K. Vary – Kladno 1:2 (kon.) | Hradec Králové – Vítkovice 2:0 (kon.) | Liberec – Plzeň 3:4 (0:2 po s.n.)
Olomouc – Litvínov 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 2:3 (0:2 po s.n.) | Motor ČB – Pardubice 4:3 (po pr.)
Sparta Praha – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
koniec
Mountfield HK
2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
HC Vítkovice Ridera
cz Nedeľa 22.10.2023, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga (ČR) • 13. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:15
    Vítkovice mají puk pod kontrolou a Matěj Machovský už je znovu na střídačce!
     
    57:21
    Matěj Machovský zůstává na střídačce a Vítkovice hrají se šesti muži v poli!
     
    57:21
    Východočeši vyhodili na icing a vhazovat se bude před jejich gólmanem, ještě předtím si vítkovičtí trenéři berou oddechový čas!
     
    56:01
    A málem z toho byla kontaktní branka! Bartošák ránu z větší dálky jen zbrzdil a puk propadl za něj a válel se u levé tyčky. Dřív než se k došťouchnutí dostali hosté, vrhl se po něm Giorgio Estephan a rukou ho odklidil pryč!
     
    48:40
    Nejdřív se Ostravané dostali do útoku nejspíš v ofsajdu, jenže záhy vystihl nahrávku Jordann Perret a upaloval na druhou stranu. Položil si gólmana a chtěl zavěsit bekhendem, jenže kotouč zvedl příliš!
     
    48:00
    Nedovoleně si počínal Peter Kalina, jenž bude pykat za podrážení a hru v početní výhodě si po komerčce pro změnu zkusí Vítkovičtí.
     
    46:10
    Skrumáž u branky nebyla pro rozhodčí na ledě příliš přehledná z opakovaných záběrů tu ale verdikt už máme – kotouč zcela nepřešel brankovou čáru a Hradec tak pokračuje v přesilovce!
     
    46:10
    Evan Jasper sice už téměř ležel, i tak ale šťouchal puk k brankové lajně. Domácí se jednu chvíli radovali a rozhodčí na ledě rozpažili, na popud videosudího se ale jde zkoumat video.
     
    45:16
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Marek Kalus – 2 min., napadení.
     
    41:16
    Vítkovičtí měli svou dnešní největší šanci, když jeli dopředu v úniku dvou na jednoho, zakončujícímu Dominiku Lakatošovi ale proklouzl kotouč pod hokejkou!
     
    36:51
    Hradec se dál drží v pásmu a tlačí, Matěj Machovský vyřešil závar zblízka a střelu od modré zase vykryl obětavý klekající hráč!
     
    35:47
    Roberts Bukarts obdržel trest za vysokou hůl, Mountfield má tedy výhodu jednoho muže v poli navíc.
     
    31:22
    A nakonec se vylučuje na obou stranách. Petr Chlán (VIT) vyfasoval dvojku za hrubost, Jan Eberle (HKM) zase za sekání. Byla tak posouzena situace, v níž se hradecký forvard snažil o dorážku.
     
    27:10
    A už je hra přerušena, vítkovická početní výhoda začne hned po komerční pauze. Dvě minuty za nedovolené bránění obdržel Petr Kalina.
     
    23:43
    Jeremie Blain vyslal slibnou přízemní ránu od modré, Matěj Machovský ji ale nastaveným betonem dokázal odvrátit. A pokryl také následnou dorážku!
     
    17:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovka je využita a domácí už vedou o dva góly! OLIVER OKULIAR přebral kotouč na levé straně a už mohl střílet, ještě však udělal brzdu a kličku ke středu, čímž se zbavil bránícího hráče. Zároveň před gólmana stihl najet Aleš Jergl se svým stínujícím hokejistou, a tak toho Machovský z Okuliarovy střely nesjpíš moc neviděl – 2:0. Asistence: Tomáš Pavelka.
     
    16:24
    Oliver Okuliar zastavil rozehrávku ani nevěděl jak a otočil hru na druhou stranu. Ke střele sice nedošlo, Hradec si ale tímto útokem alespoň vybojoval přesilovku – dvě minuty za nedovolené bránění obdržel Stuart Percy.
     
    10:17
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Patrik Marcel – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Marek Kalus – 2 min., vražení na hrazení.
     
    07:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nenápadná akce, která končí otevírací brankou zápasu! Po ose hřiště si najel až nad mezikruží ALEŠ JERGL, kterému adresoval přesnou nahrávku Oliver Okuliar. Jergl pak už jen napřáhl k ráně a jeho pumelice se zastavila až o brankovou síť – 1:0. Asistence: Oliver Okuliar, Filip Pavlík.

    Klára Petrásková

    Góly a asistencie: 8. Jergl (Okuliar, F. Pavlík), 18. Okuliar (Pavelka)


    Mountfield HK: Bartošák (Kiviaho) – Blain (A), Jank, F. Pavlík, Kalina, Freibergs, Pavelka, Marcel – Eberle (C), Miškář, R. Pavlík – Jergl (A), Tamáši, Okuliar – Jasper, Lalancette, Perret – Šťastný, Estephan, Pilař.
    Tréner: Tomáš Martinec

    HC Vítkovice Ridera: Machovský (Klimeš) – Grman, Percy, Raskob, Mikuš (A), Stehlík, Gewiese, L. Kovář – Mueller (A), Krieger, Bukarts – Lakatoš (C), Chlán, Zdráhal – Kalus, Claireaux, Kotala – Krejsa, Přibyl, Fridrich.
    Tréner: Miloš Holaň

    Rozhodca: Hribik, Veselý – Ondráček, Šimánek

    Diváci: 4420