Carolina – Columbus 3:2 (kon.) | Nashville – Winnipeg 3:2 (kon.) | Edmonton – Anaheim 8:2 (kon.)
koniec
Edmonton Oilers
8:2 (4:2, 2:0, 2:0)
Anaheim Ducks
cz Pondelok 27.11.2023, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    55:28
    Za bránou soupeře se proti pravidlům provinil Alex Killorn, bruslí podrazil rozehrávajícího Nurse a skoro se zdálo, že forvard soka atakoval tímto způsobem úmyslně.
     
    51:24
    Čtyři na tři se nakonec hrát nebude, protože výhoda trvala tak dlouho, že stihl vypršet trest Stromea. Menší trest za držení vyfasoval Mason McTavish.
     
    50:23
    Početní převaha Oilers končí předčasně. O tuto skutečnost se zasloužil Darnell Nurse, který si cestou na střídačku vyřizoval účty s Carrickem a dostal dvě minuty za sekání.
     
    49:11
    Frustrovaní Kačeři se provinili dalším faulem. Jmenovitě Ryan Strome, který při forčekinku neúmyslně podrazil překvapeného Draisaitla.
     
    46:25
    Anaheim míří podruhé v krátkém časovém sledu do čtyř. Ve střední třetině fauloval Brock McGinn, jenž ukázkově podrazil vymýšlejícího McDavida.
     
    42:45
    Domácí si zahrají přesilovou hru. Proti pravidlům si počínal ruský zadák Ilja Ljubuškin, hákováním zpomalil v pohybu Foegelea.
     
    36:19
    Faul z kategorie zbytečných a autorem domácí forvard Evander Kane, který dohrál Urho Vaakanainena dávno po jeho odehrání puku, výsledkem jsou dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    18:47
    Zbytečného faulu v útočném pásmu se dopustil Ryan Strome, který se rozhodl zastavit rozehrávajícího Boucharda za každou cenu a tak jej podrazil.
     
    01:02
    Olejáři míří hned ve druhé minutě do oslabení. Důvodem je nedovolený zákrok hvězdného Leona Draisaitla, jenž seknul přes hokejku McTavishe.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 5. E. Kane (C. Brown, Draisaitl), 10. McDavid (Hyman, Nurse), 13. Nugent-Hopkins (Nurse, McDavid), 18. Hyman (McDavid, Desharnais), 26. Hamblin (Erne, Desharnais), 28. Hyman (McDavid), 48. Draisaitl (McDavid, Bouchard), 56. Ekholm (Nurse, E. Kane) – 4. Max Jones (Leason, Vaakanainen), 7. Max Jones (Silfverberg, Mintjukov)


    Edmonton Oilers: S. Skinner (Pickard) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Ekholm, Desharnais, Kulak – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins – C. Brown, Draisaitl (A), E. Kane – Ryan, R. McLeod, Foegele – Erne, Hamblin, Janmark.
    Tréner: Kris Knoblauch

    Anaheim Ducks: Dostál (28. Gibson) – Fowler (A), LaCombe, Mintjukov, Ljubuškin, Vaakanainen, Gudas – Killorn, Leason, Terry – Vatrano, McTavish, R. Strome – Max Jones, Henrique (A), Silfverberg (A) – Groulx, Carrick, McGinn.
    Tréner: Greg Cronin

    Rozhodca: Schlenker, Chmielewski – B. Gawryletz, Kelly

    Diváci: 17 781