Karviná – Ostrava 1:3 (kon.) | Liberec – Č. Budějovice 1:0 (kon.) | Slavia – Plzeň 1:2 (kon.)
koniec
MFK Karviná
1:3 (1:0)
FC Baník Ostrava
cz Nedeľa 05.11.2023, 15:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • Chance Liga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Poslední střídání Karviné. Bederka jde na poslední vteřiny využít své centimetry, pro Mosese zápas skončil.
     
    86
    Papalelé faulovaný Juroškou, standartní situaci mají k dispozici i hráči Karviné. Hostující Juroška vidí navíc žlutou kartu a příští týden si proti Spartě nezahraje.
     
    85
    Pět minut před koncem sahá Pavel Hapal k poslednímu střídání. Ze hřiště odstupuje Ewerton, místo něj přichází posílit obranu Frydrych.
     
    79
    Ndefe dnes zápas odmakal na výbornou, po posledním souboji dostal křeče a dnes má odpracováno. Juroška je ten, kdo nastoupí místo něj.
     
    77
    Mohlo být rozhodnuto, Šín si pohlídal ofsajdové postavení a objevil se proti Holcovi, ten jej ale skvěle vychytal!
     
    73
    První střídání na straně Baníku a hned dvojité. Ze hřiště odstupuje Kubala a Tanko, místo nich přichází Klíma a Šín.
     
    69
    Další střídání na straně Karviné. Ze hřiště odstupuje Memić, místo něj přichází posílit ofenzívu Doležal.
     
    60
    Trojité střídání na straně domácích. Ze hřiště odstupuje Budinský, Iván a Boháč. Místo nich přichází oživit hru Žák, Papalelé a Ezeh.
     
    59
    Baník právě vstřelil branku! Parádní patnáctiminutovka hostů a je z toho vedení o dvě branky! Baník rozehrál roh nakrátko, Ewerton našel na hranici vápna DAVIDA BUCHTU, který střelou šajtlí na přední tyč překvapil domácího brankáře! – 1:3.
     
    58
    Další skvělý zákrok domácího brankáře, který vychytal Tanka! Baník má alespoň k dispozici rohový kop.
     
    53
    Baník právě vstřelil branku! Otočka je na světě! Nádherná kombinace Baníku a je tady další branka! DAVID BUCHTA si navedl míč do vápna, narazil si s Kubalou, a levačkou se střelou na zadní tyč nemýlil! – 1:2.
    49. EWERTON - 1:1
    https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/8725616/MzAweDE4MC9jZW50ZXIvbWlkZGxlL3NtYXJ0L2ZpbHRlcnM6cXVhbGl0eSg4NSk6Zm9jYWwoMTc4OXgzODk6MTkxMng1NjQpL2ltZw/8725616.jpg?v=0&st=ljXi9kDMDywpBVWX7GPNXXlgdmiJsbPrk1C-1s6_Dog&ts=1600812000&e=0
     
    49
    Baník právě vstřelil branku! Hosté skvěle vstupují do druhého poločasu a srovnávají stav utkání! Ndefe z pravé strany poslal skvělý míč na zadní tyč, EWERTON PAIXAO DA SILVA si míč skvěle přebral a překonal Holce! – 1:1.
     
    42
    Co teď Baník neproměnil, tomu se snad ani nedá uvěřit! Tanko dostal míč za obranu a šel sám na Holce, tomu udělal kličku a chtěl zakončit do prázdné branky, nicméně Holec se k míči dostal a vyškrábl ho na roh! Tohle snad ani nešlo nedat!
     
    39
    Zaskvěl se i Letáček, který podržel svůj tým! Kubala nedostoupil Čavoše, ten se opřel do střely z hranice vápna a pořádně protáhl hostujícího brankáře, který si připisuje důležitý zákrok!
     
    36
    Velká šance pro domácí, kteří mohli vést o dvě branky! Letáček šel ven z branky, Memić jej chtěl lobovat, na brankové čáře ale zakročil Pojezný a míč dostal mimo branku! Následně to zkoušel Iván i Budinský, přes obranný blok ale míč na brankáře nedostali.
     
    31
    Tanko se hnal do protiútoku, v útočném snažení si ale počínal nedovoleně a rukou trefil obránce. Jelikož jde o druhý takový zákrok, vidí od hlavního rozhodčího žlutou kartu. Tady už to hostující rychlík neukecá.
     
    25
    Karviná právě vstřelila branku! Domácí tým se dostává do vedení! Buchta na útočné polovině neprošel přes obránce a Karviná šla do rychlého přečíslení, LUKÁŠ BUDINSKÝ si na hranici vápně míč zasekl, a placírkou na vzdálenejší tyč překonává Letáčka, který se natahoval marně! – 1:0.
     
    11
    Celkem brzy vytahuje hlavní rozhodčí první žlutou kartu. Zřejmě za nesportovní chování jí vidí domácí Čavoš.
     
    9
    Na tribunách to jen zahučelo! Baník je velmi aktivní, Kubala sklepl míč na hranici vápna, Buchta se opřel do střely a jeho pokus o centrimetry mijí levou tyč Karviné!
     
    8
    Holec podruhé v akci a podruhé podržel svůj tým! Kubala dostal míč za obranu, skvěle si pohlídal ofsajdové postavení a tlačil levačkou míč na zadní tyč. Domácí brankář ale skvělý a potvrzuje, že má aktuálně formu. Rohový kop pro Baník.
     
    3
    Poprvé v akci Baník a hned se mohlo měnit skóre! Nejprve se do vápna dostal Rigo, jeho finální přihrávka ale nebyla přesná. Následně se k míči ve vápně dostal Buchta, jeho tvrdou střelu vyrazil velmi dobrým zákrokem Holec do bezpečí!

    David Bochňák

    Góly: 25. Budínský (Memić) – 49. Ewerton (Ndefe), 53. Buchta (Kubala), 59. Buchta (Ewerton)

    Karty:   11. Čavoš P. (KAR) – 31. Tanko A. (OVA), 86. Juroška J. (OVA)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:10. Střely mimo: 2:7. Rohy: 3:6. Fauly: 11:10.
    MFK Karviná: Holec – Moses (90+1. Bederka), Krčík, Svozil, Čurma – Boháč (60. D. Žák), Čavoš – Memić (69. Doležal), Budínský (C) (60. Ezeh), Iván (60. Papalelé) – Akinyemi.
    Náhradníci: Ciupa – Hošek, Ražnatović, Antovski.

    Tréner: Juraj Jarábek

    FC Baník Ostrava: Letáček – Kpozo, Lischka (C), Pojezný, Ndefe (79. J. Juroška) – Boula – Buchta, Rigo, Kubala (73. Ji. Klíma), Ewerton (85. Frydrych) – Tanko (73. Šín).
    Náhradníci: Markovič – Kaloč, Blažek, Madleňák, Fadairo, Almási.

    Tréner: Pavel Hapal

    Rozhodca: Karel Rouček – Kamil Hájek, Martin Leška

    Diváci: 4838