Česko – Fínsko 4:5 (kon.)
koniec
Česko
4:5 (1:1, 2:2, 1:2)
Fínsko
cz Utorok 22.08.2023, 16:00 • Vierumäki • Euro Hockey Tour (ženy)
Predzápasové kurzy
Partner:
    52:23 Michaela PEJZLOVÁ - 4:5
     
    52:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po buly ve středním pásmu se dostala k puku MICHAELA PEJZLOVÁ, která předvedla nádhernou akci! Cestou k brance si krásně obhodila obránkyni a sama před Keisalaovou zakončila k pravé tyčce. Lvice tak vykřesaly naději na body – 4:5. Asistence: Daniela pejšová a Dominika Lásková.
    46:20 Petra NIEMINENOVÁ - 3:5
     
    46:20
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finky využívají přesilovku a poprvé v zápase vedou o dva góly! Z pravé strany se natlačila před brankoviště PETRA NIEMINENOVÁ, která puk dokázala poslat za záda Blanky Škodové – 3:5. Bez asistence.
    41:42 Kiira YRJÄNENENOVÁ - 3:4
     
    41:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finky lépe vstoupily do třetí třetiny a jdou do vedení 4:3! KIIRA YRJÄNENENOVÁ nejprve z pravé strany přestřelila českou branku. O chvíli později se však dostala ke kotouči po chybě protihráčky a střelou z osy kluziště propálila Škodovou. Asistence: Jenna Pirttijärviová.
    36:22 Julia LIIKALAOVÁ - 3:3
     
    36:22
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finky krásně sehrály rychlý protiútok! Kotouč vyvážely z vlastního obranného pásma. U pravého mantinelu ho přebrala Jenniina Nylundová, která si ním vybruslila na osu a místo očekávané střely ještě našla JULII LIIKALAOVOU, jenž před sebou měla odkrytou branku – 3:3. Asistence: Jenniina Nylundová.
    29:58 Denisa KŘÍŽOVÁ - 3:2
     
    29:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rychle využitá česká přesilovka! DENISA KŘÍŽOVÁ si našla prostor na pravém kruhu a švihem vypálila ke vzdálenější tyčce finské branky. Zkompletovala tak hattrick – 3:2. Asistence: Tereza Vanišová a Aneta Tejralová.
    26:16 Denisa KŘÍŽOVÁ - 2:2
     
    26:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Také Češky zužitkovaly přesilovku těsně před jejím skončením a vyrovnávají! Byla to krásná a svižná souhra. Michaela Pejzlová nahrála z pravého kruhu k brankové čáře Agátě Sarnovské, která z první posunula před branku na DENISU KŘÍŽOVOU a ta se prosazuje podruhé v utkání. Asistence: Agáta Sarnovská a Michaela Pejzlová.
    22:53 Nelli LAITINENOVÁ - 1:2
     
    22:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finky se prosazují v samotném závěru přesilové hry! Jedna z bránících hráček puk nešťastně posunula jen mezi kruhy, kde byla připravená obránkyně NELLI LAITINENOVÁ. Ta si v koncovce počínala nekompromisně, když vymetla horní růžek nad lapačkou Škodové – 1:2. Asistence: Viivi Vainikkaová a Sanni Vanhanenová.
    17:02 Viivi VAINIKKAOVÁ - 1:1
     
    17:02
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Finské hráčky si v útočném pásmu dobře měnily puk a nakonec to byla VIIVI VAINIKKAOVÁ, jejíž střela z levého kruhu zapadla za záda české brankářky – 1:1. Asistence: Petra Nieminenová a Sini Karjalainenová.
    03:38 Denisa KŘÍŽOVÁ - 1:0
     
    03:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Lvice jdou do vedení! České hokejistky výborně forčekovaly. Puk nakonec získala ve středním pásmu DENISA KŘÍŽOVÁ, která zamířila z pravé strany do útočné třetiny a střelou švihem vymetla pavučinky za zády brankářky Keisalaové. Bez asistence.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 4. Křížová, 27. Křížová (Sarnovská, Pejzlová), 30. Křížová (Vanišová, Tejralová), 53. Pejzlová (Pejšová, Lásková) – 18. Vainikkaová (Nieminenová, Karjalainenová), 23. Laitinenová (Vainikkaová, Vanhanenová), 37. Liikalaová (Nylundová), 42. Yrjänenenová (Pirttijärviová), 47. Nieminenová


    Česko: Škodová (Hesová) – Lásková, Pejšová, Čajanová, Tejralová (C), Seroiszková, Radová, Jandušíková – Neubauerová, Mrázová (A), Mlýnková – Vanišová, Pejzlová, Křížová (A) – Plosová, Přibylová, Šapovalivová – Juříčková, Sarnovská, Malicka.
    Tréner: Carla MacLeodová

    Fínsko: Keisalaová (Pajarinenová) – Laitinenová, Hiirikoskiová (C), Rantalaová, Savolainenová, Parkkonenová, Karjalainenová (A), Koukkulaová – Nieminenová (A), Vanhanenová, Vainikkaová – Vesaová, Nylundová, Liikalaová – Yrjänenenová, Rakkolainenová, Schalinová – Salonenová, Seikkulaová, Pirttijärviová – Täksová.
    Tréner: Juuso Toivola

    Rozhodca: Alastalo, Mikkonen – Silanderová, Piironen