Letňany – Kobra 4:5 (kon.) | Vlci Žilina – Nové Zámky 2:1 (kon.) | Nitra – Moser Medical Graz 99ers sk 0:3 (kon.)
Spišská N. Ves – Debreceni sk 4:2 (kon.) | Poprad – Michalovce 3:4 (po pr.) | Humenné – Košice 0:2 (kon.)
Rimavská Sobota – Pikes 1:3 (kon.)
koniec
HK Spišská Nová Ves
4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Debreceni DEAC
Piatok 25.08.2023, 18:00 • Spiš Aréna Spišská Nová Ves • Prípravný zápas
Partner:
     
    Nakoniec sa podarilo utíšiť rozvášnených hráčov. Spišská Nová Ves ďalej produkuje výhry v príprave. Rysy sa najbližšie predstavia v utorok na ľade Popradu. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:28:51)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Ališauskas, Rapáč aj Džugan už zamierili do kabíny!
     
    59:50
    Aby toho nebolo málo – Róbert Džugan stratil nervy na hráča s číslom 17 Antonom Vasilevom, ktorý snáď skákal do všetkých! Džugan ale zhodil rukavice a vytrel s ním ľadovú plochu!
     
    59:50
    Branislav Rapáč sa pustil do jedného z maďarských hokejistov a melie sa to jedna radosť!
     
    59:50
    Hromadná bitka! V nej boli zapletení hlavne Nerijus Ališauskas, ktorý zmastil súpera a upokojiť to chcel Rapáč, ale stal sa pravý opak a tiež použil päste!
     
    59:29
    Spišská Nová Ves dala gól! Východniarom vyšiel opravný pokus, a to dokonca IVANOVI NOVÁKOVI, ktorý tak odčinil zaváhanie. Bez asistencie.
     
    59:14
    Debrecín hrá power-play! A gól na 4:2 nedal Ivan Novák, ktorý trafil hokejku ležiaceho protivníka!
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    57:39
    Prerušená hra. Puk sa nachádza pri Hetényim, ale Krollis pokračoval v dohrávaní Spišiakov. Slovné vysvetlenie mu podal Michael Vandas.
     
    57:19
    Krollis mal plné ruky práce, aby ubránil Rapáča. Po domácom kapitánovi prišiel na rad aj Marosz.
     
    Dnešný zápas sleduje 793 divákov.
     
    55:07
    Hamráček skúsene viedol puk za útočnú modrú čiaru. Barikádu mu chceli vytvoriť traja hráči v bielom, ale on výborne počkal na príchod spoluhráčov z prvej päťky. Archambault to mohol zobrať do vlastných rúk, ale neohrozil Hetényiho, keď mu trošku viac skĺzol puk z hokejky.
     
    54:20
    Hetényi zneškodnil prudkú koncovku Ališauskasa. Títo dvaja si súboj zopakovali ešte raz a opäť to vyznelo v prospech gólmana Debrecínu.
     
    53:19
    Súboj dvoch devätnástok. Rapáč získal mierny náskok nad Ušnevom, ktorý ho v konečnom účtovaní čistým spôsobom odviezol na zadný mantinel.
     
    50:45
    Myklucha pohrdol príležitosťou odskočiť Maďarom na rozdiel dvoch gólov! Bol sám pred Hetényim, no nechal ho vyniknúť!
     
    50:00
    Spišská Nová Ves vyhráva nad Debrecínom 3:2 a aktívne okupuje útočnú tretinu, ale chýbajú tomu výrazné šance. Začalo sa záverečných desať minút riadnej hracej doby.
     
    48:01
    Spišiaci začínajú tlačiť Maďarov! Ališaukas výborne usmernil svoju strelu! Hetényi išiel na brucho s roztiahnutými betónmi! Finálne nadvihnutie puku pri žŕdke nezvládol Giľák!
     
    47:01
    Hetényi dáva Debrecínu nádej na skvelý výsledok! V tomto momente zlikvidoval strelu zápästím Džuganovi, ktorý nepochodil zoči-voči!
     
    46:33
    Marosz zvládol jednou rukou držať puk na čepeli a druhou tiesniť protihráča. Branislav Rapáč následne nezašiel hlbšie do tretiny, aby sa pokúsil podkúriť súperovi.
     
    45:34
    Na konto Spišskej Novej Vsi naskočila ďalšia strela. Na bránku vypálil od modrej čiary Matej Giľák. Hetényi domácim neumožnil dorážkový pokus.
     
    44:58
    Hetényi si poradil s dobre pripravenou akciou Rysov. Puk mu z lapačky vyberá čiarový rozhodca a zvoláva hráčov na buly po jeho ľavej ruke.
     
    44:31
    Malina napevno korčuľoval popri Briceovi. Toho chceli zapojiť do diania spoluhráči, ale domáci obranca včas zaúradoval hokejkou.
     
    43:48
    Oba tímy striedali počas hry. Debrecín mal puk vo svojej moci, ale zároveň ťažkosti pri prechode z pásma. Rostislav Marosz krátko na to ohrozil brankára Hetényiho.
     
    42:28
    Spišiaci zamkli útočné pásmo. Adam Žiak chvíľku počkal so strelou a mohlo to byť úspešné. Nastala nepríjemná situácia pre Hetényiho, ktorému ale pomohol jeden z obrancov. Priamy odraz puku nedopravil do siete sústredený Vartovník.
     
    41:09
    Juraj Majdan cítil za sebou Grocha, ktorý bol v tesnom závese. Z jeho zadovky vznikol strelecký pokus. Hetényi vytlačil zakončenie na ochrannú sieť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Tretia tretina sa začne o 19:51.
     
    Spišská Nová Ves je aj po druhej časti hry v tesnom náskoku. Debrecín veľa toho nepredvádza, ale to, čo sa mu vyskytlo, využil.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    38:38
    Benjamín Varša vzápätí zneškodnil aj Bricea! Ten mu to tlačil popri ľavom betóne, ktorý nechal pevne na tyčke!
     
    38:17
    Nepozornosť v defenzíve Spišskej Novej Vsi! Z ničoho nič mal samostatný nájazd Gergö Mihalik! Vyčkal do poslednej chvíle a rozhodol sa o zakončenie vpravo! Netrafil!
     
    37:16
    Debrecín môže byť spokojný s tým, ako sa teraz prezentoval v útočnom pásme. Síce z toho nevyťažil niečo väčšie, ale Varša musel zasiahnuť.
     
    36:16
    Na niektorých miestach komplikuje hru hmla, ktorá zakrýva hráčov. Archambault ešte videl na blízku Giľáka, ale ten ďalšieho adresáta medzi kruhmi už nie.
     
    34:51
    Hetényi už bol prekonaný, ale Beaudry opečiatkoval jeho ľavú konštrukciu! Poriadne to cinklo!
     
    32:48
    Tím Debreceni práve strelil gól! Maďari veľmi rýchlo strieľajú kontaktný presný zásah. ANDRÁS MIHALIK sa vytiahol na gólmana Varšu. Asistencie: Raymond Brice a Gergö Mihalik.
     
    31:08
    Spišská Nová Ves dala gól! OLIVIER ARCHAMBAULT využíva presilovú hru. Puk poslal do horných poschodí Hetényiho brány. Asistencie: Rostislav Marosz a Igor Merežko.
     
    30:39
    Vylúčenie v tíme Debreceni DEAC:
    Rivera – 2 min., napadnutie.
     
    30:39
    Spišiakov zodvihol z lavičky zákrok Nicka Riveru! Pocítil to Beaudry, no zastal sa ho Myklucha! Vylúčenie ale prebehne len na strane Maďarov!
     
    30:12
    Debrecín hrá s piatimi hráčmi.
     
    28:12
    Vylúčenie v tíme Debreceni DEAC:
    Rivera – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    28:12
    Brankár Hetényi bol pánom po zakončení domácej akcie. Nellisov pokus s pokojom ulovil v lapačke. Bude sa vhadzovať v ľavom kruhu.
     
    27:06
    Marosz hodil žabku pred bránkovisko hostí. Juraj Majdan o sekundu neskôr prikorčuľoval a ťukol Hetényiho po výstroji. Nikto ale po ňom nešiel, pretože to plynulo z hry.
     
    26:06
    Pekne zahral Šimon Groch. Mohol si vybrať z dvoch alternatív. Namiesto priamej paľby ešte našiel medzi kruhmi Hamráčka, ktorému sa však nepodarilo vystreliť bez prípravy.
     
    25:11
    Branislav Rapáč v dobrej polohe na zakončenie! Ale nezamestnal Hetényiho po tom, ako skvelý kus práce odviedol Ivan Novák pri vytláčaní Krollisa!
     
    23:32
    Slušný strelecký pokus Debrecínu. Vladislav Barkovsky tesne pred odchodom na striedačku preveril koncentráciu Varšu. Mladučký gólman zovrel puk a hneď aj rozohral.
     
    22:41
    Merežko okato nahrával Nellisovi. Kanadský útočník bol v zákryte za obrancom Ušnevom, ktorý si splnil defenzívnu povinnosť.
     
    21:53
    Ďalšia zaujímavá kombinácia Spišskej Novej Vsi. Ľubomír Malina naznačil koncovku, ale rýchlo to prihral Mykluchovi. Zo svojej pozície zvnútra ľavého kruhu nebol úspešný.
     
    21:01
    Michael Vandas bol na čele tejto útočnej súhry Spišiakov. Pokúšal sa zamieriť na druhú žŕdku súperovej bránky, ale nakoniec len prestrelil.
     
    20:28
    Maďarský brankár Hetényi zachytával pomalšiu strelu švihom. Pomohol si pravým betónom a prerušil hru.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Tretia tretina sa začne o 19:01.
     
    Sledovali sme dosť dlhú prvú tretinu, no bola v nej šarvátka, veľa vylúčení aj krvavé zranenie debrecínskeho hokejistu. Výsledkovo je to zatiaľ naklonené k Spišiakom.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:34
    Beaudry nepotreboval veľa práce s vylepšovaním si palebnej pozície. Z pravej strany od modrej čiary otestoval Hetényiho.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    18:38
    Iba spomalené reakcie hosťujúcich hokejistov pomáhajú Rysom, aby nemali zbabraný odchod do kabín. Mingazov mal slabé ruky, preto neohrozil Varšu.
     
    17:22
    Debrecín hrá s piatimi hráčmi.
     
    17:12
    Marosz svojou bombou zamestnal všetkých na hranici maďarského bránkoviska! Puk vypadol pred Vandasa, no ten sa nestačil zorientovať a vznikla veľká mela! Riešenie poskytol Hetényi, ktorý sa rozvalil pred bránkou a uzavrel okolie!
     
    16:24
    Kombinácia Spišiakov v presilovke! K predčasnému ukončeniu pobytu Riveru na trestnej lavici mohol prispieť Matej Giľák! Hetényi sediac si s ním poradil! Beaudryho následne spacifikovali obrancovia!
     
    15:22
    Vylúčenie v tíme Debreceni DEAC:
    Rivera – 2 min., držanie.
     
    14:53
    Na ľade je množstvo krvi! Tvrdú strelu pod prilbu inkasoval hosťujúci Bence Sándor, ktorý s pritlačeným uterákom na hlave smeruje na ošetrovňu! Nasleduje čistenie ľadovej plochy!
     
    14:43
    Merežko si pekne vyčistil priestor pred sebou. Keď dostal puk na čepeľ, potiahol si to viac vľavo a Hetényi čelil jeho pokusu, ktorý udržal na tele.
     
    13:17
    Tím Debreceni práve strelil gól! Mladík Varša si z tohto stretnutia neodnesie nulu. Práve mu ju zmazal presným zakončením NORBERT HÁRI. Asistencia: Kamil Mingazov a Raymond Brice.
     
    12:18
    Debrecínski hokejisti až v tomto momente mali možnosť niečo ukázať. Dobmayer urobil otočku a nasledovala nahrávka na Ušneva. Spišiaci s obranným blokom.
     
    11:26
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    I. Novák – 2 min., podrazenie.
     
    11:14
    Spišská Nová Ves dala gól! JÉRÉMY BEAUDRY sa oprel do puku a Hetényi si ho našiel za vlastným chrbtom. Asistencia: Juraj Majdan.
     
    10:16
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Ališauskas – 2 min., hrubosť.

    Vylúčenie v tíme Debreceni DEAC:
    Vasilev – 2 min., hrubosť.
     
    10:16
    Bude sa vylučovať! Ališauskas sa pri trestnej lavici naťahoval s Vasilevom!
     
    10:04
    Na bránku Debrecína zakončoval pri avizovanom vylúčení domáci hokejista Nerijus Ališauskas. Hetényi mal dostatok času nachystať sa na zákrok.
     
    09:17
    Mark Smirnov získal svojpomocne puk v strednej tretine. Následne ho chcel presunúť na Vasileva, lenže adresoval mu silnejšiu prihrávku, ktorú druhý menovaný nezachytil.
     
    08:11
    Spišská Nová Ves dala gól! Už bolo toho viac než dosť, aby sme sa dopracovali k prvej zmene skóre. Stačilo, že Archambault zobral puk na hokejku, prešiel cez všetkých a ROSTISLAV MAROSZ mohol pohodlne prekonať Hetényiho. Asistencie: Olivier Archambault a Juraj Majdan.
     
    07:45
    Vylúčenie v tíme Debreceni DEAC:
    Hetényi – 2 min., zdržiavanie hry / posunutá bránka.
     
    07:27
    Hostia s dobrou príležitosťou ísť do vedenia! Spoľahlivo zachytal Benjamín Varša, ktorého tréneri uprednostnili pred Surákom! Výborný moment pre neho!
     
    07:10
    Žiak si nechal pustiť k sebe protihráča Dominika Novotného. Momentálne sprevádza domácich problém vyjsť zo svojej polovice.
     
    06:13
    Debrecín hrá s piatimi hráčmi.
     
    06:08
    Maďarský tím sa dokázal zosúladiť tak, aby narušil aktivitu východniarov pri pôsobení za útočnou modrou čiarou. Hosťom v tejto chvíli pomáha aj prerušená hra pri posunutej bránke.
     
    05:33
    Sólo ukázal obranca Igor Merežko. Jeho mohutná postava, dobrá rýchlosť a šikovné ruky do zaviezli do hĺbky ofenzívnej tretiny. Teraz už len to niekomu naservírovať.
     
    04:47
    Krásna nahrávka! Anthony Nellis vyšiel spoza svätyne a krížnym pukom vyzval na strelu z prvej Giľáka! Tesne to minulo Hetényiho priestor!
     
    04:13
    Vylúčenie v tíme Debreceni DEAC:
    Kozma – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    03:17
    Nátlaková hra Rysov robí značné problémy Maďarom! Opäť Archambault bol v hlavnej roli! Zblízka nerozvlnil sieť s prispením pravej žŕdky!
     
    02:44
    Archambault predviedol krátku individuálnu akciu. Jednoduchým pohybom pomýlil súpera v jeho pravom kruhu a prenikol do streleckej pozície. Hosťujúci gólman odolal.
     
    01:57
    Kde sa dvaja bijú, tretí vyhráva. Ivan Novák upratal maďarského obrancu a vydláždil cestičku Hamráčkovi. Po jeho prihrávke mohol páliť Merežko. Hetényi vyrazil.
     
    01:11
    Spišská Nová Ves mala opäť šancu v útočnom pásme. Adam Žiak získal presnú prihrávku na os hracej plochy, ale strelecký pokus tečoval brániaci súper.
     
    00:22
    Toto bola pekná súhra domácich Spišiakov. Kompletne celá úvodná formácia v tom mala prsty. Na záver sa Olivier Archambault dostal pred Hetényiho, no ten si nedal prestreliť betóny.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Spišská Nová Ves: Surák – Ališauskas, Merežko, Beaudry, Groch, Žiak, Malina – Giľák, Nellis, Archambault – Vandas, Marosz, Majdan – Rapáč, Myklucha, I. Novák – Hamráček, Vartovník, Džugan.

    Tréner: Vlastimil Wojnar.

    Debreceni DEAC: Gönczi – Mingazov, Krollis, Barkovsky, Ušnev, Bukor, Dobmayer, Sándor, Jakábfy – Bučkin, Rétfalvi, Molnár – Rivera, Brice, Hári – Smirnov, D. Novotný, Vasilev – G. Mihalik, Kozma, A. Mihalik.

    Tréner: Arťom Vaszjunyin.

    Rozhodca: Smrek, Kocúr – Ordzovenský, Beniač.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní prípravného zápasu medzi Spišskou Novou Vsou a Debrecínom.

    HK Spišská Nová Ves


    Ostatný týždeň boli Spišiaci zameraní len na trénovanie a vylaďovanie vecí pred štartom nového ročníka. Rysy mali doteraz prevažne medzinárodné konfrontácie. Piatkovým stretnutím s maďarským klubom ukončia polovicu prípravných zápasov a navyše to bude posledný súper spoza hraníc. Sanok aj Krakov boli zdolaní a uvidíme, či k tejto dvojici pribudne i Debrecín.

    DEAC Debrecín

    Účastník Erste Ligy iba začína sériu prípravných stretnutí. Preto až v tejto chvíli, pretože maďarská súťaž štartuje v závere septembra. Debrecín v uplynulej sezóne nezaznamenal priaznivý výsledok. Liga bola skrátená kvôli energetickej kríze a mužstvo vypadlo už v kvalifikácii, kde nestačilo na Fehévári AV19. Vlani v tíme pôsobil Rastislav Špirko, ktorý dokončil sezónu v Poprade. Aktuálne sa na súpiske nenachádza žiadny slovenský hokejista.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Ivan Harčár


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Spišská Nová Ves. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 9. Marosz (Archambault, Majdan), 12. Beaudry (Majdan), 32. Archambault (Marosz, Merežko), 60. I. Novák – 14. Hári (Mingazov, Brice), 33. A. Mihalik (Brice, G. Mihalik)


    HK Spišská Nová Ves: Varša – Ališauskas, Merežko, Beaudry, Groch, Žiak, Malina – Giľák, Nellis, Archambault – Vandas, Marosz, Majdan – Rapáč, Myklucha, I. Novák – Hamráček, Vartovník, Džugan.
    Tréner: Vlastimil Wojnar.

    Debreceni DEAC: Hetényi – Mingazov, Krollis, Barkovsky, Ušnev, Bukor, Dobmayer, Sándor, Jakábfy – Bučkin, Rétfalvi, Molnár – Rivera, Brice, Hári – Smirnov, D. Novotný, Vasilev – G. Mihalik, Kozma, A. Mihalik.
    Tréner: Arťom Vaszjunyin.

    Rozhodca: Smrek, Kocúr – Ordzovenský, Beniač.

    Diváci: 793.