Ole Magnor - Václav Mikulášek Vítěz: Magnor (kon.) | Tato Primera - Radovan Úškrt sk Víťaz: Úškrt (kon.)
Jan Malach - Shem Rock Vítěz: Rock (kon.) | Máté Kertész - Ion Surdu Vítěz: Surdu (kon.)
Vladimír Lengál - Michael Deiga-Scheck Vítěz: Lengál (kon.) | Robert Bryczek - Samuel Krištofič sk Vítěz: Bryczek (kon.)
Jonas Mågård - Felipe Lima Vítěz: Lima (kon.)
koniec udalosti
Jan Malach - Shem Rock

Vítěz: Rock

Piatok 28.07.2023, 21:30 • Štvanice, Praha • Oktagon MMA
     
    Naprosto jednoznačná záležitost v podání Shem Rocka, který nešel hned bezhlavě po zemi, ale dokázal Malacha vyřadit kopem na žebra a poté si s ním už víceméně pohrál.
    Následuje klasický trash talk s liverpoolským přízvukem. (21:37:45)
     
    Vítěz: Shem Rock (1. kolo, submise – rear naked choke).
     
    02:07
    Konec zápasu.
     
    02:07
    Shem Rock nakonec došel pro rear naked choke. Čech těsnému škrcení dokázal poměrně dlouho odolávat, ale nakonec byl nucen odplácat!
     
    01:36
    Malach sérii úderů přežil! Má však Rocka v zádech a ten už si jde pro škrcení.
     
    01:13
    Tvrdý kop Rocka na kraj žeber a následné údery!
     
    00:48
    Malach zkusil první kombinaci, ale Rock se hbitě vyhnul.
     
    00:31
    Rock si od prvních sekund naměřuje Malacha a hlídá si vzdálenost před jeho údery. Zároveň zkouší kopat.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    Zápas bude přímo v kleci rozhodovat Němec Gerd Richter.
     
    Malach dostává od takřka naplněných tribun mnohem víc lásky než jeho soupeř. Samozřejmě ho jako trenér doprovází André Reinders.
     
    Shema Rocka vítá Štvanice velmi chladně. Přišel bos a v irských barvách.
     
    Vážení

    Oba bojovníci navážili rovných 70,8 kilogramu, což je limit lehké váhy včetně tolerance.
    Shem Rock musel jít donaha a vzbudil pozornost opíráním se rukou o palec osoby, která mu držela ručník, čímž se mohl mírně nadlehčit a pomoct si.
    Posléze měl v zákulisí konflikt s Vladimírem Lengálem.
     
    Jan „Král severu“ Malach
    Bilance v MMA: 15 výher/13 proher (OKTAGON MMA: 2/4)


    Liberecký bijec úvodní roky své kariéry působil takřka výhradně jen v organizacích GCF (4 zápasy) a Night of Warriors (10 zápasů). Právě druhá jmenovaná měla své hlavní útočiště na severu Čech a „Král severu“ tak mohl využít podpory domácího publika. To se mu poprvé poštěstilo také v OKTAGON MMA, kde před čtyřmi měsíci získal svou druhou výhru v organizaci ze dvou zápasů, když po dvou minutác salvou úderů ukončil Hosseinpoura.
    Strategie zástupce gymu Reinders MMA bývá naprosto jasná – box, box a box. Pokud vezme Malacha soupeř na zem či ho drží u pletiva, mívá jednatřicetiletý bojovník problém. O tom svědčí také jeho sedm proher na submise a i čtyři bodové porážky zejména díky mezerám ve wrestlingu a BJJ. Toho se bezpochyby pokusí využít také jeho aktuální protivník.
     
    Shaqueme Shem Rock
    Bilance v MMA: 7 výher/1 prohra/1 remíza (OKTAGON MMA: 0/1/1)


    Málokdo zde vzbudil ještě před svou premiérou tolik rozruchu jako právě tento devětadvacetiletý zemař. Detailně vyprávěný příběh bývalého kriminálníka, který se dlouhé roky schovával po světe před britskými zákony a zdokonaloval své bojové schopnosti, a to zejména brazilské jiu-jistu, v němž exceluje. Do OKTAGON MMA přicházel s bilancí sedmi výher a pouze jedné prohry. Toto skóre v Bratislavě doplnil o remízu s Arthurem Limou.
    Na svém kontě má Shem Rock celkem pět úspěšných submisí, což odráží jeho styl, který je zaměřen na zemařské umění. Právě přes zem by pro Brita měla vést prakticky čistá cesta za vítězstvím, ale sám Rock tvrdí, že Malacha porazí i v postoji. Takové plány už jsme slyšeli u různých zápasů a většinou se jejich vyhlašovatelé poměrně brzy stejně uchýlili k tomu, co jim jde nejlépe.
     
    Vyhecovaný souboj lehkých vah se dostal až na hlavní kartu, a to zejména zásluhou skvělého proma z obou stran. Tu domácí zastupuje Král severu Jan Malach, kterého vyzve prostořeký Brit Shem Rock. Liverpoolský bojovník se postupně navezl snad do všech konkurentů v organizaci a terčem se stal taktéž Malach. Ten si to s Rockem na rozdíl od ostatních bude moct vyřídit přímo v kleci a čeká nás tradiční souboj postoj versus zem. Malach spoléhá zejména na box, Rock by měl dominovat v grapplingu. Jasným favoritem je zde Shem Rock.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 21:30.

    Dávid Švec

    Gerd Richter