Vigo – Alavés 1:1 (kon.) | Granada – Real Betis 1:1 (kon.) | Osasuna – Atlético Madrid 0:2 (kon.)
koniec
Celta Vigo
1:1 (1:0)
Deportivo Alavés
cz Štvrtok 28.09.2023, 19:00 • Abanca-Balaídos (Vigo) • Španielska LaLiga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (21:06:49)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 0:11. Střely mimo: 4:7. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:11.
     
    Celtu získaný bod posunul mimo sestupové pásmo na 17. místo. Alavés je na tom o dvě příčky lépe.
     
    Zápas končí remízou, se kterou nebude nikdo spokojen. Celta směrem dopředu nic nepředvedla. Za celý zápas nevystřelila na branku a šanci na tři body držela jen díky strašidelnému vlastnímu gólu Rafy Marína. Převaha Alavésu se po změně stran stupňovala a v 68. minutě ji podpořila červená karta pro de la Torreho. Mizerná forma v koncovce se Basků držela až do 73. minuty, kdy se povedlo vyrovnat Omorodionovi. Tentýž hráč pak neproměnil kvantum dalších střel, Iván Villar hosty vydeptal deseti zákroky a za stavu největší nouze mu na brankové čáře dokázal pomoci Starfelt.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Riojovu patičku domácí hráč odklonil na Blanca, který ze čtrnácti metrů neprostřelil postavené bloky. Ideální nebyl ani dalekonosný pokus Kikeho Garcíi, Iván Villar dotvořil svůj výtečný výkon jednoduchým zákrokem.
     
    90+3
    Sporadická návštěva Celty u hostující branky měla krátkého trvání. Unai Núñez zakončil standardku způsobem, který Siveru neznervózněl.
     
    90+2
    Tasos Douvikas inkasoval kopanec od Rafy Marína. Patrně největší smolař zápasu neunikl žluté kartě.
     
    90+1
    Nastavují se 4 minuty.
     
    90
    Rubén Duarte přetavil čerstvé síly ve sprintový náběh na křídle. Přihrávka před branku se mu nepovedla, protože si své povinnosti splnil Carl Starfelt.
     
    89
    Blancovi nesedla střela zpoza šestnáctky. Omorodion nepřesně letící míč netečoval a Celtu čeká odkop od Villarovy branky.
     
    88
    Douvikas vyčistil prostor před Villarem. Alkain ještě udržel balon pro centrujícího Blanca. Ten sice našel Omorodiona, nicméně hlavička mladého útočníka mezi tyče nesměřovala.
     
    87
    Xeber Alkain si navedl míč mezi dva obránce. Ristić ho odrazil za zadní lajnu, takže se Alavés chystá na rohový kop.
     
    85
    Střídání v týmu Deportivo Alavés:
    ze hřiště odchází Javi López, přichází Rubén Duarte.
     
    84
    Hosté promarnili šanci na obrat! Blanco zapojil do hry Javiho Lópeze, jehož centr do malého vápna Villar jenom vyrazil. Omorodion rázem zakončoval do prázdné branky, střelu zblízka ale odflákl a dal Starfeltovi šanci odkopnout balon z brankové čáry.
     
    83
    Obrana Celty zůstala nebezpečně rozestoupená. Omorodion si naběhl do mezery pro centr z hloubky hřiště, ale hlavou míč mezi tyče nenapasoval.
     
    82
    Sám faulovaný Carles Pérez ztroskotal na zdi. Potom si jednoduše nechal vzít míč na pravém křídle a Deportivo zase stěhuje míč před Villara.
     
    81
    Carles Pérez se hezky prokličkoval do těsné blízkosti pokutového území. Došel si pro faul a domácí fanoušci se mohou těšit na přímý kop.

    Michal Břuchanský

    Góly: 35. R. Marín (vla.) – 73. Omorodion (J. López)

    Karty:   15. de la Torre (CVG), 52. Aspas (CVG), 76. C. Pérez (CVG) – 78. J. López (DAL), 90+2. R. Marín (DAL)   68. de la Torre (CVG)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 0:11. Střely mimo: 4:7. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:11.
    Celta Vigo: I. Villar – Mingueza, Aidoo, Starfelt, Núñez, Ristić – Bamba (74. Dotor), Beltrán (63. Tapia), de la Torre, Larsen (56. C. Pérez) – Aspas (C) (63. Douvikas).
    Náhradníci: Guaita, Marchesín – Domínguez, M. Rodríguez, M. Sánchez, Sotelo, Swedberg, K. Vázquez.

    Tréner: Rafael Benítez

    Deportivo Alavés: Sivera – Gorosabel, R. Marín, Sedlar, J. López (85. R. Duarte) – Hagi (69. K. García), Guevara (C), Guridi (62. Blanco) – Sola (69. Alkain), Omorodion, Rebbáš (62. Rioja).
    Náhradníci: Owono, Rodriguez – Abqár, Benavídez, Karrikaburu, Maraš, Tenaglia.

    Tréner: Luis García

    Rozhodca: Grado – Devís, Fernández

    Diváci: 16 852