Litvínov – Liberec 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 6:3 (kon.) | Kladno – Sparta Praha 1:7 (kon.)
Třinec – Vítkovice 4:3 (po pr.) | Motor ČB – Hradec Králové 2:1 (po pr.) | Pardubice – Olomouc 3:1 (kon.)
koniec po predl.
HC Oceláři Třinec
4:3 (1:0, 0:1, 2:2 - 1:0)
HC Vítkovice Ridera
cz Nedeľa 24.09.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga (ČR) • 4. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    63:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí nakonec nemusí smutnit úplně. Druhý bod v prodloužení jako náplast po infarktové ztrátě zápasu jim zajistil LIBOR HUDÁČEK, který navedl puk v útočném pásmu na osu a prostřelil Klimeše. Asistence: Marek Mazanec. Konečný stav utkání 4:3.
     
    59:59
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté vyhráli buly a už to vypadalo, že Daňo zabrání přihrávce nebo střele na Mazancovu branku, ale nestalo se tak. Prudký kotouč mířil na pravý kruh, odkud se do něj opřel DOMINIK LAKATOŠ a jeho střelu z první zastavila až síť třinecké branky. Asistence: Marek Kalus. Stav utkání 3:3.
     
    59:30
    Klimeš je na hráčské lavici! Opět power play hostů.
     
    59:28
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté ještě vykřesali jiskřičku naděje. Lakatošův pokus z pravé strany domácí obrana zablokovala ale pouze ke STUARTU PERCYMU, jehož střelu zastavila až síť Mazancovy branky. Asistence: Dominik Lakatoš. Stav utkání 3:2.
     
    58:51
    Hosté mají situaci ještě vylepšenou. Za vystřelení puku mimo kluziště je vyloučen Adam Polášek (TRI). Domácí budou hrát ve čtyřech proti šesti.
     
    56:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nevím, zda se to ještě bude počítat jako využitá přesilovka, či nikoliv, protože Mazanec odklepával návrat Muellera na led a trest zmizel z kostky, každopádně americký útočník ještě nestihl ovlivnit hru. Pánik dostal puk do předbrankového prostoru a ještě zadovkou jej poslal na PETRA VRÁNU, který z blízka poslal kotouč do sítě. Asistence: Richard Pánik, Libor Hudáček. Stav utkání 3:1.
     
    54:44
    Peter Mueller (VIT) technickým přestupkem – vyhozením puku mimo hřiště, dává domácím přesilovku.
     
    52:06
    Pánik z rohu poslal puk na Kundrátka. Jeho střela z první se odrazila od zadního hrazení a Vrána se snažil poslat puk na Klimeše. Moc nechybělo, aby kotouč pod vítkovickým brankářem proklouzal do sítě, ale Klimeš byl na místě. Hra bude pokračovat po poslední komerční pauze zápasu.
     
    51:50
    Na druhé straně ale byl Smith na svém místě. Na levý kruh dostal puk do jízdy od Daňa, ale proti němu se Klimeš dokázal včas přesunout.
     
    49:22
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí teď byli na ledě v kombinované sestavě, protože v předchozí pasáži nedokázali vystřídat všichni hráči na ledě. Nestrašil potáhl puk kolem mantinelu, dal MARTINU RŮŽIČKOVI a vypadalo to, že ten ještě někoho hledal, centroval před branku. Nevím, zda došlo k nějaké teči, ale každopádně kotouč končí za Klimeše. Asistence: Andrej Nestrašil, Tomáš Kundrátek. Stav utkání 2:1.
     
    47:49
    V tomto střídání jsme viděli několik velmi fyzických soubojů a pasáž končí poté, co Peter Krieger (VIT) ve středním pásmu chňapl po Smithovi. Přesilovka pro Třinec. Krieger dostal menší trest za držení.
     
    46:37
    Voženílek předal Růžičkovi puk do jízdy ve středním pásmu a jeho svižný pokus přes obránce nadělal Klimešovi potíže.
     
    43:16
    Obrovská šance Nestrašila! Z velkého úhlu dorážel vyraženou střelu z první od Růžičky z levého puntíku. Minul...
     
    42:39
    Obrovská šance Třince! Kurovský vystihl rozehrávku Kováře a postupoval ze strany sám na Klimeše. Chtěl jej roztáhnout a poslat puk mezi betony, ale Klimeš odolal. Následně se snažil dorážet Jeřábek, ale Jan Káňa (VIT) jej seknul. První plnohodnotná přesilovka Třince v zápase.
     
    40:35
    Současně jsou vyloučení Martin Růžička (TRI) za krosček a Peter Krieger (VIT) za sekání. Zřejmě se stalo něco u třineckých střídaček. Domácí hráč vehementně protestoval, ale není mu to platné. Hraje se v pěti na obou stranách.
     
    37:52
    Domácí teď vylovili puk za brankou a Růžička se snažil nacentrovat před branku na Daňa. Hosté zachytili puk a vymysleli rychlý kontr, kdy se před Mazance cpal Lakatoš. Ukázkovým zákrokem jej zneutralizoval Smith.
     
    36:45
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Mueller zatáhl puk do útočného pásma, poslal jej na pravou stranu, odkud vystřelil po Mazancově brance Raskob. Zřejmě PETER KRIEGER následně usměrnil puk za Mazancova záda a vyrovnal. Asistence: Willie Raskob, Peter Mueller. Stav utkání 1:1.
     
    34:52
    Domácí zaváhali před vlastním brankářem a od modré pálil Gewiese. Jeho střela byla zablokována a následně nebezpečněji střílel Chlán. Domácí brankář nic neviděl a může být rád, že mu puk přistál na betonech.
     
    31:27
    Percy nabil na levý kruh Muellerovi a jeho bomba z první proklouzla pod Mazancovým betonem mimo tři třinecké tyče.
     
    30:15
    Tak už toto trápení pro domácí skončilo! Zhruba minutu a půl se hrálo s pukem na vítkovických holích, ale hosté branku nedali, a tak je z toho trest pro domácí. Marian Adámek (TRI) je vyloučeným hráčem, dostal menší trest za krosček.
     
    26:00
    Hudáček dostal nabito na levý kruh a z polootočky vystřelil nebezpečně těsně vedle pravé tyče brankáře Klimeše.
     
    25:20
    Lakatoš z rohu centroval před branku, kde puk zablokoval Marinčin, kterého při následném odpalování puku podrazil Marek Kalus (VIT). To je první vyloučený hráč hostujícího týmu v utkání.
     
    24:15
    Druhým vyloučeným hráčem dnešního utkání je Viliam Čacho (TRI). Je vykázán za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    19:55
    Velká šance hostů v samotném závěru na srovnání! Na levém puntíku se dostal k volnému puku Krieger, ale Mazanec jeho střelu odrazil a Mueller byl následně zablokován, Lakatoš se k dorážce nedostal.
     
    19:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    PATRIK HERHOČÁK skočil na led a přestože Klimeš odklepával návrat protihráče na led, vítkovičtí spoluhráči jej nechali na holičkách. Hrehorčák dostal puk do jízdy a samostatný nájezd proměnil střelou ve vedoucí branku utkání. Asistence: Miloš Roman. Stav utkání 1:0.
     
    18:05
    Další velký závar v Mazancově brankovišti, po kterém už hosté skoro zvedali ruce nad hlavu. Domácí tam padali po hlavě proti Muellerově a Bukartsově pokusům a nakonec v nehokejové pozici ubránili brankoviště.
     
    17:38
    Po dorážce Muellerovy střely se dostal puk za Mazancova záda a následně Kalusovu dorážku vyvezl Jeřábek.
     
    16:57
    Dlouhá pasáž bez přerušení končí poté, co Patrik Hrehorčák (TRI) přehnal agresivitu při napadání v útočném pásmu – nejprve Mikuše a nakonec Bukartse, kterého podrazil. První přesilovku v zápase tak bude mít na svém kontě hosté.

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 20. Hrehorčák (M. Roman), 50. M. Růžička (Nestrašil, Kundrátek), 57. Vrána (Pánik, Hudáček), 64. Hudáček (Mazanec) – 37. Krieger (Raskob, Mueller), 60. Percy (Lakatoš), 60. Lakatoš (Mueller)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Švančara) – Marinčin, Smith, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek, Nedomlel, Polášek – M. Růžička (A), Voženílek, Daňo – Hudáček, Vrána (C), Pánik – Hrehorčák, M. Roman, Nestrašil – Kurovský, Čacho, Dravecký (A).
    Tréner: Zdeněk Moták

    HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Machovský) – Raskob, Percy, Grman, Mikuš (A), Zeleňák, Gewiese, L. Kovář – Mueller (A), Krieger, Káňa – Lakatoš (C), Chlán, Fridrich – Kalus, Kotala, Bukarts – R. Půček, Přibyl, Krejsa.
    Tréner: Miloš Holaň

    Rozhodca: Kika, Vrba – Rampír, Blažek

    Diváci: 5 400 (vyprodáno)