Nemecko – USA 3:14 (kon.) | Česko – Slovensko 6:4 (kon.)
koniec
Česko
6:4 (4:1, 1:3, 1:0)
Slovensko
cz Utorok 08.08.2023, 16:30 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • Turnaj piatich krajín (U17)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Hezké úterní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Turnaj pěti zemí hráčů do sedmnácti let, který se od pátku hraje v chomutovské ROCKNET ARÉNĚ, dnes vrcholí. Na programu jsou poslední duely. Německo vyzve USA a my prostřednictvím tohoto online přenosu budeme sledovat pikantní zápas mezi Českem a Slovenskem.
     
    Česko

    České sedmnáctce se na tomto prestižním turnaji velmi daří a ta tak navázala na tři úspěšné zápasy ve švýcarském Davosu, kde byla stoprocentní. Hned v prvním duelu nastoupili svěřenci trenéra Pavla Patery proti Švýcarsku. Po úvodním dějství to bylo vyrovnané 2:2, to druhé pak zvládli lépe čeští mladíci a vyhráli ho 2:1. A jelikož se v poslední části hry už skóre neměnilo, Češi porazili Švýcary 4:3.

    Poté následovalo střetnutí proti německé reprezentaci a v něm Češi dvakrát prohrávali. Nakonec ale duel otočili a vyhráli 5:3.

    Třetí bitva byla třaskavá, neboť došlo na souboj se Spojenými státy americkými, které v úvodní třetině vedly 2:0. Češi ale manko smazali a srovnali. V dalším průběhu hry pak ještě jednou prohrávali, a sice 2:3, ale to bylo v utkání také naposledy. Znovu se jim povedlo vyrovnat a poté dokonce strhnout vedení na svou stranu. Nakonec ale vyhráli 7:4 a jako jediný tým tak byli na turnaji bez ztráty kytičky a tím si i zajistili celkové prvenství. Se Slováky tak budou chtít také vyhrát, aby potěšili chomutovské publikum a zakončili tak celou akci vítězně.
     
    Slovensko

    Stejně staří Slováci na úvod turnaje narazili na Spojené státy americké, se kterými prohrávali po první třetině už 0:4, ale ale v tom druhém pak snížili na 2:4. Nicméně Američané přidali další gól a na ten reagovali Slováci už jen jednou střelou. Nakonec padli 3:5 a nezačali tak dobře.

    Ani druhé klání Slovákům nevyšlo, tentokráte narazili na Švýcary a za šedesát minut hry nepadl ani jeden gól. Zápas tak došel do prodloužení, které rozsekli Švýcaři a Slováky tak porazili.

    V neděli si pak Slovensko připsalo vůbec první výhru, když 6:3 porazilo Německo. V tabulce je tak na čtvrtém místě a rozhodně by chtělo turnaj zakončit na lepším umístění. Proti rozjetým Čechům to ale nebudou mít jednoduché. Každopádně federální derby může nabídnout hezkou hokejovou podívanou.
     
    Tabulka turnaje pěti před posledním hracím dnem

    1. Česko 9 bodů
    2. USA 6 bodů
    3. Švýcarsko 5 bodů
    4. Slovensko 4 bodů
    5. Německo 0 bodů
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Höhlig (Fajmon) – Holub (A), Černý, Mikel, Malínek, Pšenička, Mrtka, Pelikán – Pekař, Pavlík (A), Poletín (C) – Lev, Krčál, Novotný – Rozsíval, Fasner, Netušil – Macek, Rybnikár, Hrubý – Záhejský
    Trenér: Pavel Patera

    Slovensko: Brezáni (Prádel) – Dravecký (A), Goljer, Rusznyak, Tkáč, Kršák, Čapoš (C), Vajko, Kohút – Nemec, Čunderlík, Tomka – Saloň, Straka (A), Baláž – Mišiak, Lacko, Plančár – Balko, Mišák
    Trenér: Ivan Králik

    Rozhodčí: Micka – Ondráček, Šimánek.
     
    V Chomutově dozněla slovenská hymna, nyní je na řadě ta česká. Poté už bude moci samotné utkání začít. Češi, jak už bylo zmíněno, mají jistotu prvenství na turnaji, kterým proplouvají bez ztráty kytičky a poslední duel by rádi zakončili vítězně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je úvod jako hrom pro českou reprezentaci. Holub vystihl rozehrávku soupeře, poté puk poslal ADAMU NOVOTNÉMU, který si nabruslil na levý kruh, poté udělal ještě krok navíc, aby našel volnou část soupeřovy branky a poté do ní puk nasměroval – 1:0. Asistence: Lukas David Holub.
    00:36 Adam NOVOTNÝ - 1:0
     
    02:44
    Znovu agilní český tým dostal kotouč do útočného pásma, ale tentokráte Slováci v obraně zakročili a po zisku puku pak hru otočili opačným směrem.
     
    03:12
    Pekař s Pavlíkem se snažili projít do útočné třetiny, ale v tom jim zabránili slovenští hráči. Ti se poté prodrali do zakončneí před David Höhliga, ale ten si poradil a zapsal první zákrok. Po něm nechal hru zastavit.
     
    04:10
    Vhazovalo se po jeho pravé ruce, ke kotouči se dostali jeho spoluhráči a hned na druhé straně vyzkoušeli střelou z levé strany pozornost Patrika Brezániho, i ten byl úspěšný.
     
    04:47
    Alex Mišiak se šikovně uvolnil a chtěl s pukem projít do prostoru mezi kruhy, ale touš mu utekl a už se k němu nedostal.
     
    05:18
    David Höhlig pomohl za vlastní brankou s rozehrávkou a pomohl tak svým spoluhráčům k přechodu do útočného pásma. Jenže české mladíky zastavilo postavení mimo hru a ta je vykázána do neutrální zóny.
     
    05:42
    Na pravé straně příložníkem jistil puk David Höhlig a opět ve svém brankovišti nechyboval. Po chvilce ale musel čelit nájezdníkům Slovenska, kteří však před jeho klecí neuspěli.
     
    06:30
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! V sedmé minutě se do útočné akce dostali Slováci a zatopili obraně českého týmu. Mezi kruhy poté zády k brankáři Höhligovi z bekhendu vystřelil OLIVER LACKO a dokonale tak českého brankáře zaskočil, který nestačil zareagovat a kotouč proplul za jeho záda – 1:1. Asistence: Vladimír Dravecký.
    06:30 Oliver LACKO - 1:1
     
    07:27
    Do další útočné akce se tlačili Slováci, ale vše jim zmařilo postavení mimo hru. Za chvíli se tak bude vhazovat v neutrální zóně blíže Höhligově brance.
     
    08:28
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Frederik Balko – 2 min., podrážení.
     
    08:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi bleskově využívají přesilovou hru a vracejí si zpět své vedení. Brankář David Höhlig poslal kotouč MATĚJI PEKAŘOVI, který si nabruslil na pravý kruh a poté svižnou střelou prostřelil Patrika Brezániho – 2:1. Asistence: František Netušil.
    08:55 Matěj PEKAŘ - 2:1
     
    10:22
    Slováci nyní vystihli rozehrávku české sedmnáctky, z levé strany pak střílel Michal Plančár, ale branku Davida Höhliga o kus minul.
     
    11:18
    František Netušil objel Brezániho branku a poté u tyče na levé straně zakončil, ale škvírku mezi tělem brankáře soupeře a tyčkou nenašel.
     
    12:18
    David Rozsíval na levém kruhu zvedl střelu v těsné blízkosti Brezániho, puk však skončil jen těsně nad břevnem jeho brány!
     
    12:30
    Tomáš Poletín dojížděl obránce Slovenska, v útočném pásmu mu však kotouč nevzal a rázem se pak zrodila akce Slováků. Tu ale zastavili beci českého národního týmu.
     
    13:53
    Od modré čáry pálil na branku Slováků Štěpán Černý, který vyprášil betony Patrika Brezániho, které jen zaduněly.
     
    14:10
    Čeští mladíci zastavili další akci soupeře a hned zamířili opačným směrem.
     
    14:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hned je z toho další přesná trefa. Dva na jednoho jeli čeští hráči, Šimon Fasner poté načasoval přihrávku pro DAVIDA ROZSÍVALA, a ten poté tváří v tvář prostřelil Patrika Brezániho – 3:1. Asistence: Šimon Fasner a František Netušil.
    14:30 David ROZSÍVAL - 3:1
     
    16:19
    Matěj Pekař se zjevil těsně před Brezánim, ale neuspěl. Na druhé straně se do rychlého protiútoku dostali Slováci, ale na Davida Höhliga si nepřišli.
     
    17:33
    Další kombinace českého týmu nevedla k zakončení před slovenskou klecí. Ale Češi mají puk a stále operují před Brezánim
     
    17:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nyní se to už povedlo a Češi jdou do třígólového trháku. Od modré čáry nahazoval puk před branku Max Pšenička a u soupeřovy branky ho poté do sítě dorazil DAVID ROZSÍVAL, který je už dvougólovým střelcem – 4:1. Asistence: Max Pšenička.
    17:59 David ROZSÍVAL - 4:1
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:15
    Češi hýřili další aktivitou, zblízka ale Brezániho nepřekonali. Následně pak se zrodila velká šance pro Slováky, ale ty pohotově vychytal David Höhlig.
     
    19:43
    Slováci se ještě nadechli k jedné akci, ale obraně národního týmu pomohl David Höhlig, který si vyjel za vlastní branku a poslal kotouč svým spoluhráčům.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Hned v první minutě hry prostřelil Brezániho Adam Novotný a Češi brzy vedli. Ovšem v sedmé minutě už bylo vyrovnáno, když se prosadil Oliver Lacko a začínalo se znovu od začátku. Poté ale už úřadovala pouze česká sedmnáctka, která s jistotou prvenství chce turnaj zakončit bez ztráty kytičky a zatím se jí to daří. Na konci deváté minuty strhl vedení zpět na českou stranu Matěj Pekař a Slováci opět ztráceli. Poté se dvakrát trefil David Rozsíval a Česko má náskok o tři branky. Navíc posledně jmenovaný má dnes zaděláno na hattrick.
     
    Střely na branku: 16 – 7
     
    Další třetina začne přibližně v 17:17.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:31
    Češi se v úvodu druhé třetiny natlačili před klec soupeře, ale Brezáni zakročil proti pokusu Šimona Fasnera.
     
    22:14
    Alex Mišiak dostal nabito k levému kruhu a mohl pálit, protože měl ideální střeleckou pozici. Jenže pouze promáchl.
     
    23:23
    Ve vlastním pásmu sebral puk Matěj Pelikán a vyvezl ho ven z obranné třetiny. Zblízka pak zahrozil Dominik Pavlík, puk ale proklouzl jen vedle protější tyče.
     
    24:56
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci snižují na rozdíl dvou branek. Na levém kruhu si našel kotouč po přihrávce od Adama Nemce ANDREAS STRAKA a pohotovou svižnou ranou nedal Höhligovi šanci – 4:2. Slovensko se tak dost možná vrací zpět do zápasu. Asistence: Adam Nemec.
    24:56 Andreas STRAKA - 4:2
     
    26:42
    Češi pronikali do útočné třetiny, ale zastavilo je postavení mimo hru. Ta se tedy stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    27:43
    Po pravém křídle pláchl Vít Macek, nabruslil si blíže Brezániho brance, ale nakonec se mu nepovedlo zakončit před jeho klecí.
     
    28:48
    David Krčál číhal mezi kruhy, ale puk se k němu nedostal. Ten poté Slováci vyhodili mimo nebezpečí Brezániho branky. Češi se však bleskově vrátili zase zpět.
     
    30:01
    Jsme za polovinou základní hrací doby a stále mají Češi náskok o dva góly. Teď se dostal do akce Matěj Pelikán, ale jeho pokus končí mimo tři slovenské tyče.
     
    31:09
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla nádherná akce Slovenska, které se díky tomu dostává českému týmu na dostřel jediného gólu. Dva na jednoho vyřešil Andreas Straka nezištnou přihrávkou na pravou stranu, kde měl ALEX MIŠIAK snadnou úlohu, a sice pohodlně trefit zcela odkrytou branku Davida Höhliga – 4:3. Asistence: Andreas Straka.
    31:09 Alex MIŠIAK - 4:3
     
    31:09
    Oddechový čas pro tým Česko.
     
    32:23
    Tomáš Mikel na pravé straně vyslal nepříjemnou střelu směrem k brance Brezániho, ale tu minul.
     
    32:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    O chvilku později už ale Češi udeřili. ADAM NOVOTNÝ si po levém křídle nabruslil až do útočného pásma, kde se poté přesunul těsně před Brezániho, kterého střelou do bekhendu na pravé straně vykoupal – 5:3. Bez asistence.
    32:52 Adam NOVOTNÝ - 5:3
     
    33:47
    Čechům se tak zase lépe dýchá a mají opět vyšší náskok. Nyní si však museli dávat pozor, protože rána Olivera Lacka z prostoru mezi kruhy mohla klidně znamenat velké nebezpečí. Nakonec ale puk končí na hrazení.
     
    35:26
    Tomáš Poletín byl v obrovské šanci, tváří v tvář slovenskému brankáři zakončil, kotouč ale končí těsně nad břevnem slovenské klece!
     
    36:24
    Další akce českého týmu, který se z kontaktního gólu Slovenska rychle oklepal a Brezáni čelil další šanci soupeře, ovšem Adam Novotný svou střelu poslal jen vedle jeho tyče.
     
    37:32
    No ale i Slováci nyní předvedli dobrou souhru u branky Höhliga, ale ten nakonec nemusel zakročit, protože touš zastavila pozorná česká obrana.
     
    37:36
    Vyloučení v týmu Česko:
    Tomáš Mikel – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    38:18
    Po ráně soupeře od modré čáry zachytila puk česká obrana a snažila se ho vyhodit ven z pásma, to se povedlo až po další šanci soupeře.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:36
    Česko první oslabení zvládlo a už je v plném počtu.
     
    39:50
    Slováci ztratili puk a na druhou stranu zamířili Češi, v neutrální zóně je však o kotouč připravili Slováci a pádí dopředu.
     
    39:59
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Pouhou vteřinu před koncem prostředního dějství udeřili Slováci a ti jsou tak gólem do šatny opět zpět v utkání. Na pravé straně odražený kotouč sklepl do sítě ANDREAS STRAKA a zařídil tak slovenskému týmu kontaktní gól – 5:4. Asistence: Vladimír Dravecký a Adam Saloň.
    39:59 Andreas STRAKA - 5:4
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí a Češi vedou 5:4. Přitom vedli už 4:1, ale Slováci se dvěma góly dostali na dostřel. Češi ale dokázali opět utéci a měli zpět dvoubrankový náskok. Jenže Slováci jednu vteřinu před sirénou prostřelili Höhliga a kontaktním gólem se tak vrátili zpět do hry. Máme se tedy ještě na co těšit.
     
    Střely na branku: 25 – 15
     
    Další třetina začne přibližně v 18:02.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:05
    Češi se hned vrhli do útočení a na Brezániho mířily dvě střely, s oběma si však slovenský brankář poradil.
     
    41:45
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Andreas Straka – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    42:34
    Při vyloučení Straky mají čeští hráči k dispozici další přesilovou hru, ale Slováci se zatím dobře brání. Vyhodili puk až před Höhliga a dokonce se dostali i do zakončení.
     
    43:30
    Národnímu týmu utekl kotouč do středního pásma a blíží se také konec přesilové hry.
     
    43:45
    Slovensko je kompletní.
     
    44:50
    Špatná rozehrávka jednoho z českých beků od zadního mantinelu, puk zachytil Alex Mišiak, ale jeho následná střela pak skončila mimo tři tyče.
     
    46:19
    Jedovka ze středního pásma z hole Baláže končí na Höhligovi.
     
    47:30
    Adam Saloň na pravé straně plácl do kotouče a ten následně pak ohrozil Davida Höhliga. Ten ale betonem kotouč vykopl a zabránil tak šanci soupeře.
     
    48:27
    Slováci z vlastního obranného pásma založili další útočnou akci, ale ve středním pásmu přišli o puk a hned ho získali Češi. Ti se bleskově přesunuli před Brezániho.
     
    50:03
    Jsme za polovinou třetí třetiny, Češi mají stále náskok o jednu branku. Snaží se vedení pojistit, v tom jim ale nyní zabránilo postavení mimo hru.
     
    50:51
    Šimon Fasner se dostal na kotouč a poté na levé straně zblízka vystřelil. Jeho pokus ale srazil brankář Patrik Brezáni nad vlastní branku.
     
    51:36
    Jedovka Adama Novotného z pravého kruhu skončila na betonu Patrika Brezániho a ten jen zaduněl. Hra je zastavena, buly před slovenskou brankou.
     
    52:17
    David Höhlig povyjel za svou branku, aby pomohl s rozehrávkou. Hned se vrátil zpět do brankoviště a sleduje spoluhráče, kteří operují v pásmu Slovenska.
     
    53:18
    Češi kroužili okolo slovenské klece, po dalším pokusu duní betony Brezániho!
     
    54:23
    Slováci se nyní dostali do českého pásma, ale tam záhy přišli o kotouč a ten už směrem ven dostává obrana národního týmu.
     
    55:06
    Michal Rybnikár nadvakrát v těsné blízkosti nepřekonal Brezániho a ten má kotouč ve své moci. Následně pak raději hru zastavuje. Buly po jeho levé ruce.
     
    55:55
    Jakub Lev z první pálil na slovenskou branku, ale znovu zakročil Patrik Brezáni svými betony.
     
    56:31
    Další zákrok Patrika Brezániho a hra je opět zastavena. Po občerstvení slovenského brankáře se bude opět vhazovat po jeho levici.
     
    57:05
    David Höhlig se natahoval betonem i lapačkou po střele Adama Goljera, jenž cílil k bližší tyči. Ani tahle šance ale nekončí vyrovnáním.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:34
    Slováci už jsou v šesti a bez brankáře a notně zatápí obraně českého týmu. Höhlig nyní musel zasáhnout a zastavil tak nebezpečnou střelu soupeře!
     
    58:42
    Oddechový čas pro tým Slovensko.
     
    58:56
    Slováci opět zahrozili, Češi ale vytáhli puk do středního pásma.
     
    59:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    A tam si pro něj dojel ADAM NOVOTNÝ a poté ho zavezl až do zcela prázdné slovenské klece. Završuje tak svůj dnešní třígólový večer – 6:4. Bez asistence.
    59:14 Adam NOVOTNÝ - 6:4
     
    59:45
    Zápas se už jen dohrává, puk mají čeští hráči a pomalu už budou moci začít slavit nejen dnešní výhru, ale i výhru v celém turnaji.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Češi na závěr turnaje poráží i Slováky 6:4 a zakončili ho tak bez ztráty kytičky. Domácí turnaj v Chomutově tedy ovládli a pod Pavlem Paterou tak ještě neprohráli.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (18:35:52)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 1. Novotný (Holub), 9. Pekař (Höhlig), 15. Rozsíval (Fasner, Netušil), 18. Rozsíval (Pšenička), 33. Novotný, 60. Novotný – 7. Lacko (Dravecký), 25. Straka (Nemec), 32. Mišiak (Straka), 40. Straka (Dravecký, Saloň)


    Česko: Höhlig (Fajmon) – Holub (A), Černý, Mikel, Malínek, Pšenička, Mrtka, Pelikán – Pekař, Pavlík (A), Poletín (C) – Lev, Krčál, Novotný – Rozsíval, Fasner, Netušil – Macek, Rybnikár, Hrubý – Záhejský
    Tréner: Pavel Patera

    Slovensko: Brezáni (Prádel) – Dravecký (A), Goljer, Rusznyak, Tkáč, Kršák, Čapoš (C), Vajko, Kohút – Nemec, Čunderlík, Tomka – Saloň, Straka (A), Baláž – Mišiak, Lacko, Plančár – Balko, Mišák
    Tréner: Ivan Králik

    Rozhodca: Micka – Ondráček, Šimánek