Plzeň – Motor ČB 0:1 (kon.) | Vítkovice – Kladno 2:3 (0:1 po s.n.) | Kometa Brno – Litvínov 2:3 (kon.)
Olomouc – K. Vary 4:3 (kon.) | Hradec Králové – Mladá Boleslav 1:2 (2:3 po s.n.)
koniec
HC Olomouc
4:3 (0:0, 2:1, 2:2)
HC Energie Karlovy Vary
cz Piatok 22.09.2023, 18:00 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga (ČR) • 3. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Dnes je na programu třetí kolo extraligy a my v jeho rámci budeme sledovat duel mezi týmy HC Olomouc a HC Energie Karlovy Vary.
     
    HC Olomouc

    Olomoučtí hokejisté jsou v tabulce po dvou odehraných duelech na osmém místě se ziskem tří bodů. Nejprve doma porazili fotbalovým výsledkem 1:0 Kladno a poté zajížděli do Českých Budějovic, kde vyzvali místní Motor. Po druhé třetině drželi kohouti šance na bodový zisk, když s Jihočechy hráli nerozhodně 1:1. Ovšem Motor se pak ještě dvakrát prosadil a zvítězil 3:1. Ztracené body si tak budou chtít Olomoučtí vrátit zpět a doma před svými fanoušky se pokusí obrat o body západočeské Karlovy Vary.
     
    HC Energie Karlovy Vary

    Hosté z Karlových Varů jsou zatím stoprocentní. Na svém kontě mají šest bodů a zatím tedy dvakrát vyhráli. Nejprve si vyšlápli na Vítkovice, které na jejich ledě porazili vysoko 6:2. Poté se poprvé v sezóně představili doma a byli znovu úspěšní. Porazili 4:0 brněnskou Kometu a dostali se tak na vítěznou vlnu, kterou budou chtít dnes proti Olomouci natáhnout. Naopak soupeř má motivaci napravit poslední nepovedený zápas a chce hostům uštědřit první porážku v sezóně. Půjde tak o napínavý duel mezi oběma celky.
     
    Vzájemná utkání

    Naposledy se oba celky spolu utkaly na jaře v osmifinále play-off, ve kterém byla úspěšnější Olomouc, která Karlovy Vary porazila 3:1 na zápasy.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Černý, Ondrušek (C), Rutar, Sirota, Škůrek, Švrček, Řezníček – P. Musil, Nahodil (A), Klimek – Orsava, Kusko, Chmielewski – Bambula, Knotek (A), Navrátil – Kucsera, Macuh, Kunc.
    Trenér: Jan Tomajko

    HC Energie Karlovy Vary: Frodl (Habal) – Plutnar, Havlín, Dlapa, Pulpán (A), Mikyska, Stříteský, Krajčík – Hladonik, Černoch (C), O. Beránek – Rachůnek (A), Gríger, Kangasniemi – Redlich, Jiskra, Kružík – Koffer, Kofroň, O. Procházka.
    Trenér: David Bruk

    Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla – Rampír, Bohuněk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly bylo vhozeno a u puku jsou hosté, kteří se hned derou do útočného pásma a snaží se o první akci zápasu.
     
    00:34
    Zakázané uvolnění Karlových Varů a vhazovat se bude po pravé ruce Dominika Frodla.
     
    00:52
    Hra je znovu zastavena, tentokráte v pásmu Olomouce. Buly na pravém kruhu a Energie se tak ještě může zdržet před brankou Branislava Konráda.
     
    01:24
    Hra je od úvodních minut stále kouskována, nyní mají puk domácí a hned se dral do útoku Jakub Navrátil, ale soupeř ho zastavil a o kotouč obral. Náznak akce Kohoutů tak skončil velmi rychle.
     
    02:04
    Další zakázané uvolnění, nyní v podobě Olomouce, Konrád se tak chystá v brankovišti při případné rychle akci karlovarské Energie.
     
    02:39
    Podél levého mantinelu se snažil projít opačným směrem Jan Hladonik, ovšem jeho proskočení okolo obránce soupeře nevyšlo a puk tak má Olomouc.
     
    03:15
    První větší šance na straně domácích. Adam Rutar vyslal nepříjemnou střelu, která za zády Dominika Frodla neskončila, nicméně hosté nadále čelí menšímu tlaku Olomouce.
     
    04:02
    Silvester Kusko se snažil dorážet kousek před brankovištěm střelu spoluhráče a Dominik Frodl tak měl zase co dělat!
     
    04:36
    Energie se dostala k útočné modré čáře, Olomoučtí však znovu předvedli dobrou obrannou hru a soupeře o kotouč obrala. Následoval rychlý přechod do útoku, ale zastavilo je postavení mimo hru.
     
    05:21
    Jiří Černoch se snažil sebrat holí puk domácím hráčům, to se nepovedlo a znovu tak Olomouc jde útočit. Hosté jsou tak zatím spíše pod tlakem.
     
    06:11
    Olomoučtí mají signalizovanou výhodu a pokud nevstřelí branku, tak si jako první zahrají přesilovou hru.
     
    06:22
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Ondřej Beránek – 2 min., hrubost.
     
    07:09
    Domácím se zatím nedaří přesilovka jak by si přáli, hosté toho využívají k výhozu puků do bezpečí a šetří cenné vteřiny z početní nevýhody.
     
    07:46
    Nyní už se ale domácí usadili v pásmu soupeře, z pravého kruhu napřáhl ke střele Aron Chmielewski a do akce šel beton Dominika Frodla.
     
    08:18
    A další šance Olomouce, která se vrhla do kombinace před Dominikem Frodlem, ten zasáhl holí a má puk u sebe. Hra je zastavena, buly po jeho levé ruce.
     
    08:22
    Energie je v plném počtu.
     
    08:34
    Ale ne na moc dlouho. Hosté zahráli s šesti bruslaři v poli a to znamená jediné, dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    08:34
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Iikka Kangasniemi.
     
    09:16
    Karlovarští se dvakrát dokázali osvobodit a puk letěl až před klec Branislava Konráda. Znovu tak šetří vteřiny.
     
    10:10
    Jan Knotek pálil z kruhu, ale kotouč se nedostal za záda Dominika Frodla. Následně pak se zase hostující tým osvobozuje.
     
    10:34
    Hosté se opět ubránili a už jsou v plném počtu.
     
    11:10
    Michal Plutnar vyhrabal puk u modré čáry v obranném pásmu a nasměroval ho ven, jenže nebyl tam nikdo, kdo by ho zachytil a pokračoval dále před branku Olomouce.
     
    12:15
    Lukáš Klimek vyslal na Dominika Frodla nepříjemnou střelu, kterou však hostující brankář opět pokryl a přerušil hru. Po krátké komerční přestávce se bude vhazovat před jeho brankou.
     
    12:59
    Do další akce se dostávali olomoučtí hokejisté, ale stopku jim vystavilo další postavení mimo hru a ta je přerušena a vykázána zpět do neutrální zóny.
     
    13:24
    Matěj Stříteský vyvezl puk z obranné třetiny ven a Energie se dostávala do akce, jenže domácí obrana byla znovu úspěšná a nic takového svému soupeři nedovolila.
     
    14:45
    Ondřej Dlapa si rukou ze vzduchu sklepl puk na hokejku a poté ho vyhodil z obranné třetiny do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    15:32
    Zakázané uvolnění Olomouce a hra se stěhuje před branku Branislava Konráda, buly bude vhozeno po jeho levé ruce.
     
    15:50
    Branislav Konrád povyjel ze své branky a zadovkou k zadnímu mantinelu poslal puk svému spoluhráči a následně pak se zase domácí dostávají do útočné akce.
     
    16:31
    Iikka Kangasniemi se šikovně uvolnil a spěchal před Branislava Konráda, ale nakonec mu dobře sekundoval jeden z domácích beků a těsně před domácím brankářem ho čistě odstavil.
     
    17:06
    Dominik Frodl na druhé straně natahoval lapačku proti pokusu Roka Macuha, ale nakonec puk letěl vedle ní a skončil u zadního mantinelu.
     
    18:00
    Další pobyt kohoutů v pásmu hostů, ale nakonec se ke střele nikdo nedostal. O chvilku později už letěl puk na branku Energie, ale tu pouze přeletěl.
     
    18:34
    Dalimil Mikyska se dral do zakončení kousek před domácí brankou, ale střela mu nesedla a kotouč končí vedle ní. Hosté se však stále drží v útočném pásmu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:25
    Jan Hladonik vystřelil po zemi z prostoru mezi kruhy a do akce šel Branislav Konrád, jenž zapsal zákrok a podržel svůj tým.
     
    19:45
    Hosté se nadále drželi před domácí klecí a vynutili si další tlak před Konrádem, kotouč po střele jednoho z hostů končí odrazem kotouče mimo ohrožení Konrádovy brány.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a žádná branka v ní nepadla. Nějaké šance na obou stranách k vidění byly, ale ani jedna z nich neskončila za zády soupeře. Oba gólmani jsou tak zatím stoprocentní a drží svá čistá konta. Nejprve měli více ze hry domácí hokejisté, ovšem Energie se začala zvedat v závěru a v poslední minutě měla před Konrádem velký tlak, ale ani tyhle situace gólem neskončily.
     
    Střely na branku: 12 – 8
     
    Další třetina začne přibližně v 18:52.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Jiří Ondrušek chtěl pálit z levého kruhu, ale nakonec přihrával na opačnou stranu, kde jeho spoluhráč nebyl připraven puk převzít.
     
    21:07
    Dávid Gríger se z ničeho nic zjevil v útočné třetině, ale neměl dost prostoru na to, aby mohl zakončit.
     
    21:49
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté se ujímají vedení a otevírají ve dvaadvacáté minutě skóre zápasu. DÁVID GRÍGER byl nikým nehlídaný u brankoviště Olomouce a byl i dost důrazný. Nadvakrát překonal Branislava Konráda a ten jako první musí inkasovat – 0:1. Asistence: Dalimil Mikyska a Tomáš Rachůnek.
     
    22:57
    Na druhé straně se hned dostali do šance domácí a do akce musel Dominik Frodl. Ten lehkou střelu soupeře zachytil a hned poslal puk spoluhráčům.
     
    23:43
    Lukáš Nahodil byl na pravé straně nebezpečný a jeho pokus pak musel Frodl zastavit svým levým betonem. A hned na to čelil další akci, kterou však zastavila obrana Karlových Varů.
     
    24:28
    Ondřej Beránek na opačném konci kluziště byl v dobré střelecké pozici, klec soupeře ale netrefil. Od úvodu druhé třetiny oba týmy předvádějí daleko útočnější hokej, než tomu bylo v úvodním dějství.
     
    25:08
    Domácí se znovu dostali do akce před brankou Energie, nakonec ale získali touš na svou stranu a otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    25:48
    Faulován byl Tomáš Rachůnek a hosté si za chvíli zahrají svou první přesilovou hru.
     
    25:48
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Jan Knotek – 2 min., sekání.
     
    25:48
    V oslabení vyrazil dopředu Silvester Kusko, tváří v tvář Dominiku Frodlovi neuspěl. Hned na to se pak stejný hráč opět dostal před Frodla, i tentokráte hostující brankář neinkasoval.
     
    26:01
    Matěj Stříteský střílel nad pravým kruhem a jeho zakončení končí na Branislavu Konrádovi. Následně pak se k odraženému kotouči dostali domácí a vyhazují ho až před Frodla.
     
    27:48
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    28:00
    A hned se po návratu z trestné lavice řítil do zakončení Jan Knotek, ale ve velké šanci proti Dominiku Frodlovi neuspěl!
     
    29:30
    Matěj Stříteský přišel o puk a do akce šli domácí. Rok Macuh ale netrefil zařízení a kohouti ztrácejí kotouč.
     
    30:26
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Z levé strany napřáhl ke střele Lukáš Klimek, tu Dominik Frodl vyrazil k pravému kruhu, kde byl s pohotovou dorážkou připraven JAKUB NAVRÁTIL, jenž touš zametl do odkryté soupeřovy klece – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Lukáš Klimek.
     
    30:33
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Tomáš Havlín – 2 min., podrážení.
     
    30:55
    A Olomoučtí mají šanci otočit skóre zápasu ve svůj prospěch, když mají k dispozici přesilovou hru a už se roztahují v pásmu Karlových Varů.
     
    31:30
    Knotek se pustil do Stříteského a je z toho bitka mezi oběma hráči. Bude se tak vylučovat.
     
    31:30
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Jan Knotek – 5 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Matěj Stříteský – 5 min., hrubost,
    Dominik Frodl – 2 min., hrubost, odpyká Ondřej Beránek.
     
    31:41
    Domácí hrají přesilovku pět na tři a už se natlačili před Frodla. Z hrany pravého kruhu pálil Aron Chmielewski, ale puk se jen odrazil od betonu hostujícího brankáře.
     
    32:24
    Hra je na chvíli přerušena, protože došlo k posunutí karlovarské branky a ta bude muset být usazena zase zpátky do svého postavení.
     
    32:33
    Energie je už ve čtyřech hráčích.
     
    33:30
    A nyní už i v plném počtu.
     
    33:44
    Vhazuje se po levé ruce Branislava Konráda, hosté jsou tak v pásmu soupeře a budou se snažit o akci, která by jim mohla vrátit vedení zpět.
     
    34:20
    U pravé tyčky byl na chvíli volný Tomáš Rachůnek, následně ale střílel Dávid Gríger, jeho zakončení ale chybělo více přesnosti.
     
    35:19
    Jan Hladonik vybojoval v obranném pásmu puk a s ním už míří hosté do útočné akce. Obrana Olomouce se tak vrací zpět před Konráda.
     
    36:13
    Rok Macuh se zjevil před brankou hostů a vystřelil po zemi, jeho pokus ale končí vedle branky karlovarské Energie.
     
    36:55
    Michal Plutnar se dostal do zakončení, ale Branislav Konrád si poradil a má puk ve své moci. Následuje přerušení hry a také komerční přestávka.
     
    37:14
    Škůrek dostal přihrávku na brusle, přesto Olomouc nakonec u kotouče zůstala a ještě zahrozila před Dominikem Frodlem, který ale nemusel zasahovat.
     
    37:56
    Dominik Frodl nyní zastavil nepříjemné skákavé zakončení Jiřího Ondruška a hned kotouč rozehrává.
     
    38:31
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí v závěru druhé třetiny strhávají vedení na svou stranu a obrat je na světě. Po chybě obrany hostů se poté kotouč dostal na levý kruh, odkud JAKUB NAVRÁTIL svižnou ranou prostřelil padajícího Dominika Frodla – 2:1. Olomoucký útočník tak má zaděláno na hattrick. Asistence: Rok Macuh a Lukáš Kucsera.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:35
    Hosté se znovu dostali pod menší tlak, domácí se ještě snažili ohrozit Frodla, už se jim to ale nepovedlo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce. A v ní už začaly padat branky, a to rovnou tři. Nejprve otevřeli skóre zápasu hosté a dostali se tak do vedení. Jenže Olomoučtí vyrovnali a začínalo se znovu od začátku. V závěru pak kohouti strhli vedení na svou stranu, když se podruhé v utkání trefil Jakub Navrátil a může tak dnes dosáhnout na hattrick. Uvidíme, co nám ještě nabídne poslední dvacetiminutovka.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:46.
     
    Střely na branku: 28 – 15
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Jdeme do poslední dvacetiminutovky zápasu a v ní se budou hosté snažit o vyrovnání, aby se vrátili zpět do hry o body, domácí naopak budou chtít svůj náskok pojistit.
     
    40:38
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Jiří Ondrušek – 2 min., hrubost.
     
    41:16
    Domácí v oslabení šli do přečíslení, Plutnar ale dokázal zakročit a má obranný zákrok. Poté se hosté dostávají do útočné akce.
     
    42:05
    Hostům se nedaří přesilová hra a domácí se už dvakrát osvobodili a pošetřili cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    42:37
    Závar před domácí brankou, na Konráda šlo několik dorážek, ale vše ustál a po zisku puku pak raději hru přerušuje a uklidňuje.
     
    42:38
    Olomouc je v plném počtu.
     
    43:09
    Lukáš Klimek poslal puk na modrou čáru pro Tomáše Černého, ale ten z dálky neohrozil hostujícího brankáře Dominika Frodla.
     
    43:59
    Stříteský bojoval o puk s Janem Knotkem, nakonec uspěl domácí hráč, ale před obranou soupeře dostal puk ven z pásma.
     
    45:13
    Havlín dorážel u brankoviště domácích, ale ani tato situace nekončí vyrovnávací brankou. Následně stejný hráč střílel znovu a už má puk u sebe a je přerušeno.
     
    46:05
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Ondřej Dlapa – 2 min., nedovolené bránění.
     
    46:05
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    46:31
    Michal Kunc mezi kruhy švihl do puku a ten končí na hrudi Dominika Frodla, nicméně akce domácích pokračuje dále a hostující brankář musí být znovu ve střehu.
     
    47:11
    Hosté se dostali na puk a ten odpalují až před branku Branislava Konráda.
     
    47:50
    A další vyhození puku hosty až před Konráda a zatím své oslabení hrají velmi dobře.
     
    48:05
    Energie je v plném počtu.
     
    48:59
    Energetici znovu zakládali akci z hloubi vlastního obranného pásma a dostali se až před Konráda, ale zakončit před ním se jim nepovedlo.
     
    50:13
    Hosté měli signalizovanou výhodu a při ní fauloval další domácí hráč. Energie si tak zahraje přesilovou hru pět na tři.
     
    50:13
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Jakub Navrátil – 2 min., podrážení,
    Jakub Orsava – 2 min., hákování.
     
    51:12
    Karlovarští se už usadili v pásmu Olomouce, kde se drželi téměř minutu, ale žádná střela se za záda Konráda nedostala.
     
    51:48
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Jan Knotek – 2 min., vysoká hůl.
     
    52:08
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno! Hosté využívají dvojnásobnou přesilovou hru a dostávají se zpět do zápasu. Z hrany levého kruhu se dostal ke střele MICHAL PLUTNAR a ta skončila až za zády Branislava Konráda – 2:2. Asistence: Daniel Kružík a Jan Hladonik.
     
    52:13
    Domácí jsou ve čtyřech hráčích.
     
    53:38
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    I klasická přesilová hra je využita a hosté si berou ztracené vedení zase zpátky. Na levém kruhu se opřel do tvrdé střely TOMÁŠ RACHŮNEK a jeho dělovka pak vymetla v síti Olomouce všechny pavučiny – 2:3. Asistence: Matěj Stříteský.
     
    55:09
    Domácí se nyní dostali do zakončení před Frodlem, ale tomu pomohla obrana, která nedovolila, aby soupeř ohrozil jeho klec.
     
    55:36
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí hala nyní bouří, protože je znovu vyrovnáno. Střela z pravé strany se dostala před branku hostů, kde kotouč proskočil před brankoviště, kde ho dojíždějící DALIBOR ŘEZNÍČEK nataženou holí dopravil do odkryté sítě – 3:3. Asistence: Michal Kunc a Jakub Navrátil.
     
    55:47
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Ondřej Beránek – 2 min., hrubost.
     
    56:01
    Teď mají zase šanci domácí hráči na zvrat v utkání v přesilové hře, tu ale hosté začali výhozem puku až před Konráda.
     
    56:35
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Dominik Frodl – 2 min., zdržování hry / brankář – hraní puku mimo lichoběžník, odpyká Ondřej Procházka.
     
    56:35
    Velká šance pro Olomouc, která má také k dispozici dvojnásobnou přesilovou hru.
     
    57:40
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Další obrat je na světě, tentokráte na straně Olomouce. Na hraně brankoviště na levé straně dostal puk JAN KNOTEK a ten ho poté pohotovou střelou dostal do hostující sítě – 4:3. Asistence: Jakub Orsava a Pavel Musil.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:35
    Hosté jsou v plném počtu a ještě se pokusí dostat se k vyrovnání, aby si vynutili nastavenou hrací dobu.
     
    59:05
    Domácí drží puk v útočném pásmu a nepouštějí soupeře k odvolání brankáře. Zatím to domácí hráči hrají v závěru takticky velmi dobře.
     
    59:36
    Gríger vytáhl hru před domácí branku a hosté jsou už v tuto chvíli v šesti hráčích a bez brankáře.
     
    59:52
    Závěrečný tlak před domácí brankou, už to ale vypadá, že ho Olomouc ustojí a udrží těsný náskok.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Bláznivá třetí třetina je minulostí a i celý zápas. Hostům se nejprve povedlo vyrovnat a záhy otočit duel na svou stranu. Energie tak vedla 3:2. Jenže domácí to nevzdali a také se dostali k vyrovnání a vypadalo to, že duel nabídne nastavenou hrací dobu. Opak byl ale pravdou. Kohouti využili přesilovou hru a strhli vedení na svou stranu, které si už udrželi až do konce. Jsou tak prvním týmem v nové sezóně, který dokázal srazit karlovarskou Energii.
     
    Střely na branku:37 – 26
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:29:11)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 31. Navrátil (Klimek), 39. Navrátil (Macuh, Kucsera), 56. Řezníček (Kunc, Navrátil), 58. Knotek (Orsava, P. Musil) – 22. Gríger (Mikyska, Rachůnek), 53. Plutnar (Kružík, Hladonik), 54. Rachůnek (Stříteský)


    HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Černý, Ondrušek (C), Rutar, Sirota, Škůrek, Švrček, Řezníček – P. Musil, Nahodil (A), Klimek – Orsava, Kusko, Chmielewski – Bambula, Knotek (A), Navrátil – Kucsera, Macuh, Kunc.
    Tréner: Jan Tomajko

    HC Energie Karlovy Vary: Frodl (Habal) – Plutnar, Havlín, Dlapa, Pulpán (A), Mikyska, Stříteský, Krajčík – Hladonik, Černoch (C), O. Beránek – Rachůnek (A), Gríger, Kangasniemi – Redlich, Jiskra, Kružík – Koffer, Kofroň, O. Procházka.
    Tréner: David Bruk

    Rozhodca: Jeřábek, Úlehla – Rampír, Bohuněk

    Diváci: 4229