B. Bystrica – Humenné 6:4 (kon.) | Michalovce – Spišská N. Ves 3:4 (kon.) | Poprad – Košice 7:2 (kon.)
Nové Zámky – Trenčín 7:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Nitra 5:3 (kon.) | HC Slovan – Zvolen 2:5 (kon.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
6:4 (2:1, 2:2, 2:1)
HC 19 Humenné
Piatok 22.09.2023, 17:30 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 3. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    46:58
    Humenné dáva gól!
    Vadim Pereskokov prešiel s pukom z vlastnej polovice až pred súperovu bránu odkiaľ posielal prihrávku pred odkrytú bránu. Tú si potom prebral HANNU KURU, ktorý puk sklepol do brány a Humenné tak znižuje na 4:6.
     
    43:03
    Banská Bystrica dala gól!
    Táto presilovka trvala len veľmi krátko, keď sa svojou tvrdou strelou dokázal presadiť IVAN ĎATELINKA. Bystrica tak po druhýkrát v tomto zápase vedie o 3 góly.
    Asistencie: B. Eichwede-Wilde, C. Turnbull
     
    41:51
    Banská Bystrica dala gól!
    Tentokrát to už ale RASTISLAVOVI GAŠPAROVI vychádza, keď sa k nemu od Kozlovho betónu odrazil puk, ktorý potom zasunul do odkrytej brány.
    Asistencie: A. Bíreš, B. Eighwede-Wilde
     
    36:35
    Humenné dáva gól!
    HANNU KURU najprv po peknom prieniku dostal puk do útočného pásma a potom sa o malú chvíľu neskôr dostal k puku pred odkrytou bránou. Fínsky útočník už v jasnej pozícii nezaváhal a znížil na rozdiel jedného gólu.
     
    31:20
    Humenné dáva gól!
    DENIS PARSHIN ukázal svoje individuálne kvality a po skvelom prieniku si nakorčuľoval medzi kruhy. Odtiaľ vyslal puk priamo pod hornú tyčku a znížil tak na 2:4.
    Asistencia: V. Pereskokov
     
    28:36
    Banská Bystrica dala gól!
    MATTHEW WILKINS pálil spoza ľavého kruhu pre vhadzovanie príklepom veľmi presne a puk doletel presne do pravého horného rohu brány. Kozel s tým nemohol nič urobiť a Bystrica tak ide už do trojgólového vedenia.
    Asistencia: M. Vela
     
    20:52
    Banská Bystrica dala gól!
    Rýchly protiútok Bystričanov viedol Turnbull, ktorý si najprv narazil puk s Wilkinsom a následne ho posunul MARCUSOVI VELOVI. Ten potom už pred odkrytou bránou nezaváhal a zvýšil skóre na 3:1.
    Asistencie: C. Turnbull, M. Wilkins
     
    15:53
    Banská Bystrica dala gól!
    CARTER TURNBULL si nakorčuľoval medzi kruhmi do skvelej streleckej pozície a využil to naozaj znamenite. Jeho strel zapadla presne k tyčke a Bystrica je tak opäť v tesnom vedení.
    Asistencia: M. Vela
     
    14:13
    Humenné dáva gól!
    Vedenie Bystričanov netrvalo príliš dlho, keďže Humenné prakticky z prvej akcie dokázalo vyrovnať. Presnú prihrávku si prebral KRISTIÁN HORVÁT a na jeho strelu z prvej už Belányi nestihol včas zareagovať.
    Asistencie: D. Bobrov
     
    13:50
    Banská Bystrica dala gól!
    V presilovke sa podarilo domácim opäť pritlačiť na svojho súpera a k odrazenému puku sa potom dostal ANDREJ BÍREŠ, ktorý ho poslal s prehľadom do siete.
    Asistencie: R. Žitný, P. Bačík

    Martin Kožiak

    Góly a asistencie: 14. Bíreš (Žitný, Bačík), 16. Turnbull (Vela), 21. Vela (Wilkins, Turnbull), 29. Wilkins (Vela), 42. Gašpar (Bíreš, Eighwede-Wilde), 44. Ďatelinka (Eichwede-Wilde, Turnbull) – 15. Horvát (Bobrov), 32. Parshin (Pereskokov), 37. Kuru, 47. Kuru (Pereskokov, Handlovský)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Belányi (Tervo) – Bačik, Hora, Ďatelinka, Eighwede-Wilde, Dame-Malka, Holenda, Žabka – Gašpar, Bíreš, Žitný, Wilkins, Vela, Turnbull, Matoušek, Sojka, Faith, Plančár, Stránský, Štrauch
    Tréner: D. Shedden

    HC 19 Humenné: Boľo (Kozel) – Novota, Diakov, Meliško, Sergienko, Glazkov, Novický, Novák, Thomka – Handlovský, Pavlovs, Kriška, Pereskokov, Kuru, Parshin, Lapšanský, Linet, Lačný, Borov, Krajňák, Horvát
    Tréner: A. Parfenov