Fínsko – Švajčiarsko 5:0 (kon.) | Švédsko – Slovensko sk 9:1 (kon.)
koniec
Švédsko
9:1 (2:1, 3:0, 4:0)
Slovensko
cz Piatok 10.11.2023, 18:30 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • Turnaj piatich krajín (U20)
Partner:
     
    Nejlepší hráči: Axel Sandin-Pellikka – Alex Čiernik. (20:38:12)
     
    Švédská dvacítka potvrdila roli obrovského favorita, slovenské vrstevníky rozdrtila vysoko 9:1.

    Úvodní dvacetiminutovka přitom debaklu nenasvědčovala, favorit ji vyhrál pouze o jediný gól. Od druhého dějství ovšem byla hra Tre Kronor o několik úrovní nad tou soupeřovou, v prostřední části hráči ze severu Evropy navýšili náskok o tři trefy a v závěrečné přidali další čtyři, naši východní sousedé nastolenému tempu velkého favorita nedokázali vzdorovat.

    Svěřenci trenéra Hävelida si po Švýcarsku poradili i se Slovenskem a stoprocentní bilanci se pokusí v sobotu udržet proti domácímu Česku. Slováci o první body na turnaji zabojují proti Švýcarsku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    V závěrečných vteřinách zápasu musel Shikhabutdin Gadzhiev předvést ještě jeden zákrok, střelu ze středu vyrážečkou odpálil nad bránu.
     
    59:13
    Velký tlak vyvinul rozjetý Isac Born na Tomáše Královiče, slovenský zadák zachoval chladnou hlavu a situaci zklidnil pasem po zadním mantinelu na Sluku.
     
    58:49
    Na modré si klepl o puk Luka Radivojevič a dostal ho, Hugo Hävelid však disponoval dobrým výhledem, zákrok mu nenadělal prakticky žádné starosti.
     
    58:30
    Opět musel být Shikhabutdin Gadzhiev v permanenci a poradil si velmi dobře, svižnou ránu zápěstím zpoza kruhů uschoval v lapačce.
     
    57:51
    Zpoza brány se před Shikhabutdina Gadzhieva vytočil Oskar Pettersson, mezeru mezi jeho pravým betonem a tyčkou nenašel.
     
    57:26
    Za vlastní bránou pošetřil vteřiny navíc Filip Bystedt, posléze vyslal oblouček do středního pásma a vydal se na střídačku.
     
    56:48
    Poměrně daleko z brány vyrazil Shikhabutdin Gadzhiev a poradil si na jedničku, když vyrážečkou přihrál k pravému mantinelu na volného Gabriela.
     
    56:20
    Jeden z mála slovenských útoků ve třetí části táhl po levém mantinelu Alex Čiernik, přičemž tušil, že sám proti třem nemá moc šancí na úspěch.
     
    55:55
    Švédové jeli dva na jednoho. Noah Östlund zleva cpal puk před bránu, dobře zakleknuvší Milan Pišoja ovšem zamezil hrozícímu nebezpečí.
     
    55:12
    Už to vypadalo, že by Noah Östlund mohl postupovat do úniku, avšak Fabian Wagner mu puk posunul do jízdy rukou, což pravidla neumožňují.
     
    54:48
    Znovu žlutá mašina vystartovala do ofenzivy. Před bránu nahazoval Oskar Pettersson a Rasmus Rudslätt tečoval jenom těsně vedle pravé tyče.
     
    54:23
    Cíl Slovenska pro zbytek zápasu je jediný, nedostat dvouciferný počet branek. Soupeře ovšem zase pustilo dopředu, Filip Eriksson pálil nad břevno.
    53:34 Rasmus RUDSLÄTT - 9:1
     
    53:34
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Přečíslení tří proti dvěma končí devátým švédským gólem. Střelu Forsfjälla z levého kruhu po ledě Gadzhiev jenom vyrazil před sebe, proti dorážce RASMUSE RUDSLÄTTA z mezikruží už neměl nárok. Asistence: Zeb Forsfjäll.
     
    53:24
    Střela od pravého mantinelu byla snadnou kořistí pro Hugaa Hävelida, ten navíc podržel puk ve výstroji, takže Tomáš Dudáš nemohl pomýšlet na dorážku.
     
    52:54
    Luka Radivojevič zkontroloval situaci za svými zády a poradil si na jedničku, po volném pravém mantinelu oslovil Adana Cedza.
     
    52:33
    Na prostřídání počkal Calle Odelius, načež zkusil obranu soupeře překvapit dlouhým pasem za obranu, Martin Sluka nepustil puk k Felixi Nilssonovi.
     
    51:57
    Na malém prostoru vymýšlel Filip Bystedt, ve finále volil střelu bekhendem, kterou usměrnil o pár čísel nad cílové zařízení.
     
    51:25
    Anton Wahlberg přetlačil Martina Sluku a za slovenskou bránou byl jako první, přes Alexe Šoteka nicméně neprotlačil touš k Eliasi Petterssonovi.
     
    50:55
    Švédsko je kompletní. Filip Eriksson mohl zkusit vyslat do brejku navrátilce Hävelida, ovšem vsadil na jistotu a vyhodil do volného prostoru tak, aby nehrozil icing.
     
    50:12
    Oskar Pettersson do poslední chvíle počkal, co Luka Radivojevič vymyslí, nahrávku vystihl a po levém mantinelu úspěšně vyhodil.
     
    49:40
    Jako další vypálil forhendem Tomáš Pobežal, ovšem nemířil dobře, hrací předmět usměrnil výrazným způsobem vedle levé tyčky.
     
    49:13
    Pomalou střelu z modré čáry měl Hugo Hävelid pod kontrolou, puk vykopl pravým betonem do rohu mantinelu, odkud vyhodil Eriksson.
     
    48:52
    Slovensko si zahraje přesilovku. Ve střední třetině si proti pravidlům pomohl Mattias Hävelid, nedovoleným bráněním si pomohl proti ujíždějícímu konkurentovi.
     
    47:34
    Druhý gól v rozmezí jedné minuty chtěl obstarat Felix Nilsson, ze zápěstí ovšem natáhl k ráně zápěstím nad horní tyčku.
    46:56 Anton WAHLBERG - 8:1
     
    46:56
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Slovenská demolice pokračuje. Lekkerimäki si vyměnil kotouč s Östlundem a ránou z úhlu na Eliaše nevyzrál, jenže brankář puk vyrazil přímo k ANTONU WAHLBERGOVI a tento útočník již rozvlnil síť střelou k levé tyčce. Asistence: Jonathan Lekkerimäki a Noah Östlund.
     
    46:40
    Na závěrečných třináct minut dostává prostor ve slovenském brankovišti Shikhabutdin Gadzhiev, zápas po sedmi inkasovaných gólech končí předčasně pro Rastislava Eliaše.
     
    46:22
    Slabé nahození od levého mantinelu bylo snadnou kořistí pro Huga Hävelida, po zákroku levým betonem kus černé gumy přikryl lapačkou.
     
    45:57
    Jeden na jednoho Isac Born uspěl a z levého křídla stáhl puk do středu, vzápětí zvedl hrací předmět bekhendem nad břevno.
     
    45:13
    Spoluhráčům chtěl vypomoci Rastislav Eliaš, avšak rozehrávka vyrážečkou mu nevyšla, kotouč skončil u Noaha Östlunda.
     
    44:44
    Ani teď se reprezentaci Tre Kronor nezadařilo, když Zeb Forsfjäll sice propasíroval puk na Fabiana Wagnera, který trefil jenom brusli Žabky.
     
    44:15
    Hokejisté ve žlutých dresech jsou při chuti. Osmý gól měl v plánu vsítit Felix Nilsson, z ostrého úhlu však neseřídil mířidla ideálně.
    43:09 Jonathan LEKKERIMÄKI - 7:1
     
    43:09
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jak je to jednoduché. Po úspěšném bloku Wahlberg nastartoval JONATHANA LEKKERIMÄKIHO, jenž si s velkou lehkostí obhodil posledního obránce a svižnou forhendovou střelu poslal Eliašovi touš nad pravý beton. Bez asistence.
     
    42:55
    Slovensko se brzy zase vrátilo do útočného pásma a od modré vypálil ostrý projektil Luka Radivojevič, Hugo Hävelid kontroloval kotouč směřující vedle levé tyče očima.
     
    42:40
    Wahlbergův trest je u konce. Po návratu se zkusil schovat za obrannou řadou soupeře, oblouček na jeho osobu neprošel přes Pišoju.
     
    41:36
    Samozřejmě pokračuje slovenská přesilovka, která zatím vůbec neprobíhá dle představ, po neúspěšném průniku Šoteka vyhodil po pravém mantinelu Axel Landén.
    40:56 Fabian WAGNER - 6:1
     
    40:56
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Místo snížení střílí Švédové gól v oslabení! Ve středním pásmu získal puk Born a do úniku vyslal FABIANA WAGNERA, forvard nevymýšlel zbytečné kličky a kotouč usměrnil do pravé šibenice. Asistence: Isac Born.
     
    40:33
    Švédové míří do čtyř a Slováci mají jednu z posledních šancí, jak ještě zdramatizovat střetnutí. Dvě minuty za podrážení dostal Anton Wahlberg.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Slováci po vyhraném buly vyrazili dopředu, Axel Sandin-Pellikka zastavil v rozletu Alexe Čiernika.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:04.
     
    Stejně jako v první, tak i ve druhé třetině padly tři góly, ovšem v tomto případě se o všechny postaral švédský favorit. Střeleckou listinu postupně doplnili Fabian Wagner, Noah Östlund a Mattias Havëlid a momentálně to tedy vypadá, že ve třetí třetině už drama neuvidíme, Švédsko má slibně nakročeno za očekávaným ziskem tří bodů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Situaci tří proti třem skončila u Jonathana Lekkerimäkiho, ten dostal nahrávku do středu a puk mu utekl k levému mantinelu.
     
    39:11
    Švédové zase obsadili útočné pásmo, načež od modré vypálil tvrdou střelu letící o kousek vedle levé tyče Axel Sandin-Pellikka.
     
    38:47
    Do pravého kruhu obdržel perfektní pas nikým neatakovaný Anton Wahlberg, forhendová rána z první mu však vůbec nesedla.
     
    38:21
    Středem ledové plochy nabral rychlost Tomáš Ponbežal, nabruslil až do útočného pásma, leč ze zápěstí zamířil vysoko nad břevno.
     
    37:57
    Zpoza brány vymýšlel Alex Čiernik překvapivou přihrávku k pravé tyči, jenže touto volbou překvapil i Tomáše Dudáše, který se vydal jiným směrem.
     
    37:13
    Jelikož neměl komu nahrát, tak Filip Bystedt vypálil zleva z velkého úhlu a Rastislav Eliaš bez problémů schoval touš do výstroje.
     
    36:30
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Tomáš Královič, ovšem příliš daleko se nedostal, neuspěl čitelnou kličkou na Noaha Östlunda.
    35:59 M. HÄVELID - 5:1
     
    35:59
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    O švédském vítězství je s největší pravděpodobností rozhodnuto. Born si na modré čáře všiml MATTIASE HÄVELIDA, který během chvilky zamířil a forhendem vypálil do pravé šibenice, Eliaš reagoval příliš pozdě. Asistence: Isac Born.
     
    35:55
    Tvrdou dělovkou od modré čáry se prezentoval Axel Landén, puk letící těsně nad ledem skryl Rastislav Eliaš mezi betony.
     
    35:29
    Za soupeřovou svatyní úřadoval Felix Nilsson, aby si vybral v levém kruhu Noaha Östlunda a střela bez přípravy prosvištěla nad břevnem.
     
    34:41
    Fabian Wagner nabruslil do útočné třetiny po levém mantinelu, z ostrého úhlu vypálil forhendem o kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    34:22
    Tomáš Dudáš vyzkoušel vyslat do úniku Michala Adamčíka, na dlouhou hokejku zastavil pas na jeho osobu Axel Sandin-Pellikka.
     
    33:55
    Přihrávka rukou. Provedl ji Isac Born, jenž rukavicí posunul kotouč k Noahu Östlundovi, následoval další hvizd muže v pruhovaném.
     
    33:26
    Slibně vypadající protiútok švédské dvacítky zastavil hvizd čárového rozhodčího, Zeb Forsfjäll vystavil do ofsajdu Jonathana Lekkerimäkiho.
     
    32:58
    Ani další slovenský útok neskončil kýženým snížením rozestupu, neboť Matúš Vojtech se stáhl k mantinelu, zatímco Matěj Jan Lupták nahrával do středu.
     
    32:21
    Pod tlakem odjel Sebastián Nahalka na jistotu za vlastní bránu, zde počkal, až se situace uklidní a vybral si Alexe Čiernika.
     
    31:40
    Oskar Pettersson zrychlil akci dlouhým pasem na Fabiana Wagnera a ten měl před sebou posledního konkurenta, na Tomáše Královiče recept nenašel.
     
    31:16
    Zákrok z kategorie snazších pro Huga Hävelida, ten viděl na nahození od modré čáry a puk sebevědomě schoval do výstroje.
     
    30:43
    Švédsko se v oslabení ubránilo a hned vystartovalo dopředu, rozjetému Isacu Bornovi v poslední okamžik vypíchl touš Luka Radivojevič.
     
    30:12
    Slovensko poměrně dlouho působilo v útočné třetině, ale ne v takové pozici, aby mohlo pomýšlet na skórování, nakonec se Pišoja nechal předskočit Wagnerem.
     
    29:20
    Jeden ze švédských útočníků ujel do samostatného úniku, leč v oslabení neskóroval, nenašel mezeru mezi Eliašovými betony.
     
    29:01
    Tvrdá rána od modré čáry měla dobré parametry, kus černé gumy se nakonec od obránce odrazil těsně vedle pravé tyčky.
     
    28:36
    Jednou Slovensko přesilovku využilo, tak proč by ne podruhé? Za katr odjel obránce Mattias Hävelid, důvodem je nebezpečný krosček.
     
    28:20
    Poměrně snadno Švédsko proniklo do útočného pásma, ovšem dlouho v něm nepobylo, Filip Čilík totiž přečetl pas Borna na Östlunda.
     
    28:12
    Zbytečnou kličku navíc udělal před modrou čárou Rasmus Rudslätt, po najetí do útočného pásma mu rozhodčí odpískal ofsajd.
     
    27:39
    Nahození od pravého mantinelu bylo snadným soustem pro Rastislava Eliaše, slovenský brankář zachytil puk do lapačky.
     
    27:15
    Mattias Hävelid musel pořádně zabrat, protože na něj začal zezadu nebezpečně dotírat Dudáš, bek přes něj zvládl poslat touš na osamoceného Lekkerimäkiho.
     
    26:57
    S nahozením ještě ze středního pásma si Hugo Hävelid věděl rady, z výstroje navíc ještě stihl vyklepat hrací předmět pro Jakoba Noréna.
     
    26:31
    Za švédskou obranou se schovával Tomáš Pobežal, leč nic zajímavého z této skutečnosti nevzniklo, protože Alex Šotek vyslal nepřesný pas.
     
    25:45
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Ano, využijí! A zase udeřilo z pravého kruhu, kam Sandin-Pellikka poslal kotouč na hokejku NOAHA ÖSTLUNDA a za křižným projektilem natahoval Eliaš vyrážečku bez úspěchu. Asistence: Axel Sandin-Pellikka.
     
    25:20
    Slovenský kapitán Alex Čiernik spoluhráčům v oslabení nepomůže, protože to je právě on, kdo je vyloučen na dvě minuty za podrážení. Využijí Švédové i druhou přesilovku?
     
    24:46
    Akci Hävelidovy družiny přerušil hvizd čárového rozhodčího, po špatné dohodě mezi Forsfjällem a Wahlbergem byl odpískán ofsajd.
     
    24:15
    Švédové poměrně rychle otočili hru a kapitán Axel Sandin-Pellikka vymyslel pěknou žabičku na Rasmuse Rudslätta, jenž promáchl naprázdno.
     
    23:57
    Adan Cedzo vyřadil jednoho konkurenta, jenže měl proti sobě další dva, s nimi už si rady nevěděl a jenom nahazoval do bezpečí za Hävelidovu svatyni.
     
    23:11
    Švédsko opět vystartovalo dopředu a Luka Radivojevič zažehnal bezprostřední nebezpečí pouze za cenu odpalu přes všechny čáry.
    22:03 Fabian WAGNER - 3:1
     
    22:03
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Po Slovácích využívají přesilovku i Švédové, kteří tak znovu vedou o dvě branky! Bystedt při poměrně dlouho trvající kombinaci posunul touš do pravého kruhu na FABIANA WAGNERA, který párkrát zakvedlal a puk ve finále pověsil nechytatelně do bližšího víka. Asistence: Filip Bystedt a Mattias Hävelid.
     
    21:50
    Navýšit švédský náskok mohl z mezikruží Oskar Pettersson, poté, co si kotouč bleskově přichystal, tak natáhl ráně zápěstím vedle pravé tyčky.
     
    21:13
    První přesilovku v zápase si zkusí Švédové. Důvodem je prohřešek Alexe Šoteka, jenž vyhodil touš mimo hrací plochu z obranného pásma a bez doteku tvrzeného skla.
     
    20:57
    Po pravém mantinelu Tomáš Královič startoval Tomáše Pobežala, tomu po solidním zpracování nevyšla klička do středu na Landéna.
     
    20:22
    Hokejisté ve žlutých dresech zahájili prostřední část tlakem. Od modré nahazoval na teč Axel Sandin-Pellikka, Filip Bystedt tečoval těsně vedle pravé tyče.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:16.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu dvacítek mezi Švédskem a Slovenskem nabídla dvě branky, o jednu více vstřelila reprezentace Tre Kronor. Favorit střetnutí si vybudoval dvoubrankový náskok zásluhou tref Antona Wahlberga a Filipa Bystedta, ovšem soupeř dokázal korigovat v přesilové hře, kdy se střelou zpoza pravého kruhu prosadil Tomáš Pobežal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Švédská dvacítka ještě stihla podniknout jeden rychlý útok, leč daleko se nedostala, Fabian Wagner si vylámal zuby u útočné modré na Filipu Čulíkovi.
     
    19:03
    Po nepřesné rozehrávce Jakoba Noréna musel rozhodčí odpískat zakázané uvolnění, protože Dávid Nátny byl k puku o poznání blíže než Jonathan Lekkerimäki.
     
    18:54
    Reprezentace Tre Kronor si dala s rozjetím dalšího útoku pořádně načas, nakonec Axel Sandin-Pellikka středem rozjel Rasmuse Rudslätta, který neprojel skrze dvojici bránících hokejistů.
     
    18:13
    Šikovně skryl tvrdou forhendovou střelu za spoluhráče Filip Bystedt a Rastislav Eliaš měl velké štěstí, že touš zamířil těsně vedle levé tyčky.
     
    17:32
    Anton Wahlberg vyhrál rychlostní souboj s Tomášem Královičem, s hlavou nahoře pak posílal puk mezi kruhy, kde Milan Pišoja přetlačil Fabiana Wagnera.
     
    17:15
    Na nahození do přehuštěného prostoru Rastislav Eliaš od počátku velmi dobře viděl a hrací předmět sebevědomě lapil do lapačky.
     
    16:47
    Dopředu se vydali i hokejisté v tmavě modrých dresech, nicméně Hugo Hävelid mohl zůstat v klidu, Jakob Norén totiž vypíchl puk kličkujícímu Šotekovi.
     
    16:17
    Rastislav Eliaš vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou, za bránou zastavil vyhození a kotouč přenechal kolemjedoucímu Nahalkovi.
     
    15:55
    Švédský tlak neutichá. Felix Nilsson obral o vyhození se snažícího Nátnyho, potom však přihrál Filipu Erikssonovi jenom za brusle.
     
    15:28
    Po modré čáře obdržel přihrávku Axel Sandin-Pellikka, dělový forhendový projektil z první prosvištěl vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    14:49
    Oblouček za švédskou defenzivní řadu Oskar Pettersson pokryl rukavicí, a protože jako další hrál Isac Born, tak rozhodčí odpískal přihrávku rukou.
     
    14:23
    Opět práce pro Rastislava Eliaše, ten včas zpozoroval křižnou střelu z pravého kruhu a zapsal zdárný zákrok betonem.
     
    13:51
    Jeden na jednoho uspěl Felix Unger Sörum a do pravého kruhu touš zadovkou posunul na Zeba Forsfjälla, ten si bekhendem vylámal zuby na brankáři.
     
    13:17
    Před slovenskou bránu si najel nikým neatakovaný Anton Wahlberg, ovšem pasu se nedočkal, žabičku na jeho osobu sklepl do bezpečí Boris Žabka.
     
    12:46
    S vypětím všech sil ještě Maxim Mamonov udržel útočnou třetinu, aby si následně zamotal kotouč mezi brusle a nechal se obrat Sandinem-Pellikkou.
     
    12:17
    Axel Landén ještě zabojoval, ale kotouč evidentně hrál už ve střední třetině, což pozornosti rozhodčího neuniklo a odpískal ofsajd.
     
    11:55
    Po dalším souboji u mantinelu získal hrací předmět Adan Cedzo, z nadějné pozice ovšem vypálil ze zápěstí příliš vysoko.
     
    11:33
    Hráči v tmavě modrých dresech cítí šanci a pokračují v útočném pojetí hry. Nahození Královiče z ostrého úhlu minulo bránu.
    10:20 Tomáš POBEŽAL - 2:1
     
    10:20
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Naši východní sousedé se vrací na dostřel! Cedzo přihrál kousek za pravý kruh TOMÁŠI POBEŽALOVI, jehož forhendový pokus po ledě propadl Hävelidovi mezi betony. Asistence: Adan Cedzo a Milan Pišoja.
     
    10:00
    Přes obránce vypálil Luka Radivojevič a gólman v tomto případě zasahovat nemusel, protože o brusle soka touš zamířil do ochranné sítě.
     
    09:45
    A znovu na jedničku zapracoval Hugo Hävelid, zpozoroval nahození od pravého mantinelu a ku černé gumy vyhlavičkoval nad břevno.
     
    09:24
    Z vrcholku levého kruhu vypálil forhendem do středu brány Matúš Vojtech, Hugo Hävelid zaznamenal úspěšný zákrok pravým betonem.
     
    08:51
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší Slováci. V blízkosti středové čáry si Jakob Norén pomohl proti osobnímu strážci držením.
     
    08:26
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Michal Adamčík, ovšem proti byl Hugo Hävelid, švédský brankář včas přirazil levou ruku k tělu.
    07:41 Filip BYSTEDT - 2:0
     
    07:41
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Favorit odskakuje na rozdíl dvou branek. Nahození Oskara Petterssona od pravého mantinelu i s notnou dávkou štěstí propadlo do levého kruhu k FILIPU BYSTEDTOVI a ten uspěl ránou na přední tyč. Asistence: Oskar Pettersson a Axel Landén.
     
    07:22
    Po ztrátě Švédů ve středu Slováci bleskově otočili hru, aby Tomáš Královič přihrával forhendem mimo dosah Tomáše Dudáše.
     
    07:14
    Po levém mantinelu nabral vysokou rychlost Adam Ondriš, sice přejel útočnou modrou čárou, ale potom neuspěl kličkou do středu proti OSkaru Petterssonovi.
     
    06:51
    Povedený zákrok předvedl Rastislav Eliaš, střelci z levého kruhu zmenšil střelecký úhel a puk s přehledem schoval do výstroje.
     
    06:22
    Z ostrého úhlu vypálil z otočky zápěstím Fabian Wagner, avšak kýžený efekt se nedostavil, kus černé gumy poslal nad břevno.
     
    05:48
    Středem postupoval do příležitosti Filip Eriksson, jemuž v posledním okamžiku zkřížil cestu ze střídačky naskočivší bek, rychlá rána zápěstím se mezi tři tyče nevešla.
     
    05:28
    Na modré si vytvořil palebnou pozici Milan Pišoja, leč kýženého vyrovnání se nedočkal, vystřelil totiž o kus vedle pravé tyčky.
     
    04:49
    Za vlastní bránou se postaral o zklidnění hry Dávid Nátny, počkal na prostřídání formace a jako cíl nahrávky si vybral Adana Cedza.
     
    04:26
    Defenzivě vypomohl Patrik Gabriel, který přečetl přihrávku od pravého mantinelu do středu a bekhendem posunul puk mimo obranné pásmo.
     
    03:55
    Slovenský protiútok měl jepičí život, protože Filip Čulík přecenil rychlostní schopnosti Alexe Šotka a jeho pas skončil zakázaným uvolněním.
     
    03:28
    Protože neměl podporu spoluhráčů, tak Axel Landén pouze nahazoval po levém mantinelu za svatyni soupeře, kde úřadoval Boris Žabka.
     
    02:52
    Švédové rychle otočili hru, Felix Nilsson vyzkoušel oblouček na Rasmuse Rudslätta, který po rychlém zpracování pálil nepřesně.
     
    02:23
    Na druhou stranu vyrazil jeden ze slovenských útočníků středem do úniku a vyzkoušel bekhendový blafák, na Huga Hävelida ovšem nevyzrál.
     
    01:32
    Hokejisté ve žlutých dresech byli blízko ke druhému vstřelenému gólu, po svižné ráně zápěstím zachránila Eliaše branková konstrukce.
    00:46 Anton WAHLBERG - 1:0
     
    00:46
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Reprezentace Tre Kronor udeřila z první pořádné akce! Östlund se procpal přes dva konkurenty, střela mu nevyšla, ovšem ukázal výborný přehled ve hře a před bránou našel ANTONA WAHLBERGA, který uspěl střelou na lapačku brankáře. Asistence: Noah Östlund.
     
    00:32
    Za bránu soupeře dostal kotouč Anton Wahlberg, leč nic zajímavého nevymyslel, protože neuspěl jeden na jednoho proti Lukovi Radivojevičovi.
     
    00:10
    Zápas mezi Švédskem a Slovenskem odstartoval! Hokejisté v tmavě modrých dresech se hned vydali dopředu, Gabriela zastavil ofsajd.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: H. Hävelid (Thelin) – Odelius, Landén, E. Pettersson, M. Hävelid, Norén, Sandin-Pellikka (C) – Wahlberg, Östlund (A), Lekkerimäki, Wagner (A), Bystedt, O. Pettersson, Eriksson, Nilsson, Unger Sörum, Born, Forsffäll, Rudslätt.
    Trenér: Magnus Hävelid

    Slovensko: Eliaš (Gadzhiev) – Nátny (A), Radivojevič, Pišoja, Žabka, Čulík, Nahalka, Sluka, Královič – Čiernik (C), Pobežal, Šotek (A), Jenčko, Gabriel, Cedzo, Dudáš, Adamčík, Ondriš, Vojtech, Mamonov, Lupták.
    Trenér: Ivan Feneš

    Rozhodčí: Veselý, Pilný – Bohuněk, Teršíp.
     
    Švédové zatím odehráli v Chomutově jenom jedno utkání, v němž potvrdili roli favorita a Švýcarsko zdolali po velmi dobrém výkonu 3:0. Reprezentace Tre Kronor rozhodně má co napravovat, protože ve čtyřech střetnutích vyhrála jenom jednou, poradila si se Slovenskem.

    Rovněž Slovensko zatím sehrálo na turnaji jeden zápas, v němž prohrálo s Finskem jasně 1:5. Naši východní sousedé na minulém repre srazu taktéž zvítězili jenom jednou, Švýcarsko udolali 4:3 až po nájezdech.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný páteční podvečer. Vítám vás při sledování Turnaje pěti zemí, u zápasu mezi Švédskem a Slovenskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 1. Wahlberg (Östlund), 8. Bystedt (O. Pettersson, Landén), 23. Wagner (Bystedt, M. Hävelid), 26. Östlund (Sandin-Pellikka), 36. M. Hävelid (Born), 41. Wagner (Born), 44. Lekkerimäki, 47. Wahlberg (Lekkerimäki, Östlund), 54. Rudslätt (Forsfjäll) – 11. Pobežal (Cedzo, Pišoja)


    Švédsko: H. Hävelid (Thelin) – Odelius, Landén, E. Pettersson, M. Hävelid, Norén, Sandin-Pellikka (C) – Wahlberg, Östlund (A), Lekkerimäki, Wagner (A), Bystedt, O. Pettersson, Eriksson, Nilsson, Unger Sörum, Born, Forsffäll, Rudslätt.
    Tréner: Magnus Hävelid

    Slovensko: Eliaš (47. Gadzhiev) – Nátny (A), Radivojevič, Pišoja, Žabka, Čulík, Nahalka, Sluka, Královič – Čiernik (C), Pobežal, Šotek (A), Jenčko, Gabriel, Cedzo, Dudáš, Adamčík, Ondriš, Vojtech, Mamonov, Lupták.
    Tréner: Ivan Feneš

    Rozhodca: Veselý, Pilný – Bohuněk, Teršíp

    Diváci: 110