20. etapa: Manzanares El Real – Guadarrama Vítěz: W. Poels (NED) Bahrain - Victorious (kon.)
koniec udalosti
20. etapa: Manzanares El Real – Guadarrama

Vítěz: W. Poels (NED) Bahrain - Victorious

Sobota 16.09.2023, 12:02Vuelta a Espaňa
     
    Cíl
    Sepp Kuss Vueltu vyhraje, Jonas Vingegaard bude druhý, Primož Roglič třetí. Triple pro Jumbo-Visma! Tento tým navíc vyhrál i Giro a Tour.
     
    Cíl
    Je to Wout Poels z Bahrain – Victorious, který slaví etapové vítězství! Remco Evenepoel je druhý, Pelayo Sanchez možná trochu senzačně třetí.
     
    Cíl
    Wout Poels nebo Remco Evenepoel! Rozhodovat bude cílová fotografie.
     
    Wout Poels nastupuje jako první a trošičku se vzdaluje!
     
    9km
    To je zvrat! Remco Evenepoel ve sjezdu dojel ztrátu, na nič nečekal a vytváří sám tlak na soupeře, když je předjel a mírně se jim vzdaluje.
     
    14km
    Tak tomu se říká nástup! Zatímco Evenepoel se vyváží za Cattaneem, jenž nedokáže reagovat na tento nástup, protože jede strojově, tak Poels s Eetveltem si vypracovali zajímavý náskok.
     
    14,5km
    Wout Poels vyrazil v jedné z prudších částí do úniku! Snaží se ho zachytit Van Eetvelt! Evenepoel zůstává za Cattaneem ve skupině.
     
    72km
    Ben Zwiehoff z BORY zkouší nastoupit!
     
    190km
    Vypadá to, že dnešní únik byl stanoven! V přední skupině je dokonce 35 mužů! Neschází tam asi i tři až čtyři muži ze Soudalu, takže silná parta Remca Evenepoela.
     
    200km
    Wout Poels a Marc Soler zaútočili, rychle se k nim ale dotáhl Remco Evenepoel. Tento Belgičan chce další etapový vavřín z úniku. K této trojici se dotahuje Sean Quinn.

    Dávid Švec