikovně přenesli hru na modrou, Barrie se opřel do puku, ten ještě parádně tečoval MICHAEL MCCARRON úspěch je na světě! Domácí jdou do vedení – 1:0. Asistence: Tyson Barrie.
     
    04:09
    První velká šance! Marcus Pettersson se opřel do rány, mířil na beton. Před bránou se ještě pohyboval Lars Eller, který dorážel hned několikrát, za pukem se tlačil i Zohorna. Zatím neúspěšně.

    Adam Čuba

    Góly a asistencie: 11. McCarron (Barrie, Nyquist), 19. McCarron (Tomasino, F. Forsberg), 61. F. Forsberg (Josi, O'Reilly) – 26. Malkin (R. Smith), 43. Rust (Ludvig, Guentzel)


    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – McDonagh, Josi, Lauzon, A. Carrier, Fabbro, Barrie, L. Schenn – F. Forsberg, O'Reilly, Nyquist – Sherwood, Pärssinen, Evangelista – Co. Smith, McCarron, Tomasino – Trenin, Sissons.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (Nedeljkovic) – Graves, Letang, M. Pettersson, E. Karlsson, Shea, Ludvig – Guentzel, Crosby, Rust – R. Smith, Malkin, D. O'Connor – Zohorna, Eller, Hinostroza – Nieto, Acciari, Carter – Harkins.