Prostějov – Pardubice B 1:3 (kon.) | Frýdek-M. – Michalovce sk 5:3 (kon.)
koniec
LHK Jestřábi Prostějov
1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
HC Dynamo Pardubice B
cz Pondelok 04.09.2023, 18:00Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (Štipčák) – Hanousek, Šidlík, Poledna, Drtil, Kloz, Pěnčík, Krejčí – Burian, Ostřížek, Doležal – Jiránek, Venkrbec, Fronk – Veselý, Račuk, Illéš – Maruna, Hašek, Slanina

    HC Dynamo Pardubice B: Honzík (Vomáčka) – Nedbal, Zdráhal, Bukač, Kaštánek, Bučko, Voženílek – Žálčík, Rákos, Herčík – Urban, Mikyska, Hrníčko – Lichtag, Kaut, Kaplan – Paleček, Zeman, Pochobradský

    Rozhodčí: Grygera, Maršálek – Král', Vašíček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Hosté se hned po vhazování dostali do útočného pásma, ale brankáře Pavelku neohrozili. Hned na to otočili hru domácí hokejisté, ale i oni si nepočínali úspěšně.
     
    01:13
    Aleš Poledna vyslal pokus z pravé strany, ovšem ten zachytila pozorná obrana pardubického béčka a do akce hned šli zase hosté.
     
    01:48
    Jejich akci ale zabrzdilo postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat blíže brance Jestřábů.
     
    03:28
    Pardubice B právě vstřelily branku!
    Hosté se ujímají vedení. Přihrávku načasoval na najíždějícího DANIELA HERČÍKA Daniel Rákos a prvně jmenovaný pak švihem prostřelil domácího brankáře Pavelku – 0:1. Asistence: Daniel Rákos.
    03:28 Daniel HERČÍK - 0:1
     
    04:31
    Domácí se snažili najít odpověď na inkasovanou branku, ta ale nepřišla, pokus Viléma Buriana končí jen vedle Honzíkovy svatyně.
     
    06:06
    Pardubičtí znovu zahrozili před Pavelkou, který nebezpečnou střelu soupeře pokryl a zároveň pak nechal raději hru zastavit. Buly po jeho pravé ruce.
     
    06:40
    Tomáš Hanousek spěchal za pukem který mířil do obranného pásma Prostějova, nakonec ho získali hosté, ale poté se hned vystavili ofsajdové pasti a hra je opět zastavena.
     
    07:44
    Hosté zatím působí o něco aktivněji, nyní po střele Daniela Herčíka zaduněly betony Pavelky.
     
    08:24
    Od pravého hrazení chtěl střílet Jakub Lichtag, ale jeho střílenou přihrávku nakonec zastavil jeden z beků Prostějova a Jestřábi hne otáčejí hru před klec Davida Honzíka.
     
    08:54
    A opět Jakub Lichtag, nyní už prošel do útočné třetiny, kde posílal pas na levou stranu, ale jeho spoluhráč na kotouč nedosáhl. Nicméně poté už Pardubičtí zahrozili před Pavelkou a ten pokus soupeře kryje pod lapačku.
     
    09:30
    Další zákrok Pavelky a hra je zastavena.
     
    09:59
    Za brankou hostů vyšťourali puk právě hráči Pardubic a vydali se na okamžitý výlet do útočné třetiny. Avšak ve středním pásmu o touš přišli a vracejí se zpět, aby zastavili útok soupeře.
     
    10:39
    Tomáš Hanousek dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy a jeho švih z nápřahu nechal vyniknout brankáře Davida Honzíka. Ten kryje puk a přerušuje hru. Buly po jeho levé ruce.
     
    11:08
    Další akce před Honzíkem, kotouč po ráně Jakuba Illéše končí mimo tři tyče.
     
    11:55
    Nyní byli opět aktivní Pardubičtí, z levého kruhu se do střely opřel Jan Zdráhal, ale i domácí brankář ukázal svůj um a pokus zastavil a kotouč ukryl do bezpečí.
     
    12:31
    Pohlídat si hosté museli útočníky domácího celku, kteří jeli v přesile na Davida Honzíka, ale Pardubice to celé zase zvládly a znovu získávají kotouč na svou stranu.
     
    13:19
    Další obléhání branky Prostějova, Jestřábi se ale ubránili a hned zahrozili na druhé straně, kde vyprášili betony Davida Honzíka, které jen zaduněly.
     
    14:04
    Daniel Herčík měl před sebou odkrytou hostující klec, ale tu po přihrávce od Daniela Rákose trestuhodně minul!
     
    14:54
    Hosté nadále operují před brankou Jaroslava Pavelky, který se musí mít opět na pozoru.
     
    15:27
    Po střele Matouše Venkrbce nastavil lapačku David Honzík a ukryl v ní puk. Následně pak nechal hru přerušit a vhazovat se za chvilku bude po jeho levé ruce.
     
    15:41
    Jan Veselý dostal nabito do prostoru mezi kruhy a hned pálil na Davida Honzíka, ten znovu kryje nebezpečné zakončení soupeř a opět přerušuje dění na ledě.
     
    15:52
    Daniel Rákos opět rozdal přihrávky, ta druhá mířila znovu na Daniela Herčíka, ale ten poté kotouč ideálně netrefil.
     
    16:35
    Další aktivita Pardubic znamenala přechod do útočného pásma, kde ale soupeře zastavila pozorná obrana prostějovských Jestřábů.
     
    17:10
    Zpětná přihrávka Tomáše Kauta od pravého hrazení v útočné třetině oslovila jen hůl domácího hráče a ten rychle přenáší hru opačným směrem.
     
    18:06
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice B:
    Tomáš Urban – 2 min., podrážení.
     
    18:39
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru domácí hráči a už se usadili v pásmu hostů, kde roztahují první přesilovou akci.
     
    18:55
    David Ostřížek napřáhl na pravém kruhu, jeho pokus srazil David Honzík do rohu obranného pásma. O chvilku později musel zakročit a hra je zastavena.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:26
    Dynamo se dostalo na kotouč a hned ho odpálilo až před branku prostějovského týmu.
     
    19:55
    Ještě přišla střela Tomáše Hanouska, která však šla na vyrážečku Davida Honzíka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Ta se lépe povedla pardubickému týmu, který otevřel skóre zápasu už ve čtvrté minutě hry. Daniel Rákos našel přihrávkou Daniela Herčíka, který pohotově zakončil a překonal Jaroslava Pavelku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Pardubice jsou v plném počtu.
     
    20:58
    Tomáš Urban posunul puk Mikyskovi, ten si ním nabruslil do prostoru mezi kruhy, jeho projektil ale kryje Jaroslav Pavelka.
     
    21:28
    Další rychlé přerušení hry a znovu se bude vhazovat před Jaroslavem Pavelkou, konkrétně po jeho pravé ruce.
     
    21:52
    Vojtěch Kloz napřáhl z dálky a pro jeho ráně pak efektivním semaforem zakročil David Honzík. Hra je zase zastavena a buly bude vhozeno na levém kruhu.
     
    23:07
    Jedovka Daniela Herčíka končí na Davidu Jaroslavu Pavelkovi, který pokryl další nebezpečnou střelu Pardubic. Ty jsou úvodních minutách druhé třetiny opět aktivní.
     
    24:16
    Další snaha domácího o vyrovnání, pokus Viléma Buriana z mezikruží však končí jen vedle branky Davida Honzíka, kam byl puk sražen.
     
    24:46
    David Honzík příložníkem dostal kotouč do bezpečí, následně si ho převzali hosté a rychle se dostali až před Jaroslava Pavelku. Ten pokryl dva pokusy z levé strany.
     
    25:52
    Oba celky nyní provázely série nepřesností. Nyní už mají kotouč na svých holích Pardubičtí a snaží se zase projít dopředu.
     
    26:06
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice B:
    Daniel Bukač – 2 min., krosček.
     
    26:52
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov:
    Tomáš Jiránek – 2+2, hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice B:
    Marek Voženílek – 2 min., hrubost.
     
    26:59
    Pardubičtí se po nepřesném zakončení soupeře dostali na puk a ten poslali až před branku Jaroslava Pavelky. Šetří tak cenné vteřiny.
     
    27:15
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice B:
    Jan Zdráhal – 2 min., hákování.
     
    27:30
    David Ostřížek napřáhl na pravém kruhu v přesilové hře, ale jeho rána končí vedle protější tyče. Záhy se pak hosté osvobozují.
     
    28:06
    Pardubičtí jsou ve čtyřech.
     
    28:27
    A hned se dostali ke kotouči, se kterým vyrazili směr domácí branka, ale nakonec se jim nepovedlo ji ohrozit. Jaroslav Pavelka tak mohl být v klidu.
     
    28:52
    Prostějov je v plném počtu a začíná jeho kratičká přesilová hra.
     
    29:15
    Také Pardubice jsou kompletní a po delší době sledujeme hru v klasickém počtu hráčů.
     
    30:05
    Polovina řádné hrací doby je minulostí, do akce se dostaly Pardubice, ale proti Jaroslavu Pavelkovi se střelecky neprosadil Jan Zdráhal.
     
    30:30
    Daniel Rákos tečoval těsně u Pavelky pokus od modré čáry, ale jeho snaha skončila na pozorném brankáři Prostějova. Nicméně akce hostů stále trvá.
     
    31:04
    Další zákrok Jaroslava Pavelky a ten už nyní raději hru přerušuje. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    31:16
    Hned z protiakce se vyznamenal David Honzík, který jedovku Jakuba Illéše kryje znovu efektním semaforem a hra je bleskově přerušean.
     
    31:45
    Mezi kruhy se po nahození Daniela Rákose napřahoval opět Daniel Herčík, ale jeho svižné zakončení zastavil domácí brankář.
     
    32:10
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    A je vyrovnáno! Jan Veselý poslal přihrávku pro MATOUŠE VENKRBCE, který z prostoru mezi kruhy prostřelil Davida Honzíka a začíná se znovu od začátku – 1:1. Asistence: Jan Veselý.
    32:10 Matouš VENKRBEC - 1:1
     
    32:15
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov:
    Vojtěch Kloz – 2 min., nesportovní chování.
     
    33:03
    Přesilovka Pardubic se jim zatím nedaří využít, domácí se dostali ke kotouči, který přes celé kluziště odpálili až před branku Davida Honzíka.
     
    33:55
    Daniel Rákos tečoval puk mezi kruhy, ten byl poté sražen mimo ohrožení domácí branky.
     
    34:09
    Pardubice B právě vstřelily branku!
    Nyní se to už povedlo a přesilovou hru DANIEL RÁKOS využívá, když ve skrumáži před Jaroslavem Pavelkou dostal kotouč za jeho záda – 1:2. Hosté se tak opět ujímají vedení. Asistence: Dominik Hrníčko a Jan Zdráhal.
    34:09 Daniel RÁKOS - 1:2
     
    35:28
    Domácí se znovu dostali před branku Pardubic a snažili se opět vyrovnat, ale obrana soupeře to nedovolila a výrazně Davidu Honzíkovi pomohla.
     
    36:27
    Zakázané uvolnění Pardubic stěhuje hru před Davida Honzíka, vhazovat se bude po jeho pravé ruce a domácí tak prakticky zadarmo získali útočnou třetinu.
     
    37:02
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov:
    Petr Hašek – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice B:
    Jan Zdráhal – 5 min., faul kolenem + 2 min., hrubost.
     
    37:34
    Hosté se snažili v oslabení dostat se do útočného pásma, ale ztratili puk. Následně domácí otočili hru, ale soupeř jim nedovolil ohrozit Davida Honzíka.
     
    38:30
    Nyní se Pardubičtí osvobozují a vyhazují puk až před Jaroslava Pavelku. Šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:29
    Další osvobození hostů a ti znovu ukrojili čas z početní nevýhody.
     
    39:55
    Domácí ještě zahrozili před brankou Davida Honzíka, pokus z pravého kruhu ale končí jen na jeho betonu. Nyní už to vypadá, že se už nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí. V něm se Prostějovu povedlo vyrovnat a začínalo se znovu od začátku. Pardubičtí však opět strhli vedení na svou stranu, když Daniel Rákos využil přesilovou hru a opět tak jdou hosté do kabin s jednobrankovým náskokem jako tomu bylo v první třetině.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Domácí dohrávají přesilovou hru a jsou usazeni v pásmu Pardubic. Z pravého kruhu to zkusil David Ostřížek, ale jeho pokus končí na betonu Davida Honzíka.
     
    41:06
    Hosté drželi hru daleko od Davida Honzíka a znovu pošetřili cenné vteřiny z dlouhého oslabení.
     
    42:02
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    43:34
    Jaroslav Pavelky pokryl nebezpečné zakončení Tomáše Urbana a hra je přerušena. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    44:04
    Tomáš Urban se prodral až do blízkosti domácí branky, jeho zakončení pak končí mimo tři tyče.
     
    45:08
    Tomáš Kaut se napřáhl ke střele a ta opět končí na pozorném Jaroslavu Pavelkovi. Poté hru na druhou stranu otočili Jestřábi, ale zblízka na Davida Honzíka nevyzráli.
     
    46:13
    Další zákrok Davida Honzíka a hra je přerušena. Za chvíli se tak bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    47:16
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice B:
    Vít Kaštánek – 2 min., podrážení.
     
    47:41
    Dynamo se hned dostalo na puk a ve vlastním oslabení otočilo hru. Z levého kruhu vystřelil Jakub Lichtag, ale jeho nebezpečná střela končí na Jaroslavu Pavelkovi!
     
    48:54
    Další zisk kotouče pro Pardubice a ty ho hned posílají znovu až před brankáře Jaroslava Pavelku a šetří cenné vteřiny z početní nevýhody.
     
    49:16
    Pardubice jsou v plném počtu.
     
    49:50
    Pardubičtí dostali kotouč do pásma Prostějova, kde měli opět snahu navýšit své vedení, to se jim ale nepovedlo, stejně tak jako na druhé straně domácím hráčům.
     
    50:44
    Další náznak rodící se akce na straně hostů, ale ti ve středním pásmu přišli o kotouč a čelili otočení hry soupeře. Ten se však před Davidem Honzíkem k ničemu nedostal.
     
    51:45
    Kaplan se prodral až do zakončení před domácí klecí, jeho pokus byl sražen mimo a následná dorážka Tomáše Kauta končí na Pavelkovi.
     
    51:45
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov:
    Martin Pěnčík – 5 min., bitka.

    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice B:
    Jakub Lichtag – 5 min., bitka.
     
    51:59
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov:
    Petr Krejčí – 5 min. + OK, bitka.

    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice B:
    Daniel Rákos – 5 min. + OK, bitka.
     
    52:40
    Na ledě to opět jiskřilo a dvakrát po sobě se vylučovalo. Hraje se ale stále v pěti hráčích na každé straně. Nyní musel zakročit David Honzík proti jedovce z levého kruhu.
     
    53:48
    Pardubičtí zachytili rozehrávku soupeře a přenesli hru do útočného pásma, kde střílel Daniel Rákos, ale jen do připraveného Jaroslava Pavelky.
     
    54:00
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov:
    Zdeněk Doležal – 2 min., krosček + 2 min., hákování.
     
    54:37
    Pardubičtí se usadili v pásmu soupeře a rozvinuli přesilovkovou akci, ta ale skončila a domácí se osvobozují.
     
    55:47
    Daniel Herčík se proháčkoval až před branku Pavelky, kterého ale tváří v tvář nepřekonal.
     
    56:19
    Stále hrají hosté přesilovou hru, ale nedaří se jim ji využít. Jejich náskok je tak pořád jen o jednu branku.
     
    56:45
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice B:
    . – 2 min..
     
    57:31
    Síly na ledě se srovnaly a vidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách. Do akce pádí hosté a pokusí se pojistit své vedení.
     
    58:00
    Domácí jsou v plném počtu a zároveň byly ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:45
    Pardubice jsou v plném počtu.
     
    58:45
    Domácí to zkoušejí se šesti bruslaři v poli a bez brankáře.
     
    59:17
    Pardubice B právě vstřelily branku!
    Zřejmě je hotovo. Lukáš Žálčík poslal kotouč na ROBINA KAPLANA, který poté trefil zcela prázdnou domácí branku – 1:3. Asistence: Lukáš Źálčík.
    59:17 Robin KAPLAN - 1:3
     
    59:50
    Zápas se už jen dohrává a puk mají domácí, už ale nestihnou zakončit.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Pardubice na ledě Prostějova vítězí 3:1, když přidali pojistku až v samotném závěru střelou do prázdné branky.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:19:45)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 33. Venkrbec (Veselý) – 4. Herčík (Rákos), 35. Rákos (Hrníčko, Zdráhal), 60. Kaplan (Źálčík)


    LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (Štipčák) – Hanousek, Šidlík, Poledna, Drtil, Kloz, Pěnčík, Krejčí – Burian, Ostřížek, Doležal – Jiránek, Venkrbec, Fronk – Veselý, Račuk, Illéš – Maruna, Hašek, Slanina
    HC Dynamo Pardubice B: Honzík (Vomáčka) – Nedbal, Zdráhal, Bukač, Kaštánek, Bučko, Voženílek – Žálčík, Rákos, Herčík – Urban, Mikyska, Hrníčko – Lichtag, Kaut, Kaplan – Paleček, Zeman, Pochobradský

    Rozhodca: Grygera, Maršálek – Král', Vašíček