Lee Chadwick - Zdeněk Polívka Vítěz: Polívka (kon.) | Shem Rock - Jaroslav Pokorný (zruš.)
Alex Lohoré - Ion Surdu Vítěz: Surdu (kon.) | Jakub Bahník - Akonne Wanliss Bez vítěze (kon.)
zrušené
Shem Rock - Jaroslav Pokorný

cz Sobota 04.11.2023, 19:30Oktagon MMA
     
    K celé situaci se vyjádřil spolumajitel Pavol Neruda:

    „Rovnako ako fanúšikovia sme sklamaní, že sa zápas POKORNÝ vs. ROCK sa v Manchestri neuskutoční.
    Každý by mal zostať profesionál a ublížiť súperovi, hoci nechcene, na vážení, je nemysliteľné.
    Zmluva na to pamätá a budeme to riešiť s manažérom Shema Rocka. S Jardom Pokorným sme situáciu prebrali a uvidíme, či bude môcť v O2 aréne nastúpiť.
    Výhoda domáceho prostredia by sa jednoznačne presunula na jeho stranu.
    Celá situácia veľmi poškodzuje Pokorného, ktorý sa na zápas samozrejme pripravoval, fanúšikov, ktorí sa na zápas tešili, a v neposlednom rade aj celú organizáciu, ktorá do tohto zápasu investovala veľké peniaze,“ (16:56:26)
     
    Bohužel dnešní zápas Shema Rocka a Jaroslava Pokorného je zrušen kvůli zranění českého zápasníka, které mu zapříčinil irský rebel při staredownu.
    Vyostřený staredown
     
    Vážení

    Váhový limit na tento zápas byl nastaven na 70,8 kg. Jubox ho splnil o 100 gramů. Irský rebel Rock na první pokus převážil téměř o kilo, ale na druhý pokus se do limitu vešel.
    Staredown byl velice vyhrocený, oba se do sebe pustili jak pusou, tak i fyzicky.
     
    Jaroslav „Jubox“ Pokorný
    MMA bilance: 16 výher/10 proher (OKTAGON: 2 výhry/2 prohry)


    Legenda české MMA scény se bude snažit v Anglii připsat třetí výhru v řadě za sebou. Jubox se po hrozivém zranění kolene vrátil do klece v Pardubicích, kde nestačil na Janičiče. Následně ho na body porazil i Vila a s Pokorného kariérou to nevypadalo vůbec dobře. Jenže nakonci roku 2022 porazil na body německého Aslandera, aby o pár měsíců později na technické KO překvapil Širokého. Teď si vjel do kůže s Rockem, kterého bude chtít dle svých slov poslat mezi krysy. Z jeho 16 výher dokázal hned 13 ukončit před limitem a to samé bude chtít praktikovat na irském bojovníkovi.
     
    Shem Rock
    MMA bilance: 9 výher/1 porážka/1 remíza (OKTAGON: 1 výhra/0 porážek/ 1 remíza)


    Divoký irský zápasník je za svoji kariéru už šampionem dvou MMA organizací. Jeho život poznamenal útěk do Asie, kde se skrýval 10 let před zločinem, který neudělal. Po návratu domů byl zatčen, ale nakonec mu nebylo nic dokázáno. Proto se Rock mohl vydat do československé elity. Před svým úvodním zápasem měl velká slova, která nepotvrdil, jelikož remízoval s Arthurem Limou. Na druhý pokus se fanouškům ukázal v lepším světle, když uškrtil na Štvanici v 1. kole Malacha. To ho katapultovalo k zápasu proti Pokornému v Manchesteru. Nejrychlejší ukončení má na svém kontě za neuvěřitelných 6 sekund. I legendou českého MMA bude chtít rychle zatočit.
     
    Hlavní zápas Prelims karty obstará vyhrocený souboj v lehké váze. V něm se potká zaměstnaný policista „Jubox“ Jaroslav Pokorný. Legenda české scény měl vážné problémy s kolenem, ale od té doby si už dokázal střihnout čtyři duely. V tom pátém se mu postaví irský rebel Shem Rock, který do OKTAGONU přišel okupovat nejvyšší příčky žebříčku lehké váhy, o čemž hlasitě mluví. Oba si již vyměnily několik drastických názorů, což znamená, že uvidíme atraktivní bitvu.
    Poradí si veterán MMA s vycházející hvězdou?
     
    Krásný sobotní večer z britského Manchesteru! Od 18:00 zde odstartuje OKTAGON 48, který se vůbec jako první podívá do Velké Británie. Na celé fightcard bude k vidění celkem 11 zápasů, v nich se představí pouze tři čeští bojovníci. Dále bude k vidění finále OKTAGON výzvy mezi Anglií a Irskem nebo mužský titulový zápas v muší váze.
    My jsme si připravili atraktivní duely na této kartě, proto se pohodlně usaďte a užíte si tento zajímavý MMA turnaj.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:30.

    Matyáš Kotlan