Las Palmas – Rayo Vallecano 0:1 (kon.) | Girona – Almería 5:2 (kon.) | Villarreal – Alavés 1:1 (kon.)
Barcelona – Bilbao 1:0 (kon.)
koniec
Girona FC
5:2 (3:2)
UD Almería
Nedeľa 22.10.2023, 16:15 • Estadi Municipal de Montilivi (Girona) • Španielska LaLiga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Míč propadl kolem Gutiérreze na Alejandra Poza. Ten z pravé strany vběhl do šestnáctky a razancí se pokusil prostřelit domácího brankáře Gazzanigu, který ale byl na svém místě.
     
    88
    Střídání v týmu UD Almería:
    ze hřiště odchází Léo Baptistão, přichází Marciano Sanca.
     
    86
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Iván Martín, přichází Pablo Torre.
     
    85
    Girona právě vstřelila branku!
    Prosazuje se také domácí legenda CRISTHIAN STUANI, který zůstal před několika lety Gironě věrný i po sestupu do druhé ligy. Hezký pas na pravé křídlo dostal Arnau Martínez. Tne si ho ještě potáhl dopředu a poté poslal před bránu přízemní centr. Stuani se dostal před bránícího Montese a usměrnil balón za záda bezmocného Fernanda Martíneze – 5:2.
     
    80
    Střídání v týmu UD Almería:
    ze hřiště odchází Adrián Embarba, přichází Lázaro.
     
    80
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Sávio, přichází Portu,
    ze hřiště odchází Eric García, přichází Arnau Martínez.
     
    74
    Léo Baptistão fauloval na půlce domácího kapitána Aleixe Garcíu a dostal žlutou kartu.
     
    71
    Girona právě vstřelila branku!
    Domácí se uklidňují čtvrtým gólem! Na pravém křídle převzal míč SÁVIO. Ten s ním zamířil do šestnáctky a z ostrého úhlu překvapil Martíneze přízemní střelou, která prošla pod tělem brankáře Almeríe do sítě – 4:2.
     
    68
    Střídání v týmu UD Almería:
    ze hřiště odchází Sergio Arribas, přichází Largie Ramazani,
    ze hřiště odchází Dion Lopy, přichází Gonzalo Melero.
     
    68
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Artěm Dovbyk, přichází Cristhian Stuani,
    ze hřiště odchází Yan Couto, přichází Valery Fernández.
     
    46
    Střídání v týmu UD Almería:
    ze hřiště odchází Lucas Robertone, přichází Chumi.
     
    45+5
    Po centru Embarby ze standardní situaci vracel míč hlavou před bránu César Montes. U zadní tyče se snažil prosadit Léo Baptistão, kterému v tom za cenu rohového kopu zabránil Gutiérrez!
     
    45+4
    Léo Baptistão byl zastaven nedovoleně Davidem Lópezem. Domácí obránce dostal žlutou kartu.
     
    43
    Girona právě vstřelila branku!
    To je neskutečný zvrat domácích! Dění z posledních minut trochu připomíná to, co se včera dělo na FORTUNA:LIZE ve Zlíně. ARTĚM DOVBYK byl v pokutovém území osamocen. Přesto si balón dokázal přes tři bránící hráče navést na levačku a přízemní střelou k pravé tyči strhává vedení na stranu Girony – 3:2.
     
    39
    Girona právě vstřelila branku!
    Domácí srovnávají dvěma góly v rozmezí dvou minut! U pokutového území si narazili míč Daley Blind s ARTĚMEM DOVBYKEM. Ukrajinský kanonýr pak z levé strany směřoval proti Martínezovi, který si na střelu domácího útočníka sice sáhl, ale gólu nezabránil.
     
    37
    Girona právě vstřelila branku!
    Gól platí! Rozhodčí nakonec ani nešel k monitoru. Jen dostal od kolegů pokyn, že to bylo v pořádku. Daley Blind na polovině hřiště odstavil od míče Baptistãa. Balón si pak vzal Aleix García, který krásným pasem našel na pravé straně rozběhnutého IVÁNA MARTÍNA, který svůj únik na Martíneze zakončil gólovou střelou na zadní tyč.
     
    37
    Domácí vstřelili gól, ale vše se ještě bude řešit přes VAR! Gólové akci totiž předcházel hraniční zákrok Daleyho Blinda na Léa Baptistãa ve středu hřiště.
     
    32
    Aleix García to zkusil. Míč byl ještě ve zdi mírně tečován, ovšem Fernando Martínez dokázal zareagovat a nebezpečnou střelu vyrazil!
     
    26
    Žlutou kartu dostal hostující Lucas Robertone.
     
    24
    Almería právě vstřelila branku!
    Hosté senzačně vedou o dva góly! Skvělou práci odvedl Adrián Embarba, který s míčem absolvoval běh přes půl hřiště až do pokutového území soupeře. Jeho přízemní střelou na vzdálenější tyč pak Gazzaniga vyrazil jen k LÉOVI BAPTISTÃOVI a ten zblízka dorážel do odkryté brány – 0:2.
     
    16
    Domácí hrozí především po standardkách. Po rohovém kopu vracel hlavou míč do ohně David López. To způsobilo závar, po němž se míč od spoluhráče dostal právě k levačce Lópeze, jehož střela těsně minula levou tyč z pohledu Martíneze.
     
    11
    Domácí ale ukazují, že jsou nebezpeční po standardkách! Po další, kterou zahrával Aleix García, se dostal u tyče k zakončení levačkou Yangel Herrera. Balón ale netrefil dobře a tedy nevyrovnal.
     
    9
    Domácí dali gól, který ale platit nebude! Standardní situaci rozehrával Aleix García. Jeho centr vracel hráč na zadní tyči hlavou pod sebe, kde Yangel Herrera přenechal zakončení Ivánovi Martínovi, který balón napálil za nereagujícího brankáře Martíneze. Už sklepávající hráč byl však podle všeho v postavení mimo hru.
     
    6
    Adrián Embarba to zkusil z velké dálky přímo a vůbec ne špatně. Svou střelou k pravé tyči pořádně protáhl Gazzanigu, který míč vyrážel na rohový kop.
     
    2
    Almería právě vstřelila branku!
    Hosté jdou do vedení už na konci druhé minuty! Hráči Almeríe zužitkovali aut u pravé postranní čáry. Po něm se dostal k míči Lucas Robertone, jehož přízemní centr si na přední tyči našel LÉO BAPTISTÃO, který z ostrého úhlu překvapil Paula Gazzanigu. Ten si balón v podstatě ještě srazil do sítě pravou rukou.

    Dávid Švec

    Góly: 37. I. Martín (A. García), 39. Dovbyk (Blind), 43. Dovbyk (Couto), 71. Sávio (A. García), 85. Stuani (A. Martínez) – 2. Baptistão (Robertone), 24. Baptistão

    Karty:   45+4. Da. López (GIR) – 26. Robertone (ALM), 74. Baptistão (ALM)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:14.
    Girona FC: Gazzaniga – E. García (80. A. Martínez), Da. López, Blind – Couto (68. V. Fernández), Y. Herrera, A. García (C), Gutiérrez – I. Martín (86. Torre), Sávio (80. Portu) – Dovbyk (68. Stuani).
    Náhradníci: Fuidias – Kebe, Juanpe, Solís.

    Tréner: Míchel

    UD Almería: F. Martínez – A. Pozo, Montes, Kaiky, Centelles – Baba, Lopy (68. Melero) – Embarba (80. Lázaro), Robertone (C) (46. Chumi), Arribas (68. Ramazani) – Baptistão (88. Sanca).
    Náhradníci: Mariño, Maximiano – Milovanović, Puigmal.

    Tréner: Gaizka Garitano

    Rozhodca: Ortiz – Garrido, Santiago

    Diváci: 12 844