Jan Široký - Ondřej Petrášek Vítěz: Široký (kon.) | Daniel Škvor - Nermin Hajdarpašić Vítěz: Škvor (kon.)
Ivan Buchinger - Abou Tounkara sk Vítěz: Buchinger (kon.) | Karlos Vémola - Lucas Alsina Vítěz: Vémola (kon.)
Mate Sanikidze - Losene Keita Vítěz: Sanikidze (kon.)
koniec udalosti
Mate Sanikidze - Losene Keita

Vítěz: Sanikidze

Sobota 29.07.2023, 23:59 • Štvanice, Praha • Oktagon MMA
     
    Tak toto je doslova sportovní neštěstí pro Loseneho Keitu. Nejspíš má zlomený prst či větší část spodní končetiny, ale každopádně nemohl pokračovat v boji hned po 68 sekundách. Už při nástupu bylo zmíněno, že nevypadá ideálně a ani shazování mu moc nepomohlo. Nebudeme tu nyní spekulovat, může jít například i o nějakou únavovou zlomeninu.

    Štvanice totálně utichla a Keita se snad pohledem i omlouvá fanouškům. Nadšen nevypadá ani Sanikidze, ale zůstává šampionem pérové váhy.

    Takový průběh posledního zápasu na tomto stadionu si asi nikdo nepřál.
    Keita tím zároveň bohužel oficiálně přichází o neporazitelnost.
    Vše má ale aspoň nějaký šťastný konec a Keita, který se nemůže postavit na nohu, požádal svou přítelkyni o ruku. (00:28:09)
     
    Vítěz: Maté Sanikidze (1. kolo, TKO – zranění soupeře).
     
    01:08
    Konec zápasu.
     
    01:08
    Tak pozor! Souboj se vrátil na nohy a Keita má nejspíš zlomenou nohu, jelikož se na ni nemůže pořádně postavit!
    Sám ukazuje, že to dál nepůjde a rozhodčí Touš ukončuje duel.
     
    00:40
    První low kick vyslal Keita. Pár sekund na to bere překvapivě Sanikidzeho na zem. Teď si oba otestují svou sílu.
     
    00:23
    Keita okamžitě zabírá střed klece a Sanikidze zacouval k pletivu. Ještě nepadl úder.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    Na hlavní zápas tohoto večera bude přímo v kleci dohlížet Pavel Touš.
     
    Také obhájce titulu Maté Sanikidze už jde uličkou. Zabalen v gruzínské vlajce a odhodlán být prvním Keitovým přemožitelem.
     
    Prozatimní šampion Keita nastupuje jako první s nástupovou písní vytvořenou přímo pro něj samotného. Slyšet jde také jeho fanouškovský tábor.
    Nástup nepůsobí na první pohled tak sebevědomě jako jindy.
     
    Losene Keita nakonec na třetí pokus zvládl váhový limit! Nejevil se však vůbec dobře a je otázkou, jak jeho tělo bude zvládat další hodiny určené pro přijímání živin, absorpci vody a nabírání váhy zpět.
     
    Vážení

    Losene Keita vypadá, že má za sebou dost těžké shazování. Do dvou hodin musí shodit 100 gramů! Limit 65,8 kg napoprvé nezvládl.
    Maté Sanikidze vypadá mnohem lépe a dokonce se před vážením napil a rozdává sladkosti, které sám pojídá. Hlavní je ale jeho váha, která činí i s flaškou vody přesně 65,8 kilogramu!
     
    Mate „The NextGen“ Sanikidze
    Bilance v MMA: 9 výher/2 prohry (OKTAGON MMA: 3/0)


    Stále teprve čtyřiadvacetiletý vládce pérové váhy má před sebou jasně nejtěžší zkoušku své kariéry proti o takřka 200 pozic lépe borci dle FightMatrixu. Sanikidze se aktuálně nachází na 241. pozici a výhra by ho vystřelila směrem k top 50.
    Nenápadný Gruzínec svým výkonem zatím vždy překvapil a jeho strategie proti Keitovi bude jasná, pokusit se souboj svázat nebo dokonce dostat na zem.
    Mate bude mít výškovou převahu a obecně lze říct, že čím bude souboj delší, tím jeho šance rostou. Každopádně za podmínky, že se nebude jednat o takový průběh, jako jsme viděli např. v duelu Keity s Tichotou. Víc jak polovinu výher má Sanikidze právě na body.
     
    Losene „Black Panther“ Keita
    Bilance v MMA: 11 výher/0 proher (OKTAGON MMA: 5/0)


    Možná nejlepší zahraniční debut v organizaci vyl k vidění v prosinci 2021, kdy Losene Keita naprosto zničil vítěze OKTAGON Výzvy Karola Ryšavého a během následujícího půl roku si podal další dvě slovenské hvězdy Paradeisera s Buchingerem, aby snadno došel k titulu v nabité lehké váze. Od té doby zaměřil svou pozornost víc k divizi pérové a po dominanci proti Barkovi vybojoval prozatimní pás nad Tichotou.
    Světová 49. je do budoucna pro organizaci jen těžko udržitelná a ač je pod smlouvou organizace, tak zářijové UFC v Paříži se blíží. Kde jinde by si mohl premiéru představit? Už loni se málem pod hlavičkou UFC v Městě světla představil a v OKTAGON MMA už ho asi nemá po případné výhře co dál motivovat.
    Štvanice letos přivítá také početný a hlasitý fanclub „Black Panthera“ , který ho požene za vítězstvím. Úspěch by měl vycházet hlavně z vražedného postoje a snahy vyhnout se zemi, kam se Sanikidze jako Gruzínec umí skvěle přesouvat. Keita ale už několikrát ukázal, že je na zemi díky své dynamice takřka neudržitelný.
     
    Dlouho očekávaná bitva o krále pérové váhy je tu a prozatimní šampion této divize Losene Keita může ke svému titulu v lehké váze přidat v plnohodnotné podobě i ten druhý a napodobit tak Ivana Buchingera.
    Všanc je opasek gruzínského talentu Mateho Sanikidzeho, který stejně jako Keita zůstává v OKTAGON MMA neporažen.
    Guinejský rodák Sanikidzeho několikrát vyzýval a provokoval, že se mu vyhýbá, ale je potřeba přiznat, že naplánovaný duel byl zrušen z naprosto relevantního důvodu, když byl Mate zatčen při proevropských demonstracích v Tbilisi.
    Za Sanikidzeho na poslední chvíli zaskočil Tichota, kterého Gruzínec předtím v boji o pás porazil. Mladý Čech své hrdinství bohužel odskákal zlomenou klíční kostí, když Keitovo tempo absolutně nestíhal.
    Velkého favorita vidí většina v Belgičanovi, ale Sanikidze už několikrát ukázal, že se z nenápadného borce stává v kleci fantom, který dokáže skvěle diktovat tempo zápasu a komplexně dojít k vítězství.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 23:59.

    Dávid Švec

    Pavel Touš