Obrovský slalom mužov, 1. kolo, Sölden sk (zruš.) | Obrovský slalom mužov, 2. kolo, Sölden sk (zruš.)
zrušené
SP - Obrovský slalom mužov, 2. kolo, Sölden

cz Nedeľa 29.10.2023, 13:00 • Sölden • Zjazdové lyžovanie
     
    Závod byl kvůli silnému větru zrušen. První kolo odjelo 47 závodníků, načež muselo být přerušeno a pokračování zamezily nepříznivé povětrnostní podmínky. (12:03:13)
     
    Malý křišťálový globus za obří slalom z uplynulé sezony obhajuje Marco Odermatt, který se ve 26 letech stal vítězem rovněž superobřího slalomu a také celkového hodnocení Světového poháru. Vítěz celkem 14 závodů obřího slalomu v minulé sezoně obhájil prvenství v celkovém hodnocení této disciplíny, stejně jako obhájil vítězství v celkovém hodnocení. A ani v nové sezoně nemá nikterak menší cíle.
     
    Před začátkem nové sezony zasáhla mužské alpské lyžování šokující informace, že norský slalomář Lucas Braathen ukončil profesionální kariéru. Důvodem byly neustálé spory s norským svazem, což vyústilo v jeho rozhodnutí, že to nechce nadále podstupovat. Jelikož byl nejlepším slalomářem uplynulé sezony a velmi kvalitním závodníkem pro obří slalomy, rozhodně se jedná nejen pro norské lyžování o velkou ztrátu.
     
    Světový pohár v alpském lyžování mužů má před sebou své první dějství. V rakouském Söldenu se uskuteční obří slalom. V tomto přenosu se budeme věnovat druhému kolu závodu, k němuž bližší podrobnosti přineseme po skončení kola prvního. V akci bude pouze třicet nejlepších po úvodní části závodu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Jan Vojkůvka