Carolina – Ottawa 5:3 (kon.) | Toronto – Montreal 6:5 (1:0 po s.n.) | Boston – Chicago 3:1 (kon.)
LA Kings – Colorado 2:5 (kon.) | Calgary – Winnipeg 5:3 (kon.) | Vancouver – Edmonton 8:1 (kon.)
po s.n. (1:0)
Toronto Maple Leafs
6:5 (0:1, 3:1, 2:3 - 0:0)
Montreal Canadiens
Štvrtok 12.10.2023, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Toronto Maple Leafs.
    Autorem vítězné branky je MITCHELL MARNER.
    58:53 Auston MATTHEWS - 5:5
     
    58:53
    Toronto právě vstřelilo branku!
    AUSTON MATTHEWS zkompletoval během úvodního zápasu sezony hattrick a vyrovnává na 5:5! Při hře bez brankáře se daří Torontu vsítit další gól, tentokrát Matthews obstřelil ležícího Allena. Matthews vstřelil oba góly při hře Toronta bez brankáře. Asistence: William Nylander.
    55:28 Auston MATTHEWS - 4:5
     
    55:28
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hodně šťastný gól AUSTONA MATTHEWSE, který vystřelil z pravé strany z takřka nulového úhlu. Puk propadl Allenovi mezi nohou a tyčí do branky. Brankář Montrealu situaci podcenil, za což přichází trest. Asistence: John Tavares, Morgan Rielly.
    51:55 Jesse YLÖNEN - 3:5
     
    51:55
    Montreal právě vstřelil branku!
    Obrovská hrubka domácích! Liljegren ve vlastním pásmu špatně rozehrál, puk zachytil Harvey-Pinard, jenž uvolnil přihrávkou před sebe JESSEHO YLÖNENA. Po pár krocích do levého kruhu se povedlo Ylönenovi bekhendem obhodit Samsonova a Montreal vede o dva góly! Asistence: Rafaël Harvey-Pinard.
    45:47 Alex NEWHOOK - 3:4
     
    45:47
    Montreal právě vstřelil branku!
    To je obrat ve skóre! Tlak Montrealu vyústil až ve střelu Xhekaje od modré, kterou před brankou tečoval ALEX NEWHOOK, jenž překonal Samsonova a strhává vedení zase zpět na stranu Canadiens! Asistence: Arber Xhekaj, Kirby Dach.
    44:25 Cole CAUFIELD - 3:3
     
    44:25
    Montreal právě vstřelil branku!
    Početní převaha byla správným impulzem pro Montreal, který poprvé ve třetí třetině vypálil na branku a COLE CAUFIELD z okraje levého kruhu poslal kotouč pod horní tyč Samsonovy klece! Je vyrovnáno! Asistence: Mike Matheson, Nick Suzuki.
    39:15 William NYLANDER - 3:2
     
    39:15
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí využívají další přesilovku a strhávají vedení na svou stranu! WILLIAM NYLANDER vypálil z levého kruhu a prostřelil Jakea Allena. Asistence: John Klingberg, John Tavares.
    34:51 Auston MATTHEWS - 2:2
     
    34:51
    Toronto právě vstřelilo branku!
    A o pár sekund později už vyrovnáno je! Puk propadl až do pravého kruhu k AUSTONOVI MATTHEWSOVI, který rychlou střelou z voleje využívá přesilovku! Jedná se o trochu šťastný gól, kotouč byl totiž původně centrován před branku z levé strany, ale odrazil se od dvou hráčů, kteří sváděli před brankoviště souboj. A dokonale z toho vytěžil právě Matthews. Asistence: Mitchell Marner, John Tavares.
    27:46 Noah GREGOR - 1:2
     
    27:46
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Maple Leafs vsítili kontaktní branku! NOAH GREGOR se s pukem dostal do levého kruhu a vystřelil nad beton brankáře Allena, který nedokázal kotouč zachytit. Asistence: John Klingberg.
    21:10 Alex NEWHOOK - 0:2
     
    21:10
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté předvedli výborný a především rychlý přechod z obrany do útoku. Dach zavezl puk po pravém mantinelu do útočného pásma a přes Slafkovského se dostal kotouč až na levou stranu brankoviště, odkud překonal brankáře Samsonova ALEX NEWHOOK! Asistence: Juraj Slafkovský, Kirby Dach.
    03:01 Jake EVANS - 0:1
     
    03:01
    Montreal právě vstřelil branku!
    Brodie na útočné modré čáře spadl a nezachytil přihrávku spoluhráče. Dokonale toho využívá JAKE EVANS, který se odraženého kotouče zmocnil, bleskově přebruslil střední pásmo, dostal se až k Samsonovovi a v souboji jeden na jednoho jej překonal zakončením do horní poloviny klece. Bez asistence.

    Michaela Koláriková

    Góly a asistencie: 28. Gregor (Klingberg), 35. Matthews (Marner, Tavares), 40. Nylander (Klingberg, Tavares), 56. Matthews (Tavares, Rielly), 59. Matthews (Nylander), rozh. náj. Marner – 4. Evans, 22. Newhook (Slafkovský, Dach), 45. Caufield (Matheson, Suzuki), 46. Newhook (Xhekaj, Dach), 52. Ylönen (Harvey-Pinard)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   William Nylander (TOR)
    0:0   Nick Suzuki (MTL)
    2. séria:
    0:0   Auston Matthews (TOR)
    0:0   Cole Caufield (MTL)
    3. séria:
    1:0   Mitchell Marner (TOR)
    1:0   Kirby Dach (MTL)


    Toronto Maple Leafs: Samsonov (Woll) – Rielly (A), Brodie, McCabe, Klingberg, Giordano, Liljegren – Bertuzzi, Matthews (A), Marner – Domi, Tavares (C), Nylander – Knies, Minten, Järnkrok – Gregor, Kämpf, Reaves.
    Tréner: Sheldon Keefe

    Montreal Canadiens: Allen (Montembeault) – Matheson (A), Savard, Guhle, Kovacevic, Harris, Xhekaj – Suzuki (C), Caufield, J. Anderson – Dach, Slafkovský, Newhook – Monahan, Gallagher (A), Pearson – Ylönen, Harvey-Pinard, Evans.
    Tréner: Martin St. Louis

    Rozhodca: Charron, Pollock – Gawryletz, Nansen

    Diváci: 18 498