Česko – Turecko 3:0 (kon.) | USA – Ukrajina 3:2 (kon.) | Švajčiarsko – Slovensko sk 4:1 (kon.)
koniec
Česko
3:0 (1:0)
Turecko
cz Streda 06.09.2023, 17:00Ježek Cup (U18)
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:09:36)
     
    Je konec! Češi berou z prvního vystoupení na Ježek Cupu vítězství, navíc s vychytaným čistým kontem! V druhém poločase to vypadalo na drama, Turci hráli mnohem lépe než v první půli, jenže české barvy držel Joeri Heerkens. Český celek vybojoval v 84. minutě penaltu, ke které se postavil faulovaný Daniel Rus, jenž jí bezpečně proměnil. O tři minuty později se čeští fanoušci mohli radovat znovu. Petr Zíka už si připravoval míč na střelu, když se jej o něj snažil obrat Bedirhan Cetin, jenž ale poslal míč do vlastní brány. V nastavených deseti minutách se toho mnoho nestalo, a tak česká reprezentace bere výhru 3:0.
     
    90+10
    Konec zápasu.
     
    90+9
    Martin Tauš si už zasekával míč ke střele, jenže o něj přišel. Balón ale doputoval k Petru Zíkovi, jeho pokus šel nakonec těsně vedle levé tyče.
     
    90+8
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Daniel Rus, přichází Martin Tauš.
     
    90+7
    Daniel Rus se dostal k míči na útočné polovině a zkoušel přelobovat brankáře Turecka. Emir Yasar si to ale celé pohlídal a nenechal se zaskočit.
     
    90+6
    Melih Arda Saygi rozehrál volný kop jen směrem dozadu.. Utkání se víceméně už jenom dohrává. Joeri Heerkens je velmi blízko čistému kontu.
     
    90+5
    Turci ještě předvedli dvě střídání, načež se hnali dopředu. Marek Havran ale dobře pohlídal svého soupeře, který sice upadl, ale sudí tohle pískat nebude.
     
    90+4
    Střídání v týmu Turecko:
    ze hřiště odchází Oguzhan Yilmaz, přichází Eren Özkul,
    ze hřiště odchází Bedirhan Cetin, přichází Tuna Yilmaz.
     
    90+2
    Turecko se ještě snaží něco udělat s výsledkem. Pavel Kačor se však prezentoval dobrým obranným zákrokem a vybojoval míč pro svůj tým.
     
    90+1
    Češi nyní mohou být spokojená. Ještě před deseti minutami to vypadalo na pořádné drama, jenže poté přišly dvě branky a český tým si jde pro tři body.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 10 minut!
    89. Bedirhan CETIN - 3:0
     
    89
    Česko právě vstřelilo branku! Tak je rozhodnuto, jelikož hostující hráči si střílí vlastní gól! Petr Zíka si už rovnal míč za hranicí šestnáctky, když mu ho chtěl odkopnout BEDIRHAN CETIN, který ovšem zamířil jen do své brány!
     
    88
    Asi se dá říct, že penaltový gól přinesl pojistku na výhru českého celku. Nyní se ale hraje na nulu pro gólmana, udrží ji Joeri Heerkens až do konce?
    86. Daniel RUS - 2:0
     
    86
    Česko právě vstřelilo branku! DANIEL RUS se prokazuje jako pravý kapitán! Přestože byl faulovaný, nebál se vzít na sebe pokutový kop. Při svém rozběhu trochu zpomalil, počkal až se gólman pohne a poslal míč do protipohybu.
     
    85
    Žlutá karta pro tým Turecko (Yusuf Akcicek).
    84. Penaltový zákrok

    Denisa Józsová

    Góly: 6. Kubín, 86. Rus (pen.), 89. Cetin (vla.)

    Karty:   70. Tošnar (CZE) – 34. Akman (TUR), 85. Akcicek (TUR)


    Česko: Heerkens – Piták, Kubín, Jindra, Tesař – Tošnar (83. Havran), Feit (83. Zíka) – Hranoš (83. Dufek), Zahradníček (69. Hájek), Mokrovics (69. Kačor) – Rus (C) (90+8. Tauš).
    Náhradníci: Trešl – Tishler, Musil.

    Tréner: Aleš Křeček.

    Turecko: Yasar – O. Yilmaz (C) (90+4. Özkul), Cetin (90+4. T. Yilmaz), Akcicek, Subasi (78. Özden) – Arkutcu, Akman, Ingenc (46. Konak, 61. Saygi), Kacmaz (78. Yahsi) – Gürpüz, Dilek (78. Fedai).
    Náhradníci: Cevikkan – Gökay.

    Tréner: Sabri Sarioglu.

    Rozhodca: Všetečka – Vailhora, Arnošt

    Diváci: 750