Columbus – Calgary 3:1 (kon.) | NY Islanders – NJ Devils 4:5 (po pr.) | Ottawa – Detroit 2:5 (kon.)
Arizona – Anaheim 2:1 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
Detroit Red Wings
cz Sobota 21.10.2023, 19:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:37
    Defenziva Ottawy propadla a Veleno se dostal spolu se Sprongem za obranu soupeře. Ani jednomu se ale nepovedlo svými střelami prostřelit Korpisala. Ottawa zápas už spíš dohrává a způsobila tím horké chvilky svému brankáři.
     
    56:52
    Nechybělo mnoho! Tarasenko se před brankovištěm dostal k odraženému puku, napálil Hussa a pak se před brankou Detroitu hodně šermovalo hokejkami, byla tam i nějaká dorážka a nakonec kotouč vyletěl do ochranné sítě.
     
    53:55
    DeBrincat se dostal ke dvěma střelám v rychlém sledu! Jeho dorážka však vyklouzala brankovištěm do strany mimo nebezpečný prostor.
     
    51:26
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Dylan Larkin – 2 min., krosček.
     
    50:28
    Chabot ve středním pásmu fauloval Rasmussena. Jde pykat na trestnou lavici za krosček. Komerční pauza.
    48:49 Ridly GREIG - 2:5
     
    48:49
    Ottawa právě vstřelila branku!
    RIDLY GREIG dostal přihrávku za obranu a vyřítil se směrem k Hussovi. Pak sice brankáře Detroitu svou střelou trefil, ale kotouč se Hussovi odrazil do vzduchu a obloučkem mu propadl za záda. Asistence: Mathieu Joseph, Jakob Chychrun.
    47:16 Joseph VELENO - 1:5
     
    47:16
    Detroit právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš. Rychlý protiútok Detroitu využil po přihrávce Spronga JOSEPH VELENO, který prostřelil Korpisala. Korpisalovi dnešní zápas hrubě nevychází, znovu dostal gól z ostřejšího úhlu. Asistence: Daniel Sprong.
     
    47:06
    Obrovská šance Tarasenka, který měl Hussa položeného, přesto prudkou ránou trefil brankáře Detroitu!
     
    41:16
    Rasmussen s Tkachukem ve středním pásmu shodili rukavice a po několika úderech se kapitánovi Ottawy povedlo soupeře stáhnout k zemi. Oba jsou na trestnou lavici za bitku. Rasmussen k tomu dostává ještě dvě minuty za hrubost a Ottawa tak bude hrát přesilovku.
    40:28 Dylan LARKIN - 1:4
     
    40:28
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté potřetí v utkání využívají přesilovou hru! Po několika rychlých přihrávkách po obvodu se puk dostal mezi kruhy k DYLANOVI LARKINOVI, jenž prostřelil Korpisala a zvyšuje na 4:1. Asistence: Shayne Gostisbehere, Moritz Seider.
     
    39:48
    Chychrun sice nechtěně, ale u mantinelu podrazil nohy Coppovi. A po zásluze putuje na trestnou lavici.
     
    37:58
    A domácí si nakonec vymodlili faul. Za hrubost jde pykat Chiarot.
     
    35:41
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Brady Tkachuk – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Michael Rasmussen – 2 min., hrubost.
    34:54 David PERRON - 1:3
     
    34:54
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tohle už může být pro Ottawu problém, Detroit totiž odskakuje do vedení o dvě branky! Přesilovku využívá DAVID PERRON, který se dostal k přihrávce na pravé straně poblíž brankoviště a přes obránce vystřelil k bližší tyči. Asistence: Dylan Larkin, Moritz Seider.
     
    34:36
    Bude se vylučovat na straně Ottawy. Nedovoleným bráněním se provinil Hamonic.
     
    33:39
    Tarasenko napálil podle všeho tyč, která zachránila Hussa od inkasování! Teď měl brankář Detroitu obrovskou porci štěstí, která k tomu ale patří.
     
    31:45
    A právě Compher nyní po přerušení hry putuje na trestnou lavici za sekání. Komerční pauza.
    24:18 Joseph VELENO - 1:2
     
    24:18
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit se ujímá vedení! JOSEPH VELENO využil zpětné přihrávky Fischera zpoza branky a trefil se do odkryté branky Ottawy. Korpisalo čekal, že Fischer vyjede s pukem na druhé straně brankoviště, neměl šanci vidět, že jeho soupeř vyslal excelentní zpětný pas na Velena. Asistence: Christian Fischer.
     
    23:36
    Korpisalo předvedl zázračný zákrok! Na pravé straně brankoviště se zjevil zcela osamocený Raymond, který vystřelil z voleje, Korpisalo však dokázal zastavit jeho střelu velmi rychlým přesunem v brankovišti.
     
    21:52
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Erik Brännström – 2 min., podrážení.
    18:15 Shayne GOSTISBEHERE - 1:1
     
    18:15
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté bleskově využívají přesilovou hru! A opět se prosadil obránce. SHAYNE GOSTISBEHERE si sjel až mezi kruhy a dostal od Larkina přesnou přihrávkou z levé strany, kterou přetavil ve střelu z voleje a vyrovnávací gól. Asistence: Dylan Larkin, David Perron.
     
    18:08
    Dochází k další divoké strkanici, tentokrát v pásmu Ottawy. DeBrincat byl nevybíravě sražen u mantinelu, za což se bude také vylučovat. Za nadcházející strkanici nikoliv. Dvě minuty za hrubost dostal Greig.
     
    17:28
    Obrovská šance domácího Kellyho, který se dostal k puku po předchozím zákroku Hussa, jenž vyrazil střelu zpoza kruhů pouze před sebe. Kelly si pohodil puk do bekhendu, ale ležícího brankáře nepokořil, puk poslal vedle.
    16:54 Jake SANDERSON - 1:0
     
    16:54
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak přeci se Ottawě podařilo po delší časový úsek udržet puk v útočném pásmu a nakonec je z toho i první gól zápasu! JAKE SANDERSON si narazil u modré čáry s Tkachukem a prostřelil z dálky vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Brady Tkachuk, Josh Norris.
     
    15:30
    Bude se znovu vylučovat. Veleno narazil na hrazení Hamonica a po komerční pauze bude za svůj prohřešek pykat.
     
    13:19
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Claude Giroux – 2 min., hrubost,
    Brady Tkachuk – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Jake Walman – 2 min., hrubost,
    Moritz Seider – 2 min., hrubost,
    Lucas Raymond – 2 min., hrubost.
     
    01:02
    První šance zápasu a první velký nápor domácího týmu! Husso vyrazil Brannstromovu střelu jen před sebe, kam se tlačil k dorážce Tarasenko, jemuž ale sjel puk po čepeli a odskákal k brankáři Detroitu. Ten měl obrovské štěstí, že Tarasenko netrefil puk tak, jak chtěl.

    Jan Vojkůvka

    Góly a asistencie: 17. Sanderson (B. Tkachuk, Norris), 49. Greig (M. Joseph, Chychrun) – 19. Gostisbehere (Larkin, Perron), 25. Veleno (Fischer), 35. Perron (Larkin, Seider), 41. Larkin (Gostisbehere, Seider), 48. Veleno (Sprong)


    Ottawa Senators: Korpisalo (A. Forsberg) – Chabot (A), Chychrun, Hamonic, Sanderson, Brännström, Bernard-Docker – Giroux (A), Stützle, B. Tkachuk (C) – Tarasenko, Greig, M. Joseph – Batherson, Norris, Kubalík – Kastelic, Chartier, Kelly.
    Tréner: D.J. Smith

    Detroit Red Wings: Husso (Reimer) – Seider, Walman, Petry, Chiarot (A), Gostisbehere, Määttä, Holl – Raymond, Larkin (C), DeBrincat – Copp (A), Compher, Rasmussen – Sprong, Veleno, Perron – Fischer, Czarnik.
    Tréner: Derek Lalonde

    Rozhodca: Rank, South – Hunt, Shewchyk

    Diváci: 18834