Columbus – Tampa Bay 4:2 (kon.) | Detroit – Florida 0:2 (kon.) | NY Rangers – Carolina 2:1 (kon.)
Washington – NY Islanders 0:3 (kon.) | Ottawa – LA Kings 2:3 (kon.) | Boston – Toronto 3:2 (2:0 po s.n.)
Minnesota – NJ Devils 3:5 (kon.) | Edmonton – Dallas 3:4 (kon.) | Arizona – Montreal 3:2 (kon.)
Seattle – Nashville 4:2 (kon.) | Vegas – Winnipeg 5:2 (kon.) | San Jose – Vancouver 1:10 (kon.)
koniec
Columbus Blue Jackets
4:2 (1:0, 0:2, 3:0)
Tampa Bay Lightning
cz Piatok 03.11.2023, 00:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
     
    Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu základní části kanadsko-americké NHL. Od půlnoci se můžeme těšit na konfrontaci mezi Columbusem a Tampou Bay!
     
    Tampa Bay Lightning

    Hosté na startu sezony vzbuzovali otazníky, protože bez zraněného brankáře Vasilevského inkasovali velkou porci branek a z prvních šesti duelů získali pouze dvě výhry. V minulém týdnu se nálada v táboře Tampy rapidně změnila. Po krátké pauze se vrátil kapitán Stamkos a zaskakující brankář Johansson vychytal proti Carolině a San Jose dvě nuly za sebou. Další bod Lightning získali proti Seattlu a do dnešního utkání už jdou z osmého místa Východní konference. Kromě Vasilevského zůstávají mezi zraněnými útočníci Logan Brown a Tyler Motte.

    Nejproduktivnější hráči:
    • N. Kučerov – 11 bodů (6+5)
    • B. Hagel – 10 bodů (6+4)
    • B. Point – 10 bodů (2+8).
     
    Columbus Blue Jackets

    Fanoušci Blue Jackets se na tuto sezonu těšili, neboť se jim v týmu sešel zajímavý mix zkušeností a dravého mládí. O to větší zklamání musí v Ohiu z dosavadních výsledků panovat. Columbus vyhrál jen tři z devíti zápasů a ve Východní konferenci sídlí na předposledním patnáctém místě. Bez zraněného Patrika Laineho momentálně disponuje sérii čtyř proher v řadě. Nad síly Blue Jackets postupně byly týmy Anaheimu, Montrealu, New Yorku Islanders a Dallasu.

    Nejproduktivnější hráči:
    • I. Provorov – 7 bodů (0+7)
    • J. Roslovic – 6 bodů (2+4)
    • B. Jenner – 5 bodů (4+1).
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (S. Martin) – Severson, Werenski, Jiříček, Provorov, Gudbranson, Bean – Roslovic, Jenner (C), J. Gaudreau – Bemström, Fantilli, K. Johnson – Marčenko, Sillinger, Voronkov – Danforth, Kuraly, Texier.
    Trenér: Pascal Vincent

    Tampa Bay Lightning: Tomkins (J. Johansson) – Černák, Hedman, Perbix, Sergačjov, D. Raddysh, de Haan – Kučerov, Point, Barré-Boulet – Sheary, Paul, Stamkos (C) – Hagel, Cirelli, Jeannot – Merelä, Glendening, Eyssimont.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: Brenk, Markovic – Johnson, Cherrey.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Ačkoliv na zahajovacím buly uspěli domácí, tak první střelu měl na svědomí hostující Raddysh, kterému ji zablokoval David Jiříček.
     
    01:20
    Z nahození Hedmana se stal únik Gaudreaua, jenž po senzační přihrávce od Roslovica netrefil volnou skulinku mezi betony klečícího Tomkinse!
     
    02:01
    První zákrok má zdárně za sebou také Merzlikins, na kterého to zkoušel Paul.
     
    03:03
    Tomkins se rozhodl zakrýt puk před Texierem. Ještě předtím dostal přihrávku před branku Marčenko, přičemž mu kotouč utekl ještě před zakončením.
     
    03:42
    Erik Černák neuhnul z osy Gaudreauovy střely a prodloužil tak čekání na jeho první gól v sezoně. Kotouč se zatřepotal v ochranné síti.
     
    04:11
    Prudká střela ze stahovačky Kučerova prolétla vedle branky lotyšského gólmana Columbusu Blue Jackets.
     
    04:29
    Jiříčkovo nahození nepustil do ohně Raddysh. Na druhé straně Merzlikins předvedl jistý zákrok lapačkou proti de Haanovi.
     
    05:20
    Tomkins odčinil chybu spoluhráčů a zneškodnil možnost Sillingera. Další pokus z dílny Werenského pohltil Perbix.
     
    06:08
    Jake Bean měl spoustu prostoru na střelu od modré. Tomkins na ni celou dobu perfektně viděl a schoval puk do lapačky.
     
    06:29
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí dávají první gól! Sillinger na nic nečekal a z pravého mantinelu poslal puk na Voronkova. Ten ho prodloužil na svého krajana KIRILLA MARČENKA a Tomkins byl na střelu z levého kruhu poprvé krátký. Asistence: Dmitrij Voronkov, Cole Sillinger.
    06:29 Kirill MARČENKO - 1:0
     
    07:22
    Tampa chvilku jela ve třech proti dvěma, jenže kvůli zapískanému ofsajdu tuto situaci nemohla rozvinout.
     
    08:49
    Merzlikins neměl optimální výhled na Černákovu střelu od modré čáry. Ve skutečnosti to pro něj nepředstavovalo žádný problém, protože puk letěl vedle jeho brankoviště.
     
    09:58
    Střely na branku: 6 – 4.
     
    10:15
    Bean se pořádně nerozhlédl a pokazil rozehrávku z krajního mantinelu. Trest Stamkose nepřišel, Merzlikins ránu hostujícího kapitána zvedl do ochranné sítě.
     
    10:58
    Sergačjov od modré trefil Beana. Víc hosté v útočném pásmu nepředvedli, nyní musí rozehrávat od Tomkinse.
     
    11:42
    Point si ukrojil až moc velké sousto a proti přesile puk ztratil. Podobně neúspěšná byla protiakce Roslovica, kterého zastavil ofsajd.
     
    12:09
    Seversonovo nahození Voronkov nezvykle tečoval nohou. Tomkins se rychle přesouval, ale puk stejně proletěl vedle jeho pravé tyče.
     
    12:43
    Jiříček se vymanévroval od modré čáry do rohu. Tam byl odzbrojen a trochu chyběl v obraně během přečíslení tři na jednoho. Paul vzal zakončení na sebe a zprava trefil Merzlikinse.
     
    13:09
    Merzlikins rád přerušil hru po střele Raddyshe.
     
    13:35
    Další zásah domácího strážce branky. V lotyšsko-ruském minisouboji neudělal radost obránci Sergačjovovi.
     
    14:16
    S ofsajdem Columbusu je spojena reklamní přestávka.
     
    14:24
    Roslovic patrně přihrával z pravého křídla. Puk projel až k brankovišti a tam si ho přivlastnil brankář Tomkins, jenž dnes dostal přednost před Jonasem Johanssonem.
     
    15:10
    Marčenko se nevešel mezi dva obránce Tampy. Ta si nachystala rychlou odpověď, jenže Jeannot po Hagelově přihrávce přestřelil.
     
    15:20
    Tanner Jeannot podruhé. V tomto případě od modré čáry, přičemž Provorov odklonil puk mimo brankoviště.
     
    16:20
    Bolts se několik desítek sekund drželi v útočném pásmu. Vhodný okamžik na střelu ale nenašli a nakonec se sami vyhnali dozadu.
     
    16:57
    Fantilli před Černákem plácl do puku bekhendem a z pravého křídla ho posunul až k rukavici Tomkinse.
     
    17:05
    Severson vystřelil směrem do velkého provozu před brankou. Fantilli puk zpomalil a o kousek dál se ho přes Tomkinse marně pokoušeli dorazit Bemström a Johnson.
     
    17:29
    Kent Johnson našel puk po vyražené střele Fantilliho a vytvořil další pozici pro Bemströma, který si na gólmana Tampy také nepřišel.
     
    18:09
    Merzllikins měl starosti s projektilem Perbixe. Puk nezalehl a při dorážce Kučerova musel spoléhat na blok Beana.
     
    18:22
    Sergačjov minul cíl z vrcholku levého kruhu. Hosté roztočili další kolotoč přihrávek a Merzlikins úspěšně čelil dalšímu pokusu Kučerova.
     
    18:35
    Od betonu Merzlikinse se de Haanova střela odrazila do nebezpečných míst, kde každopádně chyběli dorážející hráči Tampy.
     
    18:42
    První přesilovka pro Tampu. Kuraly byl docela přísně vyloučen za dohrání Raddyshe u mantinelu. Rozhodčí v tom viděli podrážení.
     
    19:02
    Kučerov z nabídky Hedmana netrefil bránu. Totéž platilo o možnosti Pointa, která vznikla z neúspěšné snahy Columbusu o vyhození ze slotu.
     
    19:53
    Kučerov opět neměl přesnou mušku, když pálil z pravého kruhu. Z protější strany mířil přesněji Stamkos, ovšem Merzlikins byl v bráně Columbusu pozorný.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Z povedenějšího začátku Columbusu se rekrutovala první letošní trefa ruského útočníka Marčenka. Tampa častěji hrozila až ke konci první třetiny, ale ani v probíhající přesilové hře s nepříznivým stavem nic neudělala. Hodně hostujících střel postrádalo přesnost, popřípadě byly zablokovány.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 10 – 11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Point nechtěl ztrácet čas a zavážel puk do útočného pásma. Domácí hokejisté jej ale zastavili a v oslabení pohodlně vyhodili.
     
    20:42
    Domácí v plném počtu.
     
    21:08
    Hagelovu možnost z levého kruhu zmařil Merzlikins a zabezpečil puk před vypadnutím.
     
    22:22
    Stamkosovu propadlou přihrávku se domácímu brankáři nepovedlo přikrýt. Díky duchapřítomným spoluhráčům přesto nic prekérního neřešil.
     
    22:53
    Tampa právě vstřelila branku!
    Ivan Provorov promáchl střelu z mezikruží a nechal za sebou díru v obraně. Do té vjel STEVEN STAMKOS a naplánovanou přihrávkou na Paula zasáhl brusli Beana, od níž se kotouč poroučel do vlastní branky. Bez asistence.
    22:53 Steven STAMKOS - 1:1
     
    23:28
    Tomkins našel v lapačce Beanovu střelu zpoza levého kruhu.
     
    24:42
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bolts otáčí vedení na svou stranu! Hedman z masivního nápřahu vysoko přestřelil. Po následné přihrávce Stamkose Bemström nohou odklonil puk k zadní tyči a číhající CONOR SHEARY jej neprodleně uklidil za Merzlikinse. Asistence. Steven Stamkos, Erik Černák.
    24:42 Conor SHEARY - 1:2
     
    26:04
    Brayden Point si najel do pravého kruhu a vystřelil. Z pohledu Columbusu se tentokrát všechno obešlo bez smolného odrazu. Od Beana kotouč odletěl do ochranné sítě.
     
    26:22
    Severson přišel o puk v útočném pásmu. Point a Kučerov ho převezli na druhou stranu a během toho rozhodčí postřehli nějaký faul Columbusu.
     
    27:03
    Tampa maximálně využívá ponechané výhody a oddává se mezihře na vlastní polovině. Cesta dopředu je hodně ucpaná.
     
    27:09
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Damon Severson – 2 min., vysoká hůl.
     
    27:28
    Merzlikins si poradil se střelou Kučerova i snahou Paula o dorážku. Blue Jackets aspoň na chvíli vyhazují.
     
    27:58
    Hedman nabíjel do pravého kruhu Kučerovovi. Merzlikins se včas přesunul k bližší tyči a ramenem přizvedl puk do ochranné sítě.
     
    28:22
    Nedlouho po vhazování Columbus dvakrát za sebou zahodil puk směrem k Tomkinsovi. Přesilovkový čas se rychle krátí.
     
    29:09
    Domácí v plném počtu.
     
    29:28
    Sergačjovova střela se do branky nevešla. Sillingerovi se zachtělo do protiútoku, dojel si Danforthovu narážečku o zadní mantine, avšak ze zadní čáry už kotouč k Tomkinsovi nenasměroval.
     
    30:00
    Waltteri Marelä otřel svůj pokus z pravého kruhu o Davida Jiříčka, takže se kotouč zastavil až u krátkého mantinelu.
     
    30:18
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Boone Jenner – 2 min., nafilmovaný pád nebo přihrávání.

    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning:
    Waltteri Merelä – 2 min., nedovolené bránění.
     
    30:52
    Špatně zorientovaný Sergačjov nechtěně zpracoval puk pro Voronkova. Ten se zhotovil k pohotové střele z otočky, jenže rozměry Tomkinsovy branky mu byly malé.
     
    31:40
    Kučerov si rozmyslel střelu a místo ní přihrál na obsazeného Pointa. Kotouče se zmocnila obrana Blue Jackets.
     
    32:18
    Oba týmy v plném počtu.
     
    32:36
    Point obdržel přihrávku do prostoru vedle branky. Kolem sebe neměl žádný domácí dres a Columbus zachránil včasný přesun Merzlikinse k jeho pravé tyči.
     
    32:56
    Point překombinoval rychlý brejk. Místo zakončení ještě jednou hledal Hagela a to už mu do přihrávky vstoupil Severson.
     
    33:09
    Barré-Boulet na ose jaksi zapomněl vystřelit. Alespoň si řekl o faul a Tomkins co nejrychleji pouští na led šestého bruslaře.
     
    33:24
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Jack Roslovic – 2 min., sekání.
     
    33:30
    Sergačjov vypálil hned po buly. Po zákroku lotyšského brankáře si to na modré čáře zopakoval, ale v tomto případě už nemířil přesně.
     
    34:00
    Další rána Sergačjova. Kotouč se od mantinelu vracel před brankoviště, ale z nepřehledné situace žádná dorážka nevzešla.
     
    34:42
    Merzlikins pokryl dělovku Stamkose. Další sehrávka šla na Hedmana, který z osy napálil Lotyšovu vyrážečku.
     
    35:02
    Tampa se v přesilovce velmi snadno dostává do palebných pozic. Nebezpečný opět byl Stamkos, nicméně Merzlikins zastavil i tuto prudkou střelu zleva.
     
    35:24
    Domácí v plném počtu.
     
    35:32
    Reklamní přestávku orámovaly dva ofsajdy Tampy, která je ve druhé třetině jasně lepším týmem.
     
    36:20
    Černákova střela zpoza pravého kruhu přistála na břiše Elvise Merzlikinse. Směr puku se před brankářem změnil v souvislosti s tečí Eyssimonta.
     
    36:48
    Čtvrtá řada Tampy navazuje na své předchůdce a díky lepšímu pohybu vytváří neutichající tlak před Merzlikinsem.
     
    37:43
    Protiútok Columbusu ztroskotal kvůli tomu, že Danforth nezpracoval prudkou přihrávku vlevo jedoucího Kuralyho.
     
    38:10
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning:
    Calvin de Haan – 2 min., podrážení.
     
    38:18
    Hedman využil vyhraného vhazování Glendeninga k vyhození puku přes všechny čáry. Werenski musí zakládat akci od vlastní branky.
     
    38:38
    Johnny Gaudreau nastřeloval puk na teč. Před Tomkinsem projel Jenner, ale potřebnou teč neuskutečnil.
     
    39:15
    Fantilli dostal narážečku do jízdy, ale z ostrého úhlu bekhendem neuspěl. Více rušno bylo u Tomkinse po Johnsonově střele z pravého kruhu. Zájem o dorážku měli hned tři muži v modrém.
     
    39:50
    Voronkov narazil Fantillimu, jehož střelu z levého kruhu příkladně postavený Tomkins pohltil bez možnosti dorážky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Tampa ve druhé části diktovala tempo a s pomocí dvou šťastných odrazů od domácích hokejistů otočila skóre na 2:1. V čase 22:53 si za Merzlikinse srazil Stamkosovu přihrávku Bean. O dvě minuty později zase Bemström poslal puk na Shearyho a ten překonal lotyšského gólmana podruhé. Šance na třetí gól Tampa nevyužila a těsně před pauzou naopak musel být opakovaně v pozoru Tomkins.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 16 – 23 (11:11, 5:12).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Gaudreau završil rychlou souhru křížným pasem do levého kruhu. Severson nevypálil zle, ale na vyrovnání skóre to nestačilo.
     
    41:50
    De Haanovo nahození za brankou zastavil Merzlikins. Columbus u puku dlouho nezůstal, nicméně hosté ho vrátili Provorovovi.
     
    42:35
    Danforth se nesnažil zpracovat puk před útočnou modrou a jenom ho prodloužil na obránce Tampy. Začátku třetí třetiny chybí lepší tempo.
     
    43:10
    Fantilli ztratil rychlost, protože lovil puk za sebou. U dvou obránců musel improvizovat a bekhendem těsně netrefil bránu.
     
    43:46
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning:
    Tanner Jeannot – 2 min., hákování.
     
    44:12
    Werenského střelu Tomkins vyrazil ke svým spoluhráčům, kteří se postarali o vyhození k červené čáře.
     
    44:30
    Gaudreau z pravého kruhu trefil spoluhráče Jennera, jehož teč skončila na ruce nic netušícího Tomkinse.
     
    44:56
    Cirelli v oslabení vyrazil kupředu. Dostal se daleko, ale přes klečícího Provorova stoprocentně nezakončil.
     
    45:35
    Hagel posunul puk na Paula. Sen se natlačil před Voronkova, ale zblízka brankáře Columbusu neobstřelil.
     
    45:46
    Hosté v plném počtu.
     
    46:05
    Velká chyba Johnsona. Paul ho obral o puk těsně před Merzlikinsem, nicméně zleva ho nebyl schopen umístit do odkryté branky.
     
    46:10
    Merzlikins si nechal kotouč z Paulova propagačního bekhendu. Na řadě je reklamní přestávka.
     
    46:19
    Na základě Perbixovy střely od modré čáry Merzlikinsovi puk nevypadl, takže Shearyho dorážky na úrodnou půdu nepadly.
     
    46:38
    Snadná práce pro Tomkinse. Beanova střela pro něj nebyla ani trochu nebezpečná.
     
    46:40
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets nečekaně udeřili z vhazování! BOONE JENNER jej vyhrál k obráncům a po přihrávce Seversona srazil vysokou střelu Werenského pod zvednutou ruku brankáře Tomkinse. Asistence: Zach Werenski, Damon Severson.
    46:40 Boone JENNER - 2:2
     
    47:30
    Jenner zabrzdil u brankoviště a přihrávkou pod sebe oslovil Gaudreaua, který ani v tuto chvíli neukončil svůj gólový půst.
     
    48:30
    Jiříček, Provorov, Marčenko, Sillinger a Voronkov byli dobrou minutu zavřeni v obranném pásmu. Nic vážného se u Merzlikinse přesto nedělo.
     
    49:24
    Columbus právě vstřelil branku!
    Po Fantilliho elegantním uvolnění a střele do pravého betonu Bemström zpoza branky přihrál o mantinel před levý kruh a křížná střela ERIKA GUDBRANSONA se zastavila až v Tomkinsově síti. Brankář Tampy se tvrdé střele stoprocentně nevěnoval, protože se rukou sápal po stojícím Bemströmovi. Asistence: Emil Bemström, Adam Fantilli.
    49:24 Erik GUDBRANSON - 3:2
     
    50:30
    Sheary zablokoval střelu Roslovica. Po návratu Columbusu do útočného pásma měli vychýlenou mušku Danforth a Texier.
     
    51:20
    Marčenko měl v situaci tři na dva vícero možností. Rozhodl se pro tu nejjednodušší, ovšem Tomkis mu střelu z pravého kruhu lapil.
     
    51:45
    Oba týmy si ve třetí třetině vyměnily role. Tampa najednou nestíhá a rychle jí ubíhá čas potřebný na vyrovnání.
     
    52:27
    Merzlikins reflexivně vyrazil tečovanou střelu od modré. Tomkins na opačném konci hrací plochy doprovodil kotouč na zakázané uvolnění.
     
    52:52
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning:
    Brandon Hagel – 2 min., držení.
     
    53:02
    Roslovic nezkrotil křížnou přihrávku. V opačném případě by se Tomkins těžko přesouval k odkryté levé tyči.
     
    53:26
    Rozhodčí přerušili hru kvůli Roslovicově přihrávce rukou na Marčenka. Columbus je vykázán do středního pásma.
     
    53:46
    Gaudreau ozdobil svůj průnik dobře načasovanou přihrávkou na Marčenka. Rus pálil z pravého kruhu a Tomkins měl co dělat, aby zadržel puk mezi tělem a rukou.
     
    54:25
    Provorov zakrižoval Shearyho a znemožnil jeho protiútok v rámci oslabení. Puk už je zpátky u Tomkinse.
     
    54:43
    Damon Severson se ocitl na hrotu útoku. Mezi ním a brankou stál jen Černák, přes něhož vypálil nepřesně.
     
    54:52
    Hosté v plném počtu.
     
    55:23
    Danforth nabral rychlost na levé straně. Při kličce ale spadl a hra se přesunula do útočného pásma Tampy, kde to po Sergačjovovi zkoušel Kučerov. Oba Rusové si vylámali zuby na Merzlikinsovi.
     
    56:22
    Werenski a Severson ukrojili pár sekund v obranném pásmu. Tampě se po pomalém střídání nechtělo aktivně napadat.
     
    56:43
    Marčenko přebral puk od Seversona. Udělal pár rychlých kroků do pravého kruhu a ve finále těsně přestřelil Tomkinsovu klec.
     
    57:13
    Matt Tomkins zamířil na střídačku. Lightning budou usilovat o vyrovnávající trefu v šesti proti pěti.
     
    57:49
    Columbus právě vstřelil branku!
    JOHNNY GAUDREAU konečně vymazal nulu z kolonky vstřelených branek! Po bekhendovém vyhození Provorova dobruslil puk u středového kruhu a přes Hedmana ho doručil do prázdné branky. Asistence: Ivan Provorov.
    57:49 Johnny GAUDREAU - 4:2
     
    58:35
    Tomkins znovu pustil do hry šestého hráče. K úspěchu to zatím nevede, Kučerov zprava o hodně netrefil vzdálenější tyčku.
     
    59:05
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning:
    Victor Hedman – 2 min., držení.
     
    59:36
    Columbus už nemá žádné ofenzivní ambice. V přesilové hře jen čeká na závěrečný klakson, který co nevidět vystřídá tradiční výstřel z kanónu.
     
    Konec zápasu.
     
    Columbus do 23. minuty vedl, ale pak byl dlouhou dobu o gól pozadu. Pro Blue Jackets bylo důležité, že za stavu 1:2 ubránili oslabení a do třetí třetiny šli s minimální ztrátou. Tampa na výkon z druhé části už nenavázala. Dostala se pod tlak a kvůli gólům Jennera a Gudbransona o body přišla. Tým z Ohia si po čtyřech prohrách v řadě zvedl sebevědomí. To samé se dá říct také o jednotlivcích, neboť Marčenko, Gudbranson i Gaudreau skórovali poprvé v sezoně.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 28 – 29 | Přesilová hra: 0/4 – 0/3 | Trestné minuty: 8 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Elvis Merzlikins (CBJ) – 27 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,1 %, odchytal 60:00
    Matt Tomkins (TBL) – 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9 %, odchytal 57:47

    Česká a slovenská stopa
    David Jiříček (CBJ) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 14:29
    Erik Černák (TBL) – 0+1, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 18:16

    Tři hvězdy utkání
    1. Elvis Merzlikins (CBJ) 27 zákroků
    2. Erik Gudbranson (CBJ) 1+0
    3. Boone Jenner (CBJ) 1+0
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (02:53:35)

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 7. Marčenko (Voronkov, Sillinger), 47. Jenner (Werenski, Severson), 50. Gudbranson (Bemström, Fantilli), 58. J. Gaudreau (Provorov) – 23. Stamkos, 25. Sheary (Stamkos, Černák)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (S. Martin) – Severson, Werenski (A), Jiříček, Provorov, Gudbranson, Bean – Roslovic, Jenner (C), J. Gaudreau – Bemström, Fantilli, K. Johnson – Marčenko, Sillinger, Voronkov – Danforth, Kuraly (A), Texier.
    Tréner: Pascal Vincent

    Tampa Bay Lightning: Tomkins (J. Johansson) – Černák, Hedman (A), Perbix, Sergačov, D. Raddysh, de Haan – Kučerov (A), Point, Barré-Boulet – Sheary, Paul, Stamkos (C) – Hagel, Cirelli, Jeannot – Merelä, Glendening, Eyssimont.
    Tréner: Jon Cooper

    Rozhodca: Brenk, Markovic – Johnson, Cherrey

    Diváci: 14 276