Carolina – Ottawa 5:3 (kon.) | Toronto – Montreal 6:5 (1:0 po s.n.) | Boston – Chicago 3:1 (kon.)
LA Kings – Colorado 2:5 (kon.) | Calgary – Winnipeg 5:3 (kon.) | Vancouver – Edmonton 8:1 (kon.)
koniec
Carolina Hurricanes
5:3 (0:1, 2:0, 3:2)
Ottawa Senators
cz Štvrtok 12.10.2023, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:23
    Brady Tkachuk napodobil pár minut starý krosček kamaráda Stützleho a daroval domácím přesilovou hru. Dá se říct, že je rozhodnuto.
     
    51:56
    Tim Stützle nevystřelil přes DeAngela. Kotouč mu odjel za branku, tam se krosčekem ohnal po Drurym a úplně zbytečně poslal Ottawu do oslabení.
    51:05 Jaccob SLAVIN - 5:3
     
    51:05
    Carolina právě vstřelila branku!
    Na góly v oslabení je vyrovnáno 1:1! Jarvis po prknech přenesl hru doleva. Kotkaniemi přihrál mezi nohama Chychruna na JACOBA SLAVINA a ten se náramně trefil nad rameno Joonase Korpisala. Asistence: Jesperi Kotkaniemi, Seth Jarvis.
     
    49:08
    Brett Pesce na modré čáře nenechal projet Bradyho Tkachuka. Podle sudích fauloval vysokou holí a nabídl Ottawě přesilovku.
    47:51 Brady SKJEI - 4:3
     
    47:51
    Carolina právě vstřelila branku!
    Martinook opět nešetřil silami a vyforčekoval puk v útočném pásmu pro své barvy. Fast potom z rohu předložil puk před levý kruh BRADYMU SKJEIOVI a ten prudkou střelou golfákem vrátil Carolině jednogólový náskok. Asistence: Jesper Fast, Jordan Staal.
    45:49 Tim STÜTZLE - 3:3
     
    45:49
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Odrazem o Pesceho Brady Tkachuk ve středním pásmu nechal puk za sebou, aby si ho mohl vzít TIM STÜTZLE. Německý útočník nabral ďábelskou rychlost a zleva nachytal Andersena, jenž si trestuhodně neutěsnil prostor u bližší tyče. Bez asistence.
    45:14 Parker KELLY - 3:2
     
    45:14
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Sens udeřili v oslabení! Orlov nevyužil zadovky Noesena k pořádné střele. Joseph vystartoval do protiútoku a právě přes Orlova doručil puk na hůl PARKERA KELLYHO, jenž se přesně trefil do mezery u pravé tyče. Asistence: Mathieu Joseph.
     
    43:26
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Travis Hamonic – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
    40:20 Jordan STAAL - 3:1
     
    40:20
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí unikají na 3:1! JORDAN STAAL houževnatě napadal společně s Martinookem. Kapitán Caroliny se získaným pukem dojel mezi kruhy a bekhendem ho napěchoval do levého horního rohu brány. Asistence: Jordan Martinook.
    37:57 Teuvo TERÄVÄINEN - 2:1
     
    37:57
    Carolina právě vstřelila branku!
    Byla jen otázka času, kdy se Canes trefí! Velký podíl na druhém gólu má Martin Nečas. Český útočník byl v levém kruhu obklíčen ze všech stran, přesto se mu povedlo přebít na úplně volnou pravou stranu a TEUVO TERÄVÄINEN z voleje propasíroval puk pod Korpisalovu levou bruslí. Asistence: Martin Nečas, Brady Skjei.
     
    30:17
    Na trestné lavici usedli Kastelic, Tkachuk a Martinook. Dohromady to dělá přesilovku Caroliny 5 na 4.
     
    26:33
    Sens ztratili přesilovkové sekundy kvůli prohranému vhazování. Až za dalších dvacet sekund Tkachuk z rohu skvěle našel Bathersona a ten se v gólovce trefil jen do Andersenovy vyrážečky.
     
    26:04
    Brannström slabě vyprášil Andersenovu lapačku. Horší zprávou pro Canes je další vyloučení. V tomto případě se faulu na Hamonica nevyvaroval Jesperi Kotkaniemi.
     
    23:38
    Martin Nečas si nepatrně přidržel Chychruna. Rozhodčí si ponechali velmi přísný metr a tentokrát přisoudili přesilovku Ottawě.
    22:55 Michael BUNTING - 1:1
     
    22:55
    Carolina právě vstřelila branku!
    Sanderson s Hamonicem vyjeli příliš vysoko proti Ahovi a nechali u brankoviště volného MICHAELA BUNTINGA. Posila z Toronta si převzala Ahovu přihrávku a zasunula puk za Korpisala. Asistence: Sebastian Aho, Anthony DeAngelo.
     
    21:52
    Rozhodčí ve středním pásmu viděli Stützleho seknutí do Skjeie a poslali německou hvězdu Senators na odpočinek na trestnou lavici.
     
    15:23
    Poprvé se více projevil Dominik Kubalík. Slavin ho nechal nerušeně stát před brankovištěm, jenomže po přesném centru od Bathersona z jedničky vypálil jen na břicho Andersena.
     
    13:48
    Ani tahle šance neskončila vyrovnávajícím gólem Caroliny, jejíž výkon jde postupně nahoru. Staal po přihrávce mezi kruhy ztroskotal na maskovaném muži v brance Senators.
    06:16 Fast (CAR) neproměnil trestné střílení
     
    06:16
    Jesper Fast z trestného střílení skóre nevyrovnal. Nevymýšlel nic složitého a poslal puk do pravé ruky Joonase Korpisala.
     
    06:16
    Fast neproměnil únik bekhendovým blafákem, ale vzhledem k faulu Chabota bude mít k dispozici trestné střílení!
     
    03:38
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Claude Giroux – 2 min., hákování.
    03:14 Mathieu JOSEPH - 0:1
     
    03:14
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Sens dávají první gól! Andersen uhájil svou branku proti Chartierovi, ale po Zubově dělovce od modré čáry už čisté konto ztratil. Gól způsobil MATHIEU JOSEPH svou povedenou tečí. Asistence: Arťom Zub, Parker Kelly.
     
    00:45
    Za držení Stützleho usedl na trestnou lavici obránce Brett Pesce. Přesilové hry Senators se bude účastnit i Dominik Kubalík.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 23. Bunting (S. Aho II, DeAngelo), 38. Teräväinen (Nečas, Skjei), 41. J. Staal (Martinook), 48. Skjei (Fast, J. Staal), 52. Slavin (Kotkaniemi, Jarvis) – 4. M. Joseph (Zub, Kelly), 46. Kelly (M. Joseph), 46. Stützle


    Carolina Hurricanes: Andersen (Raanta) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, DeAngelo, Orlov, Chatfield – Jarvis, S. Aho II (A), Bunting – Nečas, Kotkaniemi, Teräväinen – Fast, J. Staal (C), Martinook – Drury, Noesen.
    Tréner: Rod Brind'Amour

    Ottawa Senators: Korpisalo (A. Forsberg) – Chabot (A), Chychrun, Zub, Sanderson, Hamonic, Brännström – Giroux (A), Stützle, B. Tkachuk (C) – Batherson, Greig, M. Joseph – Tarasenko, Chartier, Kubalík – Norris, Kastelic, Kelly.
    Tréner: D. J. Smith

    Rozhodca: Rooney, MacDougall – Alpohnso, O´Quinn

    Diváci: 18 893