TK ke křtu hry Extraliga All-Stars 1993-2023 (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference ke křtu hry Extraliga All-Stars 1993-2023

cz Streda 06.09.2023, 20:00 • Restaurace Střídačka, Praha • Tlačové konferencie
     
    Hra byla pokřtěna a tím může oficiální část neoficiální tiskové konference skončit. Hezký večer! (20:22:34)
     
    Před několika minutami dorazil Jaroslav Hlinka, křtít hru tak bude on. Už se rozlévá šampaňské do skleniček.
     
    Dostáváme informaci k očekáváným hostům. Dorazit má Jaroslav Hlinka, čeká se snad i Petr Ton.
     
    O distribuci hry se podělí Legendary Cards, s důrazem na obchodní partnery orientované na sběratelské hokejové karty a hokejové fanshopy. Výroba hry trvala přes rok, přičemž půlroku se řešily všechny nezbytné licence.
     
    „Našim cílem bylo vytvořit hru, která nadchne fanoušky
    ledního hokeje a zároveň neurazí zkušené hráče deskových her. Chtěli jsme, aby hra byla snadno pochopitelná a tematická. Zároveň jsme však dbali na to, aby se při jejím hraní dala dělat zajímavá hráčská rozhodnutí.“ Tak hru popisují autoři Michal Ekrt a Petr Bělík. Hra je podle nich určena pro 2-5 hráčů od osmi let, užít si ji tak můžou jak dospělí, kteří budou znát legendy, tak děti ve školním věku, kteří zase obdivují současné hvězdy.
     
    Hra bude uvedena na trh v pátek 15. září, tedy v první den nového ročníku extraligy za cenu 799,-.
     
    Procházením kartiček se ukazují samá zvučná jména. Nejde ale jen o legendy klubu, které již ukončily aktivní kariéru. Za Motor je zde například Milan Gulaš, za Olomouc Branislav Konrád, za Kometu Marek Čiliak a nechybí ani hráči Zlína nebo Slavie. Myslí se tak i na týmy, které mezitím spadly do první ligy.
     
    Zatím se čeká na příchod hostů. Dozvídáme se mezitím několik základních informací. Her se vyrobilo 5 000 kusů a budou dostupné v síti Legendary Cards a GameRock Studio. Aktuálně se jedná i o možnosti prodeje ve fanshopech jednotlivých klubů, kteří schvalovali soupisky.
     
    Hezký středeční večer, dámy a pánové, vítejte na dálku na křtu karetní hry Extraliga All-Stars 1993-2023. Nacházíme se v malé, ale útulné restauraci Střídačka¨Martina Ručinského a Petra Nedvěda. Zatím nevím, kdo všechno se křtu zúčastní, nicméně půjde o velmi komorní atmosféru.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:00.

    Marek Baloun