Astana – Plzeň 1:2 (kon.) | Besiktas – Lugano 2:3 (kon.) | Bodö/Glimt – Brugge 0:1 (kon.)
Breidablik – Zorja Luhansk 0:1 (kon.) | FC Ballkani – D. Záhreb 2:0 (kon.) | Gent – Tel Aviv 2:0 (kon.)
KÍ Klaksvík – Lille 0:0 (kon.) | Ljubljana – Slovan Bratislava sk 0:1 (kon.) | Aberdeen – Helsinki 1:1 (kon.)
Alkmaar – Légia Varšava 1:0 (kon.) | Aston Villa – Zrinjski Mostar 1:0 (kon.) | Čukarički Belehrad – Genk 0:2 (kon.)
Fiorentina – Ferencvároš 2:2 (kon.) | Nordsjælland – Razgrad 7:1 (kon.) | Solún – Frankfurt 2:1 (kon.)
Trnava – Fenerbahce sk 1:2 (kon.)
koniec
PAOK Solún
2:1 (1:0)
Eintracht Frankfurt
cz Štvrtok 05.10.2023, 21:00 • PAOK Stadium, Soluň • Európska konferenčná liga • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Příjemný čtvrtek u sledování Evropské konferenční ligy! Druhý hrací den nejmladšího kontinentálního poháru nabídne mimo jiné i bitvu PAOKu a Frankfurtu.
     
    PAOK SOLUŇ

    Soluň svou pouť základní skupinou zahájila až nečekaně tuhou bitvou na půdě Helsinek, které svému sokovi nehodlaly nechat nic zadarmo. Těžké utkání, v němž hosté otáčeli skóre 0:1 po poločase, nakonec skončilo 3:2 ve prospěch řeckého celku. Rozhodující zásah Brandona Thomase přitom padl až v nastavení.

    PAOK na vítězství v Evropě navázal i v domácí soutěži, kde nejprve potvrdil roli favorita nad Gianninou a Vorosem a v dosud posledním odehraném utkání remizoval s Panathinaikosem 2:2, čímž se udržel na druhé místě tabulky. Na čelo mu chybí pět bodů.

    Hlavním tahounem černobílých je křídleník Andrija Živković, který si v aktuální sezóně napříč všemi soutěžemi připsal už sedm branek. Krom něj budou pro obranu Frankfurtu představovat nebezpečí také Giannis Konstantelias či výše zmíněný Brandon Thomas.
     
    EINTRACHT FRANKFURT

    Před dvěma týdny se radovali též hráči německého Eintrachtu, jenž hostil skotský Aberdeen. Domácí už v 11. minutě poslal z pokutového kopu do vedení Omar Marmoush a ač hosté nedlouho poté srovnali, po poločasové přestávce svému celku vystřelil vítězství Robin Koch. Konečný výsledek tak zněl 2:1.

    V Bundeslize to se svěřenci trenéra Toppmöllera ale už tak růžové není, z posledních dvou víkendů vytěžili jen bod za bezbrakovou remízu proti Freiburgu. V sobotním utkání s Wolfsburgem pak padli 0:2, přičemž po druhé žluté kartě pro Götzeho přes půl hodiny hráli v deseti.

    Právě Mario Götze se přitom řadí mezi klíčové články frankfurtského kádru, spolu s brankářem Kevinem Trappem, obráncem Skhirim a útočníky Marmoushem, Juniorem Ebimbem a Jessicem Ngankamem.
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Na dodržování pravidel budou dnes na severu Řecka dohlížet italští sudí. Tím hlavním bude šestatřicetiletý Simone Sozza, přičemž na stranách bude připravena dvojice Alberto Tegoni a Giovanni Baccini.
    Rozcvička je v plném proudu, začínáme v devět večer.
     
    Úvodní sestavy:

    PAOK Soluň: Kotarski – Vieirinha (C), Troost-Ekong, Koulierakis, Baba – Ozdojev, Meïté – A. Živković, Murg, Taison – Samatta.
    Náhradníci: Ž. Živković – Michailidis, Tsingaras, Konstantelias, Kędziora, Lyratzis, Schwab, Vrakas, R. Soares, Thomas, Despodov, Tzimas.
    Trenér: Răzvan Lucescu.

    Eintracht Frankfurt: Trapp (C) – Tuta, Koch, Pacho – Knauff, Larsson, Schirí, Nkounkou – Hauge, Marmúš, Chaibi.
    Náhradníci: Grahl, Gauer – Smolčić, Jakić, Ngankam, Hasebe, Chandler, Buta, Dina Ebimbe, Aaronson, Baum, Ferri.
    Trenér: Dino Toppmöller.

    Rozhodčí: Sozza – Tegoni, Baccini (ITA).
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný čtvrteční večer, utkání začíná za pár minut! Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
     
    Oba kluby vyráží na hřiště. Domácí nastoupí ve své černobílé sadě, hosté sáhli po čistě černých dresech.
     
    Úvodní výkop obstará Eintracht, jdeme na věc!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Dlouhý domácí balón na pravém křídle vystihl Tuta, který míč pak v klidu zahrál dozadu na Trappa. Frankfurt přežil první tažení PAOKu a může jít vpřed.
     
    2
    Vysunutý Hauge se snažil doběhnout skákající míč, ke kterému se ale jako první dostal Ozdojev.
     
    3
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou, ani jednomu klubu se nedaří se na delší dobu usadit na míči. Aktivnější jsou nicméně hráči z Frankfurtu.
     
    4
    Mármuš trochu znepříjemnil práci obrany Soluně, která pro jistotu poslala míč ke Kotarskimu.
     
    6
    Míč nyní putuje po kopačkách obranného valu německého klubu. Eintracht hledá nějakou skulinu v dosud velmi pevném rozestavení domácího celku.
     
    7
    Zničehonic přišla první větší šance utkání! Chaibi nadýchaným centrem na zadní tyč připravil střelu pro trestuhodně nehlídaného Nkounkoua, který následně orazítkoval přední tyč!
     
    8
    Knauff vhazuje míč do hry na soupeřově polovině, Frankfurt pomalu stupňuje svou aktivitu.
     
    9
    Obrana PAOKu je stále pod tlakem, ač se jí teď na pár sekund podařilo odtlačit dění na střed hřiště.
     
    10
    Nepovedenou přihrávku protihráče zachytil Vieirinha, který míč poslal na pravou stranu, naběhl před vápno a řekl si o něj zpátky. Následná střela šla vedle.
     
    11
    Frankfurt měl zdánlivě otevřenou cestu dopředu na levém křídle, Larsson se ale míč rozhodl poslat k opačnému kraji. Domácí výpad rychle zastavili.
     
    12
    Mármuš podrazil Meïeteho, sudí nařizuje volný kop pro Řeky. Situace se obešla bez udělené karty.
     
    13
    Jen krátce poté je napomínán další hráč Frankfurtu, a sice Tuta. Ten přímo bodyčekoval Babu.
     
    14
    Soluň se oklepala z vlažného vstupu do utkání a z ofenzivního záchvěvu si vybojovala rohový kop, který pak nicméně nebyl zahrán úplně ideálně.
     
    15
    Meïté riskantním zákrokem odzbrojil Haugeho na kraji svého vápna a nastartoval protiútok PAOKu.
     
    16
    PAOK právě vstřelil branku!
    Rychlý domácí kontr vede k prvnímu gólu, domácí se čtvrt hodiny po startu utkání dostávají do vedení! Jako první se dnes na střeleckou listinu zapisuje MBWANA SAMATTA, který se po přihrávce od Živkoviće uvolnil před Trappem a strážce frankfurtské branky pokořil jednoduchou střelou – 1:0!
     
    17
    Ale pozor, ještě to není definitivní! Muži u videa ještě zkoumají níže zmíněný obranný manévr Meïtého proti Kochovi, jenž zaváněl faulem...
     
    19
    Branka neplatí, ale nakonec z jiného důvodu! Samatta byl totiž při převzetí přihrávky ve velmi těsném ofsajdu, zásah tak platit nemůže!
     
    20
    Na první gól střetnutí si tedy budeme muset ještě počkat. Koch nyní na středu hřiště zatáhl Samattu za dres tak silně, že jej při tom srazil k zemi.
     
    21
    Dění se hodně kouskuje, hra je nyní zastavena kvůli zdravotním problémům domácího kapitána Vieirinhy. Zřejmě jde o nějaké menší zranění v oblasti oka.
     
    22
    Portugalský zadák si tento šrám přivodil v souboji s Marmúšem, který jej omylem zasáhl loktem do tváře. PAOK dočasně hraje v deseti mužích.
     
    23
    Frankfurt nyní ovládá balón a snaží se zaútočit, Soluňští ho ale nepouští na svou polovinu hřiště.
     
    24
    Knauff vedle vápna skvěle posunul míč přes obránce na nabíhajícího Marmúše, kterému ovšem následný centr na vzdálenější tyč nevyšel dle představ.
     
    25
    Eintracht si snad poprvé v dnešním zápase vyzkouší rohový kop, k praporku se přesouvá Chaibi.
     
    26
    PAOK náročnou situaci nakonec vyřešil bez větších komplikací, Kotarski nebyl nucen zasahovat.
     
    27
    Nkounkou těsně před hranicí své šestnáctky velmi okatě stáhl na trávník Murga, domácí tak získávají přímý volný kop z poměrně slibné pozice.
     
    28
    PAOK právě vstřelil branku!
    Stadion je znovu na nohou, teď už o platnosti zásahu nemůže být pochyb! Přímo ze standardky se prosazuje kapitán ANDRIJA ŽIVKOVIĆ, který nejspíš čekal, že jeho balón ještě někdo před Trappem tečuje, ale míč se místo toho od země odrazil přímo k zadní tyči – 1:0!
    28. Andrija ŽIVKOVIĆ - 1:0
     
    29
    Hosté se snaží uklidnit hru, na míči je Tuta. Soluňští presují vysoko a chtějí si vynutit chybu soupeřů.
     
    30
    Knauff nezvládl odražený míč udržet v mezích hracího pole, PAOK vhazuje na své polovině.
     
    32
    Meïté si zpracoval letící míč, jen pár sekund nato ho ale tvrdým zákrokem uzemnil Larsson.
     
    33
    Eintracht je od té chvíle, co inkasoval, takřka konstantně na míči, jenže se mu zatím nedaří dominanci na balónu přetavit v nějakou větší střeleckou šanci.
     
    34
    Schirí měl na kopačce vyrovnání! Marmúš si před Kotarskim naskočil na vzdušný balón a srazil ho přesně na dobíhajícího spoluhráče, jenž ale z ideální příležitosti trefil jen bránícího soka!
     
    35
    Rychlý atak PAOKu zhatil nepovedený centr, následný protiútok Frankfurtu Marmúš uzavřel hodně nepřesnou střelou z pravé strany. Kotarski bude odkopávat.
     
    36
    Znovu Schirí, teď to vypadalo ještě nadějněji! Marocký záložník vyslal na domácí klec hezkou dalekonosnou ránu, kterou ale Kotarski nataženou rukou vysunul nad břevno!
     
    37
    Murg byl podruhé v utkání faulován. Tentokrát si jej vzal do parády důrazný Larsson, který jej podrazil.
     
    38
    Troost-Ekong pozemní přihrávkou na střed vyhlížel nabíhajícího Murga, jenže svou nabídku nenamířil přesně. Míč si převzala hostující defenzíva.
     
    39
    Chaibi byl v šestnáctce za pět minut dvanáct odzbrojen vracejícím se Babou, Kotarski si jistě oddechl.
     
    40
    Ozdojevova střela zpoza vápna zamířila nad břevno, tentokrát tak nemusel zasahovat ani Trapp.
     
    41
    Rozhodčí na malý moment zastavil hru a zdálo se, že poslouchá instrukce ze sluchátka, ale nakonec velmi rychle dal pokyn k pokračování zápasu.
     
    42
    Odražená střela Frankfurtu vedla k rohu, Chaibiho balón pak připravený protihráč hlavou uklidil do bezpečí.
     
    43
    Rozhodčímu došla trpělivost, první žlutá karta je na světě. Niels Nkounkou (FRN) na pravém křídle rychle a hlavně nedovoleně zastavil vznikající útok PAOKu.
     
    44
    První poločas se pomalu chýlí ke konci, hra se v závěrečných momentech drží hlavně na středu.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    45+1
    Larssonovi teď zakončení nevyšlo dle představ, Kotarski tak odkopává balón pryč od své brány.
     
    45+2
    Baba proběhl po levé straně a poslal míč do bránícího Knauffa, PAOK si vyzkouší ještě aspoň jeden roh.
     
    45+3
    Za malý moment uslyšíme píšťalku sudího. Soluň je v útoku, hosté ale její ofenzívu drží na uzdě.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:05.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 2:3. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 1:9.
     
    První poločas je na pobřeží Egejského moře minulostí, domácí mohou být zatím se svým výkonem spokojení. V celkem vyrovnaném souboji s Frankfurtem se během úvodních pětačtyřiceti minut prosadili hned dvakrát, nicméně jen jeden z jejich zásahu padl dle regulí. Eintracht má tak po přestávce co dohánět, dosud ale nepodával nijak bídný výkon. Vše je ještě otevřené, uvidíme, jak bitva bude vyvíjet dál.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Niels Nkounkou, přichází Aurélio Buta.
     
    47
    Buta se na trávníku neuvedl zrovna dvakrát ideálně, na pravé straně totiž u svého vápna ztratil míč. Frankfurt si nicméně poté s útokem Soluně poradil.
     
    48
    Hauge ze středu hřiště poslal míč na křídlo. Následoval centr do vápna a série menších odrazů před Kotarskim, jenž míč nakonec lapil do své náruče.
     
    49
    Koch teď pomalu zápasnickým chvatem zastavil výpad Samatty, PAOK získává volný kop na půlce soupeřů.
     
    50
    Eintracht působí nebezpečným dojmem, celkem slibně se rozvíjející ofenzívu teď ale zhatil ofsajd. Marmúš posledního protihráče překonal předčasně.
     
    51
    Haugeho krátký pas na Butu vystihl Baba, který tak zastavil tažení hostů už těsně za středovou čarou.
     
    52
    Koch doběhl odražený míč a bez obtíží ho zahrál dozadu na svého brankáře, Soluň tak tentokrát nedostala šanci ohrozit svatyni německého výběru.
     
    53
    Živković se daleko nedostal, na levé straně nezvládl souboj s Tutou. Trapp i tentokrát zůstal v klidu.
     
    54
    Hodně zmatená situace před brankou Soluně málem vedla k hodně smolnému zásahu pro domácí! Knauffa nenápadná hlavička mířila pod břevno, než jí Kotarski zneškodnil nataženou dlaní! Uvidíme roh Frankfurtu.
     
    55
    Tuta vytěsnil balón za svou bránu, těsně po hostech si tak kop od praporku vyzkouší také domácí.
     
    56
    Působení PAOKu na polovině soupeřů útočným faulem utnul Koulierakis, Řekové se musí stáhnout.
     
    57
    Murg nyní rohový kop nasměroval přesně na bránícího Pacha, který míč hlavou vyrazil mimo vápno.
     
    58
    Chaibi vyrazil do velmi slibně vypadajícího protiútoku s Marmúšem, kterého ale těsně před šestnáctkou riskantním zákrokem odzbrojil připravený protihráč.
     
    59
    Živkoviće si u postranní čáry pohlídal Knauff, který ho připravil o míč a zahrál ho za hranici pole.
     
    60
    Máme za sebou takřka hodinu hry a nutno podotknout, že zatím moc věcí nenasvědčuje tomu, že by Frankfurt měl na to tento zápas otočit. PAOK je dravější.
     
    61
    Knauff se navzdory dotěrnému Žikovićovi přeci jen dostal ke střele, kvůli protihráči ale nedokázal pořádně zamířit a z těžké pozice míč poslal nad bránu.
     
    61
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Jens Hauge, přichází Eric Junior Dina Ebimbe.
     
    62
    Marmúš nenápadnou střelou donutil Kotarskiho zakročit, gólman Soluně balón špičkami prstů tečoval za svou svatyni. Na řadu přichází další roh Eintrachtu.
     
    63
    Spoustě fanoušků se teď musel pořádně zatajit dech! Na míč od praporku si naběhl Tuta, jehož zakončení proplachtilo kolem svatyně!
     
    65
    Skoro jako kdyby hosté četli můj příspěvek z pěti minut nazpátek a chtěli mne přesvědčit o opaku. Borci v černém kontrolují balón a hledají cestu vpřed.
     
    66
    Kotarski si vyměnil míč se zadákem a následně ho pro jistotu zahrál daleko od své brány, přičemž balón dopadl za hranici hřiště. Soluň následně střídá.
     
    67
    Střídání v týmu PAOK Soluň:
    ze hřiště odchází Magomed Ozdojev, přichází Stefan Schwab,
    ze hřiště odchází Thomas Murg, přichází Giannis Konstantelias.
     
    68
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Obrovská minela mladého Koulierakise vede k vyrovnání, začínáme zase od začátku! Na levé straně domácího záložníka o míč okradl vysunutý UMAR MARMÚŠ, jenž vystartoval dopředu a své sólo zakončil pěknou střelou do horní části svatyně. Kotarski byl bez šance – 1:1!
    68. Umar MARMÚŠ - 1:1
     
    69
    Konstantelias zachytil hodně dlouhý pas a naběhl do vápna, s přihrávkou na některého ze spoluhráčů ale moc dlouho otálel a nakonec byl odzbrojen.
     
    70
    Eintracht ovládá hru a snaží se se znovu přejít dopředu, PAOKu se nedaří se dostat na balón.
     
    72
    Ebimbe za svůj faul žlutou kartu neviděl, sudí ale tak jako tak vrací míč do držení hráčů Soluně.
     
    73
    Samatta se snažil si zpracovat neposedný míč a naběhl při tom přímo do natažené ruky bránícího Pacha, do statistik Frankfurtu putuje další faul.
     
    74
    Knauff chtěl krátkou přihrávkou vybídnout k zakončení spoluhráče, místo něj se ale k míči dostal Troost-Ekong. Zatím to vypadá, že tento duel vítěze nenajde.
     
    75
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Umar Marmúš, přichází Jessic Ngankam.
     
    76
    Hru obou týmů doprovází nepřesnosti, nepovedenou rozehrávkou se teď prezentoval Pacho.
     
    77
    Střídání v týmu PAOK Soluň:
    ze hřiště odchází Soualiho Meïté, přichází Theocharis Tsingaras,
    ze hřiště odchází Taison, přichází Kiril Despodov.
     
    78
    Po delší době jsme viděli přesnou střelu, byť celkem rutinní. Ngankam se na hřišti uvedl zakončením z pravé strany, které si Kotarski hravě pohlídal.
     
    79
    Na hřiště podruhé v dnešní bitvě vyráží domácí zdravotníci, Baba se u postranní čáry nepříjemně srazil s Butou. Doufejme, že to není nic vážného.
     
    80
    Míříme do posledních deseti minut základní hrací doby. V Soluni je to vyrovnané jak na výsledkové tabuli, tak na hřišti, přičemž častěji jsou na míči domácí.
     
    81
    Knauffův míč do vápna Konstantelias zastavil rukou, Eintracht může zahrozit ze standardky.
     
    83
    O exekuci kopu se postaral Chaibi, který to asi nemohl kopnout lépe! Na Kotarskiho si ale nepřišel, výborný domácí brankář totiž za míčem vyskočil a připsal si další důležitý zákrok!
     
    84
    Po krátkém ošetřování Kotarskiho ruky jsme viděli hostující roh, který vedl jen k nepřesné hlavičce Pacha. PAOK se po delší době vrací na balón.
     
    85
    Střídání v týmu PAOK Soluň:
    ze hřiště odchází Mbwana Samatta, přichází Brandon Thomas.
     
    86
    Babův balón se od nedaleko stojícího protihráče odrazil za bránu, roh tentokrát získávají domácí.
     
    87
    Hosté si teď pořádně oddechli, chaotickou situaci před jejich brankou totiž ukončil postranní sudí kvůli ofsajdu Soluně! Stalo se tak jen krátce poté, co jedovatou dorážku Brandona Thomase zblokoval jeden z protihráčů!
     
    88
    Domácí znovu vyrazili dopředu, na hranici svého vápna se tentokrát činil Pacho. Frankfurt po jeho rychlém zákroku míří do rychlého protiútoku.
     
    90
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Fares Chaibi, přichází Nacho Ferri,
    ze hřiště odchází Hugo Larsson, přichází Makoto Hasebe.
     
    90
    Závěr utkání se protáhne o 5 minut.
     
    90+1
    Buta na křídle neomaleně naběhl do Despotova, v nastavení tak uvidíme standardku PAOKu.
     
    90+2
    PAOK právě vstřelil branku!
    Uff, to je závěr – Soluň se v posledních minutách bitvy vrací zpět do vedení a je jen kousíček od velmi cenného skalpu! Živković z nařízeného kopu poslal míč do vápna, kde se od Hasebeho odrazil na KONSTANTINOSE KOULIERAKISE a ten jednoduchým zakončením napravil svou chybu z předcházejících minut – 2:1!
    90+2. Konstantinos KOULIERAKIS - 2:1
     
    90+4
    Eintracht se ještě snaží najít rychlou odpověď, PAOK má ale situaci na trávníku pod kontrolou.
     
    90+5
    Knauff to ještě zkoušel na levé straně, než ho na hraně vápna odstavil domácí obránce. To bude už nejspíš vše, každou chvíli uslyšíme tři hvizdy sudího.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 2:7. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 4:16.
     
    Soluň hlásí dohráno, vyrovnanou řecko-německou bitvu pro sebe nakonec urval domácí PAOK! Dlouho to vypadalo, že dnešní duel vítěze nepozná, ale v samotném závěru nakonec po standardce svého celku z dorážky udeřil Koulierakis. Frankfurt tak doplatil na bídnou koncovku a domů se vrací s prázdnou.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek noci. Napočtenou někdy příště! (23:08:51)

    Vojtěch Martinek

    Góly: 28. A. Živković, 90+2. Koulierakis – 68. Marmúš

    Karty:   43. Nkounkou (FRN)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 2:7. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 4:16.
    PAOK Solún: Kotarski – Vieirinha (C), Troost-Ekong, Koulierakis, Baba – Ozdojev (67. Schwab), Meïté (77. Tsingaras) – A. Živković, Murg (67. Konstantelias), Taison (77. Despodov) – Samatta (85. Thomas).
    Náhradníci: Ž. Živković – Michailidis, Kędziora, Lyratzis, Vrakas, R. Soares, Tzimas.

    Tréner: Răzvan Lucescu.

    Eintracht Frankfurt: Trapp (C) – Tuta, Koch, Pacho – Knauff, Larsson (90. Hasebe), Skhiri, Nkounkou (46. Buta) – Hauge (61. Dina Ebimbe), Marmúš (75. Ngankam), Chaibi (90. Ferri).
    Náhradníci: Grahl – Smolčić, Jakić, Chandler, Aaronson, Baum.

    Tréner: Dino Toppmöller.

    Rozhodca: Sozza – Tegoni, Baccini (ITA).