Stavanger – Växjö 6:7 (1:2 po s.n.) | Tappara – Belfast Giants 6:0 (kon.) | Ingolstadt – Färjestad 3:2 (kon.)
Košice – Ženeva sk 2:3 (kon.) | Biel – Innsbruck 6:1 (kon.) | Bolzano – Ilves 1:7 (kon.)
Rouen – Pelicans Lahti 3:8 (kon.)
koniec
HC Košice
2:3 (0:0, 2:2, 0:1)
Genève-Servette HC
Sobota 02.09.2023, 18:00 • STEEL Aréna Košice • Liga majstrov • 2. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Košičanom sa nepodarilo bodovať ani so švajčiarskym majstrom zo Ženevy. Výkon východniarov bol však slušný, no k bodom neviedol. O týždeň nastúpia hráči trénera Dana Cemana na ľade Mníchova. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:16:04)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Posledná šanca pre Košice na vyrovnanie. Ženeva vystrelila nepresný puk na zakázané uvoľnenie. Ešte porada Fejesa s Zechom, ktorí čakajú na modrej čiare.
     
    59:37
    Košice odvolali brankára Riečického! Šestka hráčov vpredu bude bojovať o vyrovnanie!
     
    59:31
    Košice oddychový čas!
     
    58:52
    Kým sa Jakub Ferenc dostával zo zakliesnenia od súpera, Valteri Filppula mal deň otvorených dverí a prišiel k Riečickému! Rodák z metropoly východu drží svoj celok!
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    57:22
    Winnik vyslal žabku na košickú bránku. Riečickému puk nepríjemne preskočil okolo tyčky, no Oceliari mali pod kontrolou Filppulu, ktorý nedostal miesto na tečovanie.
     
    55:21
    Ďalšia výborná práca Šimuna. Jeho atak znamenal stratu puku hostí pri vlastnej svätyni, no škoda pre Bergera, že nemal dlhšiu hokejku.
     
    53:33
    Ženeva urobila menšie dusno v pásme. Vyťažila z toho jeden nepresný strelecký pokus, keď sa za ním natiahol Riečický, ale nedosiahol naň.
     
    Reklamná prestávka.
     
    51:24
    Bola signalizovaná hra so zdvihnutou hokejkou. Jääskeläinen ani Vatanen sa nechceli dotknúť puku. Predovšetkým to bolo dôležitejšie pre fínskeho obrancu, keďže sa to odohralo v obrannom pásme Ženevy. Už zaznel hvizd.
     
    50:00
    Štartuje posledných desať minút tretej tretiny. Košice sú znovu v jednogólovom manku. Tentoraz 2:3. Steel Aréna ale sleduje výborný a rýchly hokej.
     
    49:01
    V tejto chvíli bol platný pre košický tím robustný útočník Eduard Šimun. Zaviezol puk za súperovu bránku a tesne pred odchodom na striedačku čisto a tvrdo dohral Winnika, ktorý tak nemohol vyslať puk spoluhráčom.
     
    47:47
    Fejes dával divákom nádej na šancu, z ktorej napokon vycúval. Nenatlačil sa totiž zľava na Desclouxa.
     
    46:51
    Krivošík utŕžil ranu hokejkou po zuboch. V predklone držiac sa za ústa opúšťa ľadovú plochu. Kvarteto rozhodcov nereaguje.
     
    Reklamná prestávka.
     
    46:33
    Košičania vybojovali vhadzovanie v ofenzívnej tretine. To sa však uskutoční po následnom reklamnom brejku.
     
    46:18
    Patrik Lamper v ľahu zneškodnil Chantonov puk. Rýchlosť nabral Patrik Rogoň a slovenský šampión momentálne pôsobí v útočnom pásme.

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 21. Krivošík (M. Lunter, Breton), 39. M. Lunter (Krivošík) – 25. Rod (Richard, Lennström), 28. Lennström (Vatanen, Rod), 45. Jooris (Coultre)


    HC Košice: Riečický – Breton, Olsson, Zech, Ferenc, Deyl, Šedivý, A. Bartoš – M. Lunter, M. Chovan, Krivošík – Fejes, Pollock, Jääskeläinen – Bartánus, Berger, Lamper – Rogoň, Šimun, Jokeľ – Bačo.
    Tréner: Dan Ceman.

    Genève-Servette HC: Descloux – Lensström, Karrer, Maurer, Vatanen, Le Coultre, Chanton, Berthon, Jacquemet – Winnik, Filppula, Miranda – Pouliot, Richard, Praplan – Rod, Manninen, Hartikainen – Maillard, Jooris, Cavalleri.
    Tréner: Jan Cadieux.

    Rozhodca: Hronský, J. Konc ml. – Jedlička, D. Konc ml.