Anaheim – LA Kings 2:5 (kon.) | San Jose – Montreal 2:3 (1:2 po s.n.) | Buffalo – Pittsburgh 3:2 (kon.)
Ottawa – NY Islanders 3:5 (kon.) | Carolina – Tampa Bay 2:8 (kon.) | Florida – Winnipeg 0:3 (kon.)
Dallas – Calgary 4:7 (kon.) | Minnesota – Colorado 2:3 (kon.) | Seattle – Vancouver 1:5 (kon.)
NY Rangers – Boston 7:4 (kon.) | LA Kings – Montreal 4:0 (kon.)
koniec
Los Angeles Kings
4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Montreal Canadiens
cz Sobota 25.11.2023, 22:00 • Crypto.com Arena, Los Angeles • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny!
     
    55:20
    Pierre-Luc Dubois (LAK) se odebírá na trestnou za poměrně kuriózní prohřešek – při pádu na led během vhazování totiž odehrál puk rukou.
    53:28 Trevor MOORE - 4:0
     
    53:28
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Králové si pojišťují svůj náskok, Allen loví ze své klece kotouč číslo čtyři! TREVOR MOORE si trochu se štěstím zdělal na hattrick, když jeho lehké nahození ze strany proklouzlo do branky skrz úzký prostor mezi tyčí a betonem gólmana – 4:0! Asistence: Kevin Fiala.
     
    49:22
    Hosté jsou zralí na ručník, další chaos před svým brankovištěm přežili jen se štěstím! Položený Allen byl bezmocný a nevěděl, kde má puk!
     
    44:48
    Danault se uvolnil před brankovištěm a pokusil se zvednout puk nad Allenův beton, strážce hostující klece ale pryž parádně zastavil lapačkou!
     
    43:39
    A už to mohlo být o čtyři branky! Na volného Grundströma zívala prázdná branka, domácí forvard ale nedokázal využít chaosu před Allenem a poslal puk jen do hrazení!
    43:14 Trevor LEWIS - 3:0
     
    43:14
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak teď už to Canadiens budou mít hodně těžké, pokud chtějí stále pomýšlet na bodový zisk! Andersonovu rozehrávku zachytil Anderson-Dolan, který následnou přihrávkou připravil střelu pro TREVORA LEWISE a ten se nemýlil – 3:0! Asistence: Jaret Anderson-Dolan.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    37:46
    Rozhodčí nakonec přerušil a ukázal na Alexe Laferriera (LAK), kterého poslal ven za podrážení.
     
    34:43
    Velká šance na druhé straně, Allena z přední hranice kruhu potrápil Englund! Skóre se ale nemění, brankář byl ve střehu!
     
    33:51
    Suzuki se blýskl skvělou přihrávkou, kterou narýsoval před brankoviště přesně k najíždějícímu Newhookovi! Copley byl ale znovu ve střehu a následnou teč zastavil!
    29:55 Trevor MOORE - 2:0
     
    29:55
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Domácí sice v početní výhodě podali hodně vlažný výkon, nakonec je to ale vůbec mrzet nemusí! Allena totiž krátce po vypršení Suzukiho trestu překonal TREVOR MOORE, který se obtočil kolem montrealské svatyně a následně uklidil kotouč mezi brankáře a bližší tyč – 2:0! Asistence: Arthur Kaliyev, Pierre-Luc Dubois.
     
    27:33
    Do otevřených dvířek trestné lavice vstupuje Nick Suzuki (MTL), a to za hákování v neutrální zóně.
     
    23:50
    Copley udržel svůj tým ve vedení! Monahan pěkným pasem ke vzdálenější tyči připravil jedovatou střelu pro Suzukiho, brankář LA se ale včas přesunul a puk zneškodnil betonem!
     
    22:23
    Přesilovka pro Habs. Carl Grundström (LAK) si krom gólu do statistik zapisuje také dvě minuty za hákování.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
    15:28 Carl GRUNDSTRÖM - 1:0
     
    15:28
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Ospalou atmosféru v LA prořízla gólová siréna, domácí jdou v polovině šestnácté minuty do vedení! Dubois se protáhl do útoku a poslal puk na vzdálenější kruh na volného CARLA GRUNDSTRÖMA, jenž prudkou ranou z voleje do horního rohu otevřel skóre – 1:0! Asistence: Pierre-Luc Dubois, Andreas Englund.
     
    13:19
    Uff, to byla šance! Nikým nehlídaný Byfield u zadní tyče jen promáchl, Fialova skvělá přihrávka z kruhu tak vyšla vniveč! Škoda pro Kings.
     
    11:28
    Poprvé se vylučuje, Gustav Lindström (MTL) ve středním pásmu okatě zahákoval útočícího Kopitara.
     
    07:48
    V ochozech to zahučelo, hosté si takřka z ničeho vytvořili dobrou šanci! Nehlídaný Newhook na mezikruží tečoval puk jen těsně vedle otevřené škvírky u pravé tyče domácí branky!
     
    03:29
    Hned první střela na branku stála za to! Laferriere se zničehonic protáhl za hostující obranu a prověřil Allena z hranice brankoviště, přičemž gólman zavřel prostor mezi svými betony!

    Vojtěch Martinek

    Góly a asistencie: 16. Grundström (Dubois, Englund), 30. Moore (Kaliyev, Dubois), 44. Lewis (Anderson-Dolan), 54. Moore (Fiala)


    Los Angeles Kings: Copley (Talbot) – M. Anderson, Doughty (A), Gavrikov, M. Roy, Englund, Spence – Byfield, Kopitar (C), Kempe – Fiala, Danault (A), Moore – Grundström, Dubois, Laferriere – Anderson-Dolan, Lewis, Kaliyev.
    Tréner: Todd McLellan.

    Montreal Canadiens: Allen (Primeau) – Matheson (A), J. Barron, Guhle, Lindström, Struble, Kovacevic – Newhook, Suzuki (C), Gallagher (A) – Caufield, Dvorak, Slafkovský – Pearson, Monahan, Jos. Anderson – Pezzetta, Evans, Ylönen.
    Tréner: Martin St-Louis.

    Rozhodca: Syvret, St. Laurent – Murchison, Deschamps.

    Diváci: 18 145