SaiPa – Třinec sk 2:5 (kon.) | Košice – Poprad sk 2:4 (kon.)
koniec
SaiPa Lappeenranta
2:5 (1:0, 1:4, 0:1)
HC Oceláři Třinec
Nedeľa 20.08.2023, 15:00 • Zimný štadión Poprad • Tatranský pohár • O 3. miesto
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Třinec odchádza z Popradu so ziskom tretej priečky. Dnes už mužstvo bolo produktívne a vyhralo zaslúžene 5:2. Záverečné miesto patrí SaiPe. Večer o 19:00 vyvrcholí 76. ročník Tatranského pohára finálovým súbojom medzi Košicami a Popradom. Pozývam vás k jeho sledovaniu. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (17:14:11)
     
    Najlepší hráči zápasu:

    Valteri Ojantakanen – SaiPa Lappeenranta
    Richard Pánik – HC Oceláři Třinec
     
    Koniec zápasu.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    57:11
    Třinec dal gól! Tretie miesto obsadí úradujúci český šampión, ktorý pridáva gólovú poistku zásluhou kapitána PETRA VRÁNU. Asistencie: Daniel Voženílek a Petr Sikora.
     
    56:31
    Viliama Čacha podporoval v útočnom ťažení Haas. Slovenský reprezentant mu to aj posunul na hokejku. So strelou prišiel do kontaktu Piiroinen.
     
    54:45
    SaiPa hrá s piatimi hráčmi.
     
    54:34
    Kivenmäki neznížil na 3:4! Švančara si dal na neho pozor!
     
    53:54
    V tejto chvíli to už prišlo. Třinec naplno obsadil ofenzívnu zónu. Dvakrát sa zrodila spolupráca Polášeka s Kundrátkom. V obidvoch prípadoch nemusel zasahovať Piiroinen.
     
    53:03
    Petr Vrána zaviezol puk hlboko do útočného pásma. Oceliari sú v ňom, ale ešte sa nedokázali rozostaviť do presilovkového postavenia.
     
    52:45
    Vylúčenie v tíme SaiPa Lappeenranta:
    Morand – 2 min., sekanie.
     
    51:46
    Polášek aktívne blokoval Siikonena, ktorý sa pohyboval v blízkosti Švančaru.
     
    50:54
    V hre piatich proti piatim mali strelecký pokus hokejisti SaiPy. Nebolo to však niečo, s čím by sa zapotil brankár Patrik Švančara.
     
    50:25
    Třinec hrá s piatimi hráčmi.
     
    49:46
    Presilovka Fínom nevychádza.
     
    48:25
    Vylúčenie v tíme HC Oceláři Třinec:
    Nedomlel – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    47:37
    Pánik našiel Libora Hudáčka! Vystrelil a zodvihol ruky nad hlavu! Puk však zazvonil na žŕdke!
     
    47:08
    Tomáš Kundrátek vyslal kvalitnú ranu od modrej čiary. Piiroinen nemal zakrytý výhľad, preto ju upratal pravým betónom do rohu klziska.
     
    45:51
    Třinecký Oskar Haas sa chcel podieľať na piatom góle Oceliarov. V ponuke mal Čacha aj Daňa, lenže ani jeden zo Slovákov nebol voľný.
     
    45:01
    Tammela sa doslova prisal na Tomáša Kundráteka a poriadne mu znepríjemnil život v obrannom pásme. Naháňal ho až k zadnému mantinelu, ale puk nezískal.
     
    44:05
    Kurovský vypracoval šancu pre Miloša Romana, ktorý však len strieľal do miest, kde bol postavený gólman Piiroinen.
     
    43:14
    Appelgren nebezpečne nahodil puk na bránku Třinca! Vletel tam Siikonen s úmyslom rozvlniť sieť! Švančara netušil, kde je puk a celé to zvládol ustať!
     
    41:57
    Hietala vystrelil na prvý betón Švančaru. Český brankár si s touto situáciou poradil.
     
    40:58
    Podľa doterajších sekúnd z tretej časti hry je viac než isté a jasné, že Třinec sa sústreďuje na víťazstvo. Nástup do záverečnej tretiny bol kvalitný. Ešte tomu chýba poisťovací presný zásah.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Tretia tretina sa začne o 16:41.
     
    Třinec sa konečne rozstrieľal a druhú tretinu vyhral presvedčivo 4:1. Aktuálne je zisk tretieho miesta naklonená jemu, ale ešte je skoro robiť predčasné závery.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    38:34
    Adámek vyslal strelu zápästím z polovice klziska. Piiroinen ju vyrazil do strany, kde nehrozilo žiadne nebezpečenstvo.
     
    37:43
    Súboj Vainikainena s Adamom Smithom takmer skončil konfliktom. Dvojica trochu prejavovala záujem o šarvátku, ale nakoniec sa to skončilo rozchodom.
     
    35:59
    Třinec dal gól! Nedomlel čisto dohral Moranda, čím udržal tretinu pre Oceliarov. Na druhú žŕdku prikorčuľoval MARIÁN ADÁMEK a Piiroinen už mohol iba loviť puk zo siete. Asistencie: Viliam Čacho a Richard Nedomlel.
     
    35:07
    Bude sa vhadzovať po pravej ruke českého brankára Švančaru. V tejto fáze stretnutia tempo hry mierne opadlo.
     
    33:24
    SaiPa mohla skúsiť uspieť v prečíslení dvoch proti jednému, ale v rozhodujúcom momente si ľahol Tomáš Kundrátek a prekazil tak snahu súpera o finálne zakončenie.
     
    32:10
    Duel o 3. miesto na Tatranskom pohári v Poprade sa prehupol do druhej polovice. Třinec sa snaží kontrolovať aktuálny stav 3:2.
     
    30:31
    SaiPa hrá s piatimi hráčmi.
     
    30:07
    Daňo získal puk presne v čase, keď opustil trestnú lavicu! Piiroinen si s ním poradil!
     
    29:58
    Třinec hrá s piatimi hráčmi.
     
    28:55
    Třinec dal gól! Dostáva sa Třinec do pohody? Donedávna bol pre neho problém streliť gól, a teraz už vedie v Poprade nad fínskym súperom. Z ľavého kruhu sa presadil OSKAR HAAS. Asistencie: Petr Vrána a Daniel Voženílek.
     
    28:31
    Vylúčenie v tíme SaiPa Lappeenranta:
    Airola – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    28:19
    SaiPa hrá so štyrmi hráčmi.
     
    28:17
    Adam Polášek bol hlavným režisérom posledného streleckého pokusu svojho tímu pred prerušením hry. Piiroinenovi to napálil priamo do náručia.
     
    27:58
    Vylúčenie v tíme HC Oceláři Třinec:
    Daňo – 2 min., podrazenie.
     
    27:40
    Vylúčenie v tíme SaiPa Lappeenranta:
    Hokkanen – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.
     
    26:19
    Vylúčenie v tíme SaiPa Lappeenranta:
    Viitasalo – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    25:19
    Třinec dal gól! Početná výhoda skončila zároveň s vyrovnávajúcim gólom na 2:2. ADAM SMITH natiahol Pirroinena, ktorý nezasiahol lapačkou. Asistencie: Richard Pánik a Adam Polášek.
     
    24:38
    Marko Daňo neprekvapil Piiroinena spoza vzdialenejšej tyčky a slovenskému útočníkovi zabránil skórovať poriadne pripevneným betónom o ňu.
     
    24:16
    SaiPa hrá so štyrmi hráčmi.
     
    23:39
    Pri šanciach českých hráčov bol Libor Hudáček, ktorý predviedol kombináciu s Richardom Pánikom. Tá nateraz neviedla k vyrovnaniu. Ešte za tým prišiel strelecký pokus Hudáčka po prihrávke Kundráteka a Piiroinen chrbtom posunul bránu.
     
    23:19
    Vylúčenie v tíme SaiPa Lappeenranta:
    Karvinen – 2 min., podrazenie.
     
    22:49
    Neisto chytal Piiroinen Smithov puk, ktorý mu poslal na lapačku. Nedostatočne ju zovrel, ale prvý třinecký hráč pred bránkou sa našťastie k dorážke nedostal.
     
    22:16
    Vylúčenie v tíme SaiPa Lappeenranta:
    Airola – 2 min., držanie.
     
    22:11
    Třinec poriadne dupol na plyn a v predbránkovom priestore rozkrútil vrtuľu. Piiroinen sa musel mať na pozore. Tomáš Kundrátek uzatvoril divoké okolo pokusov zakončením na jeho vyrážačku.
     
    21:17
    Třinec dal gól! Veľmi rýchlo znížené a Piiroinen prichádza o čisté konto. Úvodný gól českých Oceliarov na turnaji zaznamenal RICHARD PÁNIK. Asistencia: Libor Hudáček.
     
    20:31
    Tím SaiPa práve strelil gól! Raketový nástup fínskeho klubu. Strelu Odena neudržal na betóne Švančara, a proti pohotovej dorážke NIKLASA APPELGRENA nemal nárok. Asistencie: Joonas Oden a Miska Siikonen.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Druhá tretina sa začne o 15:47.
     
    Využitá presilovka zo 17. minúty posunula do vedenia fínsky celok zo SaiPy. Třinec ešte stále čaká na úvodný gól na turnaji, čo je priam až neuveriteľné, ale, bohužiaľ, pre neho reálne.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    18:44
    Český úradujúci majster vyhodil puk cez všetky čiary. Zakázané uvoľnenie.
     
    16:37
    Tím SaiPa práve strelil gól! Len štyri sekundy ostávali do uplynutia presilovky. Švančara sa však nestihol presunúť s presným zakončením VALTERIHO OJANTAKANENA. Asistencia: Valteri Lipiänen.
     
    15:52
    Vynikajúca kombinácia SaiPy! Do prázdnej bránky sa netrafil Siikonen! S Třincom teraz zahrali všetci svätí, pretože to bola tisícpercentná možnosť!
     
    15:15
    Helewka úspešne preniesol hru po mantineli až na Kivenmäkiho. A prvý menovaný vzápätí získal priestor na priamu strelu, ktorú vyriešil pozorný Švančara.
     
    14:41
    Vylúčenie v tíme HC Oceláři Třinec:
    hráčska lavica Třinec – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.
     
    14:11
    Dianie sa presťahovalo do okolia gólmana Švančaru. Momentálne je to SaiPa, ktorá tvorí, tlačí a ostreľuje svätyňu českého šampióna.
     
    13:06
    Čacho svojou rýchlosťou udržal puk na čepeli pri mantineli. Už však cítil veľký tlak zo strany fínskej obrany, a preto dal prihrávku Kundrátekovi. Oceliari pokračujú v rozvoji ofenzívneho vetra.
     
    12:03
    Richard Pánik sa uvoľnil a dostal sa do samostatného nájazdu! Piiroinena neprekonal, nakoľko mu to neposlal k pravej tyčke ako plánoval!
     
    10:36
    Třinec si vypracoval príležitosť v útočnom pásme. Zakončoval Viliam Čacho na Piiroinenovu lapačku, s ktorou ho vychytal.
     
    09:57
    Pekný strelecký pokus fínskych hokejistov. Puk mieriaci na pravý betón zneškodnil brankár Švančara. Hra začína postupne naberať slušné tempo a hráči lietajú zo strany na stranu.
     
    09:09
    Kamil Walega sa natlačil do predbránkového priestoru. Aj napriek tomu, že ho bránil Airola, takmer vyrobil problém Piiroinenovi.
     
    08:21
    Adámek pohrozil brankárovi Piiroinenovi takým schovaným pokusom spoza viacerých tiel. Gólman SaiPy je doteraz stopercentný.
     
    08:04
    SaiPa hrá s piatimi hráčmi.
     
    07:18
    Adam Polášek strieľal z modrej čiary. Piiroinen sa k zákroku nedostal, pretože to zblokovali jeho obrancovia. O chvíľku Voženílek chcel dorážať ďalšiu z tvrdých koncoviek, ale od brány ho poslal preč Hietala, ktorý včera zaznamenal pästný súboj s Patrikom Lamperom z Košíc.
     
    06:51
    Zakladanie akcie Čechov v čisto slovenskom znení žiadny úspech neprinieslo. Hudáček rozbehol Pánika, ktorý prizval do spolupráce Daňa, ale je z toho ofsajd.
     
    06:04
    Vylúčenie v tíme SaiPa Lappeenranta:
    Karvinen – 2 min., podrazenie.
     
    05:43
    Třinec hrá s piatimi hráčmi.
     
    04:39
    Helewka tvrdo pálil bez prípravy. Pred českým brankárom Švančarom ešte vyskočil Morand, aby mu nezablokoval strelu. Puk putoval vedľa bránky.
     
    03:43
    Vylúčenie v tíme HC Oceláři Třinec:
    Kurovský – 2 min., hákovanie.
     
    03:37
    Fínsky obranca Airola sa rozhodol pre slalom. Krásne sa preštrikoval pomedzi všetkých hráčov Třinca a spred kruhov zamestnal Švančaru.
     
    03:03
    Anttalainen nedal kúsok voľného miesta na prácu s pukom Richardovi Pánikovi. Útočníka českého tímu odtlačil k mantinelu.
     
    02:43
    Prihrávka skúseného Vránu bola tečovaná Smithom na tribúny popradského štadióna. Hra bude pokračovať zo stredného pásma.
     
    01:48
    Třinecký brankár Švančana kryje zblízka pokus Kivenmäkiho. Nasleduje vhadzovanie po jeho pravici.
     
    01:30
    Marko Daňo ukázal dobrú stabilitu na korčuliach. Zozadu bol aktívne stíhaný protihráčom, ale dokázal zakončiť, aj keď to bolo nepresné.
     
    00:23
    Siikonen potiahol hru zo svojej polovice. Nahadzoval na zadný mantinel. Oden získal puk, ale po otočke sa hra prerušila pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    SaiPa Lappeenranta: Piiroinen – Rikkilä, Moro, Anttalainen, Viitasalo, Trejbal, Airola, Hietala, Järventie – Appelgren, Siikonen, Oden – Tammela, Morand, Ojantakanen – Kivenmäki, Helewka, Lipiänen – Vainikainen, Hokkanen, Karvinen.
    Tréner: Ville Hämäläinen.

    HC Oceláři Třinec: Švančara – Smith, Kundrátek, Jeřábek, Adámek, Nedomlel, Polášek, Havránek – Sikora, Vrána, Voženílek – Pánik, Walega, L. Hudáček – Daňo, Čacho, Haas – Patrik Hrehorčák, Miloš Roman, Kurovský.
    Tréner: Zdeněk Moták.

    Rozhodca: M. Korba, Kocúr – Bogdaň, Pribula.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu o 3. miesto na 76. ročníku Tatranského pohára v Poprade medzi SaiPou a Třincom.

    SaiPa Lappeenranta


    Fíni v minulej sezóne skončili na poslednom pätnástom mieste, ale keďže je tamojšia liga uzavretá, elitu neopustili. SaiPa v zápase s Košicami svoje presilovky nevedela veľmi využívať, zatiaľ čo slovenský protivník to zvládol a postrážil si tesnú výhru 3:2, na základe ktorej putoval do finále turnaja.

    HC Oceláři Třinec

    Aktuálne najlepší český klub svoje postavenie absolútne nepotvrdil. Oceliari súperili o finále s domácim Popradom, ktorý im nedal žiadnu šancu. Hráči giganta prehrali 0:4.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 17. Ojantakanen (Lipiänen), 21. Appelgren (Oden, Siikonen) – 22. Pánik (L. Hudáček), 26. Smith (Pánik, Polášek), 29. Haas (Vrána, Voženílek), 36. Adámek (Čacho, Nedomlel), 58. Vrána (Voženílek, Sikora)


    SaiPa Lappeenranta: Piiroinen – Rikkilä, Moro, Anttalainen, Viitasalo, Trejbal, Airola, Hietala, Järventie – Appelgren, Siikonen, Oden – Tammela, Morand, Ojantakanen – Kivenmäki, Helewka, Lipiänen – Vainikainen, Hokkanen, Karvinen.
    Tréner: Ville Hämäläinen.

    HC Oceláři Třinec: Švančara – Smith, Kundrátek, Jeřábek, Adámek, Nedomlel, Polášek, Havránek – Sikora, Vrána, Voženílek – Pánik, Walega, L. Hudáček – Daňo, Čacho, Haas – Patrik Hrehorčák, Miloš Roman, Kurovský.
    Tréner: Zdeněk Moták.

    Rozhodca: M. Korba, Kocúr – Bogdaň, Pribula.