Slavia – Lyon 0:9 (kon.)
koniec
SK Slavia Praha
0:9 (0:6)
Olympique Lyon
cz Utorok 14.11.2023, 21:00 • Fortuna Arena, Praha • Liga majstrov - ženy • Skupina B
Predzápasové kurzy
    80. GILLESOVÁ - 0:9
     
    80
    Lyon právě vstřelil branku!
    Znovu smrtící rohový kop hostujících hráček. Před rohem nejdříve skvělý zákrok vytáhla Lukášová, když střela z velké dálky letěla pod břevno. Následně se zahrával roh na přední tyč, ten si našla VANESSA GILLESOVÁ a hlavou uklízí do domácí svatyně. – 0:9.
    62. Amel MAJRIOVÁ - 0:8
     
    62
    Lyon právě vstřelil branku!
    Olympique střílí osmou branku! Po špatně rozehrané standartce Slavie rozjel rychlý brejk Lyon. Celou pohlednou akci zakončila do poloodkryté branky AMEL MAJRIOVÁ, Lukášová se marně natahovala. – 0:8.
    60. Ada HEGERBERGOVÁ - 0:7
     
    60
    Lyon právě vstřelil branku!
    První branka Olympigue v druhé půli! Penaltu si vzala na starost ADA HEGERBERGOVÁ. Brankářku Lukášovou poslala k pravé tyči a svůj pokus namířila na opačnou stranu. – 0:7.
    45. RENARDOVÁ - 0:6
     
    45
    Lyon právě vstřelil branku!
    Na závěr půle zvyšuje Lyon už na kanára! Přesný centrovaný balón letěl přesně na malé vápno. Ve výskoku si ho našla WENDIE RENARDOVOU a tvrdým pokusem překonala Lukášovou.
    24. Sara DÄBRITZOVÁ - 0:5
     
    24
    Lyon právě vstřelil branku!
    To už snad není možné! Lehký centr Perle Morroniové dopadl přesně na hlavu hostující hráčky. Tou byla SARA DÄBRITZOVÁ, ta z velké dálky překonala Lukášovou, která rozhodně nemá čisté svědomí. – 0:5.
    21. Eugennie Le SOMMEROVÁ - 0:4
     
    21
    Lyon právě vstřelil branku!
    Hrozivy vstup domácích pokračuje! Nepřesná rozehrávka pražských hráček znamenala balón pro Lyon u vápna. Danielle van de Donková následně poslala přesný centr na hlavu EUGENNIE LE SOMMEROVÉ, která poslala svůj pokus přesně k tyči. – 0:4
     
    Lyon právě vstřelil branku!
    17. Vanessa GILLESOVÁ - 0:3
     
    17
    Lyon právě vstřelil branku!
    Tak tohle už je pro Slávistky hrozivé! Po rohovém kopu na zadní tyči vracela do ohně balón Ada Hegerbergová. Tuto pobídku si našla VANESSA GILLESOVÁ a pomocí brankové konstrukce dostala míč za záda Lukášové. – 0:3.
    14. Danielle van de Donková - 0:2
    14. van de Donková - 0:2
     
    14
    Lyon právě vstřelil branku!
    Hostující hráčky jdou do dvoubrankového náskoku! Lyon sehrál rychlý brejk, který centrem okořenila Dianiová. Její pobídku nejdříve trefila Eugenie Le Sommerová. Střela se stočila na nohu DANIELLE VAN DE DONKOVÉ, která snadno z blízka překonala Lukášovou. – 0:2.
    3. DÄBRITZOVÁ - 0:1
     
    3
    Lyon právě vstřelil branku!
    Hráčky Olympique jdou do brzkého vedení! Rychlou pohlednou akci Lyon rozjel od defenzivy. Poté z levé strany centrovala Morroniová. Přízemním pasem našla ve vápně v náběhu SARU DÄBRITZOVOU, která z první překonala bezradnou Lukášovou. – 0:1.

    Matyáš Kotlan

    Góly: 3. Däbritzová, 14. van de Donková, 17. Gillesová, 21. Le Sommerová, 24. Däbritzová, 45. Renardová, 60. Hegerbergová (pen.), 62. Majriová, 80. Gillesová

    Karty:   58. Bartovičová (SLA) – 42. Dianiová (LYO)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 4:11. Střely mimo: 2:6. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 7:7.
    SK Slavia Praha: Lukášová – Veselá (46. Šlajsová), Keeneová, Bartovičová (C), Xiaová – Šurnovská (68. Bendová), McLaughlinová – Stackpoleová (68. Nekesaová), Černá, Khýrová (46. Morávková) – Růžičková (81. Divišová)
    Náhradníci: Sladká, Bryscenjová – Necidová, Košíková, Křivská, Krejčiříková, Surová

    Tréner: Karel Piták

    Olympique Lyon: Endlerová – Carpenterová (59. Bachaová), Gillesová, Renardová (C), Morroniová – Horanová (59. Marozsánová), Van de Donková, Däbritzová (59. Sombathová) – Dianiová (46. Bechová), Le Sommerová (46. Majriová), Hegerbergová
    Náhradníci: Belhadjová, Benkarthová – Dumornayová, Swierotová, Mbocková

    Tréner: Sonia Bompastorová

    Rozhodca: Antoniouvá (GRE) – Komisopoulouvá (GRE), Irodotouvá (CYP)