Ole Magnor - Václav Mikulášek Vítěz: Magnor (kon.) | Tato Primera - Radovan Úškrt sk Víťaz: Úškrt (kon.)
Jan Malach - Shem Rock Vítěz: Rock (kon.) | Máté Kertész - Ion Surdu Vítěz: Surdu (kon.)
Vladimír Lengál - Michael Deiga-Scheck Vítěz: Lengál (kon.) | Robert Bryczek - Samuel Krištofič sk Vítěz: Bryczek (kon.)
Jonas Mågård - Felipe Lima Vítěz: Lima (kon.)
koniec udalosti
Ole Magnor - Václav Mikulášek

Vítěz: Magnor

Piatok 28.07.2023, 20:00 • Štvanice, Praha • Oktagon MMA
     
    Tak toto bylo rychlé! Prvotní přestřelka neměla dlouhého trvání a na zemi vše probíhalo podle předpokladů. Magnor si počkal, aby nasadil základní škrcení a ještě před koncem první minuty zápasu soupeře uškrtil.

    Mikulášek položil rukavice doprostřed klece nejspíš ve znamení konce kariéry a odešel. (20:13:51)
     
    Vítěz: Ole Magnor (1. kolo, submise – rear naked choke).
     
    00:55
    Konec zápasu.
     
    00:55
    Ole Magnor si chvíli počkal, trefil jednu ránu, zavřel nohy kolem Mikuláška a nasadil mu rear naked choke. Čech se vůbec nebránil, nepoužil ruce ke stažení rukou, předpažil a po pár vteřinách byl donucen odklepat!
     
    00:38
    Divokou přestřelku následuje přesun na zem a Magnor bere jeho záda.
     
    00:14
    Mikulášek hned zabral střed klece, ale inkasuje první a mírně ho to rozhodilo.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    Také Magnor na svém nástupu moc nemění a nese znovu vlajku složenou z desítek malých národních vlajek.
     
    Ve své klasické zelené nastupuje před diváky jako první Václav Mikulášek. Jako obvykle je při svém příchodu v dobré náladě.
     
    Vážení

    Václav Mikulášek po svléknutí ženského prádla, ve kterém dorazil, převážil o 100 gramů. Cílených 84,4 kilogramu dal až při opravě.
    Ole Magnor poměrně dost pod limitem s váhou 83,6 kg.
     
    Ole Magnor
    Bilance v MMA: 5 výher/7 proher (OKTAGON MMA: 1/1)


    Hlavním finančním příjmem Nora je práce ve skladě, kde je díky zápasení celebritou. Součástí OKTAGON MMA je poslední rok, kdy prokázal hlavně velkou odolnost. Vydržel bomby Kotalíka, kterého posléze ukončil. Následně měl na lopatě Úškrta a byl jen kousek od vítězství, ale i jeho slovenský soupeř vstal z mrtvých a Magnor se před ním musel sklonit. Letošní duben byl pro Oleho ve znamení undergroundové bitvy s Markem Bartlem, kterou vzal na poslední chvíli a ač není žádný extra boxer či kickboxer, tak Bartlovi podlehl až na body.
    Nor má velmi dobře nadrilovaný wrestling a kontrolu na zemi, což z něj pro Mikuláška činí velké nebezpečí a pro Nora se to zdá jako takřka dokonalý match-up. Stejně tak to vidí i bookmakeři a sázkaři.
     
    Václav „Baba Jaga“ Mikulášek
    Bilance v MMA: 9 výher/10 proher (OKTAGON MMA: 4/5)


    Kontroverzní postojář se z nepříjemných důvodů musel po dlouhých letech v Praze vrátit do rodného Moravskoslezského kraje a není tak už součástí týmu RPG. Proti hlavnímu městu mu určitě budou chybět kvalitní sparingy, které se zejména proti dobrým wrestlerům Magnorova typu vždy hodí.
    Mikulášek se po čtyřech porážkách v řadě dokázal vrátit na vítěznou vlnu dvěma výhrami v poslední minutě prvního kola proti Bartoňkovi a Viszlayovi. Stále však platí, že jde o borce s primárně boxerským stylem, což jasně naznačuje jeho bilance, kdy dokázal zvítězit osmkrát KO/TKO a jen jednou na submisi. Statistika proher je přesně opačná, tedy osm porážek na submisi a jedno TKO (zraněná noha). Pro úplnost byl ještě jednou diskvalifikován za ilegální údery a právě různé fauly či kontroverzní ukončení z obou stran jsou častým doprovodným jevem Mikuláškových zápasů.
     
    První polovinu karty uzavře souboj dvou čtyřiatřicetiletých zápasníků, Oleho Magnora a Václava Mikuláška. Oba už se na Štvanici představili a mělo by jít o peprný souboj, jelikož ani jeden z nich v kariéře nešel do bodového rozhodnutí. Český bojovník prohlásil, že je to jeho poslední hubnutí do střední váhy a poté se posune výš. Spojuje je kromě věku také soupeř Michal Kotalík, kterého Magnor porazil právě na loňské Štvanici a Mikulášek si to s Michalem pinknul dle pravidel boxu.
    Favoritem je v tomto zápase dle sázkových kanceláří Nor.
     
    Domácí MMA scénu čeká další milník v podobě rovnou dvou velkých turnajů během dvou dnů, a to v režii jedné organizace. OKTAGON MMA zejména z organizačních a ekonomických důvodů naposledy zavítá na pražskou Štvanici. Klasickou sobotní akci pod názvem OKTAGON 45 pro velký zájem fanoušků a zápasníků doplní páteční OKTAGON 45: Štvanice Speciál. Nepůjde o žádnou béčkovou kartu a dokonce dojde k titulové bitvě. Aktuálního vládce bantamové váhy Jonase Mågårda vyzve Brazilec Felipe Lima. Titulový rozstřel ve střední váze čeká Roberta Bryczeka a Piráta Krištofiče. Vítěz tohoto zápasu poté vyzve držitele pásu Patrika Kincla. Představí se také spousta dalších známých a atraktivních jmen jako Radovan Úškrt, Tato Primera, Jan Malach, Shem Rock, Maté Kertész nebo Václav Mikulášek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:00.

    Dávid Švec