Třinec – Olomouc 5:0 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 2:1 (2:0 po s.n.) | Litvínov – Hradec Králové 0:2 (kon.)
Sparta Praha – Plzeň 5:3 (kon.) | Kladno – Liberec 3:6 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 0:2 (kon.)
Motor ČB – Kometa Brno 5:2 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
HC Olomouc
cz Nedeľa 05.11.2023, 15:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga (ČR) • 18. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:21
    Viliam Čacho (TRI) vjel do útočné třetiny a následně si něco vyříkával s Macuhem a sekl jej při tom. Zraku hlavního rozhodčího tato situace neunikla a Olomouc má k dispozici ještě jednu přesilovku.
     
    53:15
    Po poslední komerční přestávce zápasu bude hra pokračovat přesilovou hrou hostů, když za nedovolené bránění je vyloučen Daniel Voženílek (TRI).
     
    51:19
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tři na jednoho na třinecké straně – už se zdálo, že to Oceláři prováhali, protože Daňovu přihrávku z pravé strany napálil zleva najíždějící Nestrašil pouze do Konrádova betonu. Puk ale nakonec do branky doklouzal, zřejmě od dojíždějícího LIBORA HUDÁČKA. Asistence: Andrej Nestrašil, Marko Daňo. Stav utkání 5:0.
     
    48:27
    Oceláři šikovně proskočili ze střední zóny až do šance. Hudáček táhl puk po pravé straně a následně našel na levém kruhu Daňa, ale ten ve velké šanci přestřelil!
     
    45:50
    To se povedlo druhé formaci a velkou šanci měl z levého puntíku Hudáček, který tam dostal prudký puk. Třinecký forvard ale odrazil puk od Konrádových betonů.
     
    44:07
    Prvním vyloučeným hráčem utkání na straně hostů je až ve 45. minutě Silvester Kusko (OLO), který v útočné třetině domácích podržel Vránu.
     
    39:14
    Další velká šance! Rychlá točna Ocelářů ve středním pásmu a akce dva na jednoho. Pánik táhl puk, před Konrádem udělal otočku a poslal puk Růžičkovi. Ten měl před sebou odkrytou branku, ale Konrád výborným zákrokem vytáhl puk mimo branku.
     
    34:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Kotouč se teď od pravého hrazení v útočném pásmu Ocelářů dostal na střed, kde byl úplně osamocený MILOŠ ROMAN. Ten si vytáhl Konráda dopředu a pak jej objel a z úrovně brankové čáry zasunul kotouč do sítě. Asistence: Patrik Hrehorčák, Petr Vrána. Stav utkání 4:0.
     
    32:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Teď to Oceláři pohledně vykombinovali do prázdné branky. Hudáček dostal puk na slot. Byl tam sám, ale ještě si trochu couvnul a dal kotouč k druhé tyči na úplně volného MARKA DAŇA, který jej zametl za bezmocného Konráda. Asistence: Libor Hudáček, Miloš Roman. Stav utkání 3:0.
     
    25:43
    Z pravé strany teď poslal puk do slotu před branku Daňo Hudáčkovi. Druhý jmenovaný z první zakončoval, ale Konrád zblízka bezpečně zakročil. Další velmi nadějná situace domácích.
     
    24:02
    Na druhé straně ale neuspěli ani domácí. Pánik se zjevil sám před Konrádem a hledal mezeru mezi betony. Neuspěl, stejně jako následně Voženílek s dorážkou ze strany.
     
    20:57
    Bambula byl v dobré pozici na slotu a ohrozil Kacetla. Třinecký brankář přerušuje hru, když zkrotil kotouč na těle.
     
    18:49
    Hostující hráči teď nevěděli, jak se zpoza Kacetlovy branky dostat před ní, tak ji zkusili přehodit. Tam ale snadno získal puk Voženílek a poslal Růžičku s Pánikem do úniku dva na jednoho. Prvně jmenovaný zkusil vystřelit a kotouč těsně minul pravou tyč olomoucké branky.
     
    15:25
    Marinčin zaváhal u levého mantinelu v obranném pásmu a aby následně Kucsera nevymyslel nic nebezpečného před Kacetlem, Petr Vrána (TRI) fauloval. Domácí kapitán hákoval a je z toho první přesilovka v zápase.
     
    13:14
    Oceláři ztratili v útočném pásmu puk, chvíli před tím se snažil vymyslet gólovku Pánik. Nicméně hosté ukořistili puk, Smith ještě ztratil hůl a hosté jeli dva na jednoho. Dvakrát si vyměnili puk a následná Musilova střela z levého křídla se od Kacetla a zřejmě tyče odrazila do ochranné sítě. Hra bude pokračovat po komerční pauze.
     
    11:03
    Nestrašil, úplně sám před Konrádem, si vytáhl puk ze skrumáže od levé tyče, kde mu jej poslal Hudáček. Následně udělal kličku, ale z vyložené pozice netrefil olomouckou branku.
     
    09:31
    Krásná akce! Voženílek nabral ve středním pásmu s pukem na holi rychlost, projel mezi čtyřmi bránícími (v uvozovkách) hráči Olomouce jako mezi kužely až před Konráda, kde mu hostující brankář sebral perfektním zákrokem lapačkou krásný gól bekhendem! Pohledná akce z obou stran! Hra bude pokračovat po komerčním breaku.
     
    07:48
    Třinec právě vstřelil branku!
    Krásná akce domácích, kotouč zbytečně nezůstával na holi ani o sekundu déle. Marinčin posunul po modré puk na Smithe, jeho střelu z první odrazil do strany Konrád a LIBOR HUDÁČEK v pravém okamžiku na pravém místě pohotově zametl kotouč do sítě. Asistence: Adam Smith, Martin Marinčin. Stav utkání 2:0.
    01:47 Adam POLÁŠEK - 1:0
     
    01:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Konrád teď zaváhal při rozehrávce za brankou, snadno jej o puk obral Hrehorčák, který poslal naslepo puk směrem k modré čáře. Zde byl ADAM POLÁŠEK a jeho bombu s nápřahem ke stropu domácí arény zastavila až síť olomoucké branky. Velmi laciná úvodní branka zápasu. Asistence: Patrik Hrehorčák, Petr Vrána. Stav utkání 1:0.
     
    00:38
    Oceláři pokračovali v pobytu v útočném pásmu. Náhle se první tři třinečtí útočníci zjevili sami před Konrádem. Růžičkův pas na Pánika u druhé tyče zneškodnil Konrád holí a následná dorážka Voženílka šla do olomouckého brankáře.

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 2. Polášek (Hrehorčák, Vrána), 8. Hudáček (Smith, Marinčin), 33. Daňo (Hudáček, M. Roman), 35. M. Roman (Hrehorčák, Vrána), 52. Hudáček (Nestrašil, Daňo)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Polášek, Adámek, J. Jeřábek, Nedomlel – M. Růžička (A), Voženílek, Pánik – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Vrána (C), M. Roman – Kurovský, Čacho, Dravecký (A).
    Tréner: Zdeněk Moták

    HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Rašner, Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Mareš, Švrček, Rutar – P. Musil, Macuh, Káňa (A) – Bambula, Knotek (A), Kunc – Navrátil, Kusko, Plášek ml. – Kucsera, Anděl, Klimek.
    Tréner: Jan Tomajko

    Rozhodca: Šír, Mejzlík – J. Frodl, D. Hynek

    Diváci: 5 138