Rauma – Ženeva 3:2 (kon.) | Färjestad – Mníchov 4:2 (kon.) | Växjö – Rapperswil 3:2 (po pr.)
Ingolstadt – Vítkovice 0:5 (kon.) | Innsbruck – Skellefteå 2:4 (kon.) | Biel – Tappara 6:3 (kon.)
Salzburg – Pelicans Lahti 1:5 (kon.)
koniec
Lukko Rauma
3:2 (3:0, 0:1, 0:1)
Genève-Servette HC
cz Utorok 17.10.2023, 17:30Liga majstrov • 6. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    V poslední sekundě musel od levého mantinelu vypálit Tim Berni. Lebedeff vykopl kotouč levým betonem a to znamená, že Lukko zvítězí!
     
    59:01
    Poslední minuta a Mayer konečně zamířil na střídačku, aby pustil do hry šestého hráče!
     
    55:51
    Nyní ale mohli domácí odskočit! Na přihrávku zpoza branky si sjel Linus Nyman, který z první mířil nad lapačku Mayera, ale také nad horní tyčku!
     
    52:52
    Další střela Vatanena byla před brankou tečována a pak ještě přišla dorážka u levé tyčky, kde hostující hráč nedokázal procpat kotouč za záda Lebedeffa! Teď domácí přestáli těžké chvíle.
     
    51:32
    Onni Korkka zahákoval před brankou dorážejícího Daniela Winnika. Další přesilovka pro hostující tým.
    47:43 Tim BERNI - 3:2
     
    47:43
    Servette právě vstřelil branku!
    Hosté snižují na rozdíl jediné branky! Teemu Hartikainen vyjel s pukem od levého mantinelu. Pak nahrál na pravý kruh TIMOVI BERNIMU, který našel mezírku v postoji brankáře Lebedeffa – 3:2. Asistence: Teemu Hartikainen a Sami Vatanen.
     
    46:46
    Po reklamní přestávce si zahraje přesilovku mistr Švýcarska. Dvě minuty za vysokou hůl obdržel Luka Tiihonen.
     
    45:15
    Příležitosti domácích! Mayer nejprve vyřešil nepříjemnou situaci po přečíslení 2 na 1. Poté vykopl také jedovatou střelu od modré čáry.
     
    38:42
    Marc-Antoine Pouliot podrazil Matthewa Abta. To znamená přesilovku pro Raumu.
     
    25:41
    Sami Vatanen dostal přihrávku na osu hřiště. Pak prokázal svou šikovnost, když se protáhl mezi dvěma protihráči a výrazně si vylepšil střeleckou pozici. Na jeho ráně švihem si však smlsla lapačka Daniela Lebedeffa!
    24:58 Teemu HARTIKAINEN - 3:1
     
    24:58
    Servette právě vstřelil branku!
    Hosté konečně skórují! Tim Berni se na pravé straně útočného pásma dobře uvolnil a bekhendovou přihrávkou našel zleva najíždějícího TEEMUA HARTIKAINENA, který kotouč pověsil nad pravé rameno přesouvajícího se Lebedeffa – 3:1. Asistence: Tim Berni.
     
    21:32
    Ve vlastním oslabení se dostal do šance Josh Jooris. Bývalý hráč NHL dostal přihrávku od Berniho a rychle si puk stáhl před brankáře Lebedeffa. Ten se ale rychlýma rukama protihráče zaskočit nenechal a jeho zakončení zblízka pokryl.
     
    20:29
    Valtteri Filppula nechal hůl pod bruslemi domácího kapitána Juliuse Mattily a odchází na trestnou lavici za podrážení.
     
    18:01
    Julius Mattila dostal dvě minuty za podrážení. Přesilovka pro hosty.
    12:28 Luka TIIHONEN - 3:0
     
    12:28
    Rauma právě vstřelila branku!
    Domácí jsou zatím velmi produktivní! Proměňují také další šanci! Niklas Ylitalo najížděl zleva proti Mayerovi. Z levého kruhu ho nepřekonal, ovšem dojel vyražený puk, zajel s ním za brankovou čáru a pak ho předložil LUKOVI TIIHONENOVI, který střílel nad ležícího brankáře Ženevy – 3:0. Asistence: Niklas Ylitalo a Henri Ikonen.
     
    11:35
    Pouliot zajel k zadnímu mantinelu, odkud našel Teemua Hartikainena. Ten ani nadvakrát nepřekonal Lebedeffa v domácí svatyni, který zasáhl velmi dobře.
     
    09:53
    Domácí se budou muset bránit v oslabení. Onni Korkka dostal trest za držení hole.
    08:25 Brayden BURKE - 2:0
     
    08:25
    Rauma právě vstřelila branku!
    Domácí vedou 2:0! Druhý gól jim daroval brankář Robert Mayer. Ten si na hůl zpracoval nahozený puk a chtěl rozehrát. Kotouč ale namazal mezi kruhy připravenému protihráči BRAYDENOVI BURKEOVI, který ho švihem poslal k pravé tyčce z pohledu chybujícího gólmana. Bez asistence.
     
    07:41
    Domácí v přečíslení 2 na 1. Po výměně puku se spoluhráčem před brankou pak Sebastian Repo před Mayerem pořádně nezakončil.
     
    04:50
    Vyloučení v týmu Genève-Servette HC:
    Marc-Antoine Pouliot – 2 min., podrážení.
     
    00:59
    Mohlo být srovnáno! V přečíslení 2 na 1 obdržel přihrávku doleva Noah Rod, který navíc cpal své zakončení do odkryté části branky. Narazil ale na bleskurychlý přesun Daniela Lebedeffa, který se roztáhl a pravým betonem či vyrážečkou u tyčky zabránil gólu.
    00:29 Brayden BURKE - 1:0
     
    00:29
    Rauma právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do vedení už po 29 sekundách! Sebastian Repo z pravé strany posílal puk do předbrankového prostoru. Tam se kotouč příhodně odrazil pro BRAYDENA BURKEA, který navíc využil toho, že brankář Mayer byl rozhozen poté, co na něj jeho spoluhráč natlačil Juliuse Mattilu, a Burke tak zblízka přehodil levý beton gólmana Servette. Asistence: Sebastian Repo a Julius Mattila.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 1. Burke (Repo, Mattila), 9. Burke, 13. Tiihonen (Ylitalo, Ikonen) – 25. Hartikainen (Berni), 48. Berni (Hartikainen, Vatanen)


    Lukko Rauma: Lebedeff (Salonen) – Almari, Ervasti, Abt, Stenqvist, Järvinen, Korkka, Tiihonen – Burke, Mattila (C), Repo – Nyman, Fontaine, Westerholm – Nieminen, Krannila, Trakht – Suni, Ikonen, Ikonen – Hämäläinen.
    Tréner: Tomi Lämsä

    Genève-Servette HC: Mayer (Descloux) – Chanton, Vatanen, Berni, Jacquemet, Le Coultre, Völlmin, Maurer – Haapala, Filppula, Hartikainen – Rod (C), Jooris, Winnik – Pouliot, Richard, Praplan – Cavalleri, Bertaggia, Maillard – Berthon.
    Tréner: Jan Cadieux

    Rozhodca: Brander, Salonen – Nikulainenm Mäkinen (FIN)