Třinec – Rapperswil 6:7 (po pr.) | Rauma – Belfast Giants 3:1 (kon.) | Vítkovice – Mníchov 4:3 (2:1 po s.n.)
Skellefteå – Salzburg 4:0 (kon.)
koniec po predl.
HC Oceláři Třinec
6:7 (1:1, 3:1, 2:4 - 0:1)
SC Rapperswil-Jona Lakers
cz Piatok 01.09.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Liga majstrov • 1. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    50:51
    Tomáš Kundrátek (TRI) se Sandrem Forrerem (RAP) byli na sebe hodně přísní u třinecké střídačky. Rozhodčí se rozhodl oba vykázat k menšímu trestu za hrubost. Pokračujeme v pěti.
     
    43:03
    Vyloučeni tedy dva domácí hráči – Vladimír Dravecký (TRI) za napadení a Viliam Čacho (TRI) za podrážení. Hosté mají přesilovku pět na tři a na nic sto dvacet sekund.
     
    39:28
    Kurovský získal v útočném pásmu puk, ale Dünner mu do následně přihrávky na Adámka sáhl a hosté mohli jet dva na dva. Yannick-Lennart Albrecht (RAP) se ale neudržel a oplatil Kurovskému dřívější tvrdší zákrok. Rozhodčí oplácení viděl a je z toho přesilovka Ocelářů za krosček.
     
    36:43
    Teď ale bude Ocelářům asi mdlo. Za hákování při šanci Lakers před Mazancovou brankou je vyloučen Jakub Jeřábek (TRI). Hosté mají 53 sekund dvojnásobné přesilovky.
     
    35:36
    Po více než pětatřiceti minutách hry si přesilovku zahrají i hosté. První vyloučeným Ocelářem je Daniel Voženílek (TRI), který dostal menší trest za hákování.
     
    21:11
    Colin Gerber (RAP) je druhým vyloučeným hráčem hostů i celkově poté, co po přerušení atakoval před Nyffelerem clonícího Voženílka. Trest dostal za hrubost.
     
    13:13
    Krátká aktivní pasáž Ocelářů v útočném pásmu. Voženílek schytal poměrně tvrdý zákrok u mantinelu, který vyrezultoval v menší trest pro hostující tým. O dvě sekundy později při signalizované výhodě byl ještě odzbrojen za brankou Pánik, ale to zřejmě zůstane bez trestu. Vyloučen hráč hostů Victor Rask (RAP) za nedovolené bránění. Domácí tak budou po komerční pauze hrát první přesilovku v zápase – upozorňujeme, že se letos v CHL hrají podle upravených pravidel.

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 8. Kundrátek (J. Jeřábek, Haas), 26. Pánik (Kundrátek, Voženílek), 27. Polášek (Hrehorčák, Miloš Roman), 38. M. Daňo, 42. L. Hudáček (M. Daňo, A. Nestrašil), 58. L. Hudáček (A. Nestrašil, J. Jeřábek) – 12. Albrecht (Čajka, Aebischer), 38. Schroeder, 44. Moy (Noreau, Červenka), 45. Dünner (Schroeder, Wetter), 55. Vouardoux (Červenka, Noreau), 58. Grossniklaus (Rask), 62. Schroeder (Noreau)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Švančara) – Polášek, A. Smith, Kundrátek, J. Jeřábek, M. Adámek, Nedomlel, Havránek – Voženílek, P. Vrána (C, TS), Pánik – M. Daňo, L. Hudáček, A. Nestrašil (A) – Haas, Miloš Roman, Hrehorčák – Dravecký (A), Čacho, Kurovský – Wałęga.
    Tréner: Zdeněk Moták

    SC Rapperswil-Jona Lakers: Nyffeler (Meyer) – Noreau (A), Gerber, Aebischer, Grossniklaus, Baragano, Maier, Vouardoux – Zangger, Schroeder, Červenka (C, TS) – Moy, Rask, Wetter – Wick, Dünner (A), Forrer – Čajka, Albrecht, Lammer – Taibel.
    Tréner: Stefan Hedlund

    Rozhodca: A. Jeřábek, Ondráček – Rampír, Lederer

    Diváci: 3 406