K. Vary – Kladno 1:2 (kon.) | Hradec Králové – Vítkovice 2:0 (kon.) | Liberec – Plzeň 3:4 (0:2 po s.n.)
Olomouc – Litvínov 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 2:3 (0:2 po s.n.) | Motor ČB – Pardubice 4:3 (po pr.)
Sparta Praha – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
po s.n. (0:2)
HC Kometa Brno
2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
HC Oceláři Třinec
cz Nedeľa 22.10.2023, 17:00 • WInning Group Arena • Tipsport extraliga (ČR) • 13. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Oceláři Třinec.
    Autorem vítězné branky je MARKO DAŇO.
     
    64:30
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Martin Růžička – 2 min., hákování.
     
    63:55
    Někdejší hráč Brna Tomáš Kundrátek mohl rozhodnout, Furch však super zákrokem večera vytáhl kotouč nad bránu.
     
    56:24
    Utkání sleduje 6735 fanoušků!
     
    54:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Už se zdálo, že Kometa půjde do brejku v situaci Cingel – Moses, ale akce nevyšla a tak se šlo na druhou stranu. Rychlá akce končí gólem MARIANA ADÁMKA, který překonal Furcha střelou na bližší tyč. Brněnský brankář si na kotouč sice sáhl, ale propadl mu výstrojí a je srovnáno. Asistence: Vladimír Dravecký, Petr Vrána.
     
    52:26
    Více jak minutu byla Kometa uzavřená ve své ulitě. Bránila se několika střelám, ale Furch je připravený. Především tutovka Vrány volala po gólu, brněnský hrdina se roztáhl a betonem kotouč vytáhl. Celá pětice Brna měla plné ruce práce, ale situaci zvládla.
     
    48:15
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Rhett Holland – 2 min., napadení.
     
    48:15
    Drama a emoce jsou vyšponovány na maximum. Flek mohl přidat další gól, jel sám na bránu, ale bekhendový blafák nedotáhl do úspěšného konce. Zaťovič byl předtím podražen a v poloze ležmo nahrál právě Flekovi. Gól se nekonal, stejně jako faul není odpískaný.
     
    47:25
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přesilovka Brna měla velmi přísná měřítka. STEVE MOSES si neustále hledal prostor, v prvním případě střílel těsně vedle, poté neuspěl ani v jasné šanci na slotu stojící Vincour. Hra dál pokračovala a Moses to trefil neskutečně. Pumelicí pod víko nedal Mazancovi šanci. Kotouč ještě o tyčku zapadl do brány. Asistence: Jan Ščotka, Lukáš Cingel.
     
    46:44
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Andrej Nestrašil – 2 min., nedovolené bránění.
     
    37:43
    Po vyhraném buly se ke kotouči dostal bývalý třinecký bek Kaňák a jen to po jeho ráně zahučelo. Puk skončil těšně nad, přičemž tlak i nadále pokračoval a Mazanec musel vytasit další zákrok po pokusu Holíka.
     
    33:51
    V závěru zkrácené přesilovky se zjevil na přední tyči Jakub Flek a měl hodně prostoru na dvojité zakončení. Nejdřív zasáhl Mazanec, poté se zavlnila boční síť.
     
    31:48
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Libor Hudáček – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    30:26
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Jan Ščotka – 2 min., krosček.
     
    30:09
    Třinec právě vstřelil branku!
    V Brně máme vyrovnáno. Kometa nestihla vystřídat a hosté šli do přečíslení tři na dva. To nejlépe vyřešila dvojice Hudáček zakončující ANDREJ NESTRAŠIL. Byť to bylo se štěstím a s pomocí brusle od domácího obránce. Kotouč se pak doklouzal až do sítě. Asistence: Libor Hudáček, Marko Ďano.
     
    27:05
    Šanci na vyrovnání měl dvakrát v řadě Kurovský. Nejprve si najel na levý kruh, ale trefil jen beton brněnského brankáře. Poté se obtočil kolem branky a chtěl zasunout na bližší tyčku, jenže neuspěl.
     
    24:26
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Rhett Holland – 2 min., nedovolené bránění.
     
    22:54
    Kometa měla velký tlak, nejprve zahrozil sám před bránou Marcinko, posléze Vincour dorážel do prázdné brány. Trefil tyč a podle videa zřejmě kotouč neprošel za brankovou čáru. Gól tak neplatí. Mimochodem zkušenému brněnskému rodákovi nebyl uznán gól i v minulém zápase s Libercem. To už je trochu pešek.
     
    22:54
    Vypadá to, že Kometa vstřelila druhou branku, ale ještě bude celou sitauci zkoumat videorozhodčí. Tomáš Vincour vystřelil z levého kruhu a zdálo se, že kotouč skutečně skončil za čárou. Jenže rozhodčí byli jiného názoru. Kotouč se otřel od tyče a po brankové čáře vypadl do bezpečné zóny.
     
    19:27
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Patrik Hrehorčák – 2 min., sekání.
     
    12:02
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ofenzivní podívaná pokračuje. Domácí byli v této fázi utkání aktivnější a zaslouženě jdou do vedení. Byť to bylo s výraznou pomocí tečujícího beka Ocelářů, tak PETR HOLÍK napřáhl za kruhy a protečovaná rána zapadla do horního víka. Kotouč ještě pořádně zaplaval a Mazanec byl bez šance. Pro zlínského rodáka první gól v sezoně. Asistence: Martin Zaťovič, Lukáš Kaňák.
     
    09:11
    Kometa i nadále pálí z každé pozice, Marcinko s Vincourem zahrozili, poté Kaňák vyslal jedovatou střelu na tečujícího Zbořila. Máme tu další tutovku Komety, kterou Mazanec s vypětím sil zlikvidoval. Už se ohlížel za sebe, ale kotouč mu zůstal někde ve výstroji.
     
    07:27
    Kometa pokračuje v útočném snažení, znovu to byl aktivní Cingel, který dostal ideální přihrávku na zadní tyč od Kučeříka. Puk mu ale v klíčový moment poskočil a Mazanec tak nemusel zasahovat.
     
    06:16
    Obrovská šance Komety. Po Cingelově střele se puk odrazil od Mazance těsně před brankovou čáru, kde si ho ale vůbec nikdo nevšímal. Zůstal ležet volný, Marcinko se snažil ho rychle dotlačit do sítě, ale nestihl to. Následovala střele Mosese vedle.
     
    05:52
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Daniel Voženílek – 2 min., podrážení.
     
    00:30
    Po buly vypálil od modré Holland a Mazanec měl co dělat, kotouč se otřel o boční tyč.

    Roman Zajíček

    Góly a asistencie: 13. Holík (Zaťovič, Kaňák), 48. Moses (Ščotka, Cingel) – 31. Nestrašil (Hudáček, Daňo), 55. Adámek (Dravecký, Vrána), rozh. náj. Daňo

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Vladimír Dravecký (TRI)
    0:0   Adam Zbořil (KOM)
    2. séria:
    0:1   Marko Daňo (TRI)
    0:1   Jakub Flek (KOM)
    3. séria:
    0:2   Richard Pánik (TRI)
    0:2   Lukáš Cingel (KOM)
    4. séria:
    0:2   Petr Vrána (TRI)
    0:2   Petr Holík (KOM)


    HC Kometa Brno: Furch (Lukeš) – Ščotka (A), Kaňák, Kučeřík, Holland, Gazda, Zahradníček – Okál, Cingel, Moses – Vincour, Marcinko (A), Zbořil – Zaťovič (C), Holík, Flek – Jenyš, Horváth, Kohout – Boltvan.
    Tréner: Jaroslav Modrý

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Smith, Marinčin, Polášek, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek, Nedomlel – Pánik, Voženílek, M. Růžička (A) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – M. Roman, Vrána (C), Hrehorčák – Dravecký (A), Čacho, Kurovský.
    Tréner: Zdeněk Moták

    Rozhodca: Mrkva, Cabák – Lederer, Blažek

    Diváci: 6735