Vítkovice – K. Vary 2:6 (kon.) | Olomouc – Kladno 1:0 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 4:3 (kon.)
Pardubice – Litvínov 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Hradec Králové 0:4 (kon.) | Sparta Praha – Motor ČB 5:2 (kon.)
koniec
HC Sparta Praha
5:2 (1:0, 3:2, 1:0)
Banes Motor České Budějovice
cz Piatok 15.09.2023, 18:30 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga (ČR) • 1. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    48:08
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen se Pražané ve vlastním oslabení dočkali! Opětovné hostující hrubé chyby v rozehrávce využil JANI LAJUNEN, jenž na konci samostatného úniku Hrachovinu překonal parádní kličkou. Bez asistence.
     
    35:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vladimír Sobotka prokázal své zkušenosti, když vyčkal na ideální moment a z pravého kruhu nalezl přesným křižným pasem nastavený bekhend úspěšně zakončujícího MICHALA ŘEPÍKA! Asistence: Vladimír Sobotka, Filip Chlapík.
     
    33:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané opět bleskurychle reagují a jsou tak ve vedení! Zpoza branky Horák přesnou nahrávkou nalezl v levém kruhu postaveného PAVLA KOUSALA, který si následně v zakončení poradil na jedničku. Asistence: Roman Horák.
     
    32:34
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme vyrovnáno! Ihned po Přikrylově vyhraném vhazování z vrcholu pravého kruhu vystřelil JAN ORDOŠ a zcela bezchybně vymetl levý horní růžek Kovářovy branky. Asistence: Filip Přikryl.
     
    23:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané přicházejí s bleskovou odpovědí! Dalekosáhlé Moravčíkovo nahození se dostalo až na modrou čáru k MIROSLAVU FORMANOVI, který vzápětí napřáhl z prostoru levého kruhu a vymetl horní růžek hostující branky. Asistence: Michal Moravčík, Petr Hauser.
     
    23:00
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté se dočkávají vyrovnání! Situaci 3 na 1 vzal Kubík střelou z pravého kruhu na sebe, kotouč se následně odrazil příhodně před odkrytou branku FILIPU PŘIKRYLOVI a ten i v pádu pohotově zakončil. Asistence: Adam Kubík, Mikuláš Hovorka.
     
    14:45
    Sparta právě vstřelila branku!
    To byla přímo ideální přesilovková kombinace v podání Sparty! Kempného nahození od modré čáry před brankou clonící Lajunen posunul do levého kruhu MICHALU ŘEPÍKOVI, který tak již se zakončením do odkryté soupeřovy branky neměl problém. Asistence: Jani Lajunen, Michal Kempný.

    Jakub Houžvička

    Góly a asistencie: 15. Řepík (Lajunen, Kempný), 24. Forman (Moravčík, Hauser), 34. P. Kousal (Horák), 36. Řepík (Sobotka, Chlapík), 49. Lajunen – 23. F. Přikryl (Kubík, Hovorka), 33. Ordoš (F. Přikryl)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Krejčík, Moravčík, Kempný (A), Mozík, Němeček, Irving, Mikliš – Chlapík (A), Sobotka, Řepík (C) – P. Kousal, Horák, Kestner – Buchtele, Lajunen, Hauser – Forman, O. Najman, Konečný.
    Tréner: Pavel Gross

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Gulaši, Pýcha, Doudera (A), Hovorka, Štencel, Kachyňa, Krutil – Ordoš, F. Přikryl, Kubík – D. Simon, Harris, Gulaš (C) – Pech (A), Hanzl, Valský – M. Beránek, Toman, Chlubna.
    Tréner: Ladislav Čihák

    Rozhodca: Jaroš, Šindel – Špůr, Klouček

    Diváci: 9872