Litvínov – Vítkovice 6:3 (kon.) | Plzeň – Hradec Králové 3:2 (kon.) | Pardubice – Třinec 4:3 (po pr.)
Kladno – Motor ČB 3:2 (po pr.) | Olomouc – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 5:2 (kon.)
koniec
HC Olomouc
2:3 (0:0, 2:2, 0:1)
BK Mladá Boleslav
cz Piatok 20.10.2023, 18:00 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga (ČR) • 12. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    55:36
    Jakub Sirota předvedl na útočné modré čáře skvělý manévr, po kterém vystřelil do tyče. Kohouti nyní měli velkou smůlu.
     
    48:42
    Mohlo to být znovu o dva góly! Horní tyč Sedláčkovy klece nyní trefil Jan Stránský.
     
    47:55
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Přece jen se Mladá Boleslav dočkala další přesilovkové trefy a v utkání znovu vede! JUHAMATTI AALTONEN získal kotouč na pravém kruhu, odkud poslal hrací předmět přesně do sítě. Jakub Sedláček neměl nárok. 2:3. Asistence: Zach Osburn a Róbert Lantoši.
     
    46:41
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Jakub Orsava – 2 min., sekání.
     
    44:20
    Kunc zlomil hokejku a rázem na druhou stranu kluziště mířil Skalický. Slovenský útočník ale v samostatném úniku neuspěl, nechal vyniknout skvělého Sedláčka.
     
    39:34
    K puku se postavil právě Jakub Navrátil, který si přehodil kotouč na bekhend a následně hledal mezírku mezi betony. Tento prostor si ale pozorný Filip Novotný pohlídal.
     
    39:34
    Jakub Navrátil mířil sám na bránu, ale při zakončení byl faulován. Olomouc pojede trestné střílení!
     
    37:59
    Po ráně Švrčka a dorážce Klimka puk poskakoval na brankovišti za Novotným. Nakonec jeden z obránců v zeleném dresu zareagoval.
     
    37:29
    Hrubku Sedláčka hosté nepotrestali! Kotouč nechal za svou klecí, kde si dojel Juhamatti Aaltonen, jenž předával puk na brankoviště Joachimu Rohdinovi. Ten ale ve velké možnosti selhal, kotouč nezvedl.
     
    34:56
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se konečně dočkali branky v přesilovce! Jiří Ondrušek přistrčil kotouč na pravý kruh JANU KÁŇOVI, který se prezentoval přesnou střelou do horního růžku. Olomoucká devítka má v dnešním utkání už druhý kanadský bod. 2:2. Asistence: Jiří Ondrušek a Jakub Orsava.
     
    34:26
    K odraženému puku se dostal úplně volný Orsava, jehož rána ale zůstala mezi rukou a tělem gólmana Novotného.
     
    34:07
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Zach Osburn – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    33:16
    Před brankovištěm hostů vznikl velký závar, po kterém do branky kotouč dostal Anděl, nicméně střela přišla na řadu až po odpískání.
     
    32:15
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Jan Knotek – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Jan Stránský – 2 min., hrubost.
     
    32:15
    Alex Rašner se na pravém kruhu objevil v obrovské šanci. Novotnému jeho střela vypadla, ale tentokrát na brankovišti neměl Jan Knotek potřebné štěstí.
     
    30:18
    Radek Jeřábek se objevil v šanci, nicméně Jakub Sedláček zareagoval a svůj celek podržel.
     
    29:16
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti se dočkali snížení! V přesilovce měli opravdu velký tlak a z něj těžil JAN KNOTEK, který dorazil na brankovišti černou gumu mezi betony. 1:2. Asistence: Jan Káňa a Jakub Navrátil.
     
    28:22
    Řezníčkovu ránu od modré čáry před brankou tečoval Knotek. Novotný ale na změnu směru kotouče zareagoval.
     
    27:16
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Juhamatti Aaltonen – 2 min., držení.
     
    26:16
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    I zbývající čas v přesilovce Mladá Boleslav využila! Ondřej Roman vypálil z pravého kruhu, nicméně jeho pokus byl zablokován. Následně ale vystřelil ZACH OSBURN, jenž už propálil vše, co mu stálo v cestě. 0:2. Asistence: Ondřej Roman.
     
    25:31
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Početní výhodu pěti proti třem hosté využili! Dlouho kombinovali, až se k ráně z pravého kruhu dostal RÓBERT LANTOŠI, který to trefil perfektně. Sedláček toho mnoho neviděl. 0:1. Asistence: Filip Pyrochta.
     
    24:53
    Juhamatti Aaltonen zůstal při přesilovce pět na tři volný u zadní tyče, ale branku netrefil. Sedláček nakonec kotouč na svém brankovišti zastavil.
     
    24:34
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Jakub Sedláček – 2 min., zdržování hry / posunutá branka, odpyká Lukáš Nahodil.
     
    24:14
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Jakub Sirota – 2 min., podrážení.
     
    23:53
    Mareš upadl a vpřed tedy mířili dva hostující hokejisté. Matti Järvinen vybídl na levém kruhu Juhamattiho Aaltonena, jehož rychlá střela skončila v Sedláčkově lapačce.
     
    15:48
    Novotný zaváhal při rozehrávce za bránou. Kotouč se pak kutálel před brankoviště, kde se objevil Klimek. Zkušený útočník ale přesně nezakončil, puk mu zrovna poskočil.
     
    13:30
    Juhamatti Aaltonen posunul kotouč mezi kruhy Joachimu Rohdinovi, který pohotově vystřelil. Dorážející hráč z boku vůbec netrefil prázdnou bránu. Olomoučtí si oddechli.
     
    11:27
    Orsava našel na pravém kruhu úplně volného Jana Káňu, který měl před sebou poloprázdnou klec, nicméně lapačka Novotného zasáhla výtečně.
     
    11:02
    Na začátku přesilovky tvrdě střílel Ondrušek nad bránu. Posléze Káňa našel mezi kruhy Nahodila, jehož pokus sice Novotný vykopl, ale nechybělo moc a kotouč by se za čáru od jedné z bruslí dostal.
     
    10:50
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Matěj Gardoň – 2 min., podrážení.
     
    09:27
    Juhamatti Aaltonen dostal kotouč do tandemu a poté z velkého úhlu pálil. Jeho projektil orazítkoval horní tyč, málem šli hosté do vedení!
     
    08:36
    Rutar předvedl velkou chybu v rozehrávce. Mezi kruhy se tedy ke kotouči dostal Stránský, jehož dělovku Jakub Sedláček vykopl.
     
    06:27
    Jakub Navrátil se objevil ve velké šanci. Sám před Novotným ale střelou mezi betony neuspěl, hostující brankář si připsal první skvělý zákrok.

    Daniel Fekets

    Góly a asistencie: 30. Knotek (Káňa, Navrátil), 35. Káňa (Ondrušek, Orsava) – 26. Lantoši (Pyrochta), 27. Osburn (O. Roman), 48. Aaltonen (Osburn, Lantoši)


    HC Olomouc: Sedláček (Konrád) – Řezníček, Ondrušek (C), Rutar, Sirota, Rašner, Švrček, Mareš – Navrátil, Knotek (A), Bambula – P. Musil, Macuh, Klimek – Orsava, Nahodil (A), Káňa – Kunc, Anděl, Menšík.
    Tréner: Jan Tomajko

    BK Mladá Boleslav: F. Novotný (J. Růžička) – Pláněk, Pyrochta (A), Osburn, Jánošík (C), R. Jeřábek, Bernad, Čech – Aaltonen (A), Järvinen, Rohdin – Skalický, Suchý, Lantoši – Malát, O. Roman, Gardoň – Dvořáček, Závora, Stránský.
    Tréner: Jiří Kalous

    Rozhodca: Ondráček, Jaroš – Lederer, Axman

    Diváci: 4 275