Třinec – Mníchov 0:2 (kon.) | Mannheim – Salzburg 3:2 (kon.) | Aalborg – Rauma 2:6 (kon.)
Vítkovice – Rapperswil 4:1 (kon.) | Skellefteå – Pardubice 3:4 (kon.)
koniec
Skellefteå AIK
3:4 (2:2, 1:0, 0:2)
HC Dynamo Pardubice
cz Nedeľa 03.09.2023, 18:00 • Skellefteå Kraft Arena • Liga majstrov • 2. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký nedělní večer přeji všem příznivcům hokeje. Ve čtvrtek odstartovala ostrá nová sezóna, konkrétně v hokejové Lize mistrů. Na programu jsou další utkání a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Skellefteå AIK a HC Dynamo Pardubice.
     
    Skellefteå AIK

    Hokejisté domácí Skeleftey mají za sebou první duel v novém ročníku hokejové Ligy mistrů. Na domácím ledě vyzvali rakouský Red Bull Salzburg, který porazili 4:0. V první třetině otevřel skóre utkání Rickard Hugg a dostal svůj tým do vedení. V prostřední části hry sek pak trefili Oskar Vuollet a ve vlastním oslabení Martins Dzierkals a Skellefteå AIK vedla o tři góly. Salzburg se snažil v posledním dějství dostat se soupeři na dostřel, aby se vrátil zpět do zápasu, ale nakonec se trefili už jen domácí. Na 4:0 zvyšoval Pär Lindholm a pečetil tak výhru svého týmu. Salzburští se nedočkali ani čestného gólu a David Rautio tak uhájil na úvod Ligy mistrů čisté konto. Dnes hrají hráči Skeleftey opět doma, kdy na svém ledě přivítají českého zástupce z východočeských Pardubic.
     
    HC Dynamo Pardubice

    Také pardubičtí hokejisté už se představili v nové sezóně Champions League. Začali doma ve své aréně, kde přivítali finského soupeře z Tampere. V první třetině padl jediný gól, o který se postaral Eemeli Suomi a Ilves šel do vedení. Samuli Ratinen pak ve druhé periodě navýšil náskok svého týmu a ten byl o dva góly. První část třetího dějství patřila Pardubicím, když za ně skóroval Lukáš Radil, někdejší Žralok ze San Jose tak dostal Dynamo na dostřel svému soupeři. Ovšem o chvíli později využil přesilovou hru Eemeli Suomi a ten nakonec o osudu zápasu rozhodl, protože poté už žádná branka nepadla. Pardubičtí tak z prvního zápasu vyšli naprázdno a dnes se pokusí získat první body. Na ledě švédského týmu to ale nebudou mít jednoduché.
     
    Změny v systému Ligy mistrů a úprava některých pravidel

    Liga mistrů v letošním ročníku doznala změn. Ještě loni tuto prestižní soutěž hrálo dvaatřicet týmů rozdělených do skupin. Nyní je pouze jedna tabulka, která čítá čtyřiadvacet klubů. Každý klub v základní části odehraje šest utkání, tři doma a tři venku. Nemohou na sebe narazit týmy ze stejné země. Do vyřazovacích bojů pak postoupí nejlepších šestnáct týmů.

    Mezi změny patří i některé úpravy pravidel. Například pokud mužstvo hraje přesilovou hru a využije ji, potrestaný hráč zůstane na trestné lavici až do konce trestu. Změna je i u situace, kdy sudí signalizuje vyloučení a tým hrající v šesti tuto výhodu promění v branku. Místo odvolání trestu však hráč, na kterého sudí ukáže, i přesto poputuje na lavici hanby. Další změnou je to, když tým skóruje ve vlastním oslabení, skončí trest vyloučeného hráče soupeře.
     
    Úvodní sestavy:

    Skellefteå AIK: Söderström (Rautio) – Pudas (C), M. Forsfjäll, Salomonsson, Olsson, Granberg, Lundberg, Sandik-Pellika – Robertsson, P. Lindholm (A), Lindström – Sandberg, Johnson, Hugg (A) – Dzierkals, Lindberg, M. Lindholm – Keilin, Z. Forsfjäll, Stenman – Vuollet (TS)
    Trenér: Robert Ohlsson

    HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, Dvořák, Hrádek, Vála, Kolář – Hyka, Sedlák (C), Říčka – Radil (TS), Zohorna (A), Kousal – Cienciala, Poulíček (A), Paulovič – Vondráček, A. Musil, Mandát
    Trenér: Václav Varaďa

    Rozhodčí: Björk (SWE), Öhlund (SWE) – Persson (SWE), Yletyinen (SWE).
     
    Dozněly hymny obou zemí a utkání tak bude moci začít. Dres Top Scorera za domácí tým bude mít Oskar Vuollet a na té pardubické pak Lukáš Radil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Jako první se po vhazování dostali do útočné akce domácí hokejisté, na Romana Willa si z levé strany najížděl Linus Lindström a brankář Pardubic tak musel jít poprvé do zákroku, po kterém nechal hru zastavit.
     
    00:40
    A hned na to z pravého kruhu pálil mladíček Elias Salomonsson a bleskurychlý zákrok Romana Willa znamenal podržení svého týmu! Hra je znovu zastavena.
     
    01:10
    Pardubičtí sebrali kotouč ve vlastním obranném pásmu, ale nedostali se s ním ven. Domácí nadále atakují rozehrávku soupeře a snaží se získat puk.
     
    01:42
    Michal Hrádek dojížděl hráče před sebou, který mířil na Romana Willa a ten byl znovu v permanenci. Nebezpečnou střelu na něho poslal Måns Forsfjäll a český brankář pak raději znovu zastavuje hru.
     
    02:17
    Roman Will kryje další pokus soupeře, Jonathan Pudas dostal přihrávku a poté z hrany pravého kruhu nechal opět vyniknout Romana Willa!
     
    02:35
    Z dalšího menšího tlaku se hosté vymanili a poslali kotouč daleko od Willovy branky tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    03:02
    První akce Pardubic, Robert Říčka si najížděl pro kotouč, nakonec se ale před Söderströmem nedostal do zakončení. Hned na to pak soupeř rychle otáčí hru před Romana Willa.
     
    03:44
    No a Roman Will je znovu v akci, kdy kryl další pokus. Ale hned z protiútoku zahrozili jeho spoluhráči, nebezpečně vystřelil Lukáš Radil a i on už pořádně zaměstnal Linuse Söderströma!
     
    04:36
    Z pravé strany napřáhl ke střele David Cienciala a jeho dělovka prosvištěla k protější tyči a skončila vedle ní. Hra stále plyne a do další akce na druhé straně se už derou hráči Skelleftey.
     
    05:19
    Tempo je hodně svižné, více zatím na straně domácích, kteří už několikrát prověřili pozornost Romana Willa, jenž zatím předvedl velmi dobré zákroky proti pokusům AIK.
     
    06:05
    Ondřej Vála odzbrojil Martinse Dzierkalse a Dynamo se hnalo dopředu. Zblízka pak chtěl zakončit Lukáš Sedlák, ale rána mu nesedla a kotouč o kousek jeho čepel minula.
     
    07:02
    Pardubičtí se po úvodním velkém tlaku domácích hráčů zdá se oklepalo a nyní se dostalo do další akce. Lukáš Radil však klec soupeře po svém zakončení minul.
     
    07:43
    David Cienciala si najel až do blízkosti Linuse Söderströma, dobře mu však sekundoval obránce domácího celku a ten nedovolil, aby pardubický útočník ohrozil klec brankáře Skelleftey.
     
    08:13
    Na řadě je první komerční přestávka.
     
    08:44
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Nyní hosté definitivně utnuli tlak soupeře, a to nejlepším způsobem, jdou totiž do vedení. Z dálky střílel na domácí branku Peter Čerešňák, kotouč se pak odrazil na druhou stranu, kde z levé strany pohotově JAN MANDÁT kotouč dorazil do částečně odkryté klece Skelleftey – 0:1. Asistence: Peter Čerešňák.
    08:44 Jan MANDÁT - 0:1
     
    09:42
    Domácí hned po vhazování ve středovém kruhu šli do zakončení před Romanem Willem, ten i za pomoci obrany celou situaci zvládl a stále drží čisté konto.
     
    10:17
    Domácí se znovu dostali před klec soupeře, ale dobře zapracovala obrana Pardubic, která dostala puk do bezpečí a kotouč je ve středním pásmu. Následně pak hosté střídají kompletní pětici hráčů.
     
    11:13
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Nádherná kombinace domácích a je vyrovnáno! Z pravé strany nahodil kotouč před branku Romana Willa Elias Salomonsson a těsně před hostujícím brankářem nastavil svoji hůl JONATHAN JOHNSON a jeho sklepnutí pak končí za zády pardubického gólmana – 1:1. Asistence: Elias Salomonsson a Rickard Hugg.
    11:13 Jonathan JOHNSON - 1:1
     
    12:06
    Následuje komerční přestávka a po ní si Pardubice jako první zahrají přesilovou hru. Mají tak šanci znovu strhnout vedení na svou stranu.
     
    12:06
    Vyloučení v týmu Skellefteå AIK:
    Max Lindholm – 2 min., nedovolené bránění.
     
    12:20
    Dynamo se usadilo v pásmu Skelleftey, ale samo se pak vykázalo ven.
     
    12:27
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Domácí otáčejí stav zápasu na svou stranu. LINUS LINDSTRÖM se ve vlastním oslabení dostal až do těsné blízkosti Romana Willa, kterého svižnou ranou překonal – 2:1. Asistence: Filip Sandberg a Petter Granberg.
    12:27 Linus LINDSTRÖM - 2:1
     
    12:27
    Vyloučení v týmu Skellefteå AIK:
    Max Lindholm – 2 min., nesportovní chování.
     
    14:01
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A je znovu vyrovnáno! Na pravém kruhu dostal přihrávku DAVID CIENCIALA, který na nic nečekal a jeho tvrdá rána z první končí v síti domácího celku – 2:2. Využitá přesilová hra a začíná se znovu od začátku. Asistence: Tomáš Hyka a Peter Čerešňák.
    14:01 David CIENCIALA - 2:2
     
    14:27
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    15:29
    Pardubičtí vybojovali puk ve vlastním obranném pásmu a hned se snažili dostat ven. To se povedlo a před Söderströmem bylo rušno, protože na něho zblízka nebezpečně střílel Lukáš Sedlák.
     
    17:08
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Patrik Poulíček – 2 min., hákování.
     
    17:14
    Přesilovku mají už také domácí hráči, nyní ale ve svém pásmu bojují o kotouč. A záhy pak došlo na faul na Lukáše Sedláka a síly na ledě se srovnají.
     
    17:28
    Vyloučení v týmu Skellefteå AIK:
    Oscar Lindberg – 2 min., podrážení.
     
    17:42
    Hráči AIK se dostali do útočného pásma, Måns Forsfjäll ale pálil vedle. Hned na to hosté otočili hru a také oni se před brankářem soupeře nedokázali dostat do zakončení před Linusem Söderströmem.
     
    18:45
    Ondřej Vála dostal nabito od Tomáše Hyky a pálil na branku švédského týmu, ale jeho rána nakonec nekončí mezi třemi tyčemi.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:04
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Ondřej Vála – 2 min., držení.
     
    19:08
    Hosté jsou v plném počtu a hraje se opět ve čtyřech hráčích, ale pouze jenom chvilku.
     
    19:28
    Domácí jsou kompletní a začíná jejich zkrácená přesilová hra. Po zisku puku v pásmu se vydali před branku Romana Willa, ale ve středu pole přišli o puk a do akce šel Poulíček, zblízka ale na Söderströma nevyzrál.
     
    19:50
    Ještě se pokoušeli projít na druhou stranu domácí hráči, ale soupeř napadal jejich rozehrávku a nepustil je dovnitř. A už to vypadá, že se v této části hry nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a bylo opravdu na co se koukat. Nejprve měli v jejím úvodu obrovský tlak domácí hráči, Roman Will si zapsal několik zákroků a držel svůj tým. Pardubičtí se ale otrkali a postupně se začali dostávat do šancí. V deváté minutě je pak do vedení poslal Jan Mandát a domácí ztráceli. Na začátku dvanácté minuty ale Skellefteå srovnala a začínalo se opět od nuly, když se prosadil Jonathan Johnson. O minutu později pak ve vlastním oslabení udeřil Linus Lindström a AIK šlo do vedení. Ale to nebylo znovu vše. Šest minut před koncem úvodního dějství se v přesilovce z pravého kruhu prosadil David Cienciala a smazal tak pardubickou ztrátu. Poté se už nikdo neprosadil a poprvé do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 2:2.
     
    Střely na branku: 11 – 7
     
    Další třetina začne přibližně v 18:53.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Domácí dohrávají přesilovou hru, kterou přerušila první siréna zápasu. Už se na chvíli usadili v teritoriu Pardubic, ale zatím na Romana Willa nevyslali žádnou střelu.
     
    20:45
    Až nyní pálil z vrcholu kruhů Axel Sundin-Pellika a jeho dělovka končí mimo tři tyče, navíc při ní švédský obránce zlomil hůl a rychle spěchal na střídačku.
     
    21:04
    Pardubice jsou už v plném počtu.
     
    21:54
    Náznak akce Pardubic končí pukem na holích domácích a ti se už derou znovu před klec Romana Willa. Ten poté musel být ve střehu, protože na něho mířila další nebezpečná střela z hole Pära Lindholma.
     
    22:41
    Tomáš Zohorna podržel kotouč a se spoluhráči už míří dopředu. Ale jen nahodili touš do útočného pásma a jdou rychle střídat. Na led tak skáčou čerstvé síly.
     
    23:33
    Rickard Hugg táhl akci po levé straně, nakonec zakončil sám, ale dobrý obranný zákrok předvedl Ondřej Vála a jeho projektil zastavil. Roman Will tak nemusel do žádného zákroku.
     
    24:16
    Roman Will znovu čelil střele Rickarda Hugga, který proti němu opět neuspěl.
     
    24:43
    Na druhé straně se z levého kruhu snažil prosadit Tomáš Vondráček, ovšem jeho projektil se zastavil o hůl domácího brankáře Linuse Söderströma.
     
    25:24
    Tomáš Hyka dorážel těsně před švédskou brankou pokus Lukáše Sedláka, ale Linus Söderström byl znovu na místě a zakročil.
     
    26:08
    Robert Kousal nechal puk Lukáši Radilovi, ten ho poté nahodil blíže brance soupeře, ale tam si ho sebrali obránci Skelleftey a hned na to hru otáčí až před Romana Willa.
     
    27:03
    V rohu obranného pásma Pardubic svedly souboj o puk oba celky, nakonec ho získali domácí hráči a opět zahrozili před Romanem Willem, který u své pravé tyče znovu pohotově zakročil.
     
    27:03
    Následuje komerční přestávka.
     
    27:28
    Vhazovalo se před Romanem Willem, puk získali hosté a hned se derou do akce před švédskou brankou. Ale obrana byla opět hodně aktivní a soupeř o puk obrala.
     
    28:03
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Špatný výhoz hostů z vlastního pásma zachytil před útočnou modrou čárou MARTINS DZIERKALS. Ten si poté nabruslil do pravého kruhu, ještě si vylepšil střeleckou pozici a poté svižnou ránou nedal Romanu Willovi žádnou šanci – 3:2. Bez asistence.
    28:03 Martins DZIERKALS - 3:2
     
    28:55
    Jeden z pardubických hráčů se natlačil před Linuse Söderströma, ale z blízka na něho nevyzrál. Následně pak domácí hráči vyhazují puk ven tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    29:20
    Tomáš Hyka byl atakován soupeřem a s držením se za obličej odjel na střídačku. Sudí ukazují, že se vylučovat nebude. Poté se domácí dostali do pásma soupeře, ale vystavili se ofsajdové pasti.
     
    30:05
    Vhazovalo se ve středním pásmu, puk mají domácí a z obranné třetiny ho rychle vyvážejí zase až před branku Romana Willa.
     
    31:16
    Max Lindholm si nabruslil do prostoru mezi kruhy, jeho zvednutá rána orazítkovala zadní mantinel. Následně pak z mezikruží pálil Olsson, ale beton Romana Wila byl na místě a jen zaduněl.
     
    31:27
    Tomáš Vondráček si nabruslil do dobré střelecké pozice, jeho klička do bekhendu a následná střela těsně před Söderströmem končí na jeho hrudi!
     
    31:38
    Jan Košťálek zachytil kotouč v obranném pásmu a hned ho poslal do neutrální zóny. Hosté se pak dostali dovnitř domácího území a právě Košťálek pak tvrdě pálil, leč nepřesně.
     
    32:30
    Lukáš Sedlák se zkusil sám vydat k brance Söderströma, ale nevyšlo mu to, o puk přišel a ten mají zase domácí a spěchají s ním na opačnou stranu kluziště.
     
    33:05
    Delší dobu se nepřerušuje, hra plyne a Pardubičtí se znovu dostávali do útočné akce, ale opět ji nedotáhli do zdárného konce a nabízejí další akci svému soupeři.
     
    33:39
    Zohorna se pokusil nahrát najíždějícímu Lukáši Radilovi, skrze Zeba Forsfjälla tahle spolupráce ale nevyšla.
     
    34:16
    Střílená přihrávka Davida Musila málem skončila na holi Patrika Poulíčka, ale nestalo se tak. Rázem tak skončila další akce pardubického Dynama a soupeř otáčí hru.
     
    34:51
    Po dalším zákroku Linuse Söderströma je hra přerušena a po krátké komerční přestávce se bude vhazovat před brankou Skelleftey.
     
    34:54
    Pardubičtí vyhráli vhazování na pravém kruhu v útočném pásmu, následovala střela Jana Koláře a kotouč znovu kryje pozorným zákrokem Linus Söderström.
     
    35:10
    Petter Grandberg získal puk, ale záhy ho zase ztratil. Pardubice se tak mohly zdržet v pásmu soupeře. Ale Tomáš Dvořák neudržel kotouč a ten skončil venku.
     
    36:25
    Od vlastního brankáře jdou do další akce zase hosté, ale ve středním pásmu je pozorně bránili domácí hráči, kteří je následně pak nepustili před branku Linuse Söderströma.
     
    36:59
    Sandberg střílel nebezpečně na Romana Willa, ten ale vytasil další zákrok. Po něm se hned dopředu vydali jeho spoluhráči, Vála ale švihem domácího gólmana nepřekonal.
     
    37:39
    Oba týmy vybojovaly dvakrát puk na svou stranu, nyní jsou u něho hosté a operují před klecí Skelleftey.
     
    38:33
    Znovu se hraje bez přerušení a oba týmy mají nadále snahu skórovat. V tom jim ale stojí pozorní brankáři.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:15
    Lukáš Sedlák převzal puk a nabruslil si až do těsné blízkosti Linuse Söderströma a v těsné blízkosti pak trefil pouze jeho beton.
     
    39:37
    Robert Říčka po vhazování střílel na branku soupeře, trefil ale Lukáše Sedláka a rázem byl o po další akci. Poté se hosté vymanili a míří kupředu.
     
    39:55
    Prostřední dějství se už jen dohrává a vypadá to, že se už nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Tak druhá třetina je u konce. V ní padl jeden jediný gól, a to do pardubické sítě. Špatné vyhození z vlastního pásma potrestal Martins Dzierkals. Lotyšský útočník rukou zachytil puk, poté si nabruslil do pravého kruhu a odtud z dobré střelecké pozice rozvlnil síť za zády Romana Willa. Domácí tak po čtyřiceti minutách vedou o jednu branku a ještě nás čeká hodně zajímavá poslední dvacetiminutovka, ve které se hosté budou snažit o vyrovnání, domácí naopak budou chtít vedení pojistit.
     
    Střely na branku: 20 – 15
     
    Další třetina začne přibližně v 19:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:48
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Tomáš Hyka – 2 min., sekání.
     
    40:58
    Domácí začali přesilovku nepříjemnou střelu, kterou musel krýt Roman Will. Nicméně se hostům nepovedlo vyhodit ven a AIK opět útočí.
     
    41:40
    Až nyní se k puku dostali beci Pardubic a vyhodili ho až před Linuse Söderströma. Pošetřili tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    42:37
    Kotouč končí na ochranné síti a hra je zastavena. Za chvíli se tak bude vhazovat před brankou Romana Willa.
     
    42:48
    Pardubice ubránily další oslabení a už jsou v plném počtu.
     
    43:53
    Rickard Hugg nabral rychlost a zblízka pak předvedl ukázkový blafák, ale Roman Will se fantasticky roztáhl na brankovišti a špičkou betonu zabránil tutovce domácího hráče!
     
    44:48
    Nepovedená akce Pardubic a u puku jsou hráči Skelleftey, kteří znovu míří před Romana Willa, který by se měl mít opět na pozoru.
     
    45:30
    Robert Říčka mohl střílet po vyhraném vhazování Lukáše Sedláka, trefil ale pouze Rickarda Hugga před ním.
     
    46:15
    Jonathan Pudas střílel z pravé strany z mírného úhlu a trefil boční část konstrukce Willovy branky. Nadále domácí operují před jeho klecí a navíc je signalizována výhoda pro domác.
     
    46:42
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Lukáš Sedlák – 2 min., krosček.
     
    46:42
    Následuje komerční přestávka.
     
    47:31
    Pardubickým hráčům se až nyní povedlo vyhodit puk z obranného pásma a pošetřili tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    47:50
    Hosté vypíchli kotouč a zamířili do útočného pásma, i když ale na brankáře soupeře nevyslali žádnou střelu, alespoň znovu ukrojili čas.
     
    48:17
    Pudasova rána byla spíše střílenou přihrávkou na Rickarda Hugga, ale nakonec to nevyšlo a znovu se Pardubičtí osvobozují výhozem puku až před soupeřovu klec.
     
    48:42
    Pardubice jsou v plném počtu.
     
    49:28
    Ale ne na příliš dlouho. Přichází další faul a domácí si zahrají další přesilovou hru.
     
    49:28
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Tomáš Hyka – 2 min., podrážení.
     
    49:43
    Axel Sandin-Pellika pálil z prostoru mezi kruhy a jeho ránu pak zastavila obrana Pardubic. Následně pak je hra přerušena a vhazovat se bude před Romanem Willem.
     
    50:39
    Domácí byli znovu v šanci, jejich pokus ale končí na pozorném Romanu Willovi, jenž si připisuje další důležitý zákrok a drží tak svůj tým stále ve hře.
     
    50:45
    A další závar před hostující klecí, ze kterého nejlépe vyšel kdo jiný než Roman Will! Kotouč je pod ním a hra opět zastavena.
     
    50:45
    Sudí vytáhli hru do středního pásma a vhazuje se blíže brance Pardubic.
     
    51:02
    David Musil vyvezl puk ven a hosté se v oslabení dostali do útočné akce, ale z ní nic nevytěžili. Ale pošetřili nějaké vteřinky k dobru.
     
    51:28
    Další zvládnuté oslabení hostů a Pardubičtí jsou v plném počtu.
     
    52:01
    Tomáš Hyka se vrátil zpět a pomohl Hrádkovi, kterému kotouč utekl. Díky zásahu prvně jmenovaného se pak k puku nedostal soupeř.
     
    52:37
    Moc nechybělo a mohlo být vyrovnáno! Adam Musil dostal na levou stranu přihrávku od Tomáše Vondráčka. Prvně jmenovaný ale dělovkou trefil jen hruď připraveného Linuse Söderströma.
     
    52:37
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    52:48
    Zeb Forsfjäll dorážel puk před Romanem Willem, ale nepřesně. Kotouč se pak dostal k hráčům Pardubic a ti ho vyvezli ven. Ale před gólmanem Skelleftey neuspěl.
     
    53:21
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Je znovu vyrovnáno! Jan Košťálek přihrál kotouč ADAMU MUSILOVI, který skrze obránce Jonathana Pudase vystřelil a puk se poté u protější tyče odrazil od tyčky a odrazem o zadní část betonu Söderströma zapadl za brankovou čáru – 3:3. Začíná se opět od začátku. Asistence: Jan Košťálek.
    53:21 A. MUSIL - 3:3
     
    54:26
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Tomáš Zohorna – 2 min., podrážení.
     
    55:21
    Perné chvilky pro Pardubice, které čelí dalšímu oslabení. Will musel znovu zasahovat a je před ním další větší tlak.
     
    55:47
    Kotouč letí až před branku domácích a Pardubičtí se opět osvobozují a šetří cenné vteřiny.
     
    56:26
    Pardubice jsou v plném počtu a to nejhorší mají za sebou.
     
    56:33
    Další tlačenice před hostující brankou. Pär Lindholm od zadního mantinelu poslal puk Maxi Lindholmovi, jeho jmenovec pak hned vystřelil a další přesný zákrok vytasil Roman Will!
     
    57:19
    Hra je přerušena a vhazovat se bude před domácí klecí. Roman Will tak bude čelit buly po jeho pravé ruce.
     
    57:26
    Lukáš Sedlák se dostal do bekhendového zakončení, do jeho rány ale dal hůl jeden z beků domácích.
     
    57:35
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté strhávají vedení na svou stranu a na pardubické lavičce propukla velká radost. Od modré čáry střílel Tomáš Dvořák a kotouč se pak odrazil k LUKÁŠI SEDLÁKOVI, který pak dorazil kotouč za brankovou čáru. Následovala trenérská výzva domácích, ale ta ofsajdovou situaci před gólem neodhalila. Gól tedy platí! Asistence: Tomáš Dvořák a Tomáš Hyka.
    57:35 Lukáš SEDLÁK - 3:4
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:19
    Domácí hrají bez brankáře a se šesti bruslaři v poli.
     
    58:45
    Hosté se dostali na puk a ten poté vyhodili pryč tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Domácí si pro puk rychle sjeli a míří dopředu.
     
    59:03
    Nyní už to icing je a hra se stěhuje před Romana Willa. Buly po jeho pravé ruce.
     
    59:03
    Oddechový čas pro tým HC Dynamo Pardubice.
     
    59:12
    Peter Čerešňák vyhodil puk znovu až do pásma soupeře, domácí se tak museli zase vracet zpět. A poté měli tlak před Willem, který to opět ustál.
     
    59:54
    A stejný hráč pak zkusil střelu přes celé hřiště na opuštěnou klec, ale ten končí u zadního mantinelu. Zakázané uvolnění a ještě se bude vhazovat před Romanem Willem.
     
    59:59
    Buly vyhráli domácí, ale následně pak se k puku dostal znovu Peter Čerešňák, jenž ho posílá daleko od Romana Willa a už je jasné, že o výhru český celek nepřijde.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Do třetí třetiny vstupovali pardubičtí hokejisté s jednobrankovým mankem a nedařilo se jim vyrovnat. Až ve čtyřiapadesáté minutě se to povedlo Adamu Musilovi, jenž prostřelil Söderströma a začínalo se znovu od začátku. V čase 57:32 pak odmítl případnou nastavenou hrací dobu Lukáš Sedlák, jenž dorazil za brankovou čáru střelu Tomáše Dvořáka a Dynamo mělo náskok o jeden gól. Následovaly krušné chvíle pro hosty, domácí odvolali brankáře a hráli se šesti hokejisty v poli. A před Willem měli tlak, jenže hostující brankář svůj tým podržel a neinkasoval. Nakonec těsný náskok Pardubice uhájily a z ledu švédské Skelleftey si odvezou všechny tři body, které pro ně jsou vůbec prvními v novém ročníku Ligy mistrů. Hráči Dynama tak napravili domácí zaváhání.
     
    Střely na branku: 34 – 20
     
    Dnešní utkání sledovalo 3154 diváků.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:23:53)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 12. Johnson (Salomonsson, Hugg), 13. Lindström (Sandberg, Granberg), 29. Dzierkals – 9. Mandát (Čerešňák), 15. Cienciala (Hyka, Čerešňák), 54. A. Musil (Košťálek), 58. Sedlák (Dvořák, Hyka)


    Skellefteå AIK: Söderström (Rautio) – Pudas (C), M. Forsfjäll, Salomonsson, Olsson, Granberg, Lundberg, Sandik-Pellika – Robertsson, P. Lindholm (A), Lindström – Sandberg, Johnson, Hugg (A) – Dzierkals, Lindberg, M. Lindholm – Keilin, Z. Forsfjäll, Stenman – Vuollet (TS)
    Tréner: Robert Ohlsson

    HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, Dvořák, Hrádek, Vála, Kolář – Hyka, Sedlák (C), Říčka – Radil (TS), Zohorna (A), Kousal – Cienciala, Poulíček (A), Paulovič – Vondráček, A. Musil, Mandát
    Tréner: Václav Varaďa

    Rozhodca: Björk (SWE), Öhlund (SWE) – Persson (SWE), Yletyinen (SWE)

    Diváci: 3154