Třinec – Litvínov 2:3 (po pr.) | Kladno – Plzeň 2:4 (kon.) | Motor ČB – Mladá Boleslav 3:2 (kon.)
Olomouc – Vítkovice 3:2 (po pr.) | Kometa Brno – Sparta Praha 2:1 (po pr.) | Pardubice – Liberec 2:3 (kon.)
K. Vary – Hradec Králové 3:4 (kon.)
koniec po predl.
HC Olomouc
3:2 (2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)
HC Vítkovice Ridera
cz Nedeľa 19.11.2023, 17:00 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga (ČR) • 20. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    61:10
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci přesně po minutě a deseti sekundách ukončují prodloužení a získávají v tomto zápase dva body. Olomoucký kapitán JIŘÍ ONDRUŠEK popadl odražený puk, poté si přejel do prostoru na úrovni levé tyče a nakonec zamířil nad ležícího Klimeše. Asistence: Jan Bambula a Jan Knotek.
     
    60:32
    Krátce po přesilovce vystřelil z hranice pravého kruhu bez přípravy Navrátil, Klimeš u pravé tyče vytáhl perfektní zákrok lapačkou.
     
    58:26
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Mário Grman – 2 min., podrážení.
     
    57:54
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hostům risk bez brankáře vyšel. Mueller krásnou křížnou nahrávkou našel na pravém kruhu volného Kaluse. Ten poslal kotouč do ohně, do brankoviště. Bukarts ho poté do odkryté branky zblízka ještě dorazit nedokázal, PETER KRIEGER ale už ano a Ostravané vyrovnávají. Asistence: Roberts Bukarts a Marek Kalus.
     
    57:20
    Klimeš zůstal na střídačce, Vítkovice to zkoušejí se šesti bruslaři.
     
    57:20
    Oddechový čas pro tým HC Vítkovice Ridera.
     
    57:20
    Konrád měl kotouč před levým betonem, ale hrací předmět byl stále hratelný. Zblízka ho doráželi Jeřábek a také Krieger, ale na Konráda nevyzráli.
     
    39:45
    Těsně před koncem druhé třetiny mohlo být vyrovnáno. Auvitu se vysunul do pozice útočníka a měl dobrou možnost, horní roh domácí branky však přestřelil.
     
    38:08
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovice využívají přesilovku a snižují na rozdíl jediné branky. Mikuš posunul kotouč na Bukartse a lotyšský útočník z levé strany využil Konrádova zakrytého výhledu. Jeho pokus ještě za záda olomouckého brankáře tečoval před brankou clonící JAKUB KOTALA. Asistence: Roberts Bukarts a Juraj Mikuš.
     
    37:56
    Velká šance Olomouce při vlastním oslabení. Orsava si u pravé tyče položil Klimeše, ale poté místo horní části branky poslal kotouč pouze do boční sítě hostující branky z vnější strany.
     
    36:23
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Jan Káňa – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    34:58
    Plášek převzal kotouč na ose hřiště a z jízdy rychle vystřelil. Sice trefil pouze nohu bránícího soupeře před sebou, ale k dorážce se protáhl najetý Rutar. Obránce Hanáků zblízka Klimešovu branku minul, kotouč poslal nad horní tyč.
     
    33:29
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Peter Krieger – 2 min., hrubost.
     
    33:20
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Lukáš Mareš – 2 min., vysoká hůl.
     
    24:03
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Patrik Zdráhal – 2 min., podrážení.
     
    19:37
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci těsně před koncem prvního dějství zvyšují na rozdíl dvou gólů. JAKUB ORSAVA nejprve po zákroku ve středním pásmu skončil na ledě, rychle se ale zvednul a najel si do útočné třetiny. Do prostoru mezi kruhy pak dostal přihrávku z levé strany od Macuha a švihem nasměroval kotouč přímo do pravého horního rohu vítkovické branky. Asistence: Rok Macuh a Lukáš Mareš.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    15:36
    Muellerovo nahození z levé strany bylo ještě tečované a šlo vedle vzdálenější tyče domácí branky. Podobně dopadl i dalekonosný pokus, o který se postaral Auvitu. Zatím největší šanci hostů na vyrovnání měl Lakatoš. Ten se řítil zleva na Konráda, ale tísněný Sirotou si nedokázal gólmana Hanáků rozhýbat tak, aby jej blafákem překonal.
     
    13:30
    Dobrý tlak Olomouce v početní převaze. Káňovu střelu z pravé strany vykopl betonem Klimeš. Káňa následně opět vypálil a trefil před bránou clonícího Knotka. Kombinace Hanáků v útočném pásmu přesto pokračovala. Kotouč se odrazil k levé tyči ke zcela volnému Orsavovi, nicméně ten jednak mířil vedle branky, jednak Klimeš při přesunu a pádu levým betonem neúmyslně posunul branku.
     
    12:17
    Olomouc udržela útočné pásmo a mohla přidat druhý gól. Řezníčkova střela od modré čáry z první se odrazila před volného Macuha, ten však zblízka mířil pouze do klečícího Klimeše.
     
    12:06
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Peter Krieger – 2 min., hákování.
     
    11:35
    Prčík si vyměnil puk se spoluhráčem na pravé straně útočné třetiny, ale ten ho poté před brankou trefil. Ze situace vzešel únik Knotka, který tváří v tvář Klimešovi zkusil střelu, jenže nezamířil dostatečně nad pravý beton brankáře Vítkovic. Klimeš předvedl dobrý zákrok a hosty podržel.
     
    08:25
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí otevírají skóre utkání. Bambula u zadního mantinelu napadal Jeřábka takovým způsobem, že vítkovický obránce přišel o kotouč. Toho se zmocnil SILVESTER KUSKO, na pravém kruhu se otočil a poté zamířil přesně pod horní tyč Klimešovy branky. Asistence: Jan Bambula.
     
    03:35
    Krátce po buly v útočném pásmu měl slibnou šanci Bukarts, zblízka však mířil pouze do klečícího připraveného Konráda.
     
    02:34
    Na jedné straně hrací plochy nahrál Auvitu od modré čáry doleva Lakatošovi na ránu z první, ale kapitán Vítkovic trefil pouze před bránou operujícího Kaluse. Na druhé straně poté defenzíva Ostravanů chybovala před vlastní brankou, což mohl potrestat Bambula. Ten si osamocený položil Klimeše, leč ocitl se v už příliš velkém úhlu a mířil jen do vnějšího bočního oblouku branky.
     
    01:43
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Jakub Orsava – 2 min., vysoká hůl.

    Petr Komárek

    Góly a asistencie: 9. Kusko (Bambula), 20. Orsava (Macuh, Mareš), 62. Ondrušek (Bambula, Knotek) – 39. Kotala (Bukarts, Mikuš), 58. Krieger (Bukarts, Kalus)


    HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Řezníček, Ondrušek (C), Rutar, Sirota, Švrček, Rašner, Mareš – Navrátil, Nahodil (A), Káňa – Bambula, Knotek (A), Kusko – Orsava, Macuh, Plášek ml. – Klimek, Anděl, Kunc.
    Tréner: Jan Tomajko

    HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Machovský) – Grman, Mikuš, R. Jeřábek, L. Kovář, Prčík, Auvitu, Zeleňák – Mueller (A), Krieger, Zdráhal – Lakatoš (C), Chlán, Kalus – Peterek, Barinka, Bukarts – Fridrich, Dej (A), Kotala.
    Tréner: Pavel Trnka

    Rozhodca: A. Jeřábek, Kika – Ondráček, Šimánek

    Diváci: 5116