Mladá Boleslav – Motor ČB 2:5 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 4:3 (po pr.) | Sparta Praha – Kometa Brno 0:2 (kon.)
Liberec – Pardubice 4:3 (2:0 po s.n.) | Hradec Králové – K. Vary 2:4 (kon.) | Plzeň – Kladno 4:5 (po pr.)
Litvínov – Třinec 6:4 (kon.)
po s.n. (2:0)
Bílí Tygři Liberec
4:3 (2:1, 1:0, 0:2 - 0:0)
HC Dynamo Pardubice
cz Nedeľa 01.10.2023, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga (ČR) • 7. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Bílí Tygři Liberec.
    Autorem vítězné branky je OSCAR FLYNN.
     
    64:00
    Pardubice se toho nebojí a zkouší hrát v pěti proti třem s brankářem na střídačce!
     
    63:41
    Komplikace pro domácí a obrovská šance pro hosty. Michal Bulíř se zbytečně v útočném pásmu dopustil hry vysokou holí a Pardubice si zahrají přesilovku 4 na 3.
     
    63:25
    Dávid Hrenák teď svým brilantně umístěným betonem zamezil Tomáši Hykovi v jasné brance! Pardubická osmatřicítka totiž měla před sebou po střele z prostoru mezi pravým kruhem a brankovou čarou odkrytou klec, radost však Hrenák hostujícímu kanonýrovi sebral.
     
    59:32
    Dynamo právě vstřelilo branku! A hostům se risk bez gólmana vyplácí, z vyrovnávací branky se raduje TOMÁŠ HYKA dostal nahrávku krosem od Lukáše Radila a přesnou ranou do horního růžku s největší pravděpodobností utkání posílá do prodloužení. Asistence: Lukáš Radil, Tomáš Zohorna.
     
    49:43
    Mimo hru se dostali do potyčky Jakub Dvořák a Matej Paulovič a liberecký bek dokonce shodil rukavice. Oba hráči dostali po dvou minutách a pokračuje se ve hře v pěti.
     
    48:08
    Matej Paulovič se nejlépe zorientoval ve zmatku před Hrenákem a dokázal zužitkovat pobídku od Poulíčka. Celou situaci šli ale sudí konzultovat s videorozhodčím a po diskuzi branku zrušili pro kopnutí do puku! Stav utkání tak zůstal na hodnotách 3:2 pro Liberec.
     
    44:04
    Dynamo právě vstřelilo branku! Pardubičtí dokázali přece jen využít početní výhodu, když vybídl Peter Čerešňák ke střele z levého kruhu ROBERTA ŘÍČKU a ten se neostýchal se do rány opřít. Rázem ztrácí Dynamo opět pouze jednu branku. Asistence: Peter Čerešňák, David Cienciala.
     
    42:45
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Miroslav Mucha – 2 min., vysoká hůl.
     
    38:35
    David Cienciala málem využil hrubého zaváhání Dávida Hrenáka, který se rozhodl pro velmi zajímavou rozehrávku téměř do hole pardubické jedenaosmdesátky. Ta po jejím zachycení následně hledala Tomáše Hyku, ten však ke štěstí domácích na puk nedosáhl, jinak by zamířil do v té době odkryté severočeské klece!
     
    35:52
    Početní výhodu si po delší době vyzkouší také Dynamo, Jaroslav Vlach se provinil podrážením.
     
    34:15
    Martin Faško-Rudáš měl před sebou odkrytou branku, puk k němu ale přiletěl vzduchem, a tak těžkou úlohu v podobě trefy z voleje nezvládl.
     
    33:14
    T.J. Melancon měl puk dlouho na holi a troufl si na jízdu zpoza své klece až směrem na pardubické území, tu mu ale nedovoleně zastavil Robert Říčka, jenž ho podrazil. Liberec si tak zahraje další přesilovku.
     
    27:19
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Jakub Rychlovský – 2 min., podrážení.
     
    26:49
    Liberec právě vstřelil branku! Pardubice byly aktivnější, z branky se ale radují Tygři! Po dobrém průjezdu Adama Najmana do pásma nabil Ian McCoshen OSCARU FLYNNOVI do slotu a ten pořádnou pumelicí s nápřahem až ke stropu navrátil přesným zamířením do horního růžku svému mužstvu dvoubrankové vedení. Asistence: Ian McCoshen, Adam Najman.
     
    19:49
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Lukáš Derner – 2 min., nedovolené bránění.
     
    19:16
    Dynamo právě vstřelilo branku! Hosté úspěšně přežili dvojnásobné oslabení a navíc stahují soupeřův náskok! DAVIDU MUSILOVI předložil ve zmatku před Hrenákem kotouč do slotu Daniel Rákos a pardubický obránce nedal domácímu brankáři šanci. Asistence: Daniel Rákos, Patrik Poulíček.
     
    16:57
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Daniel Rákos – 2 min., hákování.
     
    16:55
    V první početní výhodě mohl zasouvat za ležícího Romana Willa T.J. Melancon, pardubický brankář ale dokázal proti kanadskému bekovi přece jen vysunout svůj beton. Pardubičtí se ale dopustili v mezičase dalšího faulu, a tak půjdou do tří.
     
    16:14
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Michal Hrádek – 2 min., držení.
     
    11:30
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Jaroslav Vlach – 2 min., zdržování hry / padnutí na puk.

    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Patrik Poulíček – 2 min., zdržování hry / padnutí na puk.
     
    10:20
    Liberec právě vstřelil branku! A domácí vedou rázem o dvě trefy! MICHAL BULÍŘ si puk na levém kruhu dlouho rovnal ke střele, nakonec ale přece jen vypálil a zápěstím zamířil přesně do horního růžku Willovy branky. Bez asistence.
     
    02:18
    Liberec právě vstřelil branku! A Tygři se rychle ujímají vedení! Tomáš Filippi si s pukem vybruslil za pardubickou klec, odkud následně nahrál JAKUBU RYCHLOVSKÉMU a ten se z Willovy bezprostřední blízkosti nemýlil. Asistence: Tomáš Filippi, Ian McCoshen.
     
    02:04
    Oscar Flynn vybízel zpoza brány ke klepnutí do puku Adama Najmana, ten ale kus černé gumy vyslal pouze těsně mimo tři tyče!

    Jan Kordík

    Góly a asistencie: 3. Rychlovský (Filippi, McCoshen), 11. Bulíř, 27. Flynn (McCoshen, A. Najman), rozh. náj. Flynn – 20. D. Musil (Rákos, Poulíček), 45. Říčka (Čerešňák, Cienciala), 60. Hyka (Radil, Zohorna)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Oscar Flynn (LIB)
    1:0   Matej Paulovič (PCE)
    2. séria:
    1:0   Michal Birner (LIB)
    1:0   Tomáš Hyka (PCE)
    3. séria:
    1:0   Jaroslav Vlach (LIB)
    1:0   Lukáš Radil (PCE)
    4. séria:
    2:0   Tomáš Filippi (LIB)
    2:0   Robert Říčka (PCE)


    Bílí Tygři Liberec: Hrenák (D. Král) – McCoshen, Budík, Ivan, Melancon, Derner, J. Dvořák, Galvas – Rychlovský, Filippi (A), Faško-Rudáš – Birner (C), Bulíř (A), Pérez – Vlach, A. Najman, Flynn – Mucha, Šír, Klíma.
    Tréner: Filip Pešán

    HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Bučko, Vála, Hrádek, Kolář – Cienciala, Sedlák (C), Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Říčka, Poulíček (A), Paulovič – Urban, Rákos, Vondráček.
    Tréner: Václav Varaďa

    Rozhodca: Šindel, Sýkora – Kajínek, Hynek

    Diváci: 5296