Srbsko – Bulharsko 2:2 (kon.) | Maďarsko – Čierna Hora 3:1 (kon.) | Švédsko – Estónsko 2:0 (kon.)
Belgicko – Azerbajdžan 5:0 (kon.) | Škótsko – Nórsko 3:3 (kon.) | Španielsko – Gruzínsko 3:1 (kon.)
Lichtenštajnsko – Luxembursko 0:1 (kon.) | Bosna – Slovensko sk 1:2 (kon.) | Portugalsko – Island 2:0 (kon.)
koniec
Lichtenštajnsko
0:1 (0:0)
Luxembursko
cz Nedeľa 19.11.2023, 20:45 • Rheinpark Stadion, Vaduz • Kvalifikácia ME • Skupina J
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 2:3. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 21:16. (23:01:36)
     
    Fotbalisté Lucemburska se s kvalifikací na evropský šampionát rozloučili očekávaným vítězstvím, na půdě lichtenštejnského outsidera zvítězili hubeným výsledkem 1:0.

    Favoritovi udělal velkou čáru přes rozpočet Sinani, jenž už v 5. minutě viděl červenou kartu za prošlápnutí Haslerovy nohy. Přestože hráli Lucemburčané v oslabení, tak byli aktivnějším týmem a zasloužené odměny se dočkali v 69. minutě, kdy se po centru Bohnerta prosadil Gerson Rodrigues hlavičkou k levé tyči. Hosté kontrolovali hru i po vstřelení vedoucího gólu, konkurenta za celý zápas nepustili do jediné gólové příležitosti a těsnou výhru pohlídali až do závěrečného hvizdu.

    Svěřenci trenéra Holtze mohou být s působením v kvalifikaci spokojení, když senzačně vydrželi ve hře o historický postup na Euro až do devátého utkání, nakonec se ale museli sklonit před Portugalskem a Slovenskem a vzít za vděk třetímu místu. Lichtenštejnsko naopak do puntíku potvrdilo roli outsidera skupiny, když nezískalo jediný bod.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Lucembursko kontroluje závěrečné vteřiny nastaveného času s míčem na kopačkách a zdá se, že už outsidera do žádného útoku nepustí.
     
    90+7
    Lichtenštejnsko kopalo přímý kop, jehož exekuce se chopil Dennis Salanović, s nepovedeným nízkým centrem měl Marvin Martins snadnou práci.
     
    90+6
    Střílený centr Marcela Büchela zprava pod sebe měl oči, ovšem výborně ho přečetl Florian Bohnert, předskočil Philippa Ospelta a nekompromisně odkopl na útočnou polovinu.
     
    90+5
    Na levé straně velkého pokutového území si šteloval hrací předmět ke střele Mathias Olesen, na polední chvíli mu balón vypíchl Severin Schlegel.
     
    90+4
    Gerson Rodrigues zazdil přečíslení dvou na jednoho, když spatřil, že brankář je poměrně daleko z brány, ale ve snaze o jeho přehození téměř z poloviny hřiště míč trefil mizerně, výsledkem je aut pro konkurenta.
     
    90+3
    Tlak domácího mužstva pokračoval rohovým kopem. Centr se kroutil směrem od brány, Marvin Martins míč odvrátil pryč z vápna.
     
    90+2
    Nákop po levé lajně obdržel do šestnáctky Marcel Büche, jemuž se nepodařilo natočit čelem k soupeřově bráně z důvodu těsného bránění Chanota.
     
    90+1
    Florian Bohnert si narazil s Gersonem Rodriguesem, načež chtěl proniknout do vnitra pokutového území, v čemž mu Maximilian Göppel zabránil skvěle provedeným skluzem.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby osm minut.
     
    90
    Střídání v týmu Lucembursko:
    ze hřiště odchází Laurent Jans, přichází Marvin Martins.
     
    89
    Do protiútoku mířil Niklas Beck, kterého od prvních metrů neúspěšně stíhal Enes Mahmutović, nakonec si pomohl drobným taktickým faulem.
     
    88
    Dlouhé autové vhazování po levé lajně kýžený efekt nepřineslo. Marcel Büchel sice míč prodloužil, ale jenom do prostoru, kde se nacházel protihráč Bohnert.
     
    87
    Philipp Ospelt si nevěřil na střelu levačkou, místo toho vběhl do dvou konkurentů, ztratil kontrolu nad míčem a skončil na kolenou.
     
    86
    Přenesení doprava zpracoval Andrin Netzer a následně hledal, komu by nahrál. Nakonec zvolil centr do vápna, kde kraloval obránce Maxime Chanot.
     
    85
    Lichtenštejnci by určitě rádi útočili, ale zdá se, že jim pomalu začínají docházet síly a soupeři nestačí, byť hrají proti deseti.
     
    84
    V situaci dvou proti dvěma Gerson Rodrigues příliš dlouho avizoval nahrávku doprava, za míčem vystartoval brankář Benjamin Büchel a sebral ho před Edvinem Muratovicem.

    Milan Huppert

    Góly: 69. Rodrigues (Bohnert)

    Karty:   7. Wieser (LIC), 69. Malin (LIC), 73. Meier (LIC) – 45+4. Holtz (trenér) (LUX)   5. Da. Sinani (LUX)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 2:3. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 21:16.
    Lichtenštajnsko: B. Büchel (C) – S. Wolfinger (62. Beck), Malin, Wieser, Traber (75. Schlegel), Hofer (62. Kranz) – Meier (75. Netzer), M. Büchel, Göppel – J. Hasler (9. P. Ospelt), Salanović.
    Náhradníci: Foser, Lo Russo – Kindle, Kollmann, Lorenz, Mart. Marxer, Beck.

    Tréner: Konrad Fünfstück

    Luxembursko: Moris – Chanot, Korac (57. Mahmutović), Carlson – Jans (C) (90. M. Martins), Barreiro, Olesen, V. Thill (75. Muratovic) – S. Thill (57. Bohnert) – Rodrigues, Da. Sinani.
    Náhradníci: Pereira Cardoso, Schon – Curci, Gerson, Jonathans, Rodrigues, Rupil, O. Thill.

    Tréner: Luc Holtz

    Rozhodca: Frappartová – Berchebru, Torregrossa (FRA)