Diamantová liga – Šen-čen (kon.)
koniec udalosti
Diamantová liga – Šen-čen

cz Sobota 02.09.2023, 12:10 • Egret Stadium • Diamantová liga
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:10.
     
    Mistrovství světa je minulostí, avšak atletika nezastavuje, naopak! V krátkém časovém sledu uvidíme další seriál Diamantové ligy, po švýcarském Curychu je na programu podnik v čínském Sia-menu.

    A je se na co těšit. Vrchol večera je závod mužů na 110 metrů přes překážky, kde se představí čerstvý mistr světa Grant Holloway i jeho nejbližší pronásledovatelé Hansle Parchment s Danielem Robertsem. Uvidíme také mistryni světa z výšky Jaroslavu Mahučichovou a stříbrnou Eleanor Pattersonovou. Papírově snadnější cestu za vítězstvím by v Číně měla mít úřadující světová šampionka ve skoku do dálky Ivana Vuletaová, protože stříbrná a bronzová z Budapešti ve startovní listině chybí.

    Novopoečeného medailistu z mistrovství světa nabídne i mužská čtyřstovka, řeč je o bronzovém Quincy Hallovi z USA. Bez fenomenální Femke Bolové proběhne ženská čtvrtka přes překážky, kde se kromě druhého místa konečně tedy bude bojovat i o vítězství. Na třech kilometrech bude plnit roli hlavní favoritky Keňanka Beatrice Chebetová a na poloviční trati těžko hledat favoritku, bez Kipyegonové, Weltejiové a Hassanové na startu se otevřela cesta k cenné výhře pro širší pole působnosti, třeba pro na světovém šampionátu pátou Keňanku Nelly Chepchirchirovou. Jasného favorita my steeple mužů v podobě Soufianea El Bakkaliho a hladkou čtvrtku žen by si dle papírových předpokladů měla podmanit Marileidy Paulinová.
     
    Program

    12:05 skok do dálky žen
    12:20 skok do výšky žen
    13:04 400 m mužů
    13:16 3 000 m žen
    13:57 400 m překážek žen
    14:07 3 000 m překážek mužů
    14:27 400 m překážek žen
    14:37 1 500 m žen
    14:53 110 m překážek mužů
     
    Podnik v Sia-menu odstartoval.
     
    DálkaŽ
    Jako první se představí dálkařky. A zde i novopečená mistryně světa Ivana Vuletaová, od níž se očekává vítězství i proto, že stříbrná i bronzová žena ze světového šampionátu ve startovní listině chybí.
     
    DálkaŽ
    A Ivana Vuletaová začíná zostra! Hned prvním pokusem se dobře trefila do odrazového prkna a odměnou jí je 679 centimetrů, tento výkon se bude ostatním soupeřkám jen těžko překonávat.
     
    DálkaŽ
    Vedoucí Srbce se zatím nejvíce přiblížila Quanesha Burksová, tato Američanka doskočila do vzdálenosti 6,45 metru, o osm centimetrů zpět je Marthe Koalaová z Burkiny Faso.
     
    DálkaŽ
    První série je minulostí. Velmi dobrý první pokus zaznamenala Němka Maryse Luzolová, skokem do dálky 6,50 metru se vyšvihla na druhou příčku.
     
    DálkaŽ
    Ivana Vuletaová si jede svou vlastní ligu. Druhým pokusem zapsala 674 centimetrů, čímž se nezlepšila, nicméně i tento skok by jí stačil na průběžné vedení.
     
    DálkaŽ
    Ta že by přeci jen alespoň jedna vyzyvatelka? Ese Brumeová doletěla druhým pokusem na značku 6,64 metru a přiblížila se vedoucí Srbce na patnáct centimetrů.
     
    VýškaŽ
    Sledovat začneme i výškařský sektor, kde mezi sebou poměří síly ženy. Nechybí mistryně světa Jaroslava Mahučichová z Ukrajiny ani vicemistryně Eleanor Pattersonová z Nového Zélandu.
     
    DálkaŽ
    Japonka Sumire Hataová po přešlapu v první sérii zapsala ve druhé 604 centimetrů, a to by na postup mezi osmičku nestačilo. Potřebuje se třetím skokem zlepšit, jinak se dalších minimálně dvou sérií nezúčastní.
     
    DálkaŽ
    O desetinu se zlepšila na 6,46 metru Srbka Milica Gardaševićová, ta v průběžném pořadí o centimetr vystřídala na čtvrtém místě Američanku Burksovou.
     
    VýškaŽ
    Na základní laťku ve výšce 178 centimetrů nastoupily Čumačenková, Pihelaová, Shawová a Turriová, přičemž všechny uspěly na první pokus. Mahučichová vynechává úvodní tři výšky, skákat bude až na 189 centimetrech.
     
    DálkaŽ
    Schopnosti v dálce prodala Agate de Sousaová reprezentující stát Svatý Tomáš a Princův ostrov, jež po úvodním přešlapu doplachtila do vzdálenosti 654 centimetrů, tento výkon ji řadí na třetí pozici.
     
    VýškaŽ
    Ve výšce evidujeme první křížky. Na 182 centimetrech čeká první oprava na Australanku Shawovou, Finku Tuuriovou a Francouzku Menikerovou, uspěly Apostolovskiová, Čumačenková a Pihelaová.
     
    DálkaŽ
    Druhou sérii uzavřela Australanka Brooke Buschkuehlová výkonem 652 centimetrů, který znamenal polepšení na čtvrté místo.
     
    VýškaŽ
    Menikerová i Tuuriová druhým pokusem laťku ve výši 1,82 metru přeletěly, naopak Shawová podruhé shodila a čeká ji skok pravdy.
     
    VýškaŽ
    První vypadnuvší výškařkou se stává Erin Shawová, tato australská závodnice ani napotřetí nepřeskočila 182 centimetrů a s největší pravděpodobností skončí na posledním osmém místě, lépe může být za předpokladu, že Pattersonová s Mahučichovou skončí bez platného pokusu.
     
    DálkaŽ
    Začíná se dramatizovat dálka! Nejprve Ese Brumeová doskočila pro 671 centimetrů, ovšem na druhém místě dlouho nezůstala, protože Marthe Koalaová k výkonu sokyně přidala ještě osm centimetrů a vyrovnala tak nejlepší výkon vedoucí Ivany Vuletaové, ta zůstává ve vedení z důvodu lepšího druhého měřeného pokusu.
     
    DálkaŽ
    Na 620 centimetrů se zlepšila Japonka Sumire Hataová, nicméně jednalo se o její poslední pokus, protože se z desátého místa neposunula a čtvrté série se zúčastní už pouze osm nejlepších.
     
    VýškaŽ
    Eleanor Pattersonová vstoupila do soutěže bezchybným pokusem na 186 centimetrech, spolu s ní na této výšce napoprvé uspěly Apostolovskiová, Čumačenková a Pihelaová, oprava čeká na Tuuriovou a Menikerovou.
     
    DálkaŽ
    Čtvrté série se nakonec zúčastní už pouze sedm dálkařek. Domácí Číňanka Siung Š'-čchi si sice polepšila na 6,43 metru, ovšem na vylepšení devátého místa to nestačilo a končí i sedmá Milica Gardaševićová, která ze zdravotních problémů nenastoupila do třetí série.
     
    VýškaŽ
    Na 189 centimetrů pokračuje šest výškařek. Nawal Menikerová se zachránila v soutěži posledním pokusem, Heta Tuuriová laťku ve výšce 1,86 metru nepokořila ani napotřetí.
     
    DálkaŽ
    Rozběhla se čtvrtá série a Ivana Vuletaová ji odstartovala povedeným skokem 6,77 metru, což sice není vylepšení nejlepšího výsledku, ale vzhledem k faktu, že spolu s Koalaovou drží nejlepší výkon 6,79 metru, tak tento druhý nejlepší pokus v zápise Srbky může hrát velkou roli v cestě za vítězstvím.
     
    VýškaŽ
    Ve výšce se do soutěže konečně zapojila i Jaroslava Mahučichová a 189 centimetrů pokořila suverénně na první pokus, stejně jako hlavní vyzyvatelka Eleanor Pattersonová. Apostolovskiová, Čumačenková, Pihelaová i Menikerová musí opravovat.
     
    DálkaŽ
    Ve čtvrté sérii nedošlo k žádnému zlepšení, nadále vede Vuletaová před Koalaovou a Brumeovou. Dobrou zprávou je návrat do soutěže sedmé Milicy Gardaševićové, jež se rozhodla vynechat třetí sérii.
     
    VýškaŽ
    Tak 192 centimetrů nebude pouze o Machučichové s Pattersonovou, protože napodruhé přeskočily 1,89 metru i Apostolovskiová a Pihelaová, druhé opravy čekají na Čumačenkovou a Menikerovou.
     
    VýškaŽ
    Ukrajinka Julija Čumačenková končí na pátém místě a Francouzka Nawal Menikerová z důvodu horšího zápisu na šestém, ani jedna z těchto výškařek nepokořila 189 centimetrů ani napotřetí.
     
    DálkaŽ
    Ivana Vuletaová udělala velký krok směrem k vítězství! V páté sérii skočila do vzdálenosti 688 centimetrů a odpoutala se od Koalaové, ta se pátým skokem nezlepšila.
     
    VýškaŽ
    Ve výšce se odpoutala na čele Jaroslava Mahučichová, protože jako jediná zvládla 192 centimetrů napoprvé. Kromě Apostolovskiové a Pihelaové překvapivě shodila i Pattersonová.
     
    400mM
    Úvodní hodina patřila dálkařkám a výškařkám, nyní už se jde na dráhu. První závod obstará hladká čtvrtka mužů, kde by se o vítězství měli poprat hlavně Jamajčan McDonald, Američané Hall s Norwoodem a Grenaďan James.
     
    400mM
    To bylo drama! O vítězi nakonec rozhodovala až cílová fotografie, jež o tisícinky přisoudila vítězství Kiranimu Jamesovi v sezónním maximu 44,38! Smolně druhý proběhl cílem Quincy Hall, třetí místo bere Rusheen McDonald, jenž poněkud přepálil začátek.
     
    400 m mužů

    1. Kirani James (GRN) 44,38 (MR) (SB)
    2. Quincy Hall (USA) 44,38 (=MR)
    3. Rusheen McDonald (JAM) 44,82
    4. Vernon Norwood (USA) 44,99
    5. Gilles Biron (FRA) 45,10
    6. Attila Molnár (HUN) 45,19
    7. Juki Joseph Nakadžima (JPN) 45,19
    8. Zandrion Barnes (JAM) 45,29
    9. Alex Haydock-Wilson (GBR) 45,34
     
    VýškaŽ
    Lia Apostolovskiová napodruhé zdolala 192 centimetrů a připojuje se k Jaroslavě Mahučichové. Nakonec se třetím pokusem zachránila i Eleanor Pattersonová, zatímco napotřetí shodila laťku Estonka Elisabeth Pihelaová, ta tedy končí čtvrtá.
     
    DálkaŽ
    Kromě Vuletaové se v páté sérii zlepšila ještě Němka Maryse Luzulová, ale pouze o centimetr na 651 centimetrů, takže končí šestá. Poslední šesté série se zúčastní už pouze tři nejlepší, řeč je o Vuletaové, Koalaové a Brumeové.
     
    DálkaŽ
    V dálce je rozhodnuto. Poslední šestá série žádné zlepšení nenabídla, takže vítězí Ivana Vuletaová s výkonem 688 centimetrů před Marthe Koalaovou a Ese Brumeovou.
     
    Skok do dálky žen

    1. Ivana Vuletaová (SRB) 6,88 (MR)
    2. Marthe Koalaová (BUR) 6,79
    3. Ese Brumeová (NGR) 6,71
    4. Agate de Sousaová (STP) 6,54
    5. Brooke Buschkuehlová (AUS) 6,52
    6. Maryse Luzolová (GER) 6,51
    7. Milica Gardaševićová (SRB) 6,46
    8. Quanesha Burksová (USA) 6,45
    9. Siung Š'-čchi (CHN) 6,43
    10. Sumire Hataová (JPN) 6,20
     
    VýškaŽ
    Blíží se konec v soutěži výškařek? Jak Machučichová, tak ani Apostolovskiová s Pattersonovou napoprvé nezdolaly 195 centimetrů.
     
    3kmŽ
    Na trati se připravuje závod na tři kilometry žen. Favoritkou je Keňanka Beatrice Chebetová, rozhodně ji ale může zaskočit nějaká krajanka či závodnice z početného zastoupení Etiopie.
     
    VýškaŽ
    Machučichová, Apostolovskiová i Pattersonová shodily laťku ve výšce 1,95 metru i napodruhé, zbývá poslední třetí pokus.
     
    3kmŽ
    Vodičky Berheová s Kefaleovou z Etiopie rozbíhají závod slušně. Beatrice Chebetová nenechává nic náhodě a po kilometru se drží hned na třetím místě.
     
    3kmŽ
    Po dvou kilometrech odpadla i druhá vodička a teď už závodnice musí běžet dle vlastního uvážení! Na čele se drží Beatrice Chebetová, v závěsu má krajanku Akidorovou.
     
    VýškaŽ
    Jaroslava Mahučichová je vítězkou výšky! Jako jediná se třetím pokusem přehoupla přes laťku 195 centimetrů a teď už si může sama určit, na jaké výšce bude pokračovat. Slovinka Lia Apostolovskiová končí druhá, Australanka Eleanor Pattersonová třetí.
     
    3kmŽ
    Předpovídal se rychlý závod a skutečně tomu tak bylo! Beatrice Chebetová z Keni si skvěle rozvrhla síly a cílem proběhla první v čase 8:24,05, což je překonání je letošní nejlepší čas, zároveň vylepšení osobní maximum. V národním rekordu doběhla druhá Mexičanka Laura Galvánová, třetí příčku pro sebe urvala Keňanka Margaret Akidorová.
     
    3 000 m žen

    1. Beatrice Chebetová (KEN) 8:24,05 min (MR) (WL) (PB)
    2. Laura Galvánová (MEX) 8:28,05 (NR) (PB)
    3. Margaret Akidorová (KEN) 8:29,88 (PB)
    4. Aynadis Mebratuová (ETH) 8:30,99 (PB)
    5. Caroline Nyagaová (KEN) 8:31,98 (PB)
    6. Merkedes Alemesheteová (ETH) 8:36,71
    7. Melknat Wuduová (ETH) 8:36,81 (PB)
    8. Selah Busieneiová (KEN) 8:36,91 (PB)
    9. Francine Niyomukunziová (BDI) 8:44,18
    10. Yenawa Kefaleová (ETH) 8:44,47 (PB)
    11. Asayech Ayichewová (ETH) 8:46,98
    12. Eloise Walkerová (GBR) 8:48,15 (PB)
    13. Abby Nicholsová (USA) 8:52,75
    14. Tsiyon Abebeová (ETH) 8:53,63
    15. Lemlem Nibretová (ETH) 8:56,60
    Tegab Berheová (ETH) DNF
     
    DiskŽ
    Rozběhla se soutěž v hodu diskem žen. A v startovní listině vidíme i překvapivou mistryni světa Laulaugy Tausagaovou, očekává se souboj především mezi ní a Sandrou Perkovićovou.
     
    VýškaŽ
    Jaroslava Machučichová pokračuje ve velkém stylu! Po záchraně třetím pokusem na 195 centimetrech zdolala 198 i 202 centimetrů hned napoprvé, vyrovnala tak sezónní nejlepší výsledek a může pokračovat.
     
    DiskŽ
    Parádní první pokus vyslala ze své ruky Sandra Perkovićová, když disk poslala do vzdálenosti 67,32 metru, čímž si stanovila nové letošní maximum. Tausagaová na ni ztrácí tři metry, o další dva metry zpět je třetí Číňanka Feng Pin.
     
    100mM
    My se nyní můžeme těšit na rychlý závod mužské stovky. Do Číny si přijel spravit chuť po nepovedeném světovém šampionátu Američan Fred Kerley, jehož plánuje pořádně prohnat americký krajan Christian Coleman, ve startovní listině nechybí ani Yohan Blake, jenž v nejlepších letech pořádně proháněl legendárního Usaina Bolta.
     
    100mM
    Christian Coleman potvrdil velmi dobrou formu a cílem proletěl v čase 9,83, to je vyrovnaný nejlepší výkon sezóny! Nakonec jeho nejbližším pronásledovatelem překvapivě nebyl Fred Kerley, nýbrž Jamajčan Kishane Thompson, jehož 9,85 je novým osobním maximem, Kerley se musí spokojit s třetím místem.
     
    100 m mužů

    1. Christian Coleman 9,83 s (MR) (=WL)
    2. Kishane Thompson 9,85 (PB)
    3. Fred Kerley (USA) 9,96
    4. Brandon Carnes (USA) 10,01 (PB)
    5. Marvin Bracy-Williams (USA) 10,02
    6. Yohan Blake (JAM) 10,04
    7. Lamont Marcell Jacobs 10,05 (=SB)
    8. Sie Čen-jie (CHN) 10,12
    9. Rohan Watson (JAM) 10,18
    Ackeem Blake (JAM) DNF
     
    DiskŽ
    Disk se přehoupl do své druhé série. A vylepšení zaznamenala Feng Pin, výkon 65,28 znamená posun na druhé místo před Tausaugaovou.
     
    VýškaŽ
    V soutěži výškařek už se rozhodla nepokračovat vítězka Jaroslava Mahučichová, jež tedy zapisuje 202 centimetrů, což je překonání rekordu mítinku a vyrovnání nejlepšího výkonu sezóny.
     
    Výška žen

    1. Jaroslava Mahučichová (UKR) 2,02 (MR) (=WL)
    2. Lia Apostolovskiová (SLO) 1,92
    3. Eleanor Pattersonová (AUS) 1,92
    4. Elisabeth Pihelaová (EST) 1,89
    5. Julija Čumačenková (UKR) 1,86
    6. Nawal Menikerová (FRA) 1,86
    7. Heta Tuuriová (FIN) 1,82
    8. Erin Shawová (AUS) 1,78
     
    800mM
    Za okamžik začne další velmi zajímavý závod, a sice osmistovka mužů. Nechybí mistr světa Marco Arop, jehož opět plánuje pozlobit Keňan Emmanuel Wanyonyi, mezi ostatními se očekává souboj „až“ o třetí místo.
     
    DiskŽ
    Sandra Perkovićová do Číny přijela evidentně v dobrém rozpoložení, ve druhé sérii přidala 67,30 metru, za prvním pokusem tedy zůstala o pouhé dva centimetry.
     
    800mM
    Mistr světa poražen! Emmanuel Wanyonyi se v poloviční vzdálenosti dostal před svého hlavního konkurenta Marca Aropa, jehož za sebou podržel až do finiše v perfektním čase 1:43,20, jímž si vytvořil nový osobní rekord a zaběhl nejrychlejší osmistovku sezóny! Rovněž Arop si vylepšil kariérní maximum, ovšem musel se před Keňanem sklonit rozdílem čtyř setin. Třetí proběhl cílem Benjamin Robert z Francie.
     
    800 m mužů

    1. Emmanuel Wanyonyi (KEN) 1:43,20 min (MR) (WL) (PB)
    2. Marco Arop (CAN) 1:43,24 (PB)
    3. Benjamin Robert (FRA) 1:43,88
    4. Wyclife Kinyamal (KEN) 1:44,04
    5. Daniel Rowden (GBR) 1:44,27
    6. Yanis Meziane (FRA) 1:44,28 (PB)
    7. Saúl Ordóñez (ESP) 1:44,54 (SB)
    8. Gabriel Tual (FRA) 1:44,65
    9. Ben Pattison (GBR) 1:44,87
    10. Andreas Kramer (SWE) 1:44,97
    11. Isaiah Harris (USA) 1:45,10
    12. Simone Barontini (ITA) 1:45,42
    Erik Sowinski (USA) DNF
     
    DiskŽ
    Ve druhé sérii předvedly pěkné hody Brazilka Izabela da Silvaová, jež se za 62,40 vyšvihla na čtvrté místo, a zkušená Portugalka Liliana Cáová, ta je s 62,21 metry pátá.
     
    3skokM
    Věnovat se začneme i trojskoku, kde začíná první série. Hlavním adeptem na vítězství je mistr světa Hugues Fabrice Zango.
     
    DiskŽ
    Pozornost na sebe strhla ve třetí sérii domácí reprezentantka Feng Pin, jež hodila disk do vzdálenosti 67,11 metru a zatím neúspěšně, byť těsně atakovala vedoucí Perkovićovou. Po třetí sérii končí soutěž pro jinou domácí diskařku Wang Fang (59,77 m) a Italku Daisy Osakueovou, ta nezapsala jediný platný pokus.
     
    3skokM
    Hugues Fabrice Zango se po první sérii nachází ve vedení, když do statistik zapsal skok dlouhý 16,71 metru, o jediný centimetr zpět je Ital Andy Díaz Hernández.
     
    400mŽ
    Pojďme na hladkou čtvrtku žen! Zde je jasná favoritka, a sice Marileidy Paulinová z Dominikánské republiky. Zaskočit by ji mohla snad Sada Williamsová z Barbadosu.
     
    400mŽ
    Překvapení se nekonalo. Marileidy Paulinová si na jedničku rozvrhla síly a deklasovala konkurenci časem 49,36, jedná se o rekord mítinku. Pro druhé místo si ve vyrovnaném výkonu sezóny doběhla Candice McLeodová z Jamajky, třetí místo bere Američanka Lynna Irbyová-Jacksonová. Až čtvrtá skončila Sada Williamsová.
     
    400 m žen

    1. Marileidy Paulinová (DOM) 49,36 s (MR)
    2. Candice McLeodová (JAM) 50,19 (=SB)
    3. Lynna Irbyová-Jacksonová (USA) 50,45
    4. Sada Williamsová (BAR) 50,95
    5. Victoria Ohuruoguová (GBR) 51,24
    6. Talitha Diggsová (USA) 51,27
    7. Martina Weilová (CHI) 51,30
    8. Ama Pipiová (GBR) 51,51
    9. Makenzie Dunmoreová (USA) 53,85
     
    3skokM
    Tak pozor! Italský trojskokan Andy Díaz Hernández ve druhé sérii zabral a zaznamenal 17,25 metru, čímž hodil rukavici Huguesovi Fabricemu Zangovi, ten si polepšil „jen“ na 16,73 a je tedy druhý.
     
    DiskŽ
    Čtvrtá série disku nepřinesla žádné zlepšení, takže v čele zůstává Sandra Perkovićová před Feng Pin a Laulaugou Tausagaovou.
     
    3kmpřM
    Před námi je steeple mužů. Favorit je jasný, není jím nikdo jiný než čerstvý mistr světa Soufiane El Bakkali, jehož hlavní konkurent Lamecha Girma dnes chybí, takže se předpokládá hladké vítězství Maročana.
     
    3skokM
    Andy Díaz Hernández zůstává po druhé sérii na prvním místě s výkonem 17,25 metru. Druhý je stále Hugues Fabrice Zango, na třetí příčce se aktuálně vyhřívá Američan Donald Scott.
     
    3kmpřM
    Po kilometru skončila práce pro vodiče Abderrafiu Bouassela, jehož práci přebírá španělský vodič El Mehdi Aboujanah, ten zastaví po druhém kilometru. Soufiane El Bakkali hlídá situaci z třetího místa.
     
    DiskŽ
    Šesté série disku žen se zúčastní vedoucí Sandra Perkovićová, Číňanka Feng Pin a mistryně světa Laulauga Tausagaová. Podobně jako ve čtvrté sérii, ta ani v té páté se žádná závodnice nezlepšila.
     
    3kmpřM
    Vodiči odpadli a poslední kilometr už je čistě na závodnících! Tempo sebevědomě udává Soufiane El Bakkali, v zádech má Keňana Kibiwota a Etiopana Firewua.
     
    3kmpřM
    Soufiane El Bakkali se nakonec na výhru až nečekaně nadřel! Do cílové rovinky se ho totiž držel nabuzený Etiopan Samuel Fiewu, ovšem na útok už neměl dostatek sil, přesto se ztrátou pod vteřinu na čerstvého mistra světa určitě může být spokojený. Jako třetí dokončil závod Keňan Amos Serem s odstupem tří sekund na druhého.
     
    3 000 m překážek mužů

    1. Soufiane El Bakkali (MAR) 8:10,31 min (MR)
    2. Samuel Firewu (ETH) 8:11,29
    3. Amos Serem (KEN) 8:14,41 (SB)
    4. Abraham Kibiwot (KEN) 8:15,87
    5. Avinash Mukund Sable (IND) 8:16,27
    6. Daniel Arce (ESP) 8:17,68
    7. Rjuji Miura (JPN) 8:18,32
    8. Benjamin Kigen (KEN) 8:20,15
    9. Mohamed Tindouft (MAR) 8:21,16
    10. Hailemariyam Amare (ETH) 8:22,68 (SB)
    11. Mohammed Msaad (MAR) 8:22,77
    12. William Battershill (GBR) 8:23,00
    13. Karl Bebendorf (GER) 8:24,08
    14. Vidar Johansson (SWE) 8:25,13
    15. Zak Seddon (GBR) 8:26,48
    16. Isaac Updike (USA) 8:27,37
    17. Andrew Bayer (USA) 8:33,38
    18. Djilali Bedrani (FRA) 8:39,70
    El Mehdi Aboujanah (ESP) DNF
    Abderrafia Bouassel (MAR) DNF
     
    DiskŽ
    Vítězkou disku se stala domácí Fen Ping, jež závěrečným šestým pokusem vystřihla parádních 67,41 metru, rekordem mítinku přeskočila Sandru Perkovićovou o jedenáct centimetrů! Mistryně světa Laulauga Tausagaová se zlepšit nedokázala, výkonem 64,31 zůstává tedy končí třetí.
     
    Disk žen

    1. Feng Pin (CHN) 67,41 m (MR)
    2. Sandra Perkovićová (CRO) 67,32 (SB)
    3. Laulauga Tausagaová (USA) 64,31
    4. Izabela da Silvaová (BRA) 62,40
    5. Liliana Cáová (POR) 62,21
    6. Claudine Vitaová (GER) 61,76
    7. Ťiang Č'-čchao (CHN) 60,79 (PB)
    8. Melina Robertová-Michonová (FRA) 60,08
    9. Wang Fang (CHN) 59,77 (PB)
    Daisy Osakueová (ITA) NM
     
    3skokM
    Po třetích pokusech trojskokanů končí soutěž pro devátého Christiana Taylora. Legendární Američan má nejlepší roky za sebou, dnešních 15,87 budiž toho důkazem.
     
    400mŽ
    Na start se připravují závodnice čtvrtky přes překážky. Bez Femke Bolové je otevřený boj o vítězství, ten se klidně může strhnout pouze mezi Jamajčankami Claytonovou, Russelovou a Knightovou.
     
    3skokM
    Hugues Fabrice Zango čtvrtým pokusem vylepšil svůj nejlepší výsledek na 16,99 metru, na vedoucího Díaze mu nicméně pořád ještě 26 centimetrů chybí.
     
    400mŽ
    Skutečně se strhla bitva o vítězství čistě mezi Jamajčankami! Nejlepší formu nakonec prokázala Rushell Claytonová, tato běžkyně cílem proběhla v rekordu mítinku 53,56 a o tři desetiny rychlejším než druhá Andrenette Knightová, ataku Italky Folorunsové odolala třetí Jamajčanka Janieve Russellová.
     
    400 m překážek žen

    1. Rushell Claytonová (JAM) 53,56 s (MR)
    2. Andrenette Knightová (JAM) 53,87
    3. Janieve Russellová (JAM) 54,01
    4. Ayomide Folorunsová (ITA) 54,08
    5. Anna Ryžikovová (UKR) 54,35 (SB)
    6. Anna Cockrellová (USA) 54,56
    7. Viktorija Tkačuková (UKR) 55,25
    8. Viivi Lehikoinenová (FIN) 55,44
    9. Gianna Woodruffová (PAN) 55,45
     
    3skokM
    Hugues Fabrice Zango se přibližuje, ale stále je to málo! Pátým skokem přidává do statistik 17,07 metru, vedoucí Ital Andy Hernández Díaz disponuje 17,25 metry.
     
    1500mŽ
    Na programu jsou poslední dva závody na trati. Tím prvním je patnáctistovka žen, kde si brousí zuby na výhru Keňanka Nelly Chepchirchirová, ale pozor třeba na Etiopanku Worknesh Meseleovou!
     
    1500mŽ
    Polovina závodu je minulostí a na čele figuruje vodička Kristie Schoffieldová. Co se týče favoritek, tak nejvíce vpředu je Hailuová před Meseleovou a Chepchirchirovou.
     
    1500mŽ
    Nelly Chepchirchirová mířila za vítězstvím, ale nedočkala se ho, protože v závěrečných sto metrech zaútočila Etiopanka Freweyni Hailuová a Keňanka její atak odrazit nezvládla! Čas 3:56,56 je i v tomto případě rekordem mítinku, o šestnáct setin pomaleji běžící Chepchirchirová si vytvořila nové osobní maximum. Třetí doběhla o vteřinu zpět Australanka Linden Hallová.
     
    1 500 m žen

    1. Freweyni Hailuová (ETH) 3:56,56 min (MR) (SB)
    2. Nelly Chepchirkirová (KEN) 3:56,72 (PB)
    3. Linden Hallová (AUS) 3:57,92
    4. Melissa Courtneyová-Bryantová (GBR) 3:58,22
    5. Worknesh Meseleová (ETH) 4:00,84
    6. Saron Berheová (ETH) 4:00,86 (PB)
    7. Sarah Healyová (IRL) 4:01,48
    8. Danielle Jonesová (USA) 4:01,66 (PB)
    9. Tigist Girmaová (ETH) 4:03,27
    10. Helen Schlachtenhaufenová (USA) 4:03,69
    11. Purity Chepkiruiová (KEN) 4:05,15
    12. Josette Andrewsová (USA) 4:05,52
    13. Claudia Mihaela Boboceaová (ROU) 4:06,07
    14. Emily Mackayová (USA) 4:06,45
    15. Gaia Sabbatiniová (ITA) 4:07,94
    16. Wang Čchun-jü (CHN) 4:12,86 (SB)
    Charlotte Mouchetová (FRA) DNF
    Kristie Schoffieldová (USA) DNF
     
    3skokM
    Závěrečné třetí série trojskokanů se kromě Díaze a Zanga zúčastní ještě Donald Scott. Američan by do souboje o vítězství zasáhnout neměl, přeci jen zaostává o více jak půl metru.
     
    3skokM
    Andy Díaz Hernández se rozhodl vynechat pátý pokus a dobře udělal! Pošetřil síly na poslední šesti, v němž se prezentoval 17,43 metry! Jak zareaguje Zango?
     
    3skokM
    Hugues Fabrice Zango zabojoval, ale nezvítězí! Polepšil si na 17,22 metru, načež musel sportovně uznat, že dnes byl Ital Díaz zkrátka lepší. Třetí Donald Scott závěrečným pokusem přešlápl.
     
    Trojskok mužů

    1. Andy Díaz Hernández (ITA) 17,43 m (MR)
    2. Hugues Fabrice Zango (BUR) 17,22
    3. Donald Scott (USA) 16,65
    4. Yasser Mohammed Triki (ALG) 16,48
    5. Praveen Chithravel (IND) 16,42
    6. Abdulla Narangolintevida (IND) 16,25
    7. Chris Benard (USA) 16,17
    8. Wu Žuej-tching (CHN) 16,09
    9. Christian Taylor (USA) 15,87
     
    110přM
    Zbývá rozluštit poslední hádanku, kdo zvítězí v závodě na 110 metrů překážek! Nálepku favorita získal ziskem mistrovského titulu Grant Holloway, ovšem nechybí ani stříbrný Hansle Pachment a Daniel Roberts.
     
    110přM
    Ne jednoho, ale Grant Holloway našel dokonce dva přemožitele! Fantasticým způsobem a ve velké rychlosti zdolával překážky Hansle Parchment, jemuž je kromě vítězství odměnou i rekord mítinku a letošní maximum 12,96! Druhý doběhl o pouhých sedm setin později Američan Daniel Roberts a Holloway byl třetí o dalších devět setin pozadu.
     
    110 m překážek mužů

    1. Hansle Parchment (JAM) 12,96 s (MR) (SB)
    2. Daniel Roberts (USA) 13,03
    3. Grant Holloway (USA) 13,12
    4. Wilhem Belocian (FRA) 13,17
    5. Rachid Muratake (JPN) 13,19
    6. Freddie Crittenden (USA) 13,26
    7. Cordell Tinch (USA) 13,38
    8. Rafael Pereira (BRA) 13,42
    9. Joshua Zeller (GBR) 13,45
    10. Sü Čuo-i (CHN) 13,56
     
    Diamantová liga v čínském Sia-menu skončila.
     
    Diamantová liga v čínském Sia-menu nabídla řadu parádních soubojů, včetně nejednoho překvapení. Jedno z nich se zrodilo při vrcholu v podobě závodu na 110 metrů překážek mužů, kde úřadující mistr světa Grant Holloway nejenže nezvítězil, ale kromě Hansleho Parchmenta se nechal předběhnout ještě od krajana Daniela Robertse. Pěkný souboj nabídl trojskok, v němž nakonec Ital Andy Díaz Hernández udolal světového šampiona Huguese Fabriceho Zanga. Do posledních metrů se bojovalo o vítězství při patnáctistovce žen, Freweyni Hailuová závěrečným útokem dokázala zlomit Nelly Chepchirkirovou.

    Čtvrtku žen přes překážky si podmanily Jamajčanky s vítěznou Rushell Claytonovou, hladkou čtvrtku ovládla dle očekávání Marileidy Paulinová. Steeple vyhrál obrovský favorit Soufiane El Bakkali, jemuž ovšem pořádně zatápěl talentovaný Etiopan Samuel Firewu. Velkou bitvu přinesla i osmistovka mužů, v níž Emmanuel Wanyonyi v nejlepším čase sezóny pokořil Marca Aropa, na stovce Christian Coleman potvrdil skvělou formu a o dvě setiny zvítězil před jamajským překvapením v podobě Kishaneho Thompsona.

    Dálce kralovala Srbka Ivana Vuletaová, výšce Ukrajinka Jaroslava Mahučichová ve vyrovnaném výkonu sezóny. Výkon sezóny byl k vidění i na třech kilometrech se zasloužila se o něj Keňanka Beatrice Chebetová. A zbývá zmínit ještě jeden závod, a sice čtvrtku mužů, zkušený Grenaďan Kirani James po velkém dramatu o tisícinky porazil druhého Quincy Halla.
     
    Diamantová liga se příští týden vrací do Evropy, 8. září se uskuteční podnik v belgickém Bruselu. (15:12:14)

    Milan Huppert

    Program
    12:05 skok do dálky žen
    12:20 skok do výšky žen
    13:04 400 m mužů
    13:16 3 000 m žen
    13:57 400 m překážek žen
    14:07 3 000 m překážek mužů
    14:27 400 m překážek žen
    14:37 1 500 m žen
    14:53 110 m překážek mužů
    110 m překážek mužů
    1. Hansle Parchment (JAM) 12,96 s (MR) (SB)
    2. Daniel Roberts (USA) 13,03
    3. Grant Holloway (USA) 13,12
    4. Wilhem Belocian (FRA) 13,17
    5. Rachid Muratake (JPN) 13,19
    6. Freddie Crittenden (USA) 13,26
    7. Cordell Tinch (USA) 13,38
    8. Rafael Pereira (BRA) 13,42
    9. Joshua Zeller (GBR) 13,45
    10. Sü Čuo-i (CHN) 13,56
    Trojskok mužů
    1. Andy Díaz Hernández (ITA) 17,43 m (MR)
    2. Hugues Fabrice Zango (BUR) 17,22
    3. Donald Scott (USA) 16,65
    4. Yasser Mohammed Triki (ALG) 16,48
    5. Praveen Chithravel (IND) 16,42
    6. Abdulla Narangolintevida (IND) 16,25
    7. Chris Benard (USA) 16,17
    8. Wu Žuej-tching (CHN) 16,09
    9. Christian Taylor (USA) 15,87
    1 500 m žen
    1. Freweyni Hailuová (ETH) 3:56,56 min (MR) (SB)
    2. Nelly Chepchirkirová (KEN) 3:56,72 (PB)
    3. Linden Hallová (AUS) 3:57,92
    4. Melissa Courtneyová-Bryantová (GBR) 3:58,22
    5. Worknesh Meseleová (ETH) 4:00,84
    6. Saron Berheová (ETH) 4:00,86 (PB)
    7. Sarah Healyová (IRL) 4:01,48
    8. Danielle Jonesová (USA) 4:01,66 (PB)
    9. Tigist Girmaová (ETH) 4:03,27
    10. Helen Schlachtenhaufenová (USA) 4:03,69
    11. Purity Chepkiruiová (KEN) 4:05,15
    12. Josette Andrewsová (USA) 4:05,52
    13. Claudia Mihaela Boboceaová (ROU) 4:06,07
    14. Emily Mackayová (USA) 4:06,45
    15. Gaia Sabbatiniová (ITA) 4:07,94
    16. Wang Čchun-jü (CHN) 4:12,86 (SB)
    Charlotte Mouchetová (FRA) DNF
    Kristie Schoffieldová (USA) DNF
    400 m překážek žen
    1. Rushell Claytonová (JAM) 53,56 s (MR)
    2. Andrenette Knightová (JAM) 53,87
    3. Janieve Russellová (JAM) 54,01
    4. Ayomide Folorunsová (ITA) 54,08
    5. Anna Ryžikovová (UKR) 54,35 (SB)
    6. Anna Cockrellová (USA) 54,56
    7. Viktorija Tkačuková (UKR) 55,25
    8. Viivi Lehikoinenová (FIN) 55,44
    9. Gianna Woodruffová (PAN) 55,45
    3 000 m překážek mužů
    1. Soufiane El Bakkali (MAR) 8:10,31 min (MR)
    2. Samuel Firewu (ETH) 8:11,29
    3. Amos Serem (KEN) 8:14,41 (SB)
    4. Abraham Kibiwot (KEN) 8:15,87
    5. Avinash Mukund Sable (IND) 8:16,27
    6. Daniel Arce (ESP) 8:17,68
    7. Rjuji Miura (JPN) 8:18,32
    8. Benjamin Kigen (KEN) 8:20,15
    9. Mohamed Tindouft (MAR) 8:21,16
    10. Hailemariyam Amare (ETH) 8:22,68 (SB)
    11. Mohammed Msaad (MAR) 8:22,77
    12. William Battershill (GBR) 8:23,00
    13. Karl Bebendorf (GER) 8:24,08
    14. Vidar Johansson (SWE) 8:25,13
    15. Zak Seddon (GBR) 8:26,48
    16. Isaac Updike (USA) 8:27,37
    17. Andrew Bayer (USA) 8:33,38
    18. Djilali Bedrani (FRA) 8:39,70
    El Mehdi Aboujanah (ESP) DNF
    Abderrafia Bouassel (MAR) DNF
    Disk žen
    1. Feng Pin (CHN) 67,41 m (MR)
    2. Sandra Perkovićová (CRO) 67,32 (SB)
    3. Laulauga Tausagaová (USA) 64,31
    4. Izabela da Silvaová (BRA) 62,40
    5. Liliana Cáová (POR) 62,21
    6. Claudine Vitaová (GER) 61,76
    7. Ťiang Č'-čchao (CHN) 60,79 (PB)
    8. Melina Robertová-Michonová (FRA) 60,08
    9. Wang Fang (CHN) 59,77 (PB)
    Daisy Osakueová (ITA) NM
    400 m žen
    1. Marileidy Paulinová (DOM) 49,36 s (MR)
    2. Candice McLeodová (JAM) 50,19 (=SB)
    3. Lynna Irbyová-Jacksonová (USA) 50,45
    4. Sada Williamsová (BAR) 50,95
    5. Victoria Ohuruoguová (GBR) 51,24
    6. Talitha Diggsová (USA) 51,27
    7. Martina Weilová (CHI) 51,30
    8. Ama Pipiová (GBR) 51,51
    9. Makenzie Dunmoreová (USA) 53,85
    800 m mužů
    1. Emmanuel Wanyonyi (KEN) 1:43,20 min (MR) (WL) (PB)
    2. Marco Arop (CAN) 1:43,24 (PB)
    3. Benjamin Robert (FRA) 1:43,88
    4. Wyclife Kinyamal (KEN) 1:44,04
    5. Daniel Rowden (GBR) 1:44,27
    6. Yanis Meziane (FRA) 1:44,28 (PB)
    7. Saúl Ordóñez (ESP) 1:44,54 (SB)
    8. Gabriel Tual (FRA) 1:44,65
    9. Ben Pattison (GBR) 1:44,87
    10. Andreas Kramer (SWE) 1:44,97
    11. Isaiah Harris (USA) 1:45,10
    12. Simone Barontini (ITA) 1:45,42
    Erik Sowinski (USA) DNF
    100 m mužů
    1. Christian Coleman 9,83 s (MR) (=WL)
    2. Kishane Thompson 9,85 (PB)
    3. Fred Kerley (USA) 9,96
    4. Brandon Carnes (USA) 10,01 (PB)
    5. Marvin Bracy-Williams (USA) 10,02
    6. Yohan Blake (JAM) 10,04
    7. Lamont Marcell Jacobs 10,05 (=SB)
    8. Sie Čen-jie (CHN) 10,12
    9. Rohan Watson (JAM) 10,18
    Ackeem Blake (JAM) DNF
    3 000 m žen
    1. Beatrice Chebetová (KEN) 8:24,05 min (MR) (WL) (PB)
    2. Laura Galvánová (MEX) 8:28,05 (NR) (PB)
    3. Margaret Akidorová (KEN) 8:29,88 (PB)
    4. Aynadis Mebratuová (ETH) 8:30,99 (PB)
    5. Caroline Nyagaová (KEN) 8:31,98 (PB)
    6. Merkedes Alemesheteová (ETH) 8:36,71
    7. Melknat Wuduová (ETH) 8:36,81 (PB)
    8. Selah Busieneiová (KEN) 8:36,91 (PB)
    9. Francine Niyomukunziová (BDI) 8:44,18
    10. Yenawa Kefaleová (ETH) 8:44,47 (PB)
    11. Asayech Ayichewová (ETH) 8:46,98
    12. Eloise Walkerová (GBR) 8:48,15 (PB)
    13. Abby Nicholsová (USA) 8:52,75
    14. Tsiyon Abebeová (ETH) 8:53,63
    15. Lemlem Nibretová (ETH) 8:56,60
    Tegab Berheová (ETH) DNF
    Skok do výšky žen
    1. Jaroslava Mahučichová (UKR) 2,02 (MR) (=WL)
    2. Lia Apostolovskiová (SLO) 1,92
    3. Eleanor Pattersonová (AUS) 1,92
    4. Elisabeth Pihelaová (EST) 1,89
    5. Julija Čumačenková (UKR) 1,86
    6. Nawal Menikerová (FRA) 1,86
    7. Heta Tuuriová (FIN) 1,82
    8. Erin Shawová (AUS) 1,78
    Skok do dálky žen
    1. Ivana Vuletaová (SRB) 6,88 (MR)
    2. Marthe Koalaová (BUR) 6,79
    3. Ese Brumeová (NGR) 6,71
    4. Agate de Sousaová (STP) 6,54
    5. Brooke Buschkuehlová (AUS) 6,52
    6. Maryse Luzolová (GER) 6,51
    7. Milica Gardaševićová (SRB) 6,46
    8. Quanesha Burksová (USA) 6,45
    9. Siung Š'-čchi (CHN) 6,43
    10. Sumire Hataová (JPN) 6,20
    400 m mužů
    1. Kirani James (GRN) 44,38 (MR) (SB)
    2. Quincy Hall (USA) 44,38 (=MR)
    3. Rusheen McDonald (JAM) 44,82
    4. Vernon Norwood (USA) 44,99
    5. Gilles Biron (FRA) 45,10
    6. Attila Molnár (HUN) 45,19
    7. Juki Joseph Nakadžima (JPN) 45,19
    8. Zandrion Barnes (JAM) 45,29
    9. Alex Haydock-Wilson (GBR) 45,34