Litvínov – Sparta Praha 4:2 (kon.) | Vítkovice – Liberec 5:2 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 2:3 (0:2 po s.n.)
Olomouc – Hradec Králové 1:2 (1:3 po s.n.) | Pardubice – Mladá Boleslav 3:1 (kon.)
po s.n. (1:3)
HC Olomouc
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Mountfield HK
cz Piatok 13.10.2023, 18:00 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga (ČR) • 10. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Mountfield HK.
    Nájezdovou loterii zvládl lépe Hradec Králové. Ten se prosadil třikrát, zatímco olomoučtí nájezdníci pouze jednou. O rozhodující trefu se ve třetí sérii postaral obránce Východočechů JEREMIE BLAIN, který překonal Konráda střelou mezi betony.
     
    62:19
    Navrátil přišel o puk a sám na Konráda ujel Jergl. Ten byl ještě tísněný vracejícím se Navrátilem a bekhendem nedokázal najít mezeru mezi betony olomouckého brankáře.
     
    58:02
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:01
    Jergl získal puk u levé tyče olomoucké branky, ale než stačil vystřelit, Konrád se tam stihl dostat. Olomoucký gólman si pak připsal dobrý zákrok.
     
    54:26
    Macuh mohl přidat druhou branku v zápase. Bartošák se ale proti jeho střele dokázal přemístit k levé tyči a v pokleku kotouč vyrazil před sebe. To byla slušná šance Olomouce.
     
    51:33
    Skórovat nyní mohli Hanáci. Nahodil se zleva protáhl před branku, Bartošák ale proti jeho pokusu zblízka zakročil lapačkou.
     
    51:19
    Při vlastním oslabení se v obrovské šanci ocitl u levé tyče domácí branky Okuliar. Ten si položil Konráda, poté ale mířil jen do jeho levého betonu.
     
    50:19
    V ponechané výhodě se protáhl mezi obránci Nahodil, Bartošák nicméně rychle vyjel z branky, vrhl se k ledu a kotouč daleko od brankové čáry zastavil.
     
    50:19
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Alex Tamáši – 2 min., podrážení.
     
    45:16
    Střely z pravé i levé strany pokryl Konrád betony. Vzápětí se kotouč odrazil od zadního mantinelu a Novotný promáchl před prázdnou domácí brankou.
     
    42:55
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Bohumil Jank – 2 min., vysoká hůl.
     
    40:22
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Jiří Ondrušek – 2 min., vysoká hůl.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:49
    Nahození Blaina zastavil svým tělem před brankou jeden z domácích hráčů. Odraženého puku se však zmocnil Zachar a v dobré možnosti bez prodlení střílel. Konrád předvedl povedený zákrok, puk se mu podařilo vkleče zastavit.
     
    34:35
    Domácí jsou při chuti. Bartošák si nejprve poradil se střelou Orsavy z pravé strany. Ta ale nebyla ani zdaleka tak nebezpečná, jako přečíslení dvou Hanáků proti jednomu Východočechovi o chvíli později. Navrátil přihrál z levé strany do velké šance Knotkovi, kterého ale přesunem betonem k pravé tyči skvěle vychytal hostující brankář.
     
    33:19
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí vyrovnávají. Olomouc si vytvořila závar před brankou, který chvíli vypadal jako přetahovaná o puk bez jasného výsledku. Nakonec si však kotouč našel nejproduktivnější hráč Mory ROK MACUH a narýsoval oblouček, který přeletěl všechno, včetně Bartošáka, a skončil v bráně. Brankář Hradce byl u horní tyče s rameny pozdě. Asistence: Alex Rašner.
     
    30:04
    Lalancette obdržel puk příhodně k pravé tyči olomoucké branky. Poté si roztáhnul Konráda a chtěl objet odkrytou branku a zakončit do ní. To mu už ale olomoučtí obránci nedovolili.
     
    25:59
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Aleš Jergl – 2 min., podrážení.
     
    24:14
    Velká šance Olomouce. Nebezpečná byla už střela Bambuly, který se do zakončení protáhl z pravé strany. Bartošák puk vytěsnil před sebe a vzápětí dorážel Navrátil, který ale trefil pouze výborně přesunutého brankáře Hradce.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:34
    Těsně po přesilovce si zleva mezi kruhy nabruslil ex-olomoucký Jergl. V pohybu do strany, blíže k brance, pokračoval. Tím si položil Konráda, vzápětí se mu ale nepodařilo zakončil nad lapačku domácího brankáře. Ten tak celou situaci dokázal ustát, respektive uležet.
     
    16:26
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Adam Rutar – 2 min., vysoká hůl.
     
    10:52
    Další hradecký průjezd až před bránu. Středem olomoucké defenzívy nyní prošel Perret, ale Konrád zákrokem levým betonem domácí celek výrazně podržel. To byla velká šance hostů.
     
    09:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši byli v dosavadním průběhu zápasu aktivnější a nyní také otevírají skóre. OLIVER OKULIAR obešel ve středním pásmu bránícího Rutara, poté se z pravé strany protáhl před Konráda a po kličce do forhendu zasunul puk vedle jeho betonu do volné části olomoucké branky. Bez asistence.
     
    04:16
    Hradec se vrátil do útočného pásma a vytvořil si velkou šanci. Tamáši obdržel najetý ve slotu puk z levé strany a okamžitou střelou mířil do levé tyče olomoucké branky. Vzápětí ještě zblízka dorážel Lalancette, nicméně minul.
     
    02:56
    Hosté vyhráli buly v útočném pásmu a odražený puk dorážel u pravé tyče Jasper. Olomouckou branku o kousek minul.
     
    02:46
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Michal Kunc – 2 min., podrážení.
     
    02:36
    Hradec si vytvořil tlak v útočném pásmu. Zblízka dorážel kotouč Okuliar, ale trefil pouze beton ležícího Konráda.
     
    00:50
    Ani po zkoumání nájezdu u videa rozhodčí kotouč v brance neviděl a skóre tak zůstává bezbrankové.
     
    00:50
    Orsavův nájezd ještě hlavní rozhodčí prozkoumá u videa.
     
    00:50
    Jakub Orsava při nájezdu vystřihl tváří v tvář Bartošákovi bekhendový blafák. Olomoucký útočník mířil do levé šibenice, kotouč se vzápětí od brankové konstrukce odrazil na brankovou čáru, na níž se chvíli vrtěl. Těžko říct, jestli přešel za ni. Olomoucký útočník každopádně podle svého mínění skóroval a začal se radovat. Rozhodčí ale rozpažil na znamení toho, že puk se za brankovou čáru nedostal.
     
    00:50
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Bohumil Jank – TS, hákování.
     
    00:50
    Unikající Bambula byl faulován, ale přesto dokázal vystřelit a trefil pravou tyč hostující branky. Rozhodčí se ale k zákroku na olomouckého útočníka vrátil a nařizuje trestné střílení pro Hanáky!

    Petr Komárek

    Góly a asistencie: 34. Macuh (Rašner) – 10. Okuliar, rozh. náj. Blain

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Aleš Jergl (HKM)
    0:0   Lukáš Nahodil (OLO)
    2. séria:
    0:1   Tomáš Pavelka (HKM)
    1:1   Jakub Orsava (OLO)
    3. séria:
    1:2   Jeremie Blain (HKM)
    1:2   Jan Knotek (OLO)
    4. séria:
    1:3   Oliver Okuliar (HKM)
    1:3   Aron Chmielewski (OLO)


    HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Řezníček, Ondrušek (C), Rutar, Sirota, Černý, Švrček, Rašner – Bambula, Knotek (A), Navrátil – P. Musil, Macuh, Chmielewski – Orsava, Nahodil (A), Kusko – Kucsera, Anděl, Kunc.
    Tréner: Jan Tomajko

    Mountfield HK: Bartošák (Kiviaho) – Blain (A), Jank, F. Pavlík, Kalina, Freibergs, Pavelka, Gaspar – Šťastný, Zachar, R. Pavlík – Jasper, Tamáši, Okuliar – Jergl (A), Lalancette, Perret – Eberle (C), Pilař, A. Novotný.
    Tréner: Tomáš Martinec

    Rozhodca: Kika, Vrba – Blažek, Špůr

    Diváci: 4208